Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Női focista voltam
  2016-06-23 16:59:14, csütörtök
 
   
  NŐI FOCISTA VOLTAM...

http://furaila.xfree.hu/272059

*
,,"A nyaralásból visszajöttünk Pestre, ártatlan-őszinte örömmel borultam ,,anyukám" nyakába.
- Anya, én olyan boldog vagyok! Megismertem és megszerettem egy fiút az úton. Pedig, már azt hittem, hogy ez nem történhet meg velem soha többé!
Az a ,,gondos-szülőkép" élt bennem tíz napig, amilyennek mutatták magukat búcsúzkodáskor a Nyugati Pályaudvaron.
- Megbolondultál? Megmondtuk, hogy neked nem a szerelmen kellene, hogy járjon az eszed!
Mondta, miközben ellenségesen lefejtette az ölelő karomat magáról.
Majd elsietett a dolgára.
*
Legszívesebben szedtem volna a kis cókmókomat és ki sem csomagolva, azon mód útra-keltem volna megkeresni újdonsült szerelmemet. Lehet, hogy a szüleivel él? Hogyan fogadtat el velük? Meg aztán, nekem nem lett volna elég, hogy elfogadjanak.
Nekem egy olyan helyre lett volna szükségem azonnal, ahol befogadnak!
*
Ma már tudom, hogy nekem ki volt nézve az a fiú, aki nem jöhetett velünk. Én meg visszajövök fülig szerelmesen - másba!
No, ez az, amit nem tűrhettek valami miatt!
*
Kisírt szemekkel mentem hétfőn dolgozni, és egyáltalán nem úgy néztem ki, mint aki a pihentető szabadság után van.
A nagy Sötét Árnyék (Kovács László III/III-as titkos szolga) ismét leadhatta a drótot, mert hamarosan hivattak a személyzetire, majd a szakszervezeti titkár is ,,elbeszélgetett" velem.
*
A lényeg: kifejezetten felszólítottak, hogy szakítsak a nálamnál hat évvel fiatalabb fiúval!
- Ne tegye tönkre az életét! - mondta a szakszervezeti titkár.
*
Ennek ellenére még találkozgattunk, és nagyon-nagyon jól éreztem magamat vele. Bizony, még olyan programokra is meghívott, amelyiken csak a fiú barátai voltak ott.
Mondták:
- ,,...te női focista vagy és ezért jöhetsz velünk a meccsekre is..."
*

Valóban, akkor már az Építők SC leigazolt játékosaként hetente kétszer foci-edzésekre jártam.
Ez úgy kezdődött, hogy volt a vállalatnak egy (fiú)labdarúgó szakosztálya, amit meg akartak szüntetni, mert szétszéledtek a fiatalok, mert mindenki fusizott meg GMK-zott a napi 8 órai munka után, és a telepet is be akarták zárni.
*
A gondnok meg állás nélkül maradt volna. Addig panaszkodott, míg rá nem álltam arra, hogy segítek neki egy női foci csapatot összehozni... Hát, ha nehezen is, de sikerült és működött is legalább egy bajnokság idejéig.
*
Ez a 15 éves-kori ipari tanulói igazolványképem volt kéznél és ezt adtam oda hirtelenjében.

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/06/23/17/04/www.tvn.hu_
4c7e807c5b421678f265831fb44b4309.jpg

Ekkor már tíz évvel voltam idősebb és valójában ilyen voltam akkoriban:

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/06/23/17/03/www.tvn.hu_
ae2bf08a00fab608f1fc9dd58f444a84.jpg

*
Amikor a Feminával játszottunk, a srácok kijöttek nekem- vagyis a csapatomnak drukkolni... Sajnos, akkor velük volt az a fiú is, akit kinéztek nekem anyáék és ezért nem vártak meg a mérkőzés után. Ő nem szerette a lányokat és nem érezte jól magát ott, ahol nő is volt a társaságban...? Főleg, ha az sikeres is volt valamiben!
Nagyon rosszul esett és rosszat sejtettem ismét.
Valósággal belebetegedtem. Felment a lázam és csak feküdtem. Nagy nehezen elmentem az orvoshoz és ,,hazafelé" betelefonáltam egy utcai fülkéből a munkahelyemre, hogy betegállományban vagyok.
*

És akkor egyszer csak csöngettek... Ott állt a kapuban mind a négy srác. Valamelyik egy virágcsokrot szorongatott a kezében.
Ezt az ablakból láttam, amikor apu kinyitotta a kaput, hogy megnézze ki csöngetett. Én még olyan gyorsan nem öltöztem át pizsamáról, mint akkor. És még jókor, mert apu azzal jött be, hogy:
- Valami huligánok keresik a lányt.

Bizony, anyu is megnézte őket és nem akart kiengedni.
- Majd én megmondom nekik, hogy beteg vagy" - mondta.

,,Na még csak az kéne!" - gondoltam magamban és már szaladtam is ki, hogy betessékeljem őket.
*
Olyan aranyosak voltak a bumszli orrú cipőjükben, a baromi-szélesen lifegő szárú trapéz nadrágjukban és a hosszú hajukkal, hogy legszívesebben a nyakukba ugrottam volna.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=569572&sort=
*
Nem tettem, mert féltem az örömömet kimutatni... Féltettem a barátságot, ami ezekhez a fiúkhoz fűzött és legfőképpen a szerelmemet..."
*
Nagyszerű volt velük kimenni a bajnoki mérkőzésekre, mert amikor gólt rúgott a csapatuk, akkor felugorva átölelkezve örültek neki. Volt, hogy fogalmam nem volt arról, hogy most milyen helyzet is volt, ami ekkora örömujjongást váltott ki belőlük. Lényeg az volt, hogy minden alkalommal átöleltek és úgy ugrándoztak velem...
*
Boldog voltam életemben először...
*
(Részlet a Vendégkönyv c. könyvből)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: betegállományban, találkozgattunk, igazolványképem, legszívesebben, szakszervezeti, megbolondultál, betelefonáltam, búcsúzkodáskor, belebetegedtem, felszólítottak, elbeszélgetett, betessékeljem, munkahelyemre, hirtelenjében, örömujjongást, személyzetire, szétszéledtek, visszajöttünk, panaszkodott, virágcsokrot, szakosztálya, szorongatott, kifejezetten, mérkőzésekre, elfogadjanak, nadrágjukban, ellenségesen, játékosaként, pályaudvaron, megszerettem, visszajövök, vállalatnak, szerelmesen, programokra, szerelmemet, átölelkezve, nyaralásból visszajöttünk, szerelmen kellene, ölelő karomat, olyan helyre, pihentető szabadság, nagy Sötét, szakszervezeti titkár, meccsekre is…, bajnokság idejéig, srácok kijöttek, csapatomnak drukkolni…, mérkőzés után, utcai fülkéből, kapuban mind, négy srác, virágcsokrot szorongatott, FOCISTA VOLTAM…, Nyugati Pályaudvaron, Sötét Árnyék, Kovács László III, Építők SC, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Egy tavasz  Nevelőszülőkhöz adták,  Egy gondolat  Magamnak  Jó nap volt  Vidámság  képre írva  Magamnak  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  "Ez egy csoda"  40 felett  Önmaga ellenére  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Egy tavasz  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Egy barátság története  Robin Wight pitypang szobra  Annyira tisztelem a szabadságo...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Zilahy Lajos gondolata  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Kertem  Emlékezz  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Somlyó Zoltán - Orgonával  Van néhány kérdés, amin gondol...  "Ez egy csoda"  Szép álmokat!  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Eduardo Sacheri gondolata  különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  Annyira tisztelem a szabadságo...  különleges  Vito Giaquinto gondolata  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  40 felett  Azért kaptad  Jó éjszakát  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c... 
Bejegyzés Címkék
nyaralásból visszajöttünk, szerelmen kellene, ölelő karomat, olyan helyre, pihentető szabadság, nagy Sötét, szakszervezeti titkár, meccsekre is&#8230, bajnokság idejéig, srácok kijöttek, csapatomnak drukkolni&#8230, mérkőzés után, utcai fülkéből, kapuban mind, négy srác, virágcsokrot szorongatott, ablakból láttam, bumszli orrú, baromi-szélesen lifegő, hosszú hajukkal, nyakukba ugrottam, örömömet kimutatni&#8230, fiúkhoz fűzött, bajnoki mérkőzésekre, betegállományban, találkozgattunk, igazolványképem, legszívesebben, szakszervezeti, megbolondultál, betelefonáltam, búcsúzkodáskor, belebetegedtem, felszólítottak, elbeszélgetett, betessékeljem, munkahelyemre, hirtelenjében, örömujjongást, személyzetire, szétszéledtek, visszajöttünk, panaszkodott, virágcsokrot, szakosztálya, szorongatott, kifejezetten, mérkőzésekre, elfogadjanak, nadrágjukban, ellenségesen, játékosaként, pályaudvaron, megszerettem, visszajövök, vállalatnak, szerelmesen, programokra, szerelmemet, átölelkezve, legfőképpen, megismertem, játszottunk, társaságban, vendégkönyv, csapatomnak, nyaralásból, ugrándoztak, lefejtette, cipőjükben, barátságot, egyáltalán, befogadnak, megmondtuk, cókmókomat, csomagolva, valósággal, megkeresni, valamelyik, alkalommal, összehozni, csöngettek, csöngetett, kinyitotta, pizsamáról, amilyennek, szükségem, drukkolni, féltettem, kimutatni, pihentető, feminával, tűrhettek, szemekkel, nagyszerű, szaladtam, edzésekre, leigazolt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 586
  • e Hét: 7584
  • e Hónap: 8531
  • e Év: 44472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.