Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy megható történet
  2018-04-04 13:48:42, szerda
 
 
Megdöbbentő felismerés...
...nem azért kell meghalnom, mert vétkeztem, hanem
azért, mert visszautasítottam a kegyelmet 😞

Egy fiatalember, aki életében először volt részeg, a kocsmában verekedés közben embert ölt. Letartóztatták és halálra ítélték. Az egész falu nagyon sajnálta ezt a fiút, hisz addig nagyon rendes életet élt.
Egy kérvényt írtak az uralkodóhoz és az egész falu aláírta. Leírták, hogy ez a fiú mindig nagyon rendes volt, soha nem tett semmi rosszat, most történt vele először ilyen. Kérték a királyt, ha lehet, adjon neki kegyelmet. A király amikor kezébe vette ezt a kérvényt, nagyon meghatódott. Milyen lehet az az ember, aki mellett az egész falu bizonyságot tesz, és annyi ember kér kegyelmet. Azt mondta, kegyelmet adok neki, de én magam fogom elvinni, hadd lássam azt az embert.
Abban az országban a bíró fekete talárban járt és ebben az öltözékben ment be az uralkodó az elítélt cellájába. A fiú felemelte a fejét és ránézett arra aki bejött, azt gondolta, itt a pap. Persze holnap meghalok, küldik a papot. Az uralkodó azt mondta: Fiatalember, jó hirt hoztam magának. - Köszönöm, nem kell a maguk jó híre, holnap úgyis meghalok - nem érdekel a jó hír. - De fiatalember az életéről van szó, a kegyelmet hoztam. - Nem kell a kegyelmük, tartsák meg maguknak. A király tanácstalanul állt ott, és kérte: legalább hallgasson meg engem. - Senkit nem hallgatok meg, ha azonnal el nem hagyja a cellám hívom az őrt és kidobatom.
A király megrántotta a vállát és elment. Azonnal utána kíváncsian jött a börtönőr - na, itt volt a király, mit hozott, kegyelmet? - Jaj nem tudtam - hát a király volt itt? Azonnal adjanak papírt ceruzát, írni akarok a királynak. És írta: Felség, bocsánat, nem tudtam - kell a kegyelem!
Gyorsfutár vitte a levelet. A király egyetlen mozdulattal széttépte. - Ez az ügy nem érdekel tovább.
A következő hajnalon kivégezték a fiút. Ahogy ott állt a bitófa alatt kérte, hagyjanak szólni, az utolsó szó jogán mondani akarok valamit. Aztán belekiáltott a tömegbe: Emberek, nem azért halok meg, mert öltem, én nem a bűneimért halok meg, azért halok meg, mert visszautasítottam a kegyelmet.
Hadd mondjam meg nektek ezen az utolsó estén ebben a templomban, senki nem azért fog meghalni, mert vétkezett, hanem azért, mert Isten felajánlotta a kegyelmet és neked nem kellett!
Elhangzott a szó, hogy elvégeztetett, Jézus Krisztus semmivé akarja tenni az egész múltadat, eltörölni minden bűnödet ingyen. De ha neked nem kell, több szava nincs.
Mindenség Királya Jézus Krisztus is lejöhetett volna mennyei dicsőségben királyként, hogy hirdesse a jó hírt ," aki benne hisz annak örök élete legyen", és csak rajta keresztül lehet menni az Atyához. Királyként jött le a földre ,és mint a történetben a király, ő sem vette fel a királyi ruháját ,hogy az igazat lássa
2000 ezer éve hirdeti a jó hírt, sokan nem hisznek benne,nem fogadják el a kegyelmet. Nem erőszakos ami Istenünk , ma is felajánlja a kegyelmet mindenki számára,van lehetőség hogy elfogadd. " Jézus mondja : Amelyik ajtót bezárom azt senki ki nem nyitja, és amelyik ajtót kinyitom ,azt senki be nem zárja.
Még most nyitva van az ajtó a kegyelemre, mikor eljön mennyei dicsőségben ,be fogja zárni az ajtót ,és azt senki ki nem nyitja !!! Mert övé a hatalom,mennyen és földön.
Azt a napot és órát azonban nem tudja senki, az ég angyalai sem, a Fiú sem, csak az Atya. Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok, melyik órában jön el Uratok. Gondoljatok erre: Ha a ház ura tudná, hogy melyik órában jön a tolvaj, bizonyára virrasztana, és nem engedné, hogy házába betörjön. Legyetek hát készen, mert az Emberfia abban az órában jön el, amelyikben nem is gondoljátok!
Örökké való Isten áldjon meg mindenkit . (Ismeretlen szerző)





Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Címkék: letartóztatták, tanácstalanul, elvégeztetett, felajánlotta, belekiáltott, virrasztana, mozdulattal, fiatalember, meghatódott, bizonyságot, megdöbbentő, dicsőségben, történetben, uralkodóhoz, gondoljatok, gondoljátok, megrántotta, elhangzott, ismeretlen, gyorsfutár, felajánlja, kegyelemre, amelyikben, királyként, felismerés, templomban, kivégezték, hallgasson, lejöhetett, kíváncsian, öltözékben, kegyelmet, meghalnom, széttépte, keresztül, erőszakos, kegyelmet 😞, kocsmában verekedés, egész falu, kérvényt írtak, király amikor, bíró fekete, öltözékben ment, elítélt cellájába, kegyelmet hoztam, király tanácstalanul, cellám hívom, király megrántotta, király volt, király egyetlen, következő hajnalon, bitófa alatt, Jézus Krisztus, Mindenség Királya Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó Norbert – Szabadsá...  Március  Az élet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ted Engstrőm gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Ibolya  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Alvó cica  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Por  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Dóró Sándor: Tétova lét  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Ma  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Esti kép  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Házi botox  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva Március 15 -re emlé...  A halolaj és a hal még a migré...  A kávé  Aztán itt van egy másik szerep...  Meghitt estéken . . .  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Nem mindegy  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Müller Péter tollából  Mi a különbség  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Nemzeti  A szív és a cselekvés egységes...  Vágy, élet és sugár  A közszereplő  Szent Pio atya!  Alvó baby  Esti kép  Facebookon kaptam  Ibolya  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  A gyomorrontás tojással is kez...  ...és mégis ráismersz  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szép estét  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  A magyar sajtó napja március 1...  Házi botox  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Őri István - Dal az életről  A kávé  Minden jónak végeszakad egysze...  Isteni zsebkendők  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Alvó baby  Mai harmónia kártyám  Március 15-re emlékve 
Bejegyzés Címkék
kegyelmet &#128542, kocsmában verekedés, egész falu, kérvényt írtak, király amikor, bíró fekete, öltözékben ment, elítélt cellájába, kegyelmet hoztam, király tanácstalanul, cellám hívom, király megrántotta, király volt, király egyetlen, következő hajnalon, bitófa alatt, bűneimért halok, utolsó estén, egész múltadat, királyi ruháját, igazat lássa, kegyelmet mindenki, letartóztatták, tanácstalanul, elvégeztetett, felajánlotta, belekiáltott, virrasztana, mozdulattal, fiatalember, meghatódott, bizonyságot, megdöbbentő, dicsőségben, történetben, uralkodóhoz, gondoljatok, gondoljátok, megrántotta, elhangzott, ismeretlen, gyorsfutár, felajánlja, kegyelemre, amelyikben, királyként, felismerés, templomban, kivégezték, hallgasson, lejöhetett, kíváncsian, öltözékben, kegyelmet, meghalnom, széttépte, keresztül, erőszakos, országban, mindenkit, cellájába, felemelte, bűneimért, hagyjanak, eltörölni, bizonyára, vétkezett, hallgatok, kegyelmük, vétkeztem, kocsmában, mindenség, következő, kidobatom, lehetőség, királynak, verekedés, istenünk, mindenki, elfogadd, meghalok, életéről, krisztus, maguknak, börtönőr, legalább, meghalni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 234
  • e Hét: 1500
  • e Hónap: 10386
  • e Év: 104091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.