|
2012-01-06 11:36:42, péntek
|
|
|
|
|
|
IGAZI LÁNGOS , AMIT A PIACOKON LEHET KAPNI:
Hozzávalók: 12-14 db 40 dkg finomliszt,
2 db közepes nagyságú főtt burgonya,
3 dkg friss élesztő,
1 mokkáskanál cukor,
1/2 dl tej,
1 tojás sárgája,
1 teáskanál só; olaj a sütéshez.
ELKÉSZÍTÉSE :
1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej.
Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk ki belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és még 15 percig pihentetjük. Ezután bő, forró olajban mindkét oldalán megsütjük, majd a felesleges olajat leitatva, forrón tálaljuk.
A lángos sokféleképpen tálalható: reszelt sajttal, sajttal és tejföllel, csak tejföllel, fokhagymás tejföllel, kapros tejföllel, juhtúróval kevert tejföllel, paradicsomos mártással, gombás mártással, gombás-sajtos mártással stb.
Forrás: internet
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
Címkék: meglangyosítunk, összedolgozzuk, konyharuhával, tojássárgával, sokféleképpen, paradicsomos, belekeverjük, kihúzogatjuk, szétmorzsolt, felfuttatjuk, belisztezzük, pihentetjük, elkészítése, mokkáskanál, kidolgozzuk, szaggatunk, lisztezett, kinyújtjuk, hozzáadjuk, felesleges, fokhagymás, finomliszt, hozzávalók, juhtúróval, kelesztjük, letakarjuk, megsütjük, megvárjuk, tálalható, burgonyát, darabokat, tenyérnyi, teáskanál, apránként, mártással, tejföllel, szétmorzsolt élesztőt, bögre tetejére, főtt burgonyát, felfutott élesztőt, felesleges olajat, lángos sokféleképpen, IGAZI LÁNGOS, AMIT PIACOKON LEHET KAPNI,
|
|
|
|
szétmorzsolt élesztőt, bögre tetejére, főtt burgonyát, felfutott élesztőt, felesleges olajat, lángos sokféleképpen, meglangyosítunk, összedolgozzuk, konyharuhával, tojássárgával, sokféleképpen, paradicsomos, belekeverjük, kihúzogatjuk, szétmorzsolt, felfuttatjuk, belisztezzük, pihentetjük, elkészítése, mokkáskanál, kidolgozzuk, szaggatunk, lisztezett, kinyújtjuk, hozzáadjuk, felesleges, fokhagymás, finomliszt, hozzávalók, juhtúróval, kelesztjük, letakarjuk, megsütjük, megvárjuk, tálalható, burgonyát, darabokat, tenyérnyi, teáskanál, apránként, mártással, tejföllel, közepesen, duplájára, felfutott, formálva, liszttel, élesztős, élesztőt, vastagra, áttörjük, leitatva, nagyságú, tálaljuk, sütéshez, tetejére, burgonya, piacokon, internet, tetejét, mindkét, langyos, deszkán, sajttal, megkelt, élesztő, közepes, sárgája, oldalán, olajban, reszelt, tiszta, gombás, ezután, sajtos, forrás, rakjuk, ujjnyi, kapros, lángos, belőle, kézzel, olajat, forrón, kevert, percig, kemény, közben, öntünk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4254
- e Hét: 14368
- e Hónap: 28117
- e Év: 232818
|
|
|