Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napok óta fáradtnak érzed magad?
  2015-09-28 22:49:58, hétfő
 
   
  Napok óta fáradtnak érzed magad?

Ne csodálkozz azon, ha nehezen alszol el vagy gyakran forgolódsz álmodban. Te is tehetsz arról, ha a remélt nyugodt pihenés helyett ólmos fáradtsággal ébredsz és kezded, majd folytatod a napot. Ez neked sem jó, s lássuk be a környezetedben élők is vágynak a vidám, pihent énedre.

Bármennyire hihetetlen, a legegyszerűbb módon azzal segítheted a kellemes alvást, ha rendet raksz és tartasz magad körül. A szétszórt ruhák, személyes holmik az ágy mellett, a távolabb környezet rumlija, a rendetlenség a fürdőszobában, nappaliban vagy a konyhában hagyott mosatlan kupac mind hátráltatja a valódi pihenést. A legnagyobb fáradtság idején is szánjunk 5-10 percet az elpakolásra, vonjuk be ebbe családtagjainkat.

Kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, ne a fejünk mellett töltsük éjjel a telefont, ne maradjon égve lámpa, a mosogatógépet se akkor indítsuk, amikor már éppen nyugovóra térnénk.
Ne alkalmazzunk harsány színeket, mintákat, zavaró hatást keltő bútorokat, dekorációs eszközöket a hálószobában. Egyes szemléletek a meleg színeket nem részesítik előnyben, mondván melegebb hőérzetet kelt, még nehezebb az alvás, mások a hideg, markáns színekről beszélnek le. Állást nem foglalunk, ám azzal egyetértünk, hogy a nagyon erőteljes színek zavaró hatásúak.

Teremtsünk harmonikus légkört, bérmennyire is kiesik a fő lakberendezési törekvések közül a hálószoba, mert nincs annyira szem előtt, sokkal nagyobb jelentősége van, hogy valóban otthonos és kényelmes legyen a légkör és az alkalmazott bútorok.

Ha hosszabb ideje érezzük, hogy valami nincs rendben, bíráljuk felül matracunkat, fordítsuk meg, cseréljük ki partnerünkkel, vagy szerezzünk be újat.

A matrac és az ágy mellett jelentőséggel bír, ha nem megfelelő az ágynemű és annak huzata. Kényelmes hálóruhát húzzunk magunkra, vagy aludjunk pucéran, ahogy jó nekünk.

Biztosítsuk szokásunknak megfelelően a sötétítést, nem vagyunk egyformák, egyikünket zavarja az utca fénye, hajnali virradat, mások e viszonyok mellett is képesek mélyen aludni.

Jó lenne kerülni az ágyban tévézést, laptopozást, telefonon szárnyalást a virtuális térben. Ezek az eszközök szükségesek napközben munkavégzésünk segítésére, szórakozásunkra, ám felettébb negatív hatással bír a monitor, kijelző vibrálásának nézegetése az elalvás előtti pillanatokban.

Mindig szellőztessünk ki alaposan lefekvés előtt, a friss levegővel töltött helyiség hozzájárul a jó alváshoz. Ügyeljünk a megfelelő szobahőmérsékletre, egy meleg helyiség hátráltatja a pihentető alvást. A közelgő fűtésszezon jó apropó arra, hogy felkészüljünk a fűtés optimális beállítására a hálószobában.
Használhatunk illatosítót, ám ne essünk túlzásba, ne várjuk meg, amíg a jó szándék irritáló, fejfájást eredményező hatást ér el. Körültekintőek legyünk az illatos gyertya használatával. Részesítsük előnyben a természetes megoldásokat.

Ne fogyasszunk nehéz eledelt későn, az italfogyasztás is mérsékelt legyen. Ne éppen este kísérletezzünk új teával.

Törekedjünk arra, hogy életünk része legyen a sportolás, minél többször a szabadban. Ép testben ép lélek és hatékony alvás rejlik.

A munkát, problémákat, megoldandó feladatokat nem fogjuk megúszni, ám igyekezzünk nélkülük ágyba bújni, másnap pihenten minden könnyebben megy.














 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Címkék: családtagjainkat, szórakozásunkra, környezetedben, lakberendezési, italfogyasztás, kísérletezzünk, berendezéseket, körültekintőek, munkavégzésünk, szellőztessünk, jelentőséggel, mosogatógépet, használhatunk, fürdőszobában, pillanatokban, használatával, legegyszerűbb, partnerünkkel, felkészüljünk, megoldásokat, fáradtsággal, hálószobában, beállítására, alkalmazzunk, vibrálásának, rendetlenség, szokásunknak, szükségesek, illatosítót, alkalmazott, hátráltatja, bármennyire, fűtésszezon, matracunkat, szárnyalást, problémákat, remélt nyugodt, környezetedben élők, legegyszerűbb módon, kellemes alvást, szétszórt ruhák, távolabb környezet, konyhában hagyott, valódi pihenést, legnagyobb fáradtság, elektromos berendezéseket, fejünk mellett, meleg színeket, nagyon erőteljes, alkalmazott bútorok, utca fénye, ágyban tévézést,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam Krisztinától  Maci az északi fény alatt  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  képre írva  Karinthy Frigyes: Almafa  Játékos kis cicák  Vérnyomáscsökkentés  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Nagy Feró megmondta?  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Boldogság  Aki belekortyol  Alvó baby  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Szép estét kedves látogatóimna...  Kékfestőről pár szóban  Alvó baby  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Nem azt látja  Jó éjszakát  Az erdőterápia egészségre gyak...  Agárdi Gábor gondolata  Virágvasárnap: az élet és a re...  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Hibáztam már  Kövesd a vezetőt  Az idegen országok éghajlata  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Esti kép  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  képre írva  képre írva  Mire jók ?  Alvó baby  Kékfestőről pár szóban  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  képre írva  Húsvéti üdvözlet !  Heltai Jenő: Március 
Bejegyzés Címkék
remélt nyugodt, környezetedben élők, legegyszerűbb módon, kellemes alvást, szétszórt ruhák, távolabb környezet, konyhában hagyott, valódi pihenést, legnagyobb fáradtság, elektromos berendezéseket, fejünk mellett, meleg színeket, nagyon erőteljes, alkalmazott bútorok, utca fénye, ágyban tévézést, virtuális térben, eszközök szükségesek, elalvás előtti, friss levegővel, meleg helyiség, pihentető alvást, közelgő fűtésszezon, fűtés optimális, illatos gyertya, természetes megoldásokat, családtagjainkat, szórakozásunkra, környezetedben, lakberendezési, italfogyasztás, kísérletezzünk, berendezéseket, körültekintőek, munkavégzésünk, szellőztessünk, jelentőséggel, mosogatógépet, használhatunk, fürdőszobában, pillanatokban, használatával, legegyszerűbb, partnerünkkel, felkészüljünk, megoldásokat, fáradtsággal, hálószobában, beállítására, alkalmazzunk, vibrálásának, rendetlenség, szokásunknak, szükségesek, illatosítót, alkalmazott, hátráltatja, bármennyire, fűtésszezon, matracunkat, szárnyalást, problémákat, eredményező, törekedjünk, feladatokat, megfelelően, biztosítsuk, egyetértünk, igyekezzünk, elpakolásra, bérmennyire, szemléletek, jelentősége, laptopozást, részesítsük, természetes, fogyasszunk, nézegetése, legnagyobb, segítésére, nappaliban, sötétítést, eszközöket, elektromos, egyikünket, szerezzünk, dekorációs, kapcsoljuk, hozzájárul, segítheted, törekvések, csodálkozz, hihetetlen, forgolódsz, részesítik, harmonikus, teremtsünk, megoldandó, könnyebben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 431 db bejegyzés
Összes: 8887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 1610
  • e Hónap: 7866
  • e Év: 67015
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.