Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Gondolat Ereje
  2018-06-07 16:43:56, csütörtök
 
   
  A világon minden rezgésből áll, így amikor gondolsz valamire, különösen, ha az erős érzelmi töltettel teszed vagy fizikailag kimondasz egy szót (különösen, ha azt sokszor teszed), teremtesz. Ugyan nem azonnal, de elvetsz egy magot, mely előbb-utóbb megvalósul, függetlenül, hogy az pozitív vagy negatív. A gondolat és az érzelem egy finom rezgés, míg az fizikai anyag ennek egyfajta sűrített, durva formája. Egy szó mint száz: minden rezgésből áll és gondolataiddal, szavaiddal, tetteiddel egyaránt hatsz önmagadra és környezetedre egyformán.

A Gondolat Ereje : Link
A Gondolat Ereje 2.: Link






navaratna.blog.xfree.hu

Jampolski : A szeretet tanítása

Volt egy élményem melynek hatására éreztem szükségét, hogy újrafogalmazzak mindent, amit addig valóságnak neveztem: bepillantást nyertem ugyanis egy másik valóságba, amelyet nincs a fizikai síkra korlátozva. Fontos lépés volt ez az Istenről és a spiritualitásról vallott fogalmaim teljes átértékelésének útján.


A tudat, mivel élni akar, befolyásolni tudja a betegség lefolyását. Nem létezik visszafordíthatatlan folyamat.


... ha valaki igazán változtat a tudatán, akkor a leghatalmasabb eszközt változtatja meg, amelyet megváltoztatni egyáltalán képes.


Belemerültem A Csodák Könyvébe, és voltak időszakok, amikor olyan békét éltem meg, amilyet azelőtt elképzelni sem tudtam. Tökéletesen új élet nyílott meg előttem, amikor rájöttem: az a célom itt a Földön, hogy megismerjem Istent, és kiterjesszem az Ő békéjét.

Szerintem Isten útmutatásának az a célja, hogy megtanítson megszabadulni a félelemtől, hogy megismerhessük az Ő békéjét, hogy igaz szeretettel és érzékenységgel legyünk embertársaink iránt, amire nem vagyunk képesek, ha félelem uralkodik bennünk. Tehát mind az igent, mind a nemet Isten útmutatására kell hagyni.

Nincs pillanat, amikor ne részesülnénk Isten szeretetében és útmutató jelenlétében.

Ha egy könyvre van szükség, az a könyv megjelenik. Ha egy gondolatra vagy egy percnyi nyugalomra van szükségünk, megadatik. Minden ember, akivel találkozunk, életünk minden eseménye a javunkat szolgálja, jóllehet a maga idejében ezt nem mindig ismerjük fel.

Korábban, amikor válaszokat kerestem, általában Freudra és más szaktekintélyekre hagyatkoztam. Ma már, ha útmutatásra van szükségem, igyekszem a lehető legfigyelmesebben Isten belső hangjára hallgatni

A Csodák Könyvét felbecsülhetetlen értékű segédeszköznek találtam a saját spirituális utamon, azt azonban mégsem hiszem, hogy kivétel nélkül mindenki számára segítséget tudna nyújtani.

Megértettem, hogy csupán két érzelem létezik: a szeretet, amely természetes örökségünk, valamint a félelem, amelyet az emberi elme talált fel, tehát csupán illúzió. A nap minden pillanatában e kettő közül választunk; döntésünk meghatározza, milyen napunk van, milyennek látjuk a világot. Ha félelmet tanítunk, az általunk elfogadhatónak ítélt valóság is teli lesz félelemmel. Ha viszont csak szeretetet árasztunk magunkból, a világunk is szeretettel lesz teli. Ez azt jelenti: nem kell a világnak megváltoznia ahhoz, hogy boldogok lehessünk, békében éljünk, és tekintettel legyünk másokra. Egyetlen dolognak kell megváltoznia: az attitűdünknek.

Rádöbbentem: csodálatos lehetőség áll rendelkezésemre - megváltoztathatom a felfogásomat, oly módon, hogy megválogatom, milyen gondolatokat engedélyezek magamnak.

A való világ, amely az igazságot tükrözi, csak a szeretet spirituális látásmódjával szemlélhető, nem a fizikai érzékszervekkel.

Foglalkozzanak inkább Isten megtapasztalásával, ne teológiai ismeretek felhalmozásával .

A Csodák Könyve csupán egy az ezernyi ,,tanfolyam" közül, amelyek mindegyike felhasználható az ember átformálására, megváltására, és hogy minden egyes ember meg fogja találni a maga útját a maga idejében.

A külvilágot, a többi embert úgy tekintjük, mint ami tőlünk tökéletesen elkülönülve létezik, és eltitkoljuk azt a tényt, hogy minden, amit érzékelünk, önmagunk más formában való visszatükröződése.

Ha szeretetlenül kezeljük önmagunkat, akkor haragos, szeretetszegény, elkeseredett világot teremtünk önmagunknak. Ehhez járul aztán, hogy nem jövünk rá: nincs más ellenségünk, mint a saját támadó gondolataink, a szeretet nélküli attitűd, amihez ragaszkodunk. Ha megtanuljuk felismerni ezeket a tévedéseket, begyakoroltathatjuk tudatunkkal, hogy lásson túl ezeken, és meglássa azt a világot, amely Isten alkotását tükrözi. Ha megszabadulunk torz önképünktől, felismerhetjük, hogy a szeretet az egyetlen valóság, amely mindig is jelen volt: az egyetlen Én, amelyet Isten teremtett.
A kalauzt, aki kivezethet a kétféle világ dilemmájából, sokféle, látszólag különböző névvel illették: Jézus, Vezető, Tanító, Isten Szava, intuíció, felsőbbrendű Én, belső én - számtalan más szót és fogalmat is alkalmaztak rá. Ez a belső hang állandóan jelen van, hogy segítségünkre legyen, ha kérjük, ha úgy döntünk, hogy hallgatunk a szavára. A megbocsátás által kijavítja azt az érzékelési hibát, amely elhiteti velünk, hogy különállók vagyunk. A megbocsátás pillanatában eltűnik a különállás illúzióvilága, és feltárul az igazi világ, amelyben egység van és szeretet. Az élet és a test ilyenkor nem tűnik azonosnak: az élet a maga örökkévaló mivoltában mutatkozik meg
A szeretet hangjának meghallása lényeges a fejlődésünk szempontjából, mert minden cselekedetünkben vagy a félelem, vagy a szeretet útmutatására hallgatunk. Harmadik út nincs.

Arról, hogy a szeretet gondolatain kívül minden más gondolatot eresszünk ki a tudatunkból. Hozzuk helyre azt a tévedést, hogy különálló egyedek vagyunk, és a többiek támadólag lépnek föl velünk szemben. Hagyjunk fel azzal, hogy kapcsolatainkat elemezzük, értelmezzük, értékeljük. Az attitudinális gyógyítás egyszerűen abból áll, hogy meglátjuk a többi emberből kisugárzó szeretetet, vagy észrevesszük, hogy félnek, és a szeretetünkért könyörögnek. Engedjük el a félelmet és a bűntudatot, lássunk mindenkit ártatlannak, beleértve önmagunkat is. Az attitudinális gyógyítás akkor történik meg, ha meghozzuk azt a döntést, hogy csak szeretetet tanítunk

A szabadságra, a boldogságra és a békére korlátlan az esély.

Nem a test, hanem a tudat gyógyításával foglalkozunk, ezért a gyógyítást úgy határozzuk meg, mint megszabadulást a félelemtől, az egészséget pedig a belső békével tekintjük azonosnak.
Ezek az elvek univerzális, spirituális igazságokat fogalmaznak meg.
Segédeszközként időnként alkalmazunk meditációs, relaxációs technikákat, pozitív imaginációt (mentális képek felidézését), művészi tevékenységet és imát.

Az egészség: belső béke. Következésképpen gyógyulni annyi, mint megszabadulni a félelemtől. Ha azt tűzzük ki célul, hogy a testet változtatjuk meg, akkor megfeledkezünk arról: egyetlen célunk a belső béke megteremtése.

Nincs olyan pont, amelyen a tudat és az akarat egyesült erővel túl ne tudna jutni, mert ha összefognak, a gondolatokat elárasztja a szeretet.
Célunk a béke - méghozzá most, ebben a pillanatban. Boldogságunk szempontjából alapvető fontosságú, hogy éljünk bár sok vagy kevés évet, életünk haragtól mentes legyen, és testünket úgy használjuk, mint eszközt - hogy szeretetet adjunk általa másoknak.
Mindenki számára ott a lehetőség, hogy némán meghallgassa a belső hangot, aki megtanítja a szabadsághoz vezető utat. Nincs hely, ahová a szeretet el ne jutna, és nincs ember, akit ne nyugtatna meg.

A pozitív hit messze ható eredményekre képes, a tudatnak nincsenek korlátai

Gondolataink vagy támogatnak és fölemelnek bennünket, vagy letaszítanak a depresszióba és a reménytelenségbe. A legcsekélyebb bírálat vagy panasz is azt a hitvilágot támogatja, amely tagadja a fényt, amely benne van mindenben, ami él. Nincs egyetlen olyan gondolatunk sem, amely ne vinne bennünket valahová. Ezért nem szabad konfliktusban hagyni a tudatunkat, ha az egészség és a béke felé igyekszünk.

Létezésünk lényege a szeretet.
Meg kell tapasztalni ahhoz, hogy a szó jelentéssel töltődjék fel; nem is tudom másként meghatározni, mint így: a félelem teljes hiánya; felismerése az egységnek, amely összeköt bennünket mindennel, ami él. Akkor szeretünk valakit, ha felismerjük, hogy érdekeink nem különülnek el az ő érdekeitől, ezért csatlakozunk hozzá abban, amit igazán akar. Ez felsőbbrendű tudatok egyesülése, nem az egók szövetsége.

Vagy gyengédséget, örömöt, kedvességet, nyíltságot és békét árasztunk magunkból, vagy elrejtőzünk egy pusztán anyagi azonosító mögé. A kettő együtt nem megy, hiszen az egyik a szeretet, a másik a félelem.

Mielőtt megszületünk erre a világra, mindannyian elvállalunk egy bizonyos küldetést. Némelyikünk hosszú távra, némelyikünk rövidre, de az időtartam lényegtelen.
Amíg a testünk életben van, az a dolgunk, hogy eszközként használjuk : árassza szét a szeretetet olyan formában, hogy a többiek felismerjék és elfogadják. Az gyakorolja a legmélyebb hatást másokra, amit a szívünkben teszünk.

Ha én mint tudat, kapcsolatban állok minden más tudattal, akkor befolyásolom is őket, akár akarom, akár nem.

A szeretet gondolata például fénysugár, amely szétszórja tudatunkból a magányosságról, betegségről, fajdalomról, csüggedésről szóló gondolatokat. A bűntudat és a félelem gondolatai igen sok fájdalmat okozhatnak, lényünk békés legmélyéig azonban nem hatolhatnak le, hiszen az maga a szeretet.
Testünk tanítógép. Képernyőjén azok az érzések, gondolatok jelennek meg, amelyeket beprogramozunk. Minden program számára a tudat a belépési pont: amit a testben tükröződni látunk, az nem egyéb, mint amit bevittünk a tudatunkba. A testünk vagy konfliktusos, szorongó gondolatokat tükröz, vagy békés, szeretetteljes, boldog gondolatokat. A testnek nincs ebben döntési joga, de nekünk van.

Tudatunk kapcsolatban áll a többi tudattal, és ha a mi tudatunkban béke van, a béke ajándékát adjuk tovább a többieknek. Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét, akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut.

Más idő nem létezik, csak a ,,most". A fájdalom, a bánat, a depresszió, a bűntudat és a félelem összes többi formája eltűnik, ha a tudat a pillanat szeretetére és békéjére koncentrál.

Isten békéjére jobban vágyom, mint bármi másra. Imádkozom, kérem belső Tanítómat, hogy segítsen megbocsátanom, és köszönetet mondok azért, hogy mindenkivel összeköt a szeretet. Ha így teszek, gyakran elmúlik a feszültség a hátamból, és - ami fontosabb - újra érzem Isten állandó, szeretetteljes jelenlétét

Válasszuk azt az utat, hogy megbocsátunk a világnak, megbocsátunk a testünknek, mindennek és mindenkinek, aki csak a szemünk elé kerül. Határozzuk el: Isten szeretetének igazi világában fogunk élni, hogy belső fényünk dicsőségesen beragyogjon mindent. Tapasztaljuk meg, milyen örömmel jár, ha elengedjük a félelmet, a bűntudatot, a félszeg zavarodottságot, a keserű haragot, a balsejtelmeket. Csak egy percnyi csöndet teremtsünk, és megérezzük Isten közelségét. Tudjuk, hogy Ő valamennyiünket végtelen és határtalan szeretettel szeret. Egyetlen pillanatnyi nyugalomban engedjük Istent közel magunkhoz, és Ő visszavezet a szíve közepébe. Most legyen miénk a szeretet, a boldogság, a céltudat biztonsága. Ami lényegtelen, az maradjon lényegtelen mindörökre. Támadjon fel szívünkben az ősi tudás arról, hogy kik, mik és hol vagyunk, míg végül minden fájdalom eltűnik a föld színéről.

Béke legyen mindannyiunkkal!
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: cselekedetünkben, spiritualitásról, reménytelenségbe, következésképpen, zavarodottságot, szeretetszegény, érzékszervekkel, újrafogalmazzak, rendelkezésemre, kapcsolatainkat, felhalmozásával, segédeszközként, átértékelésének, valamennyiünket, mindannyiunkkal, megszabadulunk, felismerhetjük, foglalkozzanak, gondolataiddal, felhasználható, magányosságról, segédeszköznek, megismerhessük, szeretetteljes, érzékenységgel, megváltoztatni, leghatalmasabb, megszabadulást, balsejtelmeket, szeretetünkért, elfogadhatónak, megfeledkezünk, beprogramozunk, szeretetlenül, illúzióvilága, attitudinális, világon minden, erős érzelmi, pozitív vagy, finom rezgés, fizikai anyag, szeretet tanítása, élményem melynek, másik valóságba, fizikai síkra, spiritualitásról vallott, betegség lefolyását, leghatalmasabb eszközt, nemet Isten, gondolatra vagy, percnyi nyugalomra, javunkat szolgálja, Gondolat Ereje, Csodák Könyvébe, Szerintem Isten, Csodák Könyvét, Csodák Könyve, Isten Szava,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A másik dolog,  Elköszönt  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png rózsa csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete István - Akác  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép álmokat!  Adakozás  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kutya  Soha ne kedvezz...  Nem tudhatod  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Alázat  Png fotel  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Julian Brass gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png fotel  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A jó emberek mindig szépek mar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete István - Akác  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Sose bánj semmit  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nevem  Kellemes délutánt kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
világon minden, erős érzelmi, pozitív vagy, finom rezgés, fizikai anyag, szeretet tanítása, élményem melynek, másik valóságba, fizikai síkra, spiritualitásról vallott, betegség lefolyását, leghatalmasabb eszközt, nemet Isten, gondolatra vagy, percnyi nyugalomra, javunkat szolgálja, maga idejében, lehető legfigyelmesebben, saját spirituális, emberi elme, általunk elfogadhatónak, világnak megváltoznia, való világ, igazságot tükrözi, szeretet spirituális, fizikai érzékszervekkel, ember átformálására, maga útját, többi embert, saját támadó, szeretet nélküli, egyetlen valóság, kétféle világ, belső hang, megbocsátás által, érzékelési hibát, megbocsátás pillanatában, különállás illúzióvilága, igazi világ, test ilyenkor, maga örökkévaló, szeretet hangjának, fejlődésünk szempontjából, szeretet útmutatására, szeretet gondolatain, többiek támadólag, attitudinális gyógyítás, többi emberből, szeretetünkért könyörögnek, békére korlátlan, tudat gyógyításával, egészséget pedig, belső békével, elvek univerzális, testet változtatjuk, belső béke, akarat egyesült, gondolatokat elárasztja, belső hangot, szabadsághoz vezető, tudatnak nincsenek, legcsekélyebb bírálat, hitvilágot támogatja, béke felé, félelem teljes, egók szövetsége, pusztán anyagi, kettő együtt, bizonyos küldetést, időtartam lényegtelen, testünk életben, szeretetet olyan, többiek felismerjék, legmélyebb hatást, szívünkben teszünk, szeretet gondolata, félelem gondolatai, belépési pont, testben tükröződni, testünk vagy, testnek nincs, többi tudattal, béke ajándékát, félelem összes, pillanat szeretetére, félszeg zavarodottságot, keserű haragot, percnyi csöndet, szíve közepébe, céltudat biztonsága, maradjon lényegtelen, föld színéről, cselekedetünkben, spiritualitásról, reménytelenségbe, következésképpen, zavarodottságot, szeretetszegény, érzékszervekkel, újrafogalmazzak, rendelkezésemre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 3053
  • e Hónap: 11723
  • e Év: 67656
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.