Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Hogyan lehet panelban az öregkort elviselni"
  2018-08-31 21:55:12, péntek
 
   
  AMIKOR AZ EGYETLEN MŰVEM VOLT... c. írásomra írt egyik ismerősöm egy fontos kérdést:

"Leírnád a számomra, a ..... E címemre azt, hogy hogyan lehet panelban, az öregkort elviselni? Úgy ahogy szerettél volna a rádiónak nyilatkozni!" .

kedves régi ismerősömnek azonnal küldtem a megadott címre egy próbaüzenetet a saját E-címemről.
*
Amiért nem jött válasz rákérdeztem ma itt a fészen. Sajnos, arra sem jött válasz. Benéztem az idővonalára és ott sincs 3 napja feltöltve semmi.
Ezért, most megosztom mindenkivel, amit oly sok-sok évvel ezelőtt, ELSŐ GENERÁCIÓS PANELLAKÓKÉNT írtam Juhász Judit vezette LÁNYOK, ASSZONYOK c. rádió-műsor címére.
*
JAVASLATAIM:
""KÖZÖSSÉGI HELYEKET kellene létrehozni,a még kiadatlan garázshelyiségekben! Legalább minden lakótömbben 1-et. Ezekben a KLUBHELYISÉGEKBEN lehetne megszervezni a létfontosságú GYERMEKMEGŐRZÉST és mindenféle ismeret-terjesztő foglalkozást a gyermekneveléssel, csecsemőgondozással kapcsolatban.
Mi voltunk az első nemzedék, amelyik már közösségben élt kicsi korától kezdve. Úgy nőttünk fel, hogy még kisbabát sem láttunk addig közelről! Anyáinknak dolgozniuk kellett menni már a szülést követő 20. hét után és amiért a nagymamák is dolgoztak, vagy nagyon távol éltek, nem tudtak a gyermekfelügyeletben sem a gondozásban FELADATOT vállalni.
Akkoriban az üzletek már este 8-kor bezártak és aki mondjuk gyermekágyas volt a 3. babával, az apuka meg fusizott este 10-ig, akkor bizony ha elfogyott a kenyér, nem volt kitől kérni!!!!
.Ha orvoshoz kellett menni, akkor nem volt kire hagyni a kicsi gyerekeket.
Nehezítette a helyzetünket, hogy valami miatt meglehetősen ellenségesen viszonyultak egymáshoz az új lakótelepek új lakói."
"AZ IDŐS- BETEG EMBEREKNEK mai napság elkelne 1-1 ilyen klubhelyiség a lakótelepeken.
JÓ-SZOMSZÉDSÁGI KÖRÖKET kellene létrehozni, ahol megszervezhetnék az idős emberek számára mondjuk a társalgást, felolvasást..., stb...""
*
Ismét és ismét tettem erre is javaslatot különböző szervezetekben még 20 évvel ezelőtt.
De nagy tiltakozást váltottam ki, mondván, hogy "ez a mindenkori hatalom egészségügyi tárca dolga megszervezni..."
*
Túlságosan LESZOKTATTAK MINKET ARRÓL, hogy ÖNZETLENÜL törődjünk egymással!
Itt ahol én lakom, még 1945 előtt virágzó egyleti élet volt!
Többféle egyletben találhatták meg az itt élő emberek a közösségi segítséget és a barátságos együttélés formáit!
Voltak
1. jótékonysági egyletek.
2. szakegyeletek,
3. egyházi egyletek,
4. dalkörök,
5. színjátszók - vigalmi és műkedvelő gárdák,
6. kultúrtársaságok- irodalmi- művészeti társaságok
7. sportklubok és egyesületek,
8. Természet- és gyermekbarát egyesületek - eszperantisták,
9. cserkészet,
10. leventék - félkatonai szervezetek,
11. irodalom...
Még felsorolni is sok.
*
És???? Mi van most???
*
Van a Csili Művelődési Központ, a Vasas Szakszervezet munkásai által épített kultúrház, amit csak a mindenkori hatalmon lévők használhatnak INGYEN összejövetelek céljára..
28 éve olyan a CSILI kulturális programfüzete,.mint egy vendéglátó egységben az ÁRLAP!!!!
Amikor 1998-ban, 52 évesen ebben a témában írtam a diplomamunkámat, http://furaila.xfree.hu/248314 bizony, nem találtam semmilyen szervezetet, ami az un. egyszerű átlagpolgárok, a "vesztesek" számára jelentett volna valamilyen kapaszkodót!
*
KEDVES "IDŐS- BETEG" BARÁTOM!
Találtam egy kérdést és egy mondatot a SZAKDOLGOZATOM 21.oldalán:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=367848&sort=
*
""Melyik lesz az a hivatás, amely iránt a leggyorsabban nőnek az igények, s melynek gyakorlói ebből következően legegyszerűbben jutnak majd álláshoz 2000 táján?
A válasz: "az előrejelzések szerint az otthoni betegápoló" lesz""
*
Ennek már 20 éve! Az azóta eltelt 20 évben sem tudtam kiszabadítani magamat ez alól a rettenetes negatív megkülönböztetés alól! Éppen ezért még ma sem tehetek - sem magamért sem másokért - semmit, mert nincs meg hozzá a képesítésem!
Nincsenek összeköttetéseim, sem anyagi tőkém, amivel egyesületet alapíthatnék.
*
Van benne tapasztalatom, mert már ez lenne az ezredik, amit szeretnék létrehozni, de olyan ellenőrzöttségben élek, hogy blokkolják titkos szolgálati módszerekkel minden kezdeményezésemet. (Még a hajléktalanok számára történő ételkészítésben és ételosztásban is kizárólag titokban tudtam segíteni, nehogy kiderüljön és megszüntessék a jótékonysági szervezetet!)
*
Hogy még véletlenül se tudjam megszerezni a JOGOSÍTVÁNY-ÉRTÉKŰ DIPLOMÁT, nem kaptam meg az abszolutóriumot az államvizsgához! Nem sikerült az angol nyelvvizsgám, mert sem időm, sem pénzem nem volt egy jó-nevű vizsgaközpontba eljárni és legalább 11 szemesztert elvégezni! Ez volt ugyanis az egyetemi követelmény....
*
Sajnálom! De előbb magamon kellene segítenem, hogy tudjak másoknak is segíteni!!!! A HATALMI MEGBÍZOTTAL szemben tehetetlen vagyok!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkülönböztetés, kultúrtársaságok, gyermekmegőrzést, összeköttetéseim, megszervezhetnék, legegyszerűbben, vizsgaközpontba, abszolutóriumot, ételkészítésben, diplomamunkámat, eszperantisták, szakdolgozatom, szervezetekben, összejövetelek, államvizsgához, kiszabadítani, tapasztalatom, próbaüzenetet, ételosztásban, hajléktalanok, leggyorsabban, átlagpolgárok, használhatnak, programfüzete, szakszervezet, lakótelepeken, előrejelzések, megszüntessék, létfontosságú, panellakóként, szakegyeletek, megszervezni, nyelvvizsgám, foglalkozást, módszerekkel, egészségügyi, fontos kérdést, öregkort elviselni, rádiónak nyilatkozni, megadott címre, saját E-címemről, létfontosságú GYERMEKMEGŐRZÉST, első nemzedék, szülést követő, gondozásban FELADATOT, kicsi gyerekeket, idős emberek, mindenkori hatalom, közösségi segítséget, barátságos együttélés, mindenkori hatalmon, vendéglátó egységben, AMIKOR AZ EGYETLEN MŰVEM VOLT, ELSŐ GENERÁCIÓS PANELLAKÓKÉNT, Juhász Judit, KÖZÖSSÉGI HELYEKET, IDŐS- BETEG EMBEREKNEK, JÓ-SZOMSZÉDSÁGI KÖRÖKET, Túlságosan LESZOKTATTAK MINKET ARRÓL, Csili Művelődési Központ, Vasas Szakszervezet, IDŐS- BETEG, JOGOSÍTVÁNY-ÉRTÉKŰ DIPLOMÁT, HATALMI MEGBÍZOTTAL, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Kakaós piskóta  Fújjad márciusi szél . . .  Dóró Sándor: Tétova lét  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Mindig tud adni ,  Ibolya  Március  Ne engedd el kezem!  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A közszereplő  1848. március 15-én  Mai harmónia kártyám  Benned is ezerféle szín van  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Por  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Ez a miénk!  Sajnos ezt elBalogozták  Cicus virággal  Esti kép  Esti kép  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tavaszról álmodom,  A halolaj és a hal még a migré...  Cicus virággal  Akinek vaj van a fején...  mindent a népért...  A tékozló és Isten gondviselés...  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Az agyat és a csontokat is erő...  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Vágy, élet és sugár  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Mindig tud adni ,  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Cicus virággal  Könnyáztatta asszonysorsok  Rochefoucauld - a bölcs  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Isteni zsebkendők  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A nemzet csak akkor...  Hernádkak  Szent-Györgyi Albert gondolata 
Bejegyzés Címkék
fontos kérdést, öregkort elviselni, rádiónak nyilatkozni, megadott címre, saját E-címemről, létfontosságú GYERMEKMEGŐRZÉST, első nemzedék, szülést követő, gondozásban FELADATOT, kicsi gyerekeket, idős emberek, mindenkori hatalom, közösségi segítséget, barátságos együttélés, mindenkori hatalmon, vendéglátó egységben, témában írtam, leggyorsabban nőnek, előrejelzések szerint, otthoni betegápoló, azóta eltelt, rettenetes negatív, hajléktalanok számára, jótékonysági szervezetet, angol nyelvvizsgám, jó-nevű vizsgaközpontba, egyetemi követelmény, megkülönböztetés, kultúrtársaságok, gyermekmegőrzést, összeköttetéseim, megszervezhetnék, legegyszerűbben, vizsgaközpontba, abszolutóriumot, ételkészítésben, diplomamunkámat, eszperantisták, szakdolgozatom, szervezetekben, összejövetelek, államvizsgához, kiszabadítani, tapasztalatom, próbaüzenetet, ételosztásban, hajléktalanok, leggyorsabban, átlagpolgárok, használhatnak, programfüzete, szakszervezet, lakótelepeken, előrejelzések, megszüntessék, létfontosságú, panellakóként, szakegyeletek, megszervezni, nyelvvizsgám, foglalkozást, módszerekkel, egészségügyi, gyermekbarát, alapíthatnék, szomszédsági, klubhelyiség, helyzetünket, kapcsolatban, meglehetősen, ellenségesen, jótékonysági, leszoktattak, ismerősömnek, gyermekágyas, viszonyultak, javaslataim, gondozásban, szervezetet, következően, sportklubok, szervezetek, felolvasást, közösségben, követelmény, szemesztert, kapaszkodót, egyesületek, nehezítette, lakótömbben, megbízottal, tiltakozást, találhatták, idővonalára, egyesületet, képesítésem, színjátszók, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 38
  • e Hét: 380
  • e Hónap: 3506
  • e Év: 35236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.