Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép napot mindenkinek!
  2018-10-04 09:50:36, csütörtök
 
  Móri Bornapok 2018

Mór egyik legrangosabb rendezvénye, nagy eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálunk rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. Látogasson el 2018. október 4. és 7. között a Móri Bornapokra, ahol borkóstolás, borkirálynő választás, kiállítások, koncertek, utcabálok, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár, gyerekműsorok, sportprogramok és színes forgatag fogadja Önt is! A fesztivál idejére szállás foglalható a Hétkúti Wellness Hotelben és az Öreg Prés Fogadóban.









A lemez két oldala - egyfelvonásos előadás felnőtteknek Móron

2018. október 4-én csütörtökön 18.00 órakor Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Janikovszky Éva: A lemez két oldala - egyfelvonásos előadás felnőtteknek női hangokra

Link
Dumaszínház: Életed filmje - Kovács András Péter önálló estje Móron
2018. október 4-én csütörtökön 20.30 órakor Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban a Móri Bornapok keretében.
Link


Rendhagyó irodalmi óra
Lepsényi Bálint: Mélységek és magasságok - rendhagyó irodalmi óra a MIKSZ (Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége) egyesület közreműködésével


Helye: Móri Táncsics Mihály Gimnázium
Megjelent Lepsényi Bálint: Mélységek és magasságok c. kötete a Holnap Magazin kiadásában, gondozásában.

"Megtisztelő számomra, hogy én ajánlhatom Önöknek Lepsényi Bálint új kötetét. Bár előszó írása lett volna a feladatom, de úgy gondoltam, hogy azt inkább ajánlóként teszem Önök elé, mert nem értékelni szeretném e könyvet, hanem szívszeretettel ajánlani.

Bálint 2. verseskötetét tartja a Tisztelt Olvasó a kezében. Az első kötetében Bálint barátom szívdobbanásait olvashattuk.

Azóta eltelt jó pár év...
Azt gondolom, hogy a versek magukért beszélnek, ezért inkább születésük hátterét szeretném hangsúlyozni.
Bálint barátom élete nehéz sors. Isten nagy feladatot rótt rá és szüleire, családjára. Fogyatékkal, tolókocsiban él teste, de lelke szárnyal! Az igaz szülői szeretet és törődés, mellyel családja segíti életét teljessé tenni - nem bezárta őt, hanem kitágította számára a világot. Figyelmesen él az emberek között szívja magába a körülötte lévő világ rezdüléseit, történéseit.
Példát mutat sorstársainak és embertársainak életszemléletével: alázattal viseli sorsát, ugyanakkor tudja, hogy senki sem élhet csak magának, hanem - korlátait figyelembe véve - másokért, másoknak örömet szerezve. Kereste a számára is megvalósítható kifejezésmódot arra, hogy tudassa és megértesse szűkebb és tágabb környezetével: hogy csak a művészet pótolhatja számára azt, amit életében nélkülözni kénytelen. Bálint a külvilág impulzusainak sokaságát, annak hatásait, érzéseit versben fejezi ki. Ezzel a sok munkával, - melynek hátterét szeretős családja a nyugodt, békés légkörrel biztosítja számára - melyet versírással töltött, kivívta embertársai tiszteletét, elismerését és szeretetét. Fokozatosan alakult ki benne az az igény, hogy az írás napi életében olyan szükségletté váljon, mint az evés-ivás. Tisztán, érthetően adja tudtára az olvasóknak hitvallását,hogy számára az, ami a fejében és szívében egyesül, az a művészet.
Érzékeny lélekkel írja verseit az élet minden emberformáló momentumáról, mint a hit, vallás, szeretet, kötődés, család, barátok, szerelem, elmúlás. Különös helyet foglal el szívében Mór városa, ahol nagy tisztelet és megbecsülés övezi őt.
Ez a kötet nagy körültekintéssel összeállított vers-fűzérek sora, melyeket nagy irodalmi személyektől, példaképektől kölcsönzött idézetek köré font Lepsényi Bálint. A kötetet színesíti Abonyi Ria kiváló grafikus számtalan alkotása. Összeállításához Bálint nagy baráti segítséget kapott Kovácsné Babos Klára költőnőtől és tanártól: sok jó tanáccsal látta el őt, és vállalta a könyv lektorálását is. Bálint személyi-sége, tehetsége és családja, maga köré vonzott mecénásokat is, akik nevüket nem kívánják felfedni, mert önzetlen, tisztelő szeretet fűzi őket a családhoz.
E felsorolás kapcsán szeretném barátságunk okán Bálint e témához kapcsolódó szavait idézni:

"Köszönet és hála Drága Szüleimnek és mindazoknak a segítőimnek, akik nélkül ez a kötet nem jöhetett volna létre."

Én kívánom a Kedves Olvasónak, hogy örömmel forgassa e kötet lapjait és szeretős lélekkel vegyen részt Lepsényi Bálint "lélekutazásán", melyre e könyv megjelentetésével bennünket meghívott.
Végezetül még egy gondolatot engedjen meg nekem a Kedves Olvasó: Hogy miként viszonyul az egyik ember a másik ember lelkéből kiszakadó dal partitúrájához, azt bizony Babits Mihály nagy költőnk fogalmazta meg számomra a legékesebben:

,,Mindenik embernek a lelkében dal van, és saját lelkét hallja minden dalban, és akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek."

Tisztelő szeretettel ajánlom minden Kedves Olvasónak Lepsényi Bálint verseskötetét."

Kozma Zsuzsánna

A kötet megrendelhető a szerzőnél.


Lepsényi Bálint

Én, naiv
Szívemet izzó tőr járja át,
Megint kicsavart, megint eldobott egy barát.
Barát volt? Vagy csak én láttam annak?
Van, hogy a szív nem engedelmeskedik az agynak.

Emberben még nem csalódtam akkorát, mint benned,
Kicsi szíved helyén mintha egy gumilabda lenne
Mely ellazul, majd megfeszül,
Vigyázz! Ha így folytatod, aki a legjobban szeret téged, szép lassan kikészül.

Megbíztam benned, s te elárultad titkomat
Pedig úgy szerettelek, mint a legkedvesebb rokonomat.
Becsaptál, elárultál. Döntöttem, ELÉG!
Akarsz majd te velem barátkozni még!

S ha majd egyszer egy üres szobában ülsz egymagad,
Gondolj akkor arra, hányan akarták neked egykor a legjobbat.


Kováts Judit fotókiállításának megnyitója


Helyszín: Lamberg-kastély parkja















Dolhai Attila műsora Móron


2018. október 5-én pénteken 18.00 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon.

A Móri Bornapok keretében.


Link

Szeder koncert Móron
2018. október 5-én pénteken 19.00 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon a Móri Bornapok keretében.
Link

Partyaréna Móron - Powered by: Eleven Events


2018. október 5-én pénteken 21.00 órától és és október 6-án szombaton 21.00 órától a Wekerle Sándor Szabadidőközpont parkolójában:
Link

Kiscsillag koncert Móron
(Fotó:Facebook/Kiscsillag)2018. október 5-én pénteken 21.30 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon a Móri Bornapok keretében.

Link

Utcabál Móron a Tutti Zenekarral
2018. október 5-én (pénteken) 23.00 órától Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon.
A Tutti Zenekar 2001-ben alakult meg azzal a céllal, hogy az élőzene varázsát, hangulatát népszerűsítse.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Címkék: közreműködésével, szabadidőközpont, körültekintéssel, összeállításához, engedelmeskedik, szívdobbanásait, szívszeretettel, kifejezésmódot, partitúrájához, megvalósítható, embertársainak, sportprogramok, programsorozat, összeállított, nagyszínpadon, egyfelvonásos, képzőművészek, hagyományőrző, lélekutazásán, impulzusainak, gyerekműsorok, verseskötetét, népszerűsítse, megrendelhető, kirakodóvásár, sorstársainak, példaképektől, környezetével, felnőtteknek, gondozásában, legkedvesebb, legékesebben, lektorálását, népművészeti, momentumáról, hangsúlyozni, szürethez kapcsolódó, programsorozat ideje, város egész, idelátogató hazai, város egyre, fesztivál idejére, első kötetében, versek magukért, igaz szülői, emberek között, körülötte lévő, művészet pótolhatja, külvilág impulzusainak, írás napi, olvasóknak hitvallását, élet minden, Móri Bornapok, Móri Bornapokra, Hétkúti Wellness Hotelben, Öreg Prés Fogadóban, Művelődési Házban, Janikovszky Éva, Kovács András Péter, Lepsényi Bálint, Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége, Móri Táncsics Mihály Gimnázium, Megjelent Lepsényi Bálint, Holnap Magazin, Önöknek Lepsényi Bálint, Tisztelt Olvasó, Abonyi Ria, Összeállításához Bálint, Kovácsné Babos Klára, Drága Szüleimnek, Kedves Olvasónak, Kedves Olvasó, Babits Mihály, Kedves Olvasónak Lepsényi Bálint, Kozma Zsuzsánna, Kováts Judit, Dolhai Attila, Partyaréna Móron, Eleven Events, Wekerle Sándor Szabadidőközpont, Utcabál Móron, Tutti Zenekarral, Tutti Zenekar,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  József Attila - Kopogtatás nél...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Borzasztó  Tanácsok egy pszichológustól  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagy és kis csodák  Mindent de mindent visszakap  Az ember emlékekből áll  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  A sorsod  Emlékezz  Nagy és kis csodák  Van néhány kérdés, amin gondol...  Egy tavasz  Márai Sándor tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Egyszerű  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Segíts neki dicsérni Téged  James Allen  Különleges  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 15  A felvilágosodás...  Jó éjszakát  Márai Sándor tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  A sorsod  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Azért kaptad  Erdei gyöngyvirág  Előfordul, hogy  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Magamnak  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata 
Bejegyzés Címkék
szürethez kapcsolódó, programsorozat ideje, város egész, idelátogató hazai, város egyre, fesztivál idejére, első kötetében, versek magukért, igaz szülői, emberek között, körülötte lévő, művészet pótolhatja, külvilág impulzusainak, írás napi, olvasóknak hitvallását, élet minden, kötet nagy, kötetet színesíti, könyv lektorálását, gondolatot engedjen, egyik ember, másik ember, mások énekét, kötet megrendelhető, gumilabda lenne, legjobban szeret, legkedvesebb rokonomat, üres szobában, élőzene varázsát, közreműködésével, szabadidőközpont, körültekintéssel, összeállításához, engedelmeskedik, szívdobbanásait, szívszeretettel, kifejezésmódot, partitúrájához, megvalósítható, embertársainak, sportprogramok, programsorozat, összeállított, nagyszínpadon, egyfelvonásos, képzőművészek, hagyományőrző, lélekutazásán, impulzusainak, gyerekműsorok, verseskötetét, népszerűsítse, megrendelhető, kirakodóvásár, sorstársainak, példaképektől, környezetével, felnőtteknek, gondozásában, legkedvesebb, legékesebben, lektorálását, népművészeti, momentumáról, hangsúlyozni, szórakoztató, szükségletté, emberformáló, legrangosabb, parkolójában, tolókocsiban, személyektől, olvashattuk, csütörtökön, szeretettel, kitágította, fogyatékkal, janikovszky, figyelmesen, rezdüléseit, történéseit, tiszteletét, mecénásokat, barátságunk, hitvallását, megbecsülés, megtisztelő, mindazoknak, kölcsönzött, embertársai, dumaszínház, elismerését, fokozatosan, versírással, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 325
  • e Hét: 3401
  • e Hónap: 6743
  • e Év: 59451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.