Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Történelmi lecke
  2020-02-02 01:28:39, vasárnap
 
   
  TÖRTÉNELMI LECKE
Kár, hogy fogalmam sem volt arról, hogyan is kezdődött 1956-ban az a bizonyos ,,történelmi lecke"! Az idézőjelbe tett két szó: ,,történelmi lecke" utalás Albert Camus: A magyarok vére c. írására, ami itt is olvasható:
http://www.andrassygimi.hu/joomla/files/Albert_Camus_A%20magyarok_vere%20.pdf?fbc lid=IwAR1UsZPaZ1nVo1f81aiQxrUDaIH2cTSHwq1JMG6m6k8IjWyfl83ozuihiK4

Valójában a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről bálaszám hullottak azok a RÖPCÉDULÁK a beavatottak portáira - meg a nyugati országrészek településeinek közelében az erdei tisztásokra és mezőkre - melyek terjesztésével forradalmat lehetett ROVOKÁLNI. Ami "csak" ÜRÜGY volt később arra, hogy az Ausztriából kivont SZU hadserege (hadosztályai) bevonuljon Magyarországra.
Ürügy volt, mint a II. világháborúba való belépésünket ki-PROVOKÁLÓ kassai bombázás is ÜRÜGY volt...

Minden felelősségem tudatával kijelenthetem, hogy én láttam azokat a röpcédulákat, már 1956 augusztusában!
Sajnos, pont ott ,,nyaraltam" nagybátyáméknál. Kár, hogy csak 1999-ben, Hegedüs András halálát követően tudtam meg, hogy nagybátyám felesége féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak.

Azonban, még 1999-ben sem ismertem föl az összefüggést az életen át tartó hátrányos megkülönböztetésem között és eme tény között! Esküszöm, hogy csak az utóbbi hat évben jöttem rá azokra a tragikus összefüggésekre, amelyek miatt tíz éves koromtól CÉLKERESZTBEN éltem le - és élek, talán halálomig - az életemet!

Kár, hogy akkora hallgatás van HEGEDÜS ANDRÁS-ról, ami miatt fogalmunk sincs arról, hogy 1956-ban ő volt Magyarország miniszterelnöke!

A történetet megírtam és egyik ismerősöm - az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának 1956-ot kutatója - elmondta ifj. HEGEDÜS ANDRÁSNAK, akinek nem volt tudomása arról, hogy apjának lett volna Hegedüs Etelka nevű féltestvére.... Pedig, mindaddig nem kerülhetek ki a célkeresztből, míg nincs tisztázva hogyan kezdődött valójában 1956-ban a forradalom!

HEGEDÜS ANDRÁS, a volt miniszterelnök," 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették" https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

AZÓTA ÉLEK CÉLKERESZTBEN!
Az úgy történt, hogy 1956 augusztusában láttam azt a repülőgépet, amelyikről nagybátyámék legelőjére - ahol éppen az állatokat őriztem - hullottak a röpcédulákat tartalmazó csomagok. Ezek egyike kiszakadt és szanaszét keringtek a nyomtatványok a levegőben. Egyet sikerült elkapnom. Csakhogy, amikor kezdtem olvasni olyanokról, mint ,,Felhívás", ,,sztrájk", amelyeknek a jelentését sem tudtam... odaszaladtak nagybátyámék és kikapták a kezemből, mondván:
- “Ez nem gyeröknek való!"
Pedig, pont meg akartam kérdezni tőlük ezeknek az ismeretlen szavaknak a jelentését.

ÉVTIZEDEKIG nem jutott el a tudatomig, hogy elgondolkodjak mindezeken, mert egyfolytában MINDEN EGYES NAP a TÚLÉLÉSÉÉRT MEG KELLETT KÜZDENEM!
Évtizedek teltek el teljes elszigeteltségben és CÉLKERESZTBEN - NEHOGY KIBESZÉLJEM A NAGY TITKOT!!!
Arról se volt sejtelmem sem, hogy 1956 novemberétől - a forradalom leverését követően - gyerekek - "pesti srácok" - százait csukták le v. ítélték tíz évi börtönre ezeknek a röpcéduláknak a terjesztéséért!

Kósa Csaba: ALHATTÁL-E KISFIAM? című könyvéből ide másolok egy oldalt, ami erről szól...
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagybátyáméknál, összefüggésekre, miniszterelnöke, állambiztonsági, magyarországra, terjesztésével, elgondolkodjak, településeinek, miniszterelnök, terjesztéséért, repülőgépeiről, szovjetunióba, célkeresztből, röpcéduláknak, célkeresztben, nyomtatványok, világháborúba, augusztusában, kijelenthetem, nagybátyámék, odaszaladtak, andrassygimi, magyarország, összefüggést, belépésünket, hadosztályai, röpcédulákat, novemberétől, országrészek, felelősségem, levéltárának, követelésére, egyfolytában, menekítették, beavatottak, antedatálva, idézőjelbe tett, magyarok vére, beavatottak portáira, nyugati országrészek, erdei tisztásokra, akkori miniszterelnöknek, tragikus összefüggésekre, történetet megírtam, volt miniszterelnök, hatalmat Nagy, szovjet hadsereg, állatokat őriztem, röpcédulákat tartalmazó, ismeretlen szavaknak, forradalom leverését, TÖRTÉNELMI LECKE, Albert Camus, Magyar Néphadsereg, Hegedüs András, Hegedüs Andrásnak, HEGEDÜS ANDRÁS-ról, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának, HEGEDÜS ANDRÁSNAK, Hegedüs Etelka, HEGEDÜS ANDRÁS, Nagy Imrének, AZÓTA ÉLEK CÉLKERESZTBEN, MINDEN EGYES NAP, TÚLÉLÉSÉÉRT MEG KELLETT KÜZDENEM, NEHOGY KIBESZÉLJEM NAGY TITKOT, Kósa Csaba, ALHATTÁL-E KISFIAM, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Alvó cica  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Nem azt látja  Táplálékok a máj egészségének ...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Színház az egész világ,  Idővel az ember megérti, hogy ...  Húsvéti üdvözlet !  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Sárkány  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Az erdőterápia egészségre gyak...  Esti Ima !  Kékfestőről pár szóban  Benedek Elek - Virágvasárnap  Az izmaink nem csak testmozgás...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Képes idézet !  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Mi van, ha?  Kékfestőről pár szóban  Jó éjszakát  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Képes idézet !  Szép estét  Játékos kis cicák  A haj állapotának javítása egy...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Alvó baby  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Alvó baby  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Rács mögé  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam Krisztinától  Húsvéti üdvözlet !  Várnai Zseni - Éveim  Szép álmokat!  képre írva  képre írva  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  képre írva  Az angyali üdvözlet  Alvó kisfiú 
Bejegyzés Címkék
idézőjelbe tett, magyarok vére, beavatottak portáira, nyugati országrészek, erdei tisztásokra, akkori miniszterelnöknek, tragikus összefüggésekre, történetet megírtam, volt miniszterelnök, hatalmat Nagy, szovjet hadsereg, állatokat őriztem, röpcédulákat tartalmazó, ismeretlen szavaknak, forradalom leverését, nagybátyáméknál, összefüggésekre, miniszterelnöke, állambiztonsági, magyarországra, terjesztésével, elgondolkodjak, településeinek, miniszterelnök, terjesztéséért, repülőgépeiről, szovjetunióba, célkeresztből, röpcéduláknak, célkeresztben, nyomtatványok, világháborúba, augusztusában, kijelenthetem, nagybátyámék, odaszaladtak, andrassygimi, magyarország, összefüggést, belépésünket, hadosztályai, röpcédulákat, novemberétől, országrészek, felelősségem, levéltárának, követelésére, egyfolytában, menekítették, beavatottak, antedatálva, kormányának, túléléséért, forradalmat, kibeszéljem, szolgálatok, repülőgépet, ausztriából, elvesztette, néphadsereg, féltestvére, évtizedekig, tisztásokra, segítségül, amelyikről, bevonuljon, röpcédulák, tartalmazó, legelőjére, forradalom, történelmi, mindezeken, nagybátyám, ismeretlen, történetet, idézőjelbe, kerülhetek, jelentését, amelyeknek, olyanokról, aiqxrudaih, tisztázva, ismerősöm, tudatával, hátrányos, fogalmunk, halálomig, hallgatás, hadserege, nyaraltam, történeti, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 135
  • e Hét: 758
  • e Hónap: 3884
  • e Év: 35614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.