Belépés
tornyaieta.blog.xfree.hu
Az ész nem ad szivet, de a szív észt ad Tné Tornyai Etelka
2007.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fájdalomcsillapításra MOTTÓ tapasz
  2018-10-24 19:20:40, szerda
 
 



Típusai
Kétféle kivitelben kerül forgalomba: az idült, reumás fájdalmakra a sárga csomagolású reumatapaszt, akut fájdalmak ellen (sportsérülés, fejfájás, menstruációs görcs) a kék csomagolású fájdalomcsillapító tapaszt ajánljuk.
A Motto tapasznak gyulladáscsökkentő hatása is van!
Az egy csomagban található 2x 15x5 cm-es tapaszból 6 db 5x5, vagy 10 db 3x5 cm-es darab vágható fel, így folyamatos használat esetén 1-2 hónapra elegendő. A fájdalmak órákon vagy napokon belül enyhülnek, illetve megszűnnek.

Használata:
A Motto tapaszból a fájdalom helyére, tiszta, száraz bőrre 3-5 cm-es csíkot ragasszunk fel.
Egyidejűleg több helyen is viselhető, a gerincen található idegkilépő helyekre (lapockák közé és az utolsó csigolyára) is ajánlott felhelyezni, ha az egész kar vagy láb fáj. Rászorított kezünkkel melegítsük fel pár másodpercig a felragasztott tapaszt, hogy jól felragadjon és a működés hamar beinduljon. 1-14 napig viseljük, ha a fájdalom nem szűnik, csak enyhül, cseréljük és használjuk tovább.
A tapasz vízálló, lehet vele tisztálkodni, az erős dörzsölését kerüljük. Az alapanyag bőrbarát.
Nyílt sebre ne használjuk!

A Motto tapasz terhesség ideje alatt is használható!

A kék tapaszt a következő esetekben használjuk (lásd az ábrán a számozást):

• Migrén esetén (1) a halántékokra 3 cm átmérőjű tapaszokat, a gerincoszlop nyaki részére 5x4 cm-es tapaszt.
• Fogfájásnál, (2) hőérzékeny fognál, vagy fogkezelés után, ínygyulladásnál, vagy arcüreg-gyulladásnál az arcra kívül 2-3 cm átmérőjű tapasz ragasztandó, ami 20-40 perc alatt elviselhetővé csökkenti a fájdalmat. Természetesen a fogorvost mielőbb fel kell keresni!
• Extrakardiális (szívtáji) fájdalomnál (4) a kulcscsont felett 3x5 cm a karotiszérre (nyaki ütőér) és a fájdalom helyére is ragasszunk!
• Epe- (6) vesetáji (19) fájdalomnál 5x5 cm-es tapaszt alkalmazzunk!
• Alacsony vérnyomásnál (8) a kézen, a pulzus fölé 3x5 cm-es tapaszt kell helyezni, mely a vérnyomást 10%-kal megemeli.
• Menstruációs fájdalomnál (9) a fájdalom helyére 1-1db 3cm átmérőjű tapasz ragasztandó.
• Szájzár esetén 2-3 cm-es tapaszt az állkapocsszögleti ízületére, ill. a fájdalom helyére ragasszuk.
• Alvás, sportolás közben fellépő izomgörcs várható helyére 5x5 cm-es tapaszt alkalmazzunk.
• Alvás elősegítésére (14), a pulzusszám 10%-kal való csökkentésére a bokacsont belső mélyedésébe
3x5 cm-es tapasz ragasztandó.
• Orrcsorgás (23) ellen a hüvelykujj és a mutatóujj nagyízületére mindkét kézen 2cm átmérőjű (összesen 4db) tapasz szükséges.

A sárga jelű reumatapasz idült, reumás esetekre, csontdeformációkra, duzzadt kéz- és lábfejekre, térdre és ujjpercekre való, de a fenti esetekben is használható. Az alábbi esetekben lehetőleg csak a sárga jelű tapaszt használjuk:

• Idült térd, -csípő fájdalmak (10, 11, 22) esetén néha előfordul, hogy a tapaszt folyamatosan viselni kell. Általában 1-10 nap alatt a fájdalom megszűnik, ha az oka izomgörcs vagy reuma.
• Visszérfájdalomnál (12) kb. 40 percen belül hatásos, de csak a fájdalmat szünteti meg, a visszér bántalmakat nem gyógyítja.
• Kar- és vállfájdalmaknál (17) a fájdalom helyére 5x5 cm-es, a gerincoszlop és a lapocka közé 3x5 cm-es tapaszt ragasszunk fel! Ajánlatos a tapaszt a fájdalom megszünte után még néhány napig viselni.
• Csípőízületi fájdalomnál (22) 5x5 cm-es darabokat helyezzünk a keresztcsont külső részére, a kitapintható forgóra és a comb belső felső részére (10) (adduktor izom).
• Lumbágó vagy más gerincfájdalomnál, porckorongsérvnél (21) 5x5 cm-es tapaszt kell ragasztani a fájdalom helyére.
• Végtag-, borda-, csonttörések esetén a fájdalom helyére, ill. a törés fölé és alá, (a gipsz levétele után) több, 4x5 cm-es csík ragasztandó, ami az izommozgás megindulását és a csont összeforrását segíti.
• Ütés, zúzódás fájdalmai a tapasszal csökkenthetők és a véraláfutás felszívódását is gyorsítja.
• Az ínhüvelygyulladás a tapasz használatával gyorsan megszűnik.
• A daganatok okozta fájdalmak elviselését elősegíti, 5x5 cm-es darabokat tapasszunk a fájdalom helyére.



Forrás :motto.hu
Megjegyzés:
Isten nyugosztalja és áldja a feltalátót Malász Ottót, aki e találmányával igen sok ember orvosilag nem csillapítható fájdalmát enyhítette és szüntette meg a mindennapos szenvedéseket. Jelenleg ez az egyetlen tapasz ami az idegi eredetű pl.: idegszál becsípődés, lumbágó stb. okozta fájdalmat is enyhíti ( igaz a hatásra a feltétel után többnyire egy napig kell várni és pontosan kell felhelyezni. Célszerűbb sárga változatát alkalmazni. - (Czeizel Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyhatású készítmények   
Címkék: vállfájdalmaknál, ínygyulladásnál, extrakardiális, elősegítésére, csökkentésére, felszívódását, használatával, nagyízületére, természetesen, csökkenthetők, elviselhetővé, összeforrását, csillapítható, szenvedéseket, találmányával, felragasztott, csípőízületi, alkalmazzunk, karotiszérre, gyulladásnál, gerincoszlop, vérnyomásnál, menstruációs, folyamatosan, kitapintható, tisztálkodni, keresztcsont, reumatapaszt, nyugosztalja, sportsérülés, megindulását, halántékokra, csonttörések, egyidejűleg, rászorított, ragasztandó, sárga csomagolású, fájdalmak órákon, fájdalom helyére, gerincen található, utolsó csigolyára, felragasztott tapaszt, működés hamar, tapasz vízálló, erős dörzsölését, alapanyag bőrbarát, következő esetekben, gerincoszlop nyaki, arcra kívül, fogorvost mielőbb, kulcscsont felett, pulzus fölé, Fájdalomcsillapításra MOTTÓ, Malász Ottót, Czeizel Ilona,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Boldogság  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Az izmaink nem csak testmozgás...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Táplálékok a máj egészségének ...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Nem látom őket  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Nagy Feró megmondta?  Paul David Tripp Március 26  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Haja van  A pálma a győzelem és a diadal...  Paul David Tripp Március 25  A szeretetről  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Válaszok a halál után  Jó éjszakát  Nem látom őket  Válaszok a halál után  Esti kép  Humor is meg nem is szerinted?  Nem jár  Boldog virágvasárnapot minden...  Képes idézet !  Nem jár  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Graffiti bölcsesség  Esti kép  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Humor is meg nem is szerinted?  Virágvasárnap: az élet és a re...  Nárcisz  A nagyhét eseményei  Aki belekortyol  Nárcisz  Esti Ima !  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Nem hazudnak  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Agárdi Gábor gondolata  Esti Ima !  Nárcisz  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Magyarországon 1978 óta ünnepe... 
Bejegyzés Címkék
sárga csomagolású, fájdalmak órákon, fájdalom helyére, gerincen található, utolsó csigolyára, felragasztott tapaszt, működés hamar, tapasz vízálló, erős dörzsölését, alapanyag bőrbarát, következő esetekben, gerincoszlop nyaki, arcra kívül, fogorvost mielőbb, kulcscsont felett, pulzus fölé, vérnyomást 10%-kal, állkapocsszögleti ízületére, pulzusszám 10%-kal, bokacsont belső, mutatóujj nagyízületére, sárga jelű, fenti esetekben, alábbi esetekben, tapaszt folyamatosan, fájdalom megszűnik, fájdalmat szünteti, visszér bántalmakat, lapocka közé, fájdalom megszünte, keresztcsont külső, kitapintható forgóra, comb belső, törés fölé, gipsz levétele, izommozgás megindulását, csont összeforrását, tapasszal csökkenthetők, véraláfutás felszívódását, tapasz használatával, feltalátót Malász, mindennapos szenvedéseket, egyetlen tapasz, idegi eredetű, feltétel után, napig kell, vállfájdalmaknál, ínygyulladásnál, extrakardiális, elősegítésére, csökkentésére, felszívódását, használatával, nagyízületére, természetesen, csökkenthetők, elviselhetővé, összeforrását, csillapítható, szenvedéseket, találmányával, felragasztott, csípőízületi, alkalmazzunk, karotiszérre, gyulladásnál, gerincoszlop, vérnyomásnál, menstruációs, folyamatosan, kitapintható, tisztálkodni, keresztcsont, reumatapaszt, nyugosztalja, sportsérülés, megindulását, halántékokra, csonttörések, egyidejűleg, rászorított, ragasztandó, másodpercig, felragadjon, fogfájásnál, fájdalomnál, dörzsölését, mélyedésébe, használható, csomagolású, véraláfutás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 605 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7
  • e Hét: 84
  • e Hónap: 395
  • e Év: 2790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.