Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A ház szeme: a virágos ablak
  2015-05-08 22:35:38, péntek
 
  A ház szeme: a virágos ablak




A háznak - éppen úgy, mint az embernek - vannak testrészei: az alapzat megfelel a lábnak, a falazat a törzsnek, a tetőzet a fejnek és az ablak a szemnek. Az ember két szemének, amely lát és láttat. Látja, ami a lakásban és az utcán történik, és láttatja a közelítő vendéggel vagy ügyintézővel, hogy milyen jellegű lakáshoz, családhoz igyekszik. A virágos ablak pedig gondozottságot és bizalmat sugall.

ITT találsz még többet Bálint gazda praktikus tanácsaiból, a Balintgazda.hu-n.
Link


Kezdődik a szezon!

Most kezdődik az ablakok virágosításának a fő szezonja, noha ezt a kellemes feladatot az évnek bármelyik részében el lehet kezdeni. A leggyakoribb az, hogy az erre a célra kialakított ablakpárkányra rögzítjük a virágokat tartó ablakládát, mert egy vétlenül leeső virágosláda nem tartozik a kellemes meglepetések közé!





A humor innen sem hiányozhat

Valamikor a virágosládák deszkából, bádogból, betonból készültek, de manapság a legjobbnak és a legcélszerűbbnek a különböző hosszúságú műanyag ládákat tartjuk. Ezek könnyűek, tartósak és viszonylag hosszú életűek, a növények számára megfelelő termőhelyet nyújtanak. Ha valakinek a ládák agyagbarna színe nem felel meg, akkor befestheti; jártam már olyan lakásban, ahol az ötletes családfő minden láda oldalára odapingálta a szoba használójának a nevét.

A föld a lelke mindennek

A virágosládákat, tápanyaggal jól ellátott kerti földdel kell megtölteni. Óvakodjunk az útszéli szántóföldekről beszerezni a földet, mert ez gyakran gyomirtó szerrel kezelt, amitől az érzékeny, virágzó növények elpusztulnak. A láda méretei viszonylag kicsinyek ahhoz képest, hogy a belé ültetett növények őszig mennyi tápanyagot használnak el, ezért a nyári hónapokban a talajt kéthetenként ajánlatos megöntözni tápoldatos vízzel. A ládához alátét is tartozik, amely megakadályozza, hogy a túlzott öntözés vize illetéktelen helyre csepegjen.

Az igazi primadonnák

A virágosládába ültetett növények primadonnája ősidők óta a bokros vagy a lecsüngő szárú muskátli; jogosan, mert az egészséges muskátlitövek tavasztól késő őszig, folyamatosan nyitják dekoratív és színekben gazdag virágaikat. Hasonló tulajdonsággal rendelkezik a gumós begónia, amely a kevésbé napos, árnyékos ablakokban is gazdagon virágzik. Gazdag választékot kínálnak az egynyári virágok,mint például a petúnia, a bársonyvirág, az oroszlánszáj, a lobélia, a szalvia, a verbéna, amelyeket a magasságuk, a színük, de különösen a napfényigényük alapján kell összeválogatnunk.






Amit mindenképpen kerülj el

Lágyszárú, évelő növényeket az ablakládába nem ajánlatos ültetni, mert ezek többnyire az évnek csak egy rövid szakaszában virágzanak, és máskor legfeljebb a tarka leveleikkel vagy különleges terméseikkel hívják fel magukra a figyelmet.
Aki különösen kedveli az örökzöldeket, az választhat a törpe változatok közül, ami azzal az előnnyel jár, hogy télen is vidámítja a környezetet.

Szépet a hasznossal

A virágos növények közé becsempészhetünk egy-két zöldségpalántát is. Egy törpe paradicsom, egy-két paprika, néhány szál vörös- vagy fokhagyma, egy tő metélőhagyma vagy levélpetrezselyem még a háziasszony váratlan gondjait is csökkenteni képes anélkül, hogy ez a virágos ablak eleganciáját rontaná!

Így gondozd őket

A virágláda gondozása nem okoz nagyobb fáradságot. A talaját időnként fel kell lazítani, hogy a gyökérzet levegőhöz jusson és az öntözővíz a gyökerek közelébe szivároghasson. Ha a talaj felszíne száraz (ami nyáron naponta megtörténik), akkor kora reggel vagy az esti szürkületben öntözni kell. Tűző napsütésben ne öntözzünk, mert a víz azon nyomban elpárolog, és a lombozatot is megperzseli a helyett, hogy a növények gyökereihez jutna.

A tápanyagok kiegészítésére hetente egyszer szükséges tápoldattal megöntözni a növényeket. Időnként az elnyílt virágokat és a száraz hajtásokat vágjuk le. Menthetetlenül előfordul, hogy egy-egy kedvelt növényünk elpusztul, ezeknek a hiányát azonban még a nyár folyamán is pótolhatjuk!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok


 
 
0 komment , kategória:  Bálint gazda  
Címkék: összeválogatnunk, legcélszerűbbnek, becsempészhetünk, szántóföldekről, zöldségpalántát, virágosításának, megakadályozza, gondozottságot, ablakpárkányra, kiegészítésére, menthetetlenül, tulajdonsággal, szivároghasson, napfényigényük, virágosládákat, használójának, virágosládába, muskátlitövek, folyamatosan, ügyintézővel, primadonnája, szürkületben, eleganciáját, örökzöldeket, mindenképpen, oroszlánszáj, bársonyvirág, virágosládák, terméseikkel, leggyakoribb, meglepetések, elpusztulnak, metélőhagyma, sztarszerzok, illetéktelen, kéthetenként, virágos ablak, háznak –, alapzat megfelel, utcán történik, közelítő vendéggel, ablakok virágosításának, kellemes feladatot, évnek bármelyik, célra kialakított, virágokat tartó, vétlenül leeső, kellemes meglepetések, humor innen, virágosládák deszkából, különböző hosszúságú, növények számára,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mindig jusson idő nevetni  Akik bántanak téged  Alázat  Png rózsa csokor  Png nő  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Nem számIt  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 21  Jónás Tamás – Végtelen b...  Németh László tollából  Mi lenne ha  Bounty krémes  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akik bántanak téged  Png virág  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png telefon  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kislány  Hogy lehet megtartani  Radikális szeretet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Lóhere  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Bounty krémes  A televizió nem a kultúrát kép...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Boldog születésnapot a ma ünne...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Krisztinától  A sors  Png kutya  Neked tudnod kell  Nevem  A kételkedés kezelése  Albert Einsteinről  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera... 
Bejegyzés Címkék
virágos ablak, háznak &#8211, alapzat megfelel, utcán történik, közelítő vendéggel, ablakok virágosításának, kellemes feladatot, évnek bármelyik, célra kialakított, virágokat tartó, vétlenül leeső, kellemes meglepetések, humor innen, virágosládák deszkából, különböző hosszúságú, növények számára, ládák agyagbarna, ötletes családfő, szoba használójának, lelke mindennek, útszéli szántóföldekről, láda méretei, belé ültetett, nyári hónapokban, talajt kéthetenként, ládához alátét, túlzott öntözés, igazi primadonnák, virágosládába ültetett, bokros vagy, lecsüngő szárú, egészséges muskátlitövek, gumós begónia, kevésbé napos, egynyári virágok, napfényigényük alapján, évnek csak, rövid szakaszában, tarka leveleikkel, törpe változatok, virágos növények, törpe paradicsom, háziasszony váratlan, virágláda gondozása, talaját időnként, gyökérzet levegőhöz, gyökerek közelébe, talaj felszíne, esti szürkületben, növények gyökereihez, tápanyagok kiegészítésére, elnyílt virágokat, száraz hajtásokat, hiányát azonban, nyár folyamán, összeválogatnunk, legcélszerűbbnek, becsempészhetünk, szántóföldekről, zöldségpalántát, virágosításának, megakadályozza, gondozottságot, ablakpárkányra, kiegészítésére, menthetetlenül, tulajdonsággal, szivároghasson, napfényigényük, virágosládákat, használójának, virágosládába, muskátlitövek, folyamatosan, ügyintézővel, primadonnája, szürkületben, eleganciáját, örökzöldeket, mindenképpen, oroszlánszáj, bársonyvirág, virágosládák, terméseikkel, leggyakoribb, meglepetések, elpusztulnak, metélőhagyma, sztarszerzok, illetéktelen, kéthetenként, kialakított, virágosláda, szakaszában, tápanyaggal, rendelkezik, termőhelyet, tápoldattal, ablakládába, gyökereihez, balintgazda, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 2429
  • e Hónap: 16334
  • e Év: 146041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.