|
2012-12-31 13:56:40, hétfő
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók ( 4 adagra )
Az alaphoz:
200 g savanyú káposzta
1.3 L víz
2 db babérlevél
100 g csülök (füstölt)
100 g kolbász (füstölt)
0.6 db citrom leve
só
tejföl (20%-os)
A rántáshoz:
0.6 gerezd fokhagyma
0.3 közepes fej hagyma - vörös
2.6 evőkanál étolaj
1.3 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
33.3 ml víz
2.6 csipet pirospaprika
Elkészítés:
-Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.
-Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.
-Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.
-Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.
-A hozzávalók közt írt hideg vizet adjuk hozzá, és simára keverjük. FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!
-Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
-A kész levest tejföllel tálaljuk.
Forrás:desszert.eu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
Címkék: vízmennyiséget, babérlevéllel, pirospaprikát, hozzákeverjük, kavargatással, felkockázott, pirospaprika, párhuzamosan, vöröshagymát, utánatöltjük, összezúzott, megpirítjuk, elkészítjük, citromlevet, serpenyőbe, hozzávalók, feltesszük, babérlevél, hozzáadjuk, fokhagymát, elkészítés, felengedve, kolbásszal, elkeverjük, káposztát, teáskanál, búzaliszt, fokhagyma, csülökkel, levesszük, megpuhult, tűzhelyre, tejföllel, rántáshoz, átmossuk, alaposan, vízzel felengedve, elfőtt vízmennyiséget, tűzön hagyjuk, serpenyőbe tesszük, finomra vágott, összezúzott fokhagymát,
|
|
|
|
vízzel felengedve, elfőtt vízmennyiséget, tűzön hagyjuk, serpenyőbe tesszük, finomra vágott, összezúzott fokhagymát, vízmennyiséget, babérlevéllel, pirospaprikát, hozzákeverjük, kavargatással, felkockázott, pirospaprika, párhuzamosan, vöröshagymát, utánatöltjük, összezúzott, megpirítjuk, elkészítjük, citromlevet, serpenyőbe, hozzávalók, feltesszük, babérlevél, hozzáadjuk, fokhagymát, elkészítés, felengedve, kolbásszal, elkeverjük, káposztát, teáskanál, búzaliszt, fokhagyma, csülökkel, levesszük, megpuhult, tűzhelyre, tejföllel, rántáshoz, átmossuk, alaposan, káposzta, evőkanál, keverjük, tálaljuk, púpozott, leveshez, desszert, lisztet, vesszük, rántást, paprika, hagyjuk, gyorsan, tesszük, finomra, füstölt, alaphoz, közepes, savanyú, kolbász, simára, csipet, csülök, étolaj, olajat, tűzről, vágott, tejföl, fontos, sózzuk, gerezd, hagyma, forrás, vízzel, elfőtt, keserű, adagra, főzzük, csomós, citrom, adjunk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1936
- e Hét: 6781
- e Hónap: 38267
- e Év: 242968
|
|
|