Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy hét alatt 770 gyerek fertőződött meg
  2020-11-05 12:46:16, csütörtök
 
 

ITTHON hvg.hu 2020. november. 04. 13:12
Müller Cecília: Egy hét alatt 770 gyerek fertőződött meg a koronavírussal
Az országos tiszti főorvos szerint a fertőzöttek száma exponenciálisan növekedik, a fertőzés pedig már minden településen és intézményben ott van, legfeljebb még nem mutatták ki.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóját Gál Kristóf rendőr alezredes nyitotta az előző napi kormányülésen meghozott járványügyi intézkedések ismertetésével. Az azóta a Magyar Közlönyben is megjelent jogszabály értelmében ismét rendkívüli jogrendet vezettek be, valamint egész Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdettek ki.

Ennek keretén belül kijárási korlátozás lép életbe éjfél és reggel 5 óra között, amikor mindenki köteles lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, azt csak munkavégzés, a munkavégzés helyére történő közlekedés, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából hagyhatja el, vagy ha egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet áll fenn, illetve életvédelmi céllal.


A kulturális rendezvényeket, a mozielőadásokat, a nem nemzetközi sportrendezvényeket meg lehet ugyan tartani, de a nézőtéren a nézők - a páholyok kivételével - csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. Az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. A 1,5 méteres távolságot meg kell tartani a páholyokban, a létesítmény területén, a kulturális vagy sportrendezvények szünetében, valamint a helyszínen található vendéglátó üzletben is.

Gál Kristóf felhívta a figyelmet, hogy a rendezvények szervezői és az annak otthont adó helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni a szabályok betartásáról. Akik azoknak a felszólítás ellenére sem tesznek eleget, azokat ki kell zárni.

Az alezredes hangsúlyozta, hogy a rendőrség a rendezvényeket, rendezvényhelyszíneket ellenőrizni fogja, és határozottan lép majd fel. Figyelmeztet, 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, a létesítményt pedig 1 naptól 1 évig terjedő időtartamra be is zárathatja.


Gál hozzátette: Budapesten és a megyei jogú városokban a helyi tömegközlekedési szolgáltatók november 5-ig kötelesek tervet készíteni járataik sűrítésére a reggeli és délutáni csúcsforgalom idejére. Emellett emlékeztetett, hogy a kormány döntése értelmében újra ingyenesen lehet parkolni.

Tájékoztatott az alezredes az elmúlt 24 órában végzett ellenőrzések eredményeiről is. Mint mondta, országszerte 72 kereskedelmi üzletben és egyéb zárt helyen találtak olyanokat, akik megszegték az előírásokat: 19 esetben figyelmeztettek, 39 esetben bírságot szabtak ki, 14 ember ellen pedig feljelentést tettek.

A Magyarországon átutazók körében végzett ellenőrzések nyomán 71 esetben bírságot szabtak ki, 6 embert pedig feljelentettek.

A hatósági házi karanténban lévőket egy nap alatt 12 712 esetben ellenőrizték, 28 ember ellen feljelentést tettek.

Beszámolt Gál annak a XX. kerületi üzletnek az esetéről is, amelyet három napra bezáratott a rendőrség, mert öt alkalmazott - köztük a biztonsági őr, akinek a vásárlókat a szabályok betartására kellene figyelmeztetnie - nem megfelelően, az álluk alá húzva viseltek maszkot. Az alkalmazottakat a helyszínen megbírságolták.

Szomorú rekordokról beszélt Müller Cecília

Az országos tiszti főorvos a legfrissebb járványügyi adatok ismertetésével nyitott, elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 90 koronavírusos beteg halt meg és 4219 új fertőzöttet azonosítottak.

Megemlítette, hogy a járvány legújabb áldozatai közül a legfiatalabb egy 28 éves férfi volt - úgy tudjuk, ő a józsefvárosi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos ,,Paci" -, a legidősebb pedig egy 99 éves nő.

Majd arról beszélt, hogy egész Európában, így Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma. Ennek az az oka, hogy a fertőzöttek sok más embernek adják át a kórokozót, éppen ezért fontos a korábban meghozott szabályok és a kedden bejelentett, szigorúbb előírások betartása - hangsúlyozta.

,,Ezek a számok már olyan jelentősek, hogy nagy mértékben növelik a kórházban ápoltak számát" - utalt arra, hogy szerdára már 4871 ember szorult kórházi kezelésre koronavírus-fertőzés miatt. Müller kiemelte: egyre nagyobb az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége, az intézkedések jelentős része azt a célt szolgálja, hogy megmaradjon a kórházak működőképessége. Ha pedig valaki az óvintézkedések ellenére mégis megfertőződik, minden tárgyi, szakmai, személyi képesség álljon rendelkezésre a hatékony, eredményes gyógyítására.

Az országos tiszti főorvos, aki felszólalása alatt többször hangsúlyozta az egyéni felelősséget a védekezésben, megismételte, hogy a magyar települések 80 százalékán már regisztráltak fertőzöttet. Megjegyezte azt is: nincs olyan hely, ahol potenciálisan nincs jelen a vírus, legfeljebb még nem igazoltak fertőzést.

Müller Cecília elmondta azt is, hogy

a 44. héten másfélszeresére emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma Magyarországon a 43.-hoz képest: hét nap alatt 7420 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót.

Beszámolt arról is, hogy emelkedik a fertőzöttek átlagéletkora: míg a második hullám elején a fiatalabb, 20-29 éves korosztály volt a leginkább érintett, addig az elmúlt négy hétben igazolt új esetek negyede a 40-49 éves korosztályból került ki. A 43. héten 44 év volt az áltagéletkor, a 44. héten pedig már 45,7 év.

A 15 éven aluli fertőzöttek száma összesen 770-nel nőtt a 44. héten a 43.-hoz képest.

Azt is közölte, hogy a járvány kezdete óta a fertőzötteknek összesen 21 százaléka tartozott a 40-49 évesek csoportjába, 15 százalékuk 65 éves vagy annál idősebb, 4,4 százalékuk pedig gyerek.

Azt is mondta Müller, hogy bár továbbra is az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztetettek, a koronavírus-fertőzés egészen fiatalon is súlyos következményekkel járhat, halált okozhat.

Nem tudhatja senki azt, hogy akár fiatalon, egészségesen hogyan fog reagálni a fertőzésre. Ezért itt van az idő, hogy mindenki komolyan vegye az intézkedéseket"

- hangsúlyozta.

Újságírói kérdésekre, akárcsak kedden, most sem válaszoltak.

A fertőzéses esetek területi eloszlásáról szólva azt mondta az országos tiszti főorvos, hogy a 43. héten az országos átlaghoz képest magasabb volt a fertőzöttek aránya Budapesten, Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Vas megyében, alacsonyabb pedig Békés, Somogy és Tolna megyében.

Koronavírus - a második hullám
Szülők: alig tartják be az iskolákban a járványügyi előírásokat
Azt már tudjuk, hányszor intézkedtek a rendőrök, azt még mindig nem, hogy hol hányan vannak kórházban
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: veszélyhelyzetet, tömegközlekedési, alkalmazottakat, figyelmeztettek, figyelmeztetnie, exponenciálisan, működőképessége, másfélszeresére, mozielőadásokat, rendezvényeket, magyarországon, járványkitörés, intézkedéseket, tájékoztatóját, ismertetésével, ellátórendszer, magyarországot, koronavírussal, óvintézkedések, fertőzötteknek, feljelentettek, megbírságolták, életveszéllyel, koronavírusos, szálláshelyén, önkormányzati, eredményeiről, tájékoztatott, világgazdaság, azonosítottak, korosztályból, kormányülésen, megfertőződik, szálláshelyre, csúcsforgalom, regisztráltak, országos tiszti, fertőzöttek száma, fertőzés pedig, második hullám, pandémia második, fertőzöttek számának, tavaszi járványkitörés, jelek szerint, operatív törzs, előző napi, tartózkodási helyén, szálláshelyén tartózkodni, munkavégzés helyére, munkavégzés helyéről, tartózkodási helyre, szálláshelyre történő, Müller Cecília, Magyar Közlönyben, Beszámolt Gál, Balogh Lajos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Otthon  Eduardo Sacheri gondolata  képre írva  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magamnak  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Walter Chrysler mondta  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Egy párkányon  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Zilahy Lajos gondolata  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  "Ez egy csoda"  A pitypang legendája  Paul David Tripp Április 13  40 felett  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 14  Robin Wight pitypang szobra  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Jan Twardowski - Siessünk  A sorsod  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tanácsok egy pszichológustól  Segíts neki dicsérni Téged  Robert Merle tollából  Előfordul, hogy  Anyák napjára  Csend  Facebookon kaptam  Egyszerű  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Vidámság  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Különleges  Facebookon kaptam  képre írva  Vidámság  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Spenót fasírttal  Szép álmokat!  Horváth Szilvia tollából  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimn...  Segíts neki dicsérni Téged  Tanácsok egy pszichológustól  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  különleges  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Anyámról való emlékek  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Az ember  Anyámról való emlékek  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Különleges  Különleges  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
országos tiszti, fertőzöttek száma, fertőzés pedig, második hullám, pandémia második, fertőzöttek számának, tavaszi járványkitörés, jelek szerint, operatív törzs, előző napi, tartózkodási helyén, szálláshelyén tartózkodni, munkavégzés helyére, munkavégzés helyéről, tartózkodási helyre, szálláshelyre történő, kulturális rendezvényeket, nézők &#8211, páholyok kivételével, közvetlenül egymás, egymás mellett, különböző sorokban, létesítmény területén, kulturális vagy, helyszínen található, rendezvények szervezői, annak otthont, szabályok betartásáról, felszólítás ellenére, alezredes hangsúlyozta, létesítményt pedig, megyei jogú, helyi tömegközlekedési, kormány döntése, hatósági házi, szabályok betartására, helyszínen megbírságolták, legfrissebb járványügyi, járvány legújabb, józsefvárosi önkormányzati, legidősebb pedig, korábban meghozott, kedden bejelentett, kórházban ápoltak, egészségügyi ellátórendszer, intézkedések jelentős, célt szolgálja, kórházak működőképessége, óvintézkedések ellenére, egyéni felelősséget, magyar települések, igazoltan fertőzöttek, fertőzöttek átlagéletkora, leginkább érintett, elmúlt négy, járvány kezdete, fertőzötteknek összesen, krónikus betegek, leginkább veszélyeztetettek, fertőzéses esetek, országos átlaghoz, fertőzöttek aránya, járványügyi előírásokat, veszélyhelyzetet, tömegközlekedési, alkalmazottakat, figyelmeztettek, figyelmeztetnie, exponenciálisan, működőképessége, másfélszeresére, mozielőadásokat, rendezvényeket, magyarországon, járványkitörés, intézkedéseket, tájékoztatóját, ismertetésével, ellátórendszer, magyarországot, koronavírussal, óvintézkedések, fertőzötteknek, feljelentettek, megbírságolták, életveszéllyel, koronavírusos, szálláshelyén, önkormányzati, eredményeiről, tájékoztatott, világgazdaság, azonosítottak, korosztályból, kormányülésen, megfertőződik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 362 db bejegyzés
e év: 2696 db bejegyzés
Összes: 127926 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2702
  • e Hét: 13774
  • e Hónap: 35877
  • e Év: 314102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.