Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4440 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
  2020-11-20 09:29:56, péntek
 
  4440 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 96 beteg
2020. november 20. - 09:09


4440 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 165 901 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3568 főre emelkedett, 38 074-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 124 259 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 7 512 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 604-en vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A komány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét. Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és 93 kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét. Az egészségügy tehermentesítése érdekében számítunk az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatókra is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium levélben tájékoztatja őket arról, hogy a kormányhivatalok szervezésével hétfőtől 2 hetes fizetett gyakorlat keretében részt vehetnek a pedagógusok és bölcsődei dolgozók országos gyorstesztelésben és a kórházi betegellátási tevékenységekben. A szociális dolgozók gyorstesztelése is elindul.

Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 4364 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-ig azolas-letoltheto-igazolas-minta

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat. A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. A középiskolák és egyetemek digitális munkarendre tértek át. A kormány kihirdette a rendeletet, miszerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a digitális oktatásban résztvevő diákok és pedagógusok számára a köznevelésben és a szakképzésben.

Az Operatív Törzs jelenleg 404 óvodában (15%) és 78 általános iskolában ( 3%) rendelt el rendkívüli szünetet, 487 általános iskolai osztályban (19%) és 38 általános iskolában (1,5%) digitális tanrendet.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép, és a most bevezetett védelmi intézkedésekkel az a cél, hogy ez így is maradjon. A védelmi intézkedések a járvány lassítását szolgálják és ezzel az egészségügy teljesítőképességét is védjük. Annak érdekében, hogy a növekvő betegszámmal a koronavírusos betegek kórházi ellátása továbbra is biztosított legyen, újabb kapacitásnövelő intézkedéseket rendeltek el: a halasztható műtéteket felfüggesztették, bővült az ellátásba bevont kórházak és koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak száma.

A kormány több fronton is tárgyal a koronavírus-elleni vakcináról annak érdekében, hogy a magyar emberek mielőbb hozzájuthassanak majd az oltóanyaghoz, és kihirdette azt a rendeletet, amely egyszerűsíti és felgyorsítja a koronavírus ellen külföldön gyártott oltóanyagok és gyógyszerek Magyarországra történő behozatalát. Csütörtökön megérkezett a koronavírus elleni orosz oltóanyag mintája Budapestre. Hamarosan az oltóanyag teljes dokumentációja is megérkezik, és kezdődik az átfogó elemző vizsgálat. A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal és beszerzi azokat, eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál: az oxfordi AstraZenecánál, az amerikai Janssen Pharmaceuticánál és a Pfizernél.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hozzájuthassanak, felfüggesztették, pharmaceuticánál, kormányhivatalok, tevékenységekben, tehermentesítése, sporttevékenység, lélegeztetőgépen, maszkviseléssel, fitnesztermeket, exponenciálisan, idősotthonokban, intézkedésekkel, kapacitásnövelő, együttműködését, gazdaságvédelmi, gyorstesztelése, tehermentesítik, zöldterületeken, szükségességét, gyógyszertárak, állampolgárnál, lélegeztetőgép, dokumentációja, munkavegzesrol, szolgáltatások, intézkedéseket, óvintézkedések, intézkedéseken, magyarországon, magyarországra, astrazenecánál, közterületein, koronavírusos, megtarthatóak, kapcsolatosan, beazonosított fertőzöttek, hazánkban beazonosított, elhunytak száma, aktív fertőzöttek, gyógyultak 27%-a, szomszédos országokban, fertőzöttek száma, járványt megállítani, járvány lassítása, veszélyhelyzettel kihirdetett, komány jövő, jelenleg érvényben, magyar emberek, szabályok betartásában, rendőrség szigorúan, szabályok betartását, Egész Európában, Technológiai Minisztérium, Operatív Törzs, Janssen Pharmaceuticánál,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Szeretettel !  Facebookon kaptam  képre írva  Havasi gyopár  Alvó baby  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Sárkány  Karinthy Frigyes: Almafa  Humor is meg nem is szerinted?  A jó kedv a világon  képre írva  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Sokszor  Esti kép  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Esti Ima !  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Fülpontok  Most - segíts meg Mária ,  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Fülpontok  Az erdőterápia egészségre gyak...  Görgess  Táplálékok a máj egészségének ...  Minden kedves látogatómnak sze...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Március 25  Kinyílni egy beteg világban: v...  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  Ködvirágok  Nem hazudnak  virágvasárnap  Csak egy életed van....  Heltai Jenő: Március  Alvó baby  Sok ember olyan,  Leereszkedés és olvadás  Reményik Sándor: Itt most virá...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Fülpontok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nárciszok  Szép estét kedves látogatóimna...  Az idegen országok éghajlata  Sárkány  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Szép estét kedves látogatóimna...  Manna OWell tollából  Virágvasárnap: az élet és a re...  Nárcisz  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
beazonosított fertőzöttek, hazánkban beazonosított, elhunytak száma, aktív fertőzöttek, gyógyultak 27%-a, szomszédos országokban, fertőzöttek száma, járványt megállítani, járvány lassítása, veszélyhelyzettel kihirdetett, komány jövő, jelenleg érvényben, magyar emberek, szabályok betartásában, rendőrség szigorúan, szabályok betartását, ország több, rendőrök munkáját, egészségügyi dolgozókat, egyes kijelölt, egészségügy tehermentesítése, kormányhivatalok szervezésével, kórházi betegellátási, szociális dolgozók, kijárási tilalom, benzinkutak kivételével, szokott rendben, maszkviselés kötelező, területek kijelölése, polgármester feladata, maszk viselése, éttermek vendéget, étel elvitele, szállodák turistákat, kulturális eseményeket, karácsonyi vásárokat, sportmérkőzéseket zárt, szabadidős létesítmények, általános iskolák, megszokott rend, speciális intézményi, igazgató határozza, kormány kihirdette, helyhez kötött, digitális oktatásban, eseményen csak, most bevezetett, védelmi intézkedések, járvány lassítását, növekvő betegszámmal, koronavírusos betegek, halasztható műtéteket, ellátásba bevont, kormány több, koronavírus ellen, koronavírus elleni, oltóanyag teljes, átfogó elemző, kormány mindent, oxfordi AstraZenecánál, amerikai Janssen, közösségi terjedés, szociális távolságot, szigorúan tartsa, egészségügyi védekezés, ingyenes influenza, háziorvosi praxisok, influenza elleni, általános óvintézkedések, idősotthonokban látogatási, idősotthonok fenntartóinak, fertőzések elkerüléséért, szociális intézményben, járványügyi bevetési, szükséges intézkedéseket, hozzájuthassanak, felfüggesztették, pharmaceuticánál, kormányhivatalok, tevékenységekben, tehermentesítése, sporttevékenység, lélegeztetőgépen, maszkviseléssel, fitnesztermeket, exponenciálisan, idősotthonokban, intézkedésekkel, kapacitásnövelő, együttműködését, gazdaságvédelmi, gyorstesztelése, tehermentesítik, zöldterületeken, szükségességét, gyógyszertárak, állampolgárnál, lélegeztetőgép, dokumentációja, munkavegzesrol, szolgáltatások, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 657 db bejegyzés
e év: 2224 db bejegyzés
Összes: 127454 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2867
  • e Hét: 9411
  • e Hónap: 49832
  • e Év: 270210
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.