Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Méltósággal demonstráltak...
  2008-11-29 15:41:00, szombat
 
   
  "Elég volt!"- Fáklyás felvonulást tartottak Kiskunlacházán (+ videó)
A 14 éves meggyilkolt lányra emlékezett csendes vonulással több ezer magyar, valamint tiltakoztak a cigánybűnözés ellen.
hubatka, p, 2008/11/28 - 05:07

A nagy valószínűséggel cigányok által megerőszakolt és brutálisan megölt 14 éves lányra emlékezve, elítélve az erőszakot és a terrort, néma fáklyás felvonulást rendezett Kiskunlacháza önkormányzata, november 28-án este 7 órára.

Kiskunlacházán péntek este csendben, fáklyákkal, több mint ötezer magyar vonult keresztül. A menet a helyi művelődési ház elől indult, ahol a polgármester intézett rövid beszédet a megjelentekhez és felolvastak egy levelet is, amit a közjogi méltóságoknak és politikusoknak szándékoznak eljuttatni. A levélben azzal a kéréssel fordulnak a politikusokhoz, hogy a súlyos bűncselekményeket a törvény valóban életfogytiglani büntetéssel sújtsa. A polgármester elmondta, hogy a településen kevés a rendőr és őket is gyakran rasszistának bélyegzik. Rendszeresen előfordul az, hogy kiskorú gyerekek (purdék - szerk.) támadnak meg időseket, veszik el a táskájukat. Elmondta azt is, hogy tavasszal megpróbáltak elrabolni egy kislányt. Az emberek, főleg az idősek félnek a faluban.

Néhány közérdekű bejelentés is elhangzott, többek közt az, hogy térfigyelő kamerákat szerelnek fel a faluban; követelik rendőrőrs felállítását, mert a környék településeire két rendőrautó jut csupán; a 2009-es költségvetésből elkülönítenek 10 millió forintot a romos házak felvásárlására; az önkormányzat intézményeiben megtartott rendezvényekről a 14 év alatti gyerekeket 18 óra után csak szülői felügyelettel engedik haza.

A rendezvény pontosan, 7 órakor kezdődött, és 9 óra után ért véget. A vonulás a művelődési ház elől indult, és a faluban egy jó nagy kör megtétele után oda is ért vissza. A megközelítőleg hatezer ember elvonult a cigánylakta utcák előtt (magukat az utcákat lezárták, de a tömeg közelségét láthatták volna az ablakból a házak lakói, ha el nem menekülnek már napokkal előbb), a temető mellett, ahol hétfőn Nóri holttestét helyezik örök nyugalomra, valamint lerótták kegyeletüket a meggyilkolt lány emléke előtt a bestiális gyilkosság színhelyén. A vonulás alatt nem hangzott el hangos szó, az emberek csendben beszélgettek... Van úgy, hogy nagyobb ereje van a csendnek minden hangos szónál. Amikor a tömeg a Sztojka-család utcájának bejárata előtt haladt el, mindenki a házakat nézte, ahol "azok" laknak. Senki nem kiabált, nem fenyegetőzött, csak nézte azokat a házakat.

Annak a megközelítőleg hatezer embernek a számára, akik részt vettek a pénteki megemlékező és tiltakozó vonuláson, nem kérdéses többé, hogy merre kell keresni a tetteseket. Hiába a hírzárlat, a média hazugságai, mert a helyiek tudják az igazságot, és mernek beszélni róla. A kiskunlacháziak nem vonakodtak elmondani, amit tudnak, csak sajnos kevesen kíváncsiak az ő mondandójukra. A csendes séta alatt egyszer volt hallható hangosabb kifakadás, azon kívül mindenki Nóráról és a cigányokról beszélgetett. A helyiek elmondták, hogy a Sztojka-fiúk, akiknek az apjuk is gyilkossággal ült börtönben, azonnal elkotródtak a faluból a gyilkosság után. Egy helyi asszony úgy fogalmazott, hogy ha nem lenne félni valójuk a cigányoknak, akkor nem menekültek volna el. Elmondta, hogyan telnek hétköznapjaik a cigányok lakta utcában. Őnekik a házukat verték szét a cigányok, de a rendőrség csak annyit mondott, majd jelentkeznek, ha van eredmény... nem jelentkeztek. Amikor a magyarok dolgozni vannak, a cigány kölykök benyúlnak a kerítésen és leszedik a zöldséget, meg amit érnek. Öt éve tartják félelemben a cigányok a magyarokat Kiskunlacházán, ahol évek óta nincs rendőrőrs. Állítólag régebben, amíg az öreg Sztojka élt, még kezelhetőbbek voltak a Sztojka-fiúk, de az öreg meghalt, felakasztotta magát. Azóta a fiai meg az agresszív cigányok úgy viselkednek a faluban, mint akik mindent megtehetnek...mert állítólag valóban mindent megtehetnek. Azt mondják a helyi lakosok, végülis nincs sok cigány náluk, de azok nagyon agresszívak. Két cigány családot említettek, akik rendesen beilleszkedtek, akikre nincs panaszuk, a többi mind kötekedő, erőszakos.

A helyiek azt mondják, a tettesek meglesznek, bíznak benne. Vagy a rendőrség keríti kézre őket, vagy más. Ők nyugalmat szeretnének, hogy ne kelljen foglalkozniuk a cigányokkal.

A rendőrség kamerás autóval, kutyákkal, és sok-sok mikrobusszal vonult ki. Felöltötték droid-felszerelésüket is és körbeszalagozták a művelődési ház előtti teret, ahova a megemlékezőket motozás és a táskák átvizsgálása után engedtek be. Nem motoztak mindenkit, hanem csak úgy találomra. A vonulás alatt nem voltunk tanúi összetűzésnek, a droidok a tömeg két szélén kísérték a tömeget és szokásukkal ellentétben nem keménykedtek. Az mTI információi szerint négy embert előállítottak, mert találtak náluk viperát, kést, gázsprayt.
A vonulást sok polgárőr biztosította, akik nemcsak ezen alkalommal, hanem a hétköznapokban is igyekeznek fenntartani a rendet a településen.

Szervezett formában képviseltette magát a Gój Motorosok és a Magyar Gárda is. A HírTV információi szerint Kolompár is megjelent és garanciát kért a rendőröktől arra, hogy a helyi cigányokat nem éri atrocitás. Kívánsága tegnap teljesült, nem görbült haja szála tegnap egy cigánynak sem, de nem is lehetett egyet sem látni. Amióta a gyilkosság megtörtént, a helyiek nyugalomban élnek. Elmondták, hogy már-már furcsállják a nagy békességet, amióta a cigányok eliszkoltak a faluból. Elmondták az is, hogy így szeretnének élni, ilyen nyugalomban, nekik csak ennyi a kívánságuk. Ehhez az átmeneti békességhez egy 14 éves gyermek halála kellett...

A kiskunlacházi menet egyértelműen felhívó, demonstratív jellegű volt. A megemlékezés és az erőszak elleni tiltakozás mellett az üzenetet megértették, akiknek szól. Nemcsak a helyi lakosok, hanem az összes felvonuló magyar kinyilvánította abbéli véleményét, hogy "Elég volt!". Hogy miből volt elég, azt egyedül a Répás József, Kiskunlacháza független polgármestere merte kimondani "elég volt a roma bűnözésből". Ezt a kijelentést ma Magyarországon bárki megtehetné, de ugye nem lehet, mert cigánybűnözés még mindig nem létezik...

A Kiskunlacházán készült videó:



2008. 11. 28. Kiskunlacháza - Tüntetés a cigányterror ellen from szkr on Vimeo.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: körbeszalagozták, valószínűséggel, életfogytiglani, felszerelésüket, kiskunlacháziak, rendezvényekről, kinyilvánította, költségvetésből, beilleszkedtek, kiskunlacházán, intézményeiben, politikusoknak, politikusokhoz, hétköznapokban, megemlékezőket, felvásárlására, megjelentekhez, megközelítőleg, magyarországon, kiskunlacháza, fenyegetőzött, foglalkozniuk, mondandójukra, gyilkossággal, összetűzésnek, felakasztotta, kezelhetőbbek, felügyelettel, hétköznapjaik, önkormányzata, cigánybűnözés, méltóságoknak, megerőszakolt, képviseltette, kiskunlacházi, polgármestere, cigánybűnözés ellen, nagy valószínűséggel, helyi művelődési, polgármester intézett, közjogi méltóságoknak, levélben azzal, kéréssel fordulnak, súlyos bűncselekményeket, törvény valóban, polgármester elmondta, településen kevés, idősek félnek, környék településeire, 2009-es költségvetésből, romos házak, önkormányzat intézményeiben, Magyar Gárda, Répás József,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  Isten . . .  Szép estét  A nagy természet  Benedek Elek - Virágvasárnap  A jó kedv a világon  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Esti kép  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Levél lány  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A pálma a győzelem és a diadal...  Manna OWell tollából  virágvasárnap  A víz abszolút súlya nem számí...  Márciuzs 24.  Haja van  A jó kedv a világon  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sárkány  Facebookon kaptam  Apu  Szép estét  Facebookon kaptam  Nárciszok  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Könyvek  Szép estét  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Havazás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Maci az északi fény alatt  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Várnai Zseni - Éveim  Tibeti harangvirág  Havazás  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó baby  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Szívet megérintő . . .  A máj egészségének javítása te...  A máj egészségének javítása te...  Nem látom őket  Minden kedves látogatómnak sze...  Szép estét  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 27  Kezdjük annak a megértésével,....  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
cigánybűnözés ellen, nagy valószínűséggel, helyi művelődési, polgármester intézett, közjogi méltóságoknak, levélben azzal, kéréssel fordulnak, súlyos bűncselekményeket, törvény valóban, polgármester elmondta, településen kevés, idősek félnek, környék településeire, 2009-es költségvetésből, romos házak, önkormányzat intézményeiben, rendezvény pontosan, megközelítőleg hatezer, cigánylakta utcák, utcákat lezárták, tömeg közelségét, házak lakói, temető mellett, meggyilkolt lány, bestiális gyilkosság, vonulás alatt, emberek csendben, csendnek minden, házakat nézte, pénteki megemlékező, média hazugságai, helyiek tudják, csendes séta, cigányokról beszélgetett, helyiek elmondták, gyilkosság után, helyi asszony, cigányok lakta, házukat verték, rendőrség csak, magyarok dolgozni, cigány kölykök, magyarokat Kiskunlacházán, öreg Sztojka, öreg meghalt, agresszív cigányok, helyi lakosok, többi mind, tettesek meglesznek, rendőrség keríti, rendőrség kamerás, megemlékezőket motozás, táskák átvizsgálása, rendőröktől arra, helyi cigányokat, gyilkosság megtörtént, helyiek nyugalomban, nagy békességet, cigányok eliszkoltak, átmeneti békességhez, kiskunlacházi menet, erőszak elleni, üzenetet megértették, összes felvonuló, roma bűnözésből, cigányterror ellen, körbeszalagozták, valószínűséggel, életfogytiglani, felszerelésüket, kiskunlacháziak, rendezvényekről, kinyilvánította, költségvetésből, beilleszkedtek, kiskunlacházán, intézményeiben, politikusoknak, politikusokhoz, hétköznapokban, megemlékezőket, felvásárlására, megjelentekhez, megközelítőleg, magyarországon, kiskunlacháza, fenyegetőzött, foglalkozniuk, mondandójukra, gyilkossággal, összetűzésnek, felakasztotta, kezelhetőbbek, felügyelettel, hétköznapjaik, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 3704
  • e Év: 35434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.