Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Viktor: semmilyen nyitás nem engedhető meg
  2021-03-26 10:31:22, péntek
 
  Orbán Viktor: semmilyen nyitás nem engedhető meg
2021. március 26. - 09:26


Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de komoly esély van arra, hogy Magyarországon a legtöbb - vagy akár minden - uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet, és szabad nyarunk lesz - mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió műsorában pénteken. Orbán Viktor azt is közölte: reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulnak az óvodák, iskolák, középiskolák.



A brit mutáns fertőzőbb, ezért erősebb a harmadik hullám

Orbán Viktor hangsúlyozta: nehéz időszak ez, a járvány legnehezebb heteit éljük. A harmadik hullám azért van, mert a brit mutáns meghatározóvá vált, és ez háromszor több embert képes megfertőzni. Arra kérte a fiatalokat, hogy tartsák be a szabályokat, nemcsak a szüleik és nagyszüleik, hanem maguk miatt is.
A miniszterelnök kifejtette: nem az a kérdés, mikor érjük el a harmadik hullám csúcsát, hanem az, hogy milyen gyorsan kezdünk el indulni lefelé, és ezt senki nem tudja megmondani. Csütörtökön meghalt 275 ember, kórházban vannak 11 823-an, lélegeztetőgépen pedig 1480-an -közölte. Megjegyezte: van még 10 343 szabad ágy és 1693 lélegeztetőgép.
500 önkéntes jelentkezett, és 1200 orvostanhallgató is dolgozik a védekezésben. Egyelőre nem kellett bevonni az ingázókat, akik különösen a nyugati határszélen dolgoznak - fűzte hozzá.

Brüsszel elhibázta a vakcinabeszerzést

Magyarország képes lenne többet oltani, de nincs elég vakcina. A csütörtök este véget ért EU-csúcson az volt látható, hogy amelyik ország nem intézkedett időben, hogy keleti vakcinája is legyen, és csak a Brüsszel által rendelt oltóanyagra támaszkodik, "nagyon mögöttünk van" - mondta.
Úgy látja, április-májusban tudnak a legtöbbet oltani.
Orbán Viktor szerint rossz döntés volt, hogy a vakcinák beszerzését a nyugati gyógyszergyárakból az uniós miniszterelnökök átengedték Brüsszelnek. Azt kellett volna mondani, hogy minden ország maga intézze a tárgyalást, de azt hitték, együtt inkább sikerülni fog - idézte fel. Hozzátette: Brüsszel inkább a beszerzési árra összpontosított, pedig az az élethez képest másodlagos.

Magyarország a brüsszeli vakcinabeszerzésen túl is szerzett be oltóanyagot

Emlékeztetett: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter novemberben szólt, hogy baj lesz, ezért tárgyalni kezdtek Oroszországgal és Kínával. Akik csak most kezdik el a tárgyalásokat, azoknak be kell állniuk abba a sorba, amelyben Magyarország már jó helyen, elöl van - magyarázta.

1,8 millió embert oltottak már be Magyarországon

A kormányfő közölte: 400 ezer vakcina van, amellyel oltanak, 1,8 millió embert oltottak már be, 594 ezren pedig már a második adagot is megkapták. 250 ezer orosz vakcina van a raktárakban, ezek feloldásra várnak, továbbá 517 ezer adag azért van raktárban, mert a második oltásra van eltéve - mondta.

A regisztrált 65 év felettiek 71%-át már beoltották

Kijelentette: ragaszkodik ahhoz, hogy amíg a 65 év feletti regisztráltakat be nem oltják, semmilyen újraindításról nem lehet beszélni. E csoport 71 százalékát már beoltották, és jól haladnak - fűzte hozzá.
A miniszterelnök kitért rá: a várandósokat szabad oltani Pfizer- vagy Moderna-vakcinával, ezért azt kérte, hogy regisztráljanak ők is.

Április 19-én újraindulhatnak az óvodák, iskolák, középiskolák

Orbán Viktor azt is közölte: reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulnak az óvodák, iskolák, középiskolák.
Az iskolákról elmondta: az ott dolgozókat be kell oltani az újranyitáshoz. 102 ezer regisztrált iskolai dolgozó van, közülük 20 ezret már beoltottak, mert sor került rájuk. A többieket is be kell oltani, mielőtt megnyitják az intézményeket, erre április 10-éig kerülhet sor, majd 19-én újraindulhatnak az óvodák, iskolák, középiskolák - magyarázta.

A boltok átállhatnak a négyzetméteralapú szabályozásra

Kiemelte: mivel a boltok előtt sorok alakulhatnak ki, megfontolják, hogy kitolják a nyitvatartási időt, ezzel együtt pedig a kijárási korlátozás kezdetét. A részletszabályokról jelenleg is tárgyal az operatív törzs - tette hozzá.
Arról is beszélt, hogy a boltok nyitvatartását illetően átállhatnak a négyzetméteralapú szabályozásra, tíz négyezetméterenként egy ember tartózkodhatna a helyiségben, de erről még tárgyalnak.

A magyar oltási program rendben, ütemezetten zajlik

Orbán Viktor kiemelte: a magyar oltási kapacitás nagy, és a háziorvosok remekül teljesítenek az oltások beadásában. Az egy-két kirívó eset kivétel, a háziorvosok erőn felüli munkát végeznek, és nem fogják őket mellőzni a továbbiakban sem - közölte.

Az EU-s országokat megelőzően válhat szabaddá az élet, és szabad nyarunk lesz

Azt is mondta, hogy már mindenki fáradt, frusztrált, szeretne szabadulni, ezért is igyekeznek biztos tájékoztatási pontokat adni az embereknek. A modern demokráciában mindenki azt mond, amit akar, de a tisztifőorvos és a kormány folyamatosan hitelesen tájékoztat - hangsúlyozta.
Megjegyezte: sok százezres, milliós adatbázisokat kezelnek, és ilyen hatalmas adatbázisoknál nem kerülhetők el a hibák.
Megerősítette, hogy "szabad nyarunk lesz", bár lehetnek olyan rendezvények, ahova csak védettségi kártyával lehet majd bemenni.



MTI 2021. március 26.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: orvostanhallgató, miniszterelnökök, lélegeztetőgépen, külügyminiszter, regisztráljanak, regisztráltakat, újraindulhatnak, összpontosított, tartózkodhatna, magyarországon, lélegeztetőgép, nyitvatartását, újraindításról, miniszterelnök, adatbázisoknál, oroszországgal, adatbázisokat, szabályozásra, újranyitáshoz, megerősítette, emlékeztetett, tájékoztatási, meghatározóvá, demokráciában, intézményeket, tisztifőorvos, tárgyalásokat, nyitvatartási, középiskolák, újraindulnak, alakulhatnak, magyarország, teljesítenek, megfontolják, külgazdasági, továbbiakban, brit mutáns, harmadik hullám, járvány legnehezebb, miniszterelnök kifejtette, nyugati határszélen, csütörtök este, volt látható, legtöbbet oltani, vakcinák beszerzését, uniós miniszterelnökök, beszerzési árra, kormányfő közölte, második adagot, második oltásra, miniszterelnök kitért, várandósokat szabad, Orbán Viktor, Szijjártó Péter,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előfordul, hogy  Reményik Sándor: Pierrot &...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Magamnak  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Magamnak  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  Szabó T. Anna - Pitypang  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  jó reggelt  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Azért kaptad  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Jázmin  jó reggelt  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Borzasztó  Zilahy Lajos mondta  Gebhardt Nóra versei II.  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  jó reggelt  Hogyan válunk hűségesekké?  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Sorsunk miatt...  IGEN így  Előfordul, hogy  Andrássy Réka - A bolond Böske  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Tavaszi este  "Ez egy csoda"  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Egyszerű  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Martin Buber, A haszidim meséi  Vito Giaquinto gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  Egy gondolat  "Ez egy csoda"  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  A Magyar Költészet napja alkal...  Jó nap volt  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  képre írva 
Bejegyzés Címkék
brit mutáns, harmadik hullám, járvány legnehezebb, miniszterelnök kifejtette, nyugati határszélen, csütörtök este, volt látható, legtöbbet oltani, vakcinák beszerzését, uniós miniszterelnökök, beszerzési árra, kormányfő közölte, második adagot, második oltásra, miniszterelnök kitért, várandósokat szabad, iskolákról elmondta, boltok átállhatnak, négyzetméteralapú szabályozásra, boltok előtt, nyitvatartási időt, kijárási korlátozás, operatív törzs, boltok nyitvatartását, ember tartózkodhatna, magyar oltási, háziorvosok remekül, oltások beadásában, egy-két kirívó, háziorvosok erőn, modern demokráciában, kormány folyamatosan, orvostanhallgató, miniszterelnökök, lélegeztetőgépen, külügyminiszter, regisztráljanak, regisztráltakat, újraindulhatnak, összpontosított, tartózkodhatna, magyarországon, lélegeztetőgép, nyitvatartását, újraindításról, miniszterelnök, adatbázisoknál, oroszországgal, adatbázisokat, szabályozásra, újranyitáshoz, megerősítette, emlékeztetett, tájékoztatási, meghatározóvá, demokráciában, intézményeket, tisztifőorvos, tárgyalásokat, nyitvatartási, középiskolák, újraindulnak, alakulhatnak, magyarország, teljesítenek, megfontolják, külgazdasági, továbbiakban, folyamatosan, jelentkezett, védekezésben, kijelentette, hangsúlyozta, várandósokat, rendezvények, támaszkodik, oltóanyagra, brüsszelnek, beszerzését, oltóanyagot, novemberben, regisztrált, megjegyezte, raktárakban, határszélen, ragaszkodik, csütörtökön, megfertőzni, intézkedett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 362 db bejegyzés
e év: 2696 db bejegyzés
Összes: 127926 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 454
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 33629
  • e Év: 311854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.