Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2328 az új fertőzött, elhunyt 205 beteg
  2021-04-25 13:33:36, vasárnap
 
  3 millió 596 ezer a beoltott, 2328 az új fertőzött, elhunyt 205 beteg
2021. április 25. - 09:26


Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta. 2328 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A regisztráltak száma már meghaladta a 4,4 milliót és 73%-uk már megkapta az oltást. Akinek még nincs időpontja oltásra, akár ma is könnyedén lefoglalhatja az online időpontfoglalón hétfő, kedd, szerdai napokra a kórházi oltópontokra. A szombaton érkezett 600 ezer adag Sinopharm vakcinát már szállítják ki a következő napok oltásaihoz.

Pénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-mostantol-min den-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud



Megnyílt az online időpontfoglaló! - Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni

koronavirus.gov.hu

A mai nappal megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és



Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.



Vakcinainfó

www.vakcinainfo.gov.hu

Ezen az oldalon lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes. Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon most.



Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithattak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosult

4 millió beoltott után várható az újraindítási lépések következő fokozata: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-szombaton-nyithatnak-teraszok-



Orbán Viktor: szombaton nyithatnak a teraszok

koronavirus.gov.hu

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.



Felhívjuk a figyelmet, hogy a brit vírusmutáns továbbra is napi több ezer embert fertőz, ezért az általános óvintézkedések és higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet! Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be! Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Az otthonukban gyógyuló enyhe és középsúlyos tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére felírható és ingyenesen kiváltható a Favipiravir gyógyszer, amely megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/emmi-favipiravir-felirasan-embereletek-mulhatna k



Emmi: a favipiravir felírásán emberéletek múlhatnak

koronavirus.gov.hu

A favipiravir hatóanyagú gyógyszerek felírásán emberéletek múlhatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.



Minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Az uniós beszerzésből 5 gyártótól várunk 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is vásárolt. A kínai Sinopharm oltóanyagból eddig 1,7 millió adag, az orosz Szputnyikból 1,3 millió adag vakcina érkezett.

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult, de a második körös oltások folytatódnak és természetesen azokat az egészségügyben dolgozókat is még beoltják, akik most jelentkeznek oltásért a kórházi oltópontokon.

Második körben az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények oltását végezték el. Eddig összesen 90 ezren éltek az oltás lehetőségével, többségük már a második oltását is megkapta. Azok az idősek vagy szociális dolgozók, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével, de meggondolják magukat az intézmény vezetésénél jelezhetik e szándékukat. Az idősotthonokban már egyértelműen érezhető a védőoltás pozitív hatása.

Harmadik körben, február első hetén elkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint 90%-a mostanra már megkapta az oltást. Akit még nem tudtak valamilyen oknál fogva beoltani, azokat is folyamatosan próbálják elérni a háziorvosok.

Negyedik körben, február 11-én megkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Erre az AstraZeneca vakcinát használták, mert az akkori előírások szerint csak 18-59 év közöttieket lehetett vele oltani. Március második hetétől az AstraZenecát már a 60 év felettiek oltására is használják.

Ötödik körben megtörtént a védekezésben résztvevő rendőrök, rendvédelmi dolgozók és katonák oltása is. Erre azért van szükség, hogy a járvány elleni egészségügyi és rendvédelmi védekezés, az ország közbiztonsága és határvédelme továbbra is zavartalan legyen.

Hatodik körben megkezdődött a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása. Például az ország áramellátását biztosító paksi atomerőmű, a tömegközlekedési vállalatok (MÁV, BKK, GYSEV) érintett dolgozóinak oltása.

Hetedik körben megtörtént az óvodai, iskolai, bölcsődei dolgozók soron kívüli oltása is.

Nyolcadik körben, már a 60 év alatti regisztráltakat is oltják. A háziorvosok szakmai vezetői ehhez szakmai ajánlást dolgoztak ki, hogy mely kockázati betegséggel rendelkezőknek javasolt elsőbbséget adni. A 18-59 év közötti regisztráltak 59%-a mostanra már megkapta az oltást.

A szakmai ajánlások szerint már a várandósok is kérhetik az oltást. Nekik szintén regisztrálni kell a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd a regisztráció tényét jelezni kell a háziorvosnak, aki egyéni mérlegelés alapján dönt az olthatóságról, és gondoskodik az oltás megszervezéséről: kórházi oltóponton (Pfizer) vagy a háziorvosi rendelőben (Moderna). Bővebben:



Vakcinainfó

www.vakcinainfo.gov.hu

Ezen az oldalon lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes. Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon most.


https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-oltast-kero-varandosok-regisztraljanak-majd- azutan-jelezzek-oltasi-szandekukat



Az oltást kérő várandósok regisztráljanak, majd azután jelezzék oltási szándékukat a háziorvosnál!

koronavirus.gov.hu

Az Országos oltási munkacsoport és a háziorvosok országosa kollegiális szakmai vezetőjének döntése, valamint az elmúlt napok tapasztalatai alapján arra kérjük az oltást igénylő várandósokat, hogy amennyiben szeretnének oltást, akkor előbb regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és ezt követően tájékoztassák háziorvosukat az oltási szándékukról. Ezt követően a



Kérjük az oltandókat, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék! Továbbá kérjük az oltandókat, hogy ha tehetik, akkor nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot, mert ez jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt. Hozzájáruló nyilatkozat: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/hozzajarulo-nyilatkozat-nyomtassa-ki-toltse-ki- es-vigye-magaval-az-oltasra

Továbbra is kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett további családvédelmi intézkedéseken dolgozik és elindította a gazdaság-újraindítási akciótervet.



Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lélegeztetőgépen, tömegközlekedési, megszervezéséről, regisztrációval, regisztráljanak, felszolgálóknak, regisztraljanak, adminisztrációt, regisztráltakat, időpontfoglalón, idősotthonokban, elengedhetetlen, regisztracioval, idopontfoglalo, óvintézkedések, időpontfoglaló, magyarországon, magyarországra, intézkedéseken, rendelkezőknek, megakadályozza, szolgáltatások, egészségügyben, háziorvosoknál, sportesemények, miniszterelnök, csoportosulást, tapasztalatai, koronavírusos, változatlanul, regisztráljon, tájékoztassák, lehetőségével, fitnesztermek, minisztériuma, természetesen, beoltottak száma, második oltását, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, járvány harmadik, brit vírusmutáns, védelmi intézkedések, regisztráltak száma, online időpontfoglalón, kórházi oltópontokra, szombaton érkezett, következő napok, online oltási, Orbán Viktor, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Minden Magyarországon,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó kutya  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Esti kép  Alvó baby  Haja van  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  J. Donald Walters  A máj egészségét biztosító és ...  Boldog virágvasárnapot minden...  A jó kedv a világon  Devecsery László - Húsvét  Szép estét  Nagyon furcsa szeretni valaki...  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Kövesd a vezetőt  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Agárdi Gábor gondolata  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Boldogság  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Agárdi Gábor gondolata  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Paul David Tripp Március 28  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  A tavasz nem csak önmagában sz...  Karinthy Frigyes: Almafa  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  A nagy természet  Most - segíts meg Mária ,  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Nárcisz  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Maci az északi fény alatt  Az angyali üdvözlet  Várnai Zseni - Éveim  üdvözöllek!  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Maci az északi fény alatt  képre írva  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál... 
Bejegyzés Címkék
beoltottak száma, második oltását, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, járvány harmadik, brit vírusmutáns, védelmi intézkedések, regisztráltak száma, online időpontfoglalón, kórházi oltópontokra, szombaton érkezett, következő napok, online oltási, időpontfoglaló most, jövő heti, regisztrált bármely, számára megfelelő, online időpontfoglaló, járványból egyedül, védőoltás jelenti, kivezető utat, oldalon lehet, koronavírus elleni, oltás önkéntes, vendéglátó teraszok, felszolgálóknak igen, esti kijárási, újraindítási lépések, szolgáltatások széles, éttermek belső, teraszok szombat, általános óvintézkedések, közösségi terjedés, szociális távolságot, szigorúan tartsa, otthonukban gyógyuló, tünetek súlyosabbra, favipiravir felírásán, favipiravir hatóanyagú, uniós beszerzésből, szállítást Magyarországra, brüsszeli beszerzésből, kínai Sinopharm, orosz Szputnyikból, oltási rendben, egészségügyi dolgozók, második körös, egészségügyben dolgozókat, kórházi oltópontokon, bentlakásos szociális, oltás lehetőségével, idősek vagy, intézmény vezetésénél, védőoltás pozitív, védőoltásra regisztrált, eddig regisztrált, akkori előírások, védekezésben résztvevő, járvány elleni, ország közbiztonsága, kritikus infrastruktúrában, ország áramellátását, tömegközlekedési vállalatok, háziorvosok szakmai, szakmai ajánlások, regisztráció tényét, oltás megszervezéséről, háziorvosi rendelőben, oltást kérő, háziorvosok országosa, elmúlt napok, oltást igénylő, oltási szándékukról, előre egyeztetett, tumultust elkerüljék, hozzájáruló nyilatkozatot, oltással járó, idősotthonokban változatlanul, egészségügyi védekezés, lélegeztetőgépen, tömegközlekedési, megszervezéséről, regisztrációval, regisztráljanak, felszolgálóknak, regisztraljanak, adminisztrációt, regisztráltakat, időpontfoglalón, idősotthonokban, elengedhetetlen, regisztracioval, idopontfoglalo, óvintézkedések, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 2246 db bejegyzés
Összes: 127476 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 241
  • e Hét: 10296
  • e Hónap: 50717
  • e Év: 271095
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.