Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fogkrém trükkök
  2010-03-08 17:36:35, hétfő
 
   
  Érdemes kipróbálni



A fogkrémet nem csak fogmosásra használhatjuk!

1 Könnyedén eltávolíthatjuk a hajfestéket :

Az otthoni hajfestés során előfordul, hogy a homlokunkra, a fülünkre, sőt még a tarkónkra is kerül egy kis festék, s ez bizony csúnya nyomot hagy. Dörzsölgetjük szappannal vagy sminklemosóval, de bizony a festék csak nem akar eltűnni. Egy kevéske fogkrém azonban csodákra képes. Nyomjunk az ujjunkra egy borsónyi hagyományos, fehér fogkrémet, és dörzsöljük vele a festékes bőrt, amíg a folt el nem tűnik. Végül öblítsük le egy kis meleg vízzel. A pasztában lévő parányi radírszemcsék könnyedén helyrehozzák az otthoni hajfestés során elkövetett baklövést.




2. Gyerekrajzok a falon:

A gyerekek csak úgy ontják a szebbnél szebb rajzokat, s mi büszkén dekorálnánk ki velük az egész lakást. Csakhogy sajnáljuk ragasztóval összekenni vagy rajzszögekkel telelyuggatni a falat. Elő a fogkrémmel! A papír hátulján lévő sarkokra tegyünk egy kevés fehér pasztát, majd egy rövid időre szorítsuk a falhoz a rajzot. A fogkrémben lévő cellulózgumi garantáltan odaragad a falhoz. Később aztán nyom nélkül leszedhetjük a rajzokat a falról. Egy nedves rongy segítségével maradéktalanul és nyomtalanul eltüntethetjük a fogkrémet.

3. Gyorssegély a méhcsípésre:

A méh csípése pokoli fájdalommal jár. Ha ilyenkor a kezünkbe akad egy tubus fogkrém, kenjünk egy keveset azonnal a csípésre. Szinte azonnal érezni fogjuk a hatást. A fogkrémben lévő lúgok ugyanis perceken belül semlegesíteni kezdik a méh mérgében lévő savakat, s tizenöt perc múlva nyomtalanul elmúlik a fájdalom. Ráadásul, miután a fogkrém megszáradt a bőrön, légmentesen elzárja a csípést a nedvességtől, és így a gyógyulást is meggyorsítja.

4. Mentsük meg az üvegasztalt

Aki üvegasztalt vásárol, szinte egy életen át rettegésben él, mikor sérül meg a szépséges bútordarab. Márpedig egy-egy baleset szinte elkerülhetetlen: egy rosszul lerakott üvegpohár, a gyerek kisautója, és máris megvan a baj. Vékony kis karcolás a sima üvegen! Ismét segíthet egy egyszerű trükk. Egy kevés fogkrémet dörzsöljünk el az ujjunk hegyével a karcoláson. Öt perc múlva, ha már megszáradt, töröljük le a felesleget egy ronggyal. A dörzsölés hatására a krémben lévő kalcium-foszfát-részecskék ismét visszaadják az üvegfelületnek a tökéletes ragyogást.

5. Olcsó autóillatosító:

Állandó veszekedés tárgya: miért eszik a gyerek az autóban? A nők védekeznek, a férfiak joggal dühösek, mert bizony a kiborult kakaónak egy idő után szaga lesz. Egy egyszerű trükkel azonban mindezt megszüntethetjük. Egy darab konyhai papírtörlő közepére nyomjunk ki egy jó adag fogkrémet. Görgessük fel, akár egy palacsintát, és csúsztassuk be az egyik ülés alá. Minden alkalommal, ha fűteni kezdünk a kocsiban, a meleg hatására a szódabikarbóna, igazi légfrissítőként, kellemes mentolszagot áraszt majd magából.

6. Ékszer tisztítása:

Nagyanyáink régi ékszertisztító módszerét is feleleveníthetjük egy kicsit. Az ezüst sajnos gyorsan oxidálódik. Csúnya fekete színe lesz, az embernek már nincs is kedve felvenni egy régi nyakláncot. Pedig egy puha fogkefe és egy kis fogkrém segítségével pillanatok alatt újjávarázsolhatjuk kedvenc ékszereinket. Dörzsöljük kitartóan fogkrémmel, a csillogás újra életre kel!

7. Nincs többé párás úszószemüveg:

A gyerekek az iskolai úszásból hazaérve gyakran panaszkodnak, hogy nem láttak semmit a víz alatt, mert bepárásodott a szemüvegük? Elő tehát a fogkrémmel! Kenjük be belülről az úszószemüveget a pasztával, majd meleg vízzel öblítsük ki. A következő vízbe merüléskor a fluorid megakadályozza majd a bepárásodást, és a csemete boldogan lubickolhat a vízben.



8. Viszlát, fűfolt!:

Az iskolai focibajnokság után a farmerek térdén mindig ott éktelenkedik a zöld, kitisztíthatatlan fűfolt. Mielőtt betennénk a mosógépbe, gondosan dörzsöljük át az anyagot egy adag fehér fogkrémmel. A nátrium-lauril-szulfát oldja a fű színét adó klorofillt, így könnyebben kijön majd a nadrág térdéből a folt a mosás során.

9. A hófehér bőrtáska:

Könnyű beleszeretni egy hófehér bőrtáskába az üzlet kirakatában. Aztán jön a bosszúság: itt-ott egy kis tintafolt, amely kifolyt a golyóstollból, megszürkült pánt, olajos ujjlenyomatok mindenhol. Egy puha fogkefével és egy kevés fogkrémmel azonban ezt is újjávarázsolhatjuk. Dörzsöljük át fogkrémmel a koszos részeket, végül töröljük át egy nedves ronggyal. A fogkrémben lévő nátrium-karbonát segítségével a fehér táska ismét a kedvencünk lehet!







 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: megszüntethetjük, elkerülhetetlen, légfrissítőként, eltávolíthatjuk, megakadályozza, eltüntethetjük, autóillatosító, maradéktalanul, üvegfelületnek, sminklemosóval, szódabikarbóna, ékszertisztító, úszószemüveget, rajzszögekkel, focibajnokság, dörzsölgetjük, semlegesíteni, telelyuggatni, használhatjuk, golyóstollból, ujjlenyomatok, radírszemcsék, helyrehozzák, meggyorsítja, cellulózgumi, segítségével, mentolszagot, panaszkodnak, gyerekrajzok, bepárásodást, ékszereinket, bepárásodott, beleszeretni, úszószemüveg, nedvességtől, leszedhetjük, otthoni hajfestés, festék csak, kevéske fogkrém, borsónyi hagyományos, festékes bőrt, pasztában lévő, gyerekek csak, szebbnél szebb, egész lakást, papír hátulján, kevés fehér, rövid időre, fogkrémben lévő, nedves rongy, kezünkbe akad, tubus fogkrém,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  A Megváltó szolgálatában  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Garai Gábor - Takarítás  Szívem  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Egy lelki imádság  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Rátalálsz  Png virág  Albert Einsteinről  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Radikális szeretet  Garai Gábor - Takarítás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mi lenne ha  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Neked tudnod kell  George Byron - Ahogy itt jár -...  Minden harmadik...  Lóhere  Kellemes délutánt kívánok  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Paul David Tripp Április 19  Őrizkednünk kell...  Makszim Gorkij gondolata  Szívem  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Erdőn  69 éve hunyt el Albert Einstei...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Idő  Png virág  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Albert Einsteinről  Hogy lehet megtartani  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  A másik dolog,  Rátalálsz  Nem számIt 
Bejegyzés Címkék
otthoni hajfestés, festék csak, kevéske fogkrém, borsónyi hagyományos, festékes bőrt, pasztában lévő, gyerekek csak, szebbnél szebb, egész lakást, papír hátulján, kevés fehér, rövid időre, fogkrémben lévő, nedves rongy, kezünkbe akad, tubus fogkrém, keveset azonnal, fogkrém megszáradt, szépséges bútordarab, rosszul lerakott, gyerek kisautója, sima üvegen, egyszerű trükk, kevés fogkrémet, ujjunk hegyével, dörzsölés hatására, krémben lévő, tökéletes ragyogást, férfiak joggal, kiborult kakaónak, egyszerű trükkel, darab konyhai, egyik ülés, meleg hatására, ezüst sajnos, régi nyakláncot, puha fogkefe, csillogás újra, iskolai úszásból, következő vízbe, fluorid megakadályozza, csemete boldogan, iskolai focibajnokság, farmerek térdén, adag fehér, nadrág térdéből, mosás során, hófehér bőrtáska, hófehér bőrtáskába, üzlet kirakatában, puha fogkefével, kevés fogkrémmel, koszos részeket, nedves ronggyal, fehér táska, kedvencünk lehet, megszüntethetjük, elkerülhetetlen, légfrissítőként, eltávolíthatjuk, megakadályozza, eltüntethetjük, autóillatosító, maradéktalanul, üvegfelületnek, sminklemosóval, szódabikarbóna, ékszertisztító, úszószemüveget, rajzszögekkel, focibajnokság, dörzsölgetjük, semlegesíteni, telelyuggatni, használhatjuk, golyóstollból, ujjlenyomatok, radírszemcsék, helyrehozzák, meggyorsítja, cellulózgumi, segítségével, mentolszagot, panaszkodnak, gyerekrajzok, bepárásodást, ékszereinket, bepárásodott, beleszeretni, úszószemüveg, nedvességtől, leszedhetjük, éktelenkedik, dörzsöljünk, rettegésben, dekorálnánk, garantáltan, hagyományos, kirakatában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1936
  • e Hét: 6781
  • e Hónap: 38267
  • e Év: 242968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.