Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra...
  2021-05-09 09:09:32, vasárnap
 
  György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
2021. május 08. - 12:39


A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.



György István, aki egyben az országos oltási munkacsoport vezetője is, elmondta: péntek éjfélig 60 ezer fiatal regisztrált az oltásra.
Felhívta a figyelmet, hogy az oltás beadásához szükség van egy szülői beleegyező nyilatkozatra is, e dokumentum nélkül nem fogják megkapni az oltást.
Hozzátette: a 16-18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak, péntekig 60 ezren regisztráltak oltásra; a 16. életévüket idén betöltők 75 ezren vannak és a 18. életévüket elhagyók száma is több tízezer.
Megjegyezte, amennyiben nem használják fel e korosztálynál a számukra rendelt Pfizer-vakcinát, az operatív törzs fog döntést hozni a megmaradó, fel nem használt adagokról.
György István közölte azt is, hogy három vakcinára - a Sinopharmra, a Szputnyik V-re és az AstraZenecára - időpontfoglalási lehetősége van a regisztráltaknak, illetve megnyílt a regisztrációs lehetőség azoknak, akiknek nincs taj-száma.
Az államtitkár úgy fogalmazott, a regisztráltak már rövid idő alatt - akár másnap - is oltáshoz juthatnak.


Magyarországon abba a szakaszba lépett az oltási program, amikor már az "egyéni felelősség dominál", hiszen időpontfoglalással bárki saját időbeosztása szerint tud oltásra menni - jegyezte meg.
Az oltási munkacsoport vezetője kiemelte, hogy pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta a Sinopharm-vakcina veszélyhelyzeti alkalmazását.
Ezzel a vakcinával már több millió embert beoltottak világszerte, és a magyar kormány jó döntést hozott, hogy a nyugatiak mellett keleti vakcinákat is beszerzett - emelte ki.
György István beszámolt arról is, hogy a szombaton érkező Moderna-vakcinából háromezer háziorvos fog kapni, 1900 praxisnak pedig Janssen-oltóanyagot küldenek.
Mint mondta, továbbra is jól halad az oltási program Magyarországon, eddig több mint 4 millió 260 ezren kapták meg már valamely oltás első adagját és 2 millió 450 ezren a második dózist is.

Ezekkel az oltási adatokkal Málta után a második helyen áll Magyarországon Európában. Hozzátette: az európai uniós átoltottság 27 százalékos, a magyar 43 százalékos. Az oltásra regisztráltak száma meghaladja a 4 millió 850 ezret.
A védettségi igazolványokkal kapcsolatban György István elmondta, eddig több mint négymilliót küldtek ki, és tíz százalék alatti a panaszok száma.
Azt javasolta azoknak, akik valamilyen okból nem kapták kézhez igazolványukat, hogy a kormányablakokban érdeklődjenek, ott kiderítik miért, hol akadt el az igazolvány.
Hozzátette: a központi okmányirodában is kereshetők a meg nem érkezett igazolványok. Itt több mint 25 ezer védettségi igazolvány megvan, tehát ha keresi valaki, akkor rövid időn belül hozzájuthat.
Jelezte, ha 30 napon belül nem érkezik meg az igazolvány, a kormányrendelet értelmében nem kell megfizetni a háromezer forintos igazgatási díjat.
György István elmondta, hogy a magyarorszag.hu felületén elektronikusan is be lehet jelenteni a védettségi igazolvány iránti igényeket, és a kormány azon lesz, hogy mindenki minél előbb hozzájusson igazolványához.
Az államtitkár kitért arra, hogy időről időre különféle lejárató kampányok indultak a vakcinákkal kapcsolatban. Véleménye szerint a politikusoknak tartózkodniuk kell attól, hogy véleményt mondjanak az oltóanyagokról, és elbizonytalanítsák az embereket, mert ezen emberéletek múlnak.

MTI
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: időpontfoglalási, regisztráltaknak, igazolványokkal, időpontfoglalás, kormányrendelet, veszélyhelyzeti, közigazgatásért, politikusoknak, világszervezet, magyarországon, okmányirodában, igazolványukat, elektronikusan, oltóanyagokról, igazolványához, regisztráltak, érdeklődjenek, korosztálynál, korosztályába, nyilatkozatra, astrazenecára, tartózkodniuk, regisztrációs, egészségügyi, igazolványok, időbeosztása, kapcsolatban, munkacsoport, magyarorszag, csütörtöktől, foglalhatnak, alkalmazását, államtitkára, négymilliót, regisztrált, megjegyezte, 16-18 éves, koronavírus elleni, korosztály oltását, országos oltási, oltás beadásához, szülői beleegyező, 16-18 évesek, számukra rendelt, operatív törzs, regisztrációs lehetőség, szakaszba lépett, oltási program, oltási munkacsoport, magyar kormány, nyugatiak mellett, szombaton érkező, György István, Szputnyik V-re, Egészségügyi Világszervezet, Magyarországon Európában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Ma van a magyar költészet napj...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Az ember  Az ember  Paul David Tripp Április 14  A sorsod  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Otthon  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ma van a magyar költészet napj...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Bornyi Veronika haiku verse  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Zilahy Lajos gondolata  IGEN így  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Azért kaptad  Szép álmokat!  Emlékezz  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  képre írva  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  jó reggelt  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét  különleges  Azért kaptad  Mindig lesz olyan  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  IGEN így  Facebookon kaptam  Egy tavasz  A sorsod  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Kubinyi Anna gobelintervező, t... 
Bejegyzés Címkék
16-18 éves, koronavírus elleni, korosztály oltását, országos oltási, oltás beadásához, szülői beleegyező, 16-18 évesek, számukra rendelt, operatív törzs, regisztrációs lehetőség, szakaszba lépett, oltási program, oltási munkacsoport, magyar kormány, nyugatiak mellett, szombaton érkező, második dózist, oltási adatokkal, második helyen, európai uniós, oltásra regisztráltak, védettségi igazolványokkal, panaszok száma, kormányablakokban érdeklődjenek, központi okmányirodában, kormányrendelet értelmében, háromezer forintos, védettségi igazolvány, kormány azon, államtitkár kitért, vakcinákkal kapcsolatban, politikusoknak tartózkodniuk, időpontfoglalási, regisztráltaknak, igazolványokkal, időpontfoglalás, kormányrendelet, veszélyhelyzeti, közigazgatásért, politikusoknak, világszervezet, magyarországon, okmányirodában, igazolványukat, elektronikusan, oltóanyagokról, igazolványához, regisztráltak, érdeklődjenek, korosztálynál, korosztályába, nyilatkozatra, astrazenecára, tartózkodniuk, regisztrációs, egészségügyi, igazolványok, időbeosztása, kapcsolatban, munkacsoport, magyarorszag, csütörtöktől, foglalhatnak, alkalmazását, államtitkára, négymilliót, regisztrált, megjegyezte, oltóanyagot, emberéletek, államtitkár, vakcinákkal, átoltottság, világszerte, koronavírus, nyilatkozta, sinopharmra, fogalmazott, hozzájusson, hozzájuthat, közmédiának, igazolvány, védettségi, életévüket, kereshetők, hozzátette, vakcinával, beszerzett, lehetősége, százalékos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 380 db bejegyzés
e év: 2714 db bejegyzés
Összes: 127944 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4896
  • e Hét: 21711
  • e Hónap: 43814
  • e Év: 322039
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.