Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sülve, főve, sülve-főve: így lesz tökéletes a szilvalekvár!
  2016-09-07 19:25:48, szerda
 
   
  Sülve, főve, sülve-főve: így lesz tökéletes a szilvalekvár!

A szilvát sokféleképp tartósíthatjuk, a savanyúnak eltett gyümölcs mellett készíthetünk fűszeres chutney-kat, vagy lekvárt. Ám a lekvár elkészítésénél is több lehetőségünk van.

A szilvalekvárt főzhetjük, süthetjük vagy akár kombinálhatjuk is ezt a két módszert.

A főzéssel készített szilvalekvár általában több cukort tartalmaz, színe élénkebb, állaga krémesebb, lágyabb.

A sütéssel készített lekvárok jelentős részében nincs hozzáadott cukor, csupán az érett gyümölcs édessége és a benne lévő cukor sütéskor keletkező extra aromája adja édeskés ízét. A sütött szilvalekvár színe sötétebb, állaga sokkal sűrűbb, mint a főzött lekvároké.






A főtt, majd sütött lekvárok esetében a két módszer jó tulajdonságai adódnak össze. A kevésbé édes, talán még kissé éretlen szemeknek jó tesz a főzés és a cukor, majd a szilvalekvártól elvárt sűrűséget a sütés adja meg, így a végeredmény édes és megáll benne a kanál.

A szilvát készíthetjük úgy is, hogy először sütőbe tesszük az alapanyagot, majd az édes és már puha masszát cukorral felfőzzük. Ebben az esetben a sütésnek köszönhetően megúszható az első forrásig való kevergetés, kevesebb munkával készül el a lekvár.
Fűszerezés

A szilvalekvár könnyedén és jól fűszerezhető. A klasszikus édes fűszerek (szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, vanília) mellett szegfűborssal, kardamommal is ízesíthető, karakterét megadhatjuk különféle zöld fűszerekkel is, illetve csokoládéval, marcipánnal, kandírozott narancs- vagy citromhéjjal is gazdagíthatjuk.

A lekvárhoz adhatunk egy kevés alkoholt is, vörösborral, rummal vagy épp egy kevés ginnel megbolondíthatjuk a lekvárunkat. Nem feltétlen muszáj az egész adagot egy íznek megfelelően hangolni, ha időnk és energiánk engedi, nyugodtan készítsünk egyszerre többféle ízesítésű lekvárt is.
Csak minőségi alapanyagból!

Arra ügyeljünk, hogy mindig hibátlan gyümölcsből dolgozzunk, tiszta, morzsamentes konyhába és ne felejtsük el kidunsztolni a lekvárjainkat, hogy minél tovább élvezhessük a nyár végi ízeket.

WESSELY MÁRTA - Gyümölcs

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Címkék: szilvalekvártól, kombinálhatjuk, tartósíthatjuk, gazdagíthatjuk, elkészítésénél, lekvárjainkat, szilvalekvárt, szegfűborssal, tulajdonságai, alapanyagból, szilvalekvár, kidunsztolni, fűszerezhető, szerecsendió, csokoládéval, citromhéjjal, köszönhetően, lehetőségünk, készíthetjük, készíthetünk, morzsamentes, lekvárunkat, sokféleképp, kardamommal, vörösborral, megadhatjuk, kandírozott, végeredmény, fűszerekkel, mindmegette, megfelelően, élvezhessük, marcipánnal, gyümölcsből, alapanyagot, karakterét, szilvát sokféleképp, savanyúnak eltett, lekvár elkészítésénél, szilvalekvárt főzhetjük, főzéssel készített, sütéssel készített, érett gyümölcs, benne lévő, sütött szilvalekvár, főzött lekvároké, kevésbé édes, szilvalekvártól elvárt, sütés adja, végeredmény édes, szilvát készíthetjük, sütésnek köszönhetően, WESSELY MÁRTA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Szívek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Csend  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  "Ez egy csoda"  Szép estét  Baranyi Ferenc - N i n c s  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Alvó cica  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Ott van  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  jó reggelt  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét  James Allen  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Vannak emberek  Bársony székben  képre írva  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Csend  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  39 ígéret  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Latinovits Zoltán tollából  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Emlékezz  Pitypang szökőkút  Ott van  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy párkányon  Magamnak  Az ember emlékekből áll  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó éjszakát  Jan Twardowski - Siessünk  Emlékezz  Egy barátság története  Esterházy Péterre emlékezünk  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  James Allen  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Walter Chrysler mondta 
Bejegyzés Címkék
szilvát sokféleképp, savanyúnak eltett, lekvár elkészítésénél, szilvalekvárt főzhetjük, főzéssel készített, sütéssel készített, érett gyümölcs, benne lévő, sütött szilvalekvár, főzött lekvároké, kevésbé édes, szilvalekvártól elvárt, sütés adja, végeredmény édes, szilvát készíthetjük, sütésnek köszönhetően, első forrásig, szilvalekvár könnyedén, lekvárhoz adhatunk, kevés alkoholt, kevés ginnel, egész adagot, íznek megfelelően, nyár végi, szilvalekvártól, kombinálhatjuk, tartósíthatjuk, gazdagíthatjuk, elkészítésénél, lekvárjainkat, szilvalekvárt, szegfűborssal, tulajdonságai, alapanyagból, szilvalekvár, kidunsztolni, fűszerezhető, szerecsendió, csokoládéval, citromhéjjal, köszönhetően, lehetőségünk, készíthetjük, készíthetünk, morzsamentes, lekvárunkat, sokféleképp, kardamommal, vörösborral, megadhatjuk, kandírozott, végeredmény, fűszerekkel, mindmegette, megfelelően, élvezhessük, marcipánnal, gyümölcsből, alapanyagot, karakterét, fűszerezés, hozzáadott, megúszható, kevergetés, szegfűszeg, ízesíthető, dolgozzunk, klasszikus, készítsünk, savanyúnak, sűrűséget, készített, lekvároké, keletkező, könnyedén, szemeknek, felfőzzük, különféle, krémesebb, nyugodtan, főzhetjük, süthetjük, feltétlen, egyszerre, ízesítésű, tökéletes, felejtsük, ügyeljünk, energiánk, lekvárhoz, általában, tartalmaz, sütésnek, fűszeres, jelentős, forrásig, gyümölcs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 6482
  • e Hónap: 11520
  • e Év: 141227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.