Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reiki – a gyógyító energia
  2016-09-07 23:44:55, szerda
 
  Reiki - a gyógyító energia

A reiki, azaz az egyetemes energia mindenhol jelen van, bárki számára elérhető - vélik a hívei. Segítségével nemcsak a betegségek - amelyek a test energia-egyensúlyának felbomlására vezethetők vissza - gyógyíthatók, hanem az életünket is






A reiki története az 1800-as évek közepére nyúlik vissza. Japánban élt egy dr. Mikao Usui nevű keresztény egyetemi tanár, akitől (a legenda szerint) az egyik tanítványa megkérdezte, hogy érthette azt Krisztus, hogy az emberek akár az ő tetteinél nagyobb dolgok végrehajtására is képesek lesznek majd. Usui nem tudta megmondani, hogyan tett csodákat Jézus, és azt sem, hogy miért nem képes a mai ember megismételni Krisztus csodatételeit. Lemondott tanári posztjáról, és elkezdte keresni a választ. Több évig vándorolt, régi japán és tibeti kéziratokat tanulmányozott, bölcsekkel, szerzetesekkel beszélt. Végül huszonegy napos böjtöt tartva meditálni kezdett, és az utolsó napon látomása támadt, amelyet később beavatásaként emlegetett: egy fényes gömb repült felé, amely eltalálta a homlokát, a harmadik szem helyét, és hirtelen minden megvilágosodott előtte. Amikor visszatért a meditációból, képes volt gyógyítani, és tovább tudta adni a reikit, az energiát a tanítványainak is. A reiki átadásának tudománya mára az egész világon elterjedt.

A reiki mindenhol jelen van






A közvetítő ember valóban csak közvetíti az energiát, és közben maga is részesedik belőle - ő is egészségesebb, kiegyensúlyozottabb lesz a “kezelés" után. Minden betegségnek az az oka, hogy a szervezetben nincs megfelelő mennyiségű energia ahhoz, hogy testünk meggyógyítsa önmagát. A reiki így mindenféle betegség esetén alkalmazható. A reiki követői azonban senkit sem buzdítanak arra, hogy orvosi kezelés vagy gyógyszerek helyett válassza a reikit, csak kiegészítő kezelésként javasolják.

A kezelés úgy történik, hogy a segítő, beavatott ember saját testét csatornaként használva energiát közvetít a beteg szervezetébe - azt az energiát, amelyet a beteg hív magához. A beavatott csupán annyit tesz, hogy tenyerét a beteg teste fölé helyezi: ekkor az energia az ő csakráin át a betegbe áramlik. Mindehhez persze az is szükséges, hogy a beteg igazán akarja a kezelést, higgyen a sikerében, ne legyen elutasító, ne zárkózzon be - ebben az esetben ugyanis a kezelés eredménytelen lesz. Az első kezelés megkezdése előtt a betegnek és az energia átadójának meg kell ismerniük egymást, hogy kialakuljon a sikerhez elengedhetetlen bizalom.

Az aura és a csakrák






A reikiben fontos szerephez jutnak az aura és a csakrák, amelyeket célszerű ismerni, de nem kötelező, hiszen az energia enélkül is ott hat, ahol szükséges. Az emberek testét, mint ahogy a többi élőlényét is, az aura, egy legtöbb ember számára láthatatlan energiaburok veszi körül (a reikivel kezelő beavatottak a kezükkel érzik). Feladata, hogy védje a testünket a külső negatív hatásoktól, ugyanakkor színváltozásaival jelzi, hogy hol van probléma, hol van igazán szükség a gyógyító energiára.

Az aura szerves részét képezik az úgynevezett csakrák, amelyeken keresztül testünk képes az energia felvételére. A hét legfontosabb csakra a gerincünk mentén található: mindegyikhez konkrét szín és funkció tartozik. A legalsó, a fizikai világhoz kapcsolódó gyökércsakra színe a vörös, közvetlenül a mellékvesére hat. A keresztcsonti csakra színe a narancssárga, a nemzőszervekkel van közvetlen kapcsolatban. Színének változása érzelmeink változásához kötődik. A harmadik, a napfoltcsakra színe a narancssárga, a gyomorkörnyéki szervekre van hatással. A negyedik, a szívcsakra egyfajta összekötő az alsó három és a felső három csakra között. Színe a zöld, és az itt beáramló energia a szív környéki szervekre hat. A következő, a torokcsakra színe kék, és a torok környéki szervek kötődnek hozzá. A homlok- vagy harmadikszem-csakra indigókék színű és az agyalapi mirigyhez kötődik. Meditáció közben jut jelentős szerephez. Az utolsó, a koronacsakra színe a fehér, és a tobozmirigyre van hatással. A főcsakrák mellett több mellékcsakra is létezik.

Bárki képes energiát adni egy másik embernek, de csak a beavatottak tudják igazán hatékonyan közvetíteni az energiát. A reiki követői úgy vélik, hogy az energia átadását nem lehet megtanulni, legalábbis a hagyományos értelemben nem. A jelölt néhány perces beavatáson vesz részt, amely után elvileg képessé válik az energia átadására, majd a tanfolyamok segítségével egyre magasabb szintekre juthat el.

A reiki egyfajta világnézet, életforma, amely sok mindenre megtanít önmagunkkal és a világgal kapcsolatban. Segítségével nemcsak saját életünket változtathatjuk meg, másoknak is segíthetünk.

Forrás: http://spiritualis.tippek.net

Link
 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
Címkék: elengedhetetlen, változtathatjuk, megvilágosodott, nemzőszervekkel, szerzetesekkel, tanítványainak, gyomorkörnyéki, tanulmányozott, végrehajtására, napfoltcsakra, csodatételeit, eredménytelen, tobozmirigyre, egyensúlyának, egészségesebb, beavatásaként, keresztcsonti, kapcsolatban, gyógyíthatók, legfontosabb, segítségével, narancssárga, megismételni, mellékvesére, gyökércsakra, mindegyikhez, változásához, szervezetébe, szervezetben, koronacsakra, csatornaként, meggyógyítsa, harmadikszem, mellékcsakra, alkalmazható, energiaburok, gyógyító energia, egyetemes energia, betegségek –, reiki története, 1800-as évek, legenda szerint, egyik tanítványa, emberek akár, utolsó napon, fényes gömb, harmadik szem, reiki átadásának, egész világon, reiki mindenhol, közvetítő ember, szervezetben nincs, Mikao Usui,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam Krisztinától  39 ígéret  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  A pitypang legendája  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét kedves látogatóimna...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Segíts neki dicsérni Téged  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Különleges  különleges  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam Krisztinától  Borzasztó  képre írva  Facebookon kaptam  Az ember  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 13  Zilahy Lajos mondta  Alvó cicák  Otthon  A felvilágosodás...  40 felett  Alvó kislány  Nevelőszülőkhöz adták,  Segíts neki dicsérni Téged  Nem kell hozzá fürdőruhás  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 13  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jan Twardowski - Siessünk  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Töröld le  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Magamnak  Spenót fasírttal  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Különleges  Latinovits Zoltán tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Hogyan válunk hűségesekké?  Alvó kislány  39 ígéret  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Alvó kislány  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Tavaszi este  Ott van  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Töröld le  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 14  James Allen  József Attila - Kopogtatás nél...  Isten hűségének mértéke  Pitypang szökőkút  Gebhardt Nóra versei II. 
Bejegyzés Címkék
gyógyító energia, egyetemes energia, betegségek &#8211, reiki története, 1800-as évek, legenda szerint, egyik tanítványa, emberek akár, utolsó napon, fényes gömb, harmadik szem, reiki átadásának, egész világon, reiki mindenhol, közvetítő ember, szervezetben nincs, reiki követői, beteg szervezetébe, beavatott csupán, beteg teste, betegbe áramlik, beteg igazán, esetben ugyanis, kezelés eredménytelen, első kezelés, energia átadójának, sikerhez elengedhetetlen, reikiben fontos, energia enélkül, emberek testét, többi élőlényét, legtöbb ember, reikivel kezelő, kezükkel érzik, külső negatív, gyógyító energiára, aura szerves, úgynevezett csakrák, energia felvételére, gerincünk mentén, fizikai világhoz, keresztcsonti csakra, napfoltcsakra színe, gyomorkörnyéki szervekre, szívcsakra egyfajta, alsó három, felső három, szív környéki, torokcsakra színe, torok környéki, homlok- vagy, agyalapi mirigyhez, koronacsakra színe, főcsakrák mellett, másik embernek, beavatottak tudják, energia átadását, hagyományos értelemben, jelölt néhány, energia átadására, tanfolyamok segítségével, reiki egyfajta, világgal kapcsolatban, elengedhetetlen, változtathatjuk, megvilágosodott, nemzőszervekkel, szerzetesekkel, tanítványainak, gyomorkörnyéki, tanulmányozott, végrehajtására, napfoltcsakra, csodatételeit, eredménytelen, tobozmirigyre, egyensúlyának, egészségesebb, beavatásaként, keresztcsonti, kapcsolatban, gyógyíthatók, legfontosabb, segítségével, narancssárga, megismételni, mellékvesére, gyökércsakra, mindegyikhez, változásához, szervezetébe, szervezetben, koronacsakra, csatornaként, meggyógyítsa, harmadikszem, mellékcsakra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 378
  • e Hét: 4892
  • e Hónap: 9930
  • e Év: 139637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.