|
2016-09-20 19:59:51, kedd
|
|
|
|
|
|
Házi pizza lépésről lépésre: 2 alaprecept és 15 pompás variáció
Mindenki nagy kedvence a ropogós pizza, ízletes feltétekkel. Íme, néhány kipróbált recept és praktikus ötlet, ezek alapján bárki elkészítheti az olasz ínyencség valamelyik változatát! A kiindulópont az alaptészta, utána már nincs is más tennivalónk, mint kiválasztani egyet a 15 különféle feltét közül.
Az alaptészta
Hozzávalók (egy 39x30 cm nagyságú tepsiben megsütött vagy két 30 cm átmérőjű, kör alakú pizzához):
300 g finomliszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál só
fél teáskanál kristálycukor
1 csomag szárított élesztő
175 ml langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
ó minőségi alapanyagokkal dolgozzunk
Elkészítése:
1. Az átszitált lisztet, a sót és a cukrot alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat, majd dogozzuk sima tésztává. Készítsünk belőle egy nagy gombócot, takarjuk le, majd meleg helyen 1 órán keresztül hagyjuk kelni.
2. A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A tésztát tegyük egy belisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk ki, és helyezzük egy kevés olajjal megkent tepsire, vagy osszuk el két részre, mindkét adagot nyújtsuk kör alakúra, és tegyük a kerek, olajjal kikent sütőformákba.
3. Ízlés szerint rakjuk meg a tésztát a kiválasztott feltéttel, majd a sütő alsó felében süssük kb. 15 percig.
A pizzasütéshez ideális az alacsony peremű, fekete lyukacsos tepsi, hiszen ennek a felületéhez nem tapad oda a tészta sütés közben.
Az alapmártás
Hozzávalók (az alaptésztához szükséges mennyiségben):
2 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
1 kis doboz paradicsompüré (konzerv)
2 gerezd fokhagyma
negyed teáskanál oregánó, bazsalikom és majoránna
só
őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 15 perc
Pizzaszósz házilag
Elkészítése:
1. A paradicsomkonzerveket a levükkel együtt öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a pürét, majd fakanállal vagy villával nyomogassuk szét.
2. A fokhagymát hámozzuk meg, préseljük át, adjuk a paradicsomhoz. A keveréket forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 10 percig.
3. A mártást ízesítsük sóval, borssal és a zöld fűszerekkel, majd főzzük további 5 percig.
Pizza receptek
Feltétek
A sokféle feltét között mindenki találhat kedvére valót
1. Sonkás-gombás
Hozzávalók:
1 adag alapmártás
200 g sampinyongomba
120 g sonka
50 g zöld olívabogyó
200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, tegyük rá a vékonyra szeletelt gombát, a sonkaszeleteket, az olívabogyót, majd a reszelt sajt másik felét, végül süssük ropogósra.
2. Ananászos-sonkás
Hozzávalók:
1 adag alapmártás
1 doboz ananászkonzerv
120 g sonka
300 g mozzarella sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a szeletelt sonkával és a lecsepegtetett ananászkockákkal. Ezen osszuk el a felszeletelt mozzarellát, majd süssük ropogósra.
3. Szalámis-erős paprikás
Hozzávalók:
200 g mozzarella sajt
1 fej lila hagyma
120 g szeletelt szalámi
2-3 db kisebb csilipaprika vagy peperoni
100 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, osszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát, a hagymakarikákat, a szalámiszeleteket és a csili- vagy peperonikarikákat, majd süssük ropogósra.
4. Tonhalas-kapribogyós
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv
1 fej hagyma
100 g zöld olívabogyó
50 g kapribogyó
250 g szeletelt sajt (mozzarella, edami, parmezán)
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, egyenletesen osszuk el rajta a tonhalat, a hagymakarikákat, az olíva- és a kapribogyót, végül szórjuk meg a kedvenc sajtunkkal, majd süssük ropogósra.
5. Spenótos-camembert sajtos
Hozzávalók:
350 g mirelit vagy friss spenót
só, őrölt fekete bors
csipetnyi szerecsendió
fél db citrom reszelt héja
2 fej hagyma
100 g szeletelt edami sajt
150 g camembert sajt
Spenótos-camembert sajtos
Elkészítése:
1. A mirelit spenótot olvasszuk ki (vagy pároljuk meg a friss spenótot), nyomkodjuk ki belőle a fölösleges vizet, majd ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal és szerecsendióval.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, halmozzuk rá a spenótot, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, rakjuk meg hagymakarikákkal, majd süssük 10 percig.
3. A tetején osszuk el a szeletelt camembert sajtot, majd süssük további 5 percig.
6. Zöldséges-tojásos
Hozzávalók:
1 db kisebb cukkini
1 db kisebb padlizsán
2 db paradicsom
1 db paprika
1 fej hagyma
100 g konzervkukorica
2 evőkanál olaj
só
őrölt fekete bors
250 g reszelt ementáli sajt
3 db főtt tojás
Elkészítése:
1. A cukkinit és a padlizsánt karikázzuk fel, szórjuk meg sóval és borssal, majd forró olajban süssük meg.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, rakjuk meg a padlizsán- és a cukkinikarikákkal, a feldarabolt paradicsommal és paprikával, valamint a felkarikázott hagymával.
3. Szórjuk rá a leszűrt kukoricát, majd süssük 10 percig. Ekkor halmozzuk a tésztára a felkarikázott főtt tojást és a maradék sajtot is, majd süssük további 5 percig.
7. Extra húsos
Hozzávalók:
150 g sonka
100 g szalonna
2-3 kisebb szál kolbász
150 g reszelt trappista sajt
csilipaprika vagy peperoni (ízlés szerint)
2 db paradicsom
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a sonkaszeleteket, a csíkokra vágott szalonnát, a kolbászkarikákat, a felszeletelt erős paprikát és a paradicsomkarikákat, majd süssük ropogósra.
Akár kisebb pizzákat is süthetünk
8. Articsókás-szalámis
Hozzávalók:
2 fej hagyma
120 g szeletelt szalámi
1 doboz articsókakonzerv
100 g mozzarella sajt
100 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a vékonyra szeletelt szalámit, a mozarellakarikákat, a leszűrt articsókadarabokat és a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra.
9. Szalonnás-hagymás
Hozzávalók:
1 fej vörös- és 2 fej lilahagyma
1 fej póréhagyma
2 evőkanál olaj
150 g baconszalonna
1 db kisebb csilipaprika
250 g reszelt trappista sajt
Elkészítése:
1. A háromféle hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg. Aki szereti, az csilipaprikát is adhat hozzá.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a hagymakeverékkel és a reszelt sajttal, majd süssük 10 percig.
3. Fektessük rá a baconszeleteket, és süssük újabb 5 percig.
10. Darált húsos
Hozzávalók:
400 g darált marhahús
2 fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
100 g reszelt sárgarépa
120 g reszelt edami sajt
Darált húsos pizza
Elkészítése:
1. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg.
2. Adjuk hozzá a darált húst, pároljuk puhára, majd vegyítsük össze néhány kanálnyi alapmártással és a reszelt sárgarépával.
3. Kenjük a pizzatésztára, bőven szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük meg.
Négysajtos pizza
11. Négysajtos
Hozzávalók:
2 evőkanál bazsalikomos pesto
130 g mozzarella sajt
150 reszelt edami sajt
120 g camembert sajt
80 g füstölt sajt
2 evőkanál apróra vágott dió
Elkészítése:
1. A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd a bazsalikomos pestóval.
2. Halmozzuk rá a felszeletelt sajtokat, szórjuk meg a dióval és a reszelt edami sajttal, végül süssük ropogósra.
12. Szardellás-olívabogyós
Hozzávalók:
200 g koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
só
bors
12 db szardellafilé
100 g fekete olívabogyó
150 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
1. A hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd a felszeletelt paradicsommal együtt forró olajban pirítsuk meg. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.
2. Az elkészített hagymás keveréket kenjük a pizzatésztára, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, az olívabogyóval és a szeletelt szardellával. 15 perc alatt süssük meg.
13. Paprikás-feta sajtos
Hozzávalók:
1-1 db sárga, zöld és piros színű paprika
100 g csípős szalámi
1 fej hagyma
100 g fekete olívabogyó
200 g feta sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd tegyük rá a vékonyra szeletelt csípősszalámi-karikákat és a sajtszeleteket. Rakjuk a tetejére a felkarikázott hagymát, a felcsíkozott paprikát és az olívabogyókat. Süssük ropogósra.
Ahány feltét, annyiféle pizza
14. Almás-sonkás
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
3-4 db alma
2 fej lila hagyma
8 szelet pulykasonka
100 g rukkola
250 g füstölt sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal, tegyük rá a sonka- és almaszeleteket, a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra. Tipp: Tálalás előtt szórjuk meg a rukkolával.
15. Csirkehúsos-brokkolis
Hozzávalók:
300 g brokkoli
300 g csirkemellfilé
200 g reszelt füstölt sajt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pizza-fűszerkeverék
só
Elkészítése:
1. A brokkolit sós vízben főzzük meg úgy, hogy ropogós maradjon, majd szűrjük le. A csirkehúst csíkozzuk fel, majd keverjük össze az olajjal és a fűszerkeverékkel.
2. Hagyjuk 1 órán keresztül pácolódni, majd teflonserpenyőben süssük meg.
3. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, tegyünk rá a brokkolirózsákat és a csirkehúst, majd süssük meg.
A pizzasütéshez ideális az alacsony peremű, fekete lyukacsos tepsi, hiszen ennek a felületéhez nem tapad oda a tészta sütés közben.
DÖMÖTÖR VIOLA Tésztaféle
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
Címkék: brokkolirózsákat, ananászkockákkal, kolbászkarikákat, hagymakarikákkal, articsókakonzerv, koktélparadicsom, hagymakeverékkel, fűszerkeverékkel, szerecsendióval, konzervkukorica, baconszeleteket, hagymakarikákat, sonkaszeleteket, csirkemellfilé, ananászkonzerv, sampinyongomba, alapanyagokkal, lecsepegtetett, paradicsompüré, almaszeleteket, sajtszeleteket, kristálycukor, pizzatésztára, olívabogyóval, alapmártással, csípősszalámi, olívabogyókat, felkarikázott, alaptésztához, paradicsomhoz, csilipaprikát, baconszalonna, paradicsommal, pizzasütéshez, gyúródeszkára, szardellafilé, ropogós pizza, olasz ínyencség, átszitált lisztet, cukrot alaposan, langyos vizet, nagy gombócot, sütőt melegítsük, tésztát tegyük, belisztezett gyúródeszkára, kevés olajjal, kiválasztott feltéttel, sütő alsó, pizzasütéshez ideális, alacsony peremű, tészta sütés, alaptésztához szükséges, DÖMÖTÖR VIOLA Tésztaféle,
|
|
|
|
Fekete István - Akác Png virág Nevem Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Mírjam barát... Facebookon kaptam Nagyi telefonál Nagyon különös A másik dolog, Hogyan lehet Jézust szenvedély... Szívem Illyés Gyula - Milyen hamar. A jó emberek mindig szépek mar... Mit beszél, nem értem, hogy m... Png csokor Szép estét Facebookon kaptam Krisztinától Mi lenne ha képre írva Facebookon kaptam Amikor Jézus rátapos a lábadra Alázat Mit beszél, nem értem, hogy m... A boldog családok mind hasonló... Facebookon kaptam Mai harmónia kártyám Facebookon kaptam Egy hatékony szolga Gyerekként sokat küzdöttünk az... Png kislány Png telefon 210 éve született a SZÓZAT meg... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szívem tiéd Jó éjszakát Facebookon kaptam Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Makszim Gorkij gondolata Sokan azt tartják Akarat A másik dolog, Varga János Veniam - Fontos sz... A televizió nem a kultúrát kép... Nem méltó hozzád Az igazi szeretetért rendszeri... Png kutya Alázat Idő Paul David Tripp Április 20 Facebookon kaptam Png fotel Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Szívem Png csokor Segítsük barátainkat, hogy meg... Egy maradéktalanul uralt világ Jó reggelt, jó napot mindenkin... Éretlen vers Facebookon kaptam Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Facebookon kaptam Egy hatékony szolga Facebookon kaptam Facebookon kaptam George Byron - Ahogy itt jár -... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Aki nem dolgozik, ne is egyék Facebookon kaptam Ami embereknek lehetetlen, az... Még csak most kezdődik a nap Facebookon kaptam Alázat Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szép estét kedves látogatóimna... Jó éjszakát Áprily Lajos - Gyümölcsoltó A televizió nem a kultúrát kép... Paul David Tripp Április 21 A sors Sose bánj semmit Facebookon kaptam képre írva Facebookon kaptam Gyökössy Endre - Virágok virág... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png kutya Akarat Png virág Facebookon kaptam Facebookon kaptam
|
|
|
|
ropogós pizza, olasz ínyencség, átszitált lisztet, cukrot alaposan, langyos vizet, nagy gombócot, sütőt melegítsük, tésztát tegyük, belisztezett gyúródeszkára, kevés olajjal, kiválasztott feltéttel, sütő alsó, pizzasütéshez ideális, alacsony peremű, tészta sütés, alaptésztához szükséges, levükkel együtt, fokhagymát hámozzuk, keveréket forraljuk, mártást ízesítsük, zöld fűszerekkel, sokféle feltét, pizzatésztát kenjük, reszelt sajt, vékonyra szeletelt, szeletelt sonkával, lecsepegtetett ananászkockákkal, felszeletelt mozzarellát, reszelt edami, csili- vagy, kedvenc sajtunkkal, mirelit spenótot, friss spenótot, fölösleges vizet, tetején osszuk, szeletelt camembert, padlizsánt karikázzuk, feldarabolt paradicsommal, felkarikázott hagymával, leszűrt kukoricát, felkarikázott főtt, maradék sajtot, reszelt sajttal, csíkokra vágott, felszeletelt erős, háromféle hagymát, hagymát tisztítsuk, darált húst, reszelt sárgarépával, pizzatésztát vékonyan, bazsalikomos pestóval, felszeletelt sajtokat, felszeletelt paradicsommal, elkészített hagymás, szeletelt szardellával, felkarikázott hagymát, felcsíkozott paprikát, lereszelt füstölt, csirkehúst csíkozzuk, reszelt füstölt, brokkolirózsákat, ananászkockákkal, kolbászkarikákat, hagymakarikákkal, articsókakonzerv, koktélparadicsom, hagymakeverékkel, fűszerkeverékkel, szerecsendióval, konzervkukorica, baconszeleteket, hagymakarikákat, sonkaszeleteket, csirkemellfilé, ananászkonzerv, sampinyongomba, alapanyagokkal, lecsepegtetett, paradicsompüré, almaszeleteket, sajtszeleteket, kristálycukor, pizzatésztára, olívabogyóval, alapmártással, csípősszalámi, olívabogyókat, felkarikázott, alaptésztához, paradicsomhoz, csilipaprikát, baconszalonna, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1323
- e Hét: 3537
- e Hónap: 17442
- e Év: 147149
|
|
|