Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az advent misztériuma
  2016-11-30 22:46:52, szerda
 
  Az advent misztériuma





Közeledik a karácsony, kezdetét veszi a nagy adventi készülődés. Az elkövetkező négy hét remek lehetőség arra, hogy felkészüljünk az ünnepre. Hogy ezek a napok békés, meghitt hangulatban teljenek, otthonunk mellett a lelkünket is öltöztessük ünneplőbe!

Az advent a karácsony előtti négyhetes időszak, a szó jelentése eljövetel. Ilyenkor készülünk fel Jézus érkezésére. Első vasárnapja mindig november 27. és december 3. közé, utolsó vasárnapja pedig a december 25. előtti vasárnapra esik. Az advent a megújulás és a szeretet jegyében telik.

Az adventi koszorú hagyománya a lelki megtisztulásra ad alkalmat. Négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapját jelképezi. A gyertyák olvadó viasza és az egyre növekvő láng jelzi lelkünk megtisztulását bűneinktől, és a fény eljövetelét. A keresztény hagyomány szerint a koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya áll. A lila a fegyelem, a bűnbánat és az összeszedettség színe, a rózsaszín az örömé. Első vasárnapján az első lila gyertyát, második vasárnapján a második lilát gyújtjuk meg, a harmadikon a rózsaszínt és a negyediken az utolsó lilát.

A 4. században Gyula pápa rendelte el, hogy karácsony első napja december 25-ére essen. Ez a nap pont egybeesett a pogány népi rituáléval, a téli napfordulón ünnepelték a nap újjászületését.

Őseink a látszólag alvó természettel harmóniában, visszavonulásban várták a fény eljövetelét. A nehéz, lehúzó energiáktól fokozatosan megszabadulva egyfajta szellemi-lelki megtisztuláson mentek keresztül. Ma már más a helyzet, mi ilyenkor ,,pörgünk" a leginkább. Ez számtalan feszültség forrása lehet.

Spirituális felkészülés a karácsonyra

Az adventi időszak tehát különösen alkalmas arra, hogy megnyíljunk a szellemi világnak.
Elődeink azt tartották, hogy az advent négy hetében mintegy próbatételként négy különböző - mindannyiunkban ott rejlő, de a fény újjászületését megelőző ,,sötét" időszakban háttérbe szoruló - tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban.

Ezek a következők: igazságosság, mértékletesség, bátorság és bölcsesség. Egyes nézetek szerint a szellemi világ ilyenkor kevésbé aktív - valószínűleg arra kívánnak ösztönözni bennünket, hogy vegyük a kezünkbe a sorsunkat.

Bárhogy legyen is, némi segítséget azonban ekkor is kérhetünk, mégpedig ,,célirányosan", ugyanis mind a négy tulajdonságnak megvan a maga angyala.

Advent első hete - igazságosság

Először is próbáljunk meg őszintének lenni saját magunkhoz. Másoknak csak olyasmit mondjunk, amit úgy is gondolunk. Minél inkább törekszünk az igazságosságra, annál tisztábban látunk majd a szó átvitt értelmében. Hívjuk az igazságosság angyalát, hogy segítsen összhangba hozni érzéseinket, gondolatainkat és cselekedeteinket.

Advent második hete - mértékletesség

Vizsgáljuk meg, életünk mely területén vagy területein borult fel az egyensúly, és mit tehetünk azért, hogy újra megteremthessük. Tartsunk mértéket minden megnyilvánulásunkban és tevékenységünkben - ahogy a buddhisták mondják, még a mértékletességben is. Forduljunk segítségért a mértékletesség angyalához.

Advent harmadik hete - bátorság

Nézzünk szembe önmagunkkal, különösen az árnyékainkkal és a félelmeinkkel, hiszen azok csak így oldódhatnak fel. Legyen merszünk felvállalni azt, amit valójában szeretnénk. Hozzuk meg régóta halogatott döntéseinket, és ha kell, lépjünk tovább. Mindehhez a bátorság angyalától kérhetünk erőt.

Advent negyedik hete - bölcsesség

Tudatosítsuk magunkban, hogy a valódi bölcsességet nem ,,kívülről" kapjuk, hanem bennünk rejlik - és meg is találjuk, ha nem csak a fejünket használjuk, hanem a szívünkre is hallgatunk. Kérjük ehhez a bölcsesség angyalának segítségét. Konkrét élethelyzetek kapcsán tanácsért is fordulhatunk hozzá. Miután ezt megtettük, többé ne foglalkozzunk az adott problémával - a válasz hamarosan meg fog érkezni, ha figyelünk a jelekre. Bármi történik, gondoljunk arra, hogy minden változás - akár pozitív, akár negatív - egyben lehetőség is a növekedésre.

A titok

A szeretet beáramlása előtt múltbeli sérelmeink elengedésével nyithatunk kaput. Ennek alapvető feltétele az elengedés és a megbocsátás. Kérjünk erőt a szellemi világ fényképviselőitől - az angyaloktól és az arkangyaloktól - ahhoz, hogy meg tudjunk bocsátani önmagunknak és mindazoknak, akik valaha fájdalmat okoztak nekünk. Hagyjuk, hogy megszülessen szívünkben a remény, a szeretet és a boldogság. Csak kérnünk kell, és tapasztalni fogjuk, hogy rengeteg támogatást kapunk fentről. Egyre kevésbé érezzük magunkat kiszolgáltatva a pillanatnyi körülményeknek, ami rendkívül felszabadító. Minden olyan pillanatban, amikor megtapasztaljuk a kegyelem erejét, megkapjuk az advent, a karácsony ajándékát. Ezzel a lelki gazdagsággal pedig sokkal könnyebb lesz a fa alá beszerezni a meglepetéseket.

--Mezei Katalin--

Forrás: http://www.angyalszarny.eoldal.hu

Link
 
 
1 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Címkék: cselekedeteinket, visszavonulásban, megteremthessük, mindannyiunkban, összeszedettség, megtapasztaljuk, mértékletesség, meglepetéseket, megtisztuláson, megtisztulásra, megtisztulását, gondolatainkat, újjászületését, megerősítenünk, próbatételként, körülményeknek, igazságosságra, tulajdonságnak, arkangyaloktól, kiszolgáltatva, élethelyzetek, megszabadulva, tulajdonságot, foglalkozzunk, félelmeinkkel, árnyékainkkal, elengedésével, felkészüljünk, gazdagsággal, bölcsességet, igazságosság, tudatosítsuk, felszabadító, angyalszarny, célirányosan, valószínűleg, advent misztériuma, nagy adventi, elkövetkező négy, napok békés, karácsony előtti, szeretet jegyében, adventi koszorú, lelki megtisztulásra, adventi időszak, gyertyák olvadó, egyre növekvő, fény eljövetelét, keresztény hagyomány, koszorún három, rózsaszín gyertya, összeszedettség színe,
gabfe (#1)   2016-12-01 10:56:20
Szia Gabi, köszönöm hogy benéztél hozzám is!!Nagyon jól esett!!













Baráti ölelésem megy feléd...
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Robert Merle tollából  Ady Endre - Mindegy átka  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Előfordul, hogy  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Zilahy Lajos mondta  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Jó nap volt  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  A hagyma antibakteriális hatás...  Ott van  Csend  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  James Allen  Egy gondolat  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Otthon  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cicák  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Otthon  Egyszerű  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Tanmese  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Mindent de mindent visszakap  József Attila - Kopogtatás nél...  40 felett  Facebookon kaptam  jó reggelt  Paul David Tripp Április 15  Különleges  Vito Giaquinto gondolata  Ma van a magyar költészet napj...  Zilahy Lajos mondta  A hagyma antibakteriális hatás...  különleges  Zilahy Lajos mondta  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Nagy és kis csodák  Szép álmokat!  Ady Endre - Mindegy átka  Töröld le  IGEN így  Tanmese  IGEN így  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
advent misztériuma, nagy adventi, elkövetkező négy, napok békés, karácsony előtti, szeretet jegyében, adventi koszorú, lelki megtisztulásra, adventi időszak, gyertyák olvadó, egyre növekvő, fény eljövetelét, keresztény hagyomány, koszorún három, rózsaszín gyertya, összeszedettség színe, első lila, második lilát, utolsó lilát, pogány népi, téli napfordulón, látszólag alvó, szellemi világnak, advent négy, fény újjászületését, szellemi világ, négy tulajdonságnak, maga angyala, igazságosság angyalát, buddhisták mondják, mértékletesség angyalához, bátorság angyalától, valódi bölcsességet, fejünket használjuk, bölcsesség angyalának, adott problémával, válasz hamarosan, szeretet beáramlása, arkangyaloktól &#8211, pillanatnyi körülményeknek, kegyelem erejét, karácsony ajándékát, lelki gazdagsággal, cselekedeteinket, visszavonulásban, megteremthessük, mindannyiunkban, összeszedettség, megtapasztaljuk, mértékletesség, meglepetéseket, megtisztuláson, megtisztulásra, megtisztulását, gondolatainkat, újjászületését, megerősítenünk, próbatételként, körülményeknek, igazságosságra, tulajdonságnak, arkangyaloktól, kiszolgáltatva, élethelyzetek, megszabadulva, tulajdonságot, foglalkozzunk, félelmeinkkel, árnyékainkkal, elengedésével, felkészüljünk, gazdagsággal, bölcsességet, igazságosság, tudatosítsuk, felszabadító, angyalszarny, célirányosan, valószínűleg, fordulhatunk, természettel, döntéseinket, megszülessen, oldódhatnak, vasárnapján, tapasztalni, karácsonyra, önmagunkkal, mindazoknak, pillanatnyi, pillanatban, öltöztessük, felvállalni, eljövetelét, vasárnapját, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 744
  • e Hét: 5258
  • e Hónap: 10296
  • e Év: 140003
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.