Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csakrák betegségei
  2017-10-10 00:54:34, kedd
 
  A csakrák betegségei folytatása:

4. SZÍVCSAKRA BETEGSÉGEI






Ahol a rákbetegség születik

A megismerés és a tudatosság szintje a szegycsontunk alatt megbúvó szívcsakránk. A hely, ami tudatosságra ösztönöz bennünket, ami hajtóerőt ad ahhoz, hogy megismerjük spirituális énünket.

Bármilyen furcsa, szívcsakránkon keresztül a levegő segítségével lépünk kapcsolatba a külvilággal. A levegő az az egyetemes minőség, amely mindent mindennel összeköt, pontosan olyan, mint a szeretet. Ez a szívcsakra legfőbb alapelve, amely ugyancsak alapja a tibeti buddhizmusnak is. Az igazi megismerés a szeretetből fakad és a szívből származik.


A szívcsakra jellemzői

A szív szanszkrit neve egyszerre jelent elfogadást és adást is. A szívcsakránkkal való foglalatosság azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk az adás és elfogadás harmóniáját. Fontos pont a szívcsakránál a megbocsátás képessége. A megbocsátás nem más, mint az együtt érző cselekvés.


A szívcsakra címszavai:

• A lent és a fent polarizálása

• A mentális képességek első tudatosodása

• Az adás és elfogadás princípiuma

• Az együttérzés

• A nyitottság és a melegség

• Az életöröm

• A magasabb szintű ismeretek

A zárt szívcsakra megmutatkozik a hajlott testtartásban, ez megrövidíti a gerincet, szűkíti a szívcsakra területét, így az energiák áramlása nem lesz megfelelő.

Olyan gyakran hajlítsuk hátra a gerincet, amilyen gyakran csak lehet. Szokássá kell tenni a gyakorlatot! Olvassunk például hason fekve, könyökölve! Ha a szívcsakránk nyitott, több levegő kerül a mellkasba, ami kedvez olyan érzéseknek, mint a szeretet és az együttérzés.

Ha időben korrigáljuk a testtartást, még visszafordítható a folyamat.


Lelki problémák:

Allergia: A túl aktív immunrendszerre vezethető vissza. Az érintett immunrendszere olyan érzékeny, mint a viselkedése a hétköznapokban. Az illető túl érzékeny a bántásokkal, szeretettelenséggel szemben.

Autoimmun betegségek: Napjainkban egyre gyakoribb kór. A betegségnél a saját test ellen ható antitestek jönnek létre. A beteg önmaga ellen harcol. Emögött mártír viselkedés, a saját szükségletek megtagadása áll.

Immungyengeség: Korunk tipikus betegsége, szimbolikusan azt a vágyat fejezi ki, hogy az illető nem akar különbséget tenni barát és ellenség, ismerős és ismeretlen között.

• AIDS: A legtöbb AIDS-beteg szív- és szexcsakrája kaotikus.

• Rák: A rák gyakran egyszerre érinti a szív- és a köldökcsakrát. A szívcsakra megengedi az egészségtelen sejtburjánzást, a köldökcsakra pedig befelé fordítja a feldolgozatlan agressziót. A betegségben érintett szerv mindig azt szimbolizálja, amit meg kell tisztítani.

Fertőzések: Szinte mindig az immunrendszer gyengeségére utal.

Szívpanaszok: Legtöbbször az az oka, hogy nem hallgatunk a szívünkre, mintha szívtelenül élnénk. Ez gyakran merev nézetekben és feszültségekben nyilvánul meg.

Vérkeringési problémák: A szívünkkel és azzal függnek össze, hogy mennyire vagyunk képesek szeretni. Azzal a kérdéssel állunk szemben, hogy engedjük-e a vérünket szabadon áramolni?


Gyakorlat a szívcsakra megnyitására

A gyakorlat időtartama: öt-tíz perc.


Mi kell hozzá?

- Szabad hely, ahol kényelmesen állhatsz,

- egy barátságos, meleg, kiszellőztetett szoba,

- külső zavaró zajok kikapcsolása.


Állj vállszélességű terpeszben, és hunyd le a szemedet. Lazulj el, figyelmedet irányítsd a szívcsakrádra!

Ha úgy érzed, készen állsz, tenyereidet tedd össze szívmagasságban a hátad mögött.

Maradj koncentrálva ebben a pozícióban néhány percig.

Így erősítsd a szívcsakrádat!

• Szeress! Ne csak másokat, magadat is!

• Mindennap tegyél valami jót másoknak és magadnak is.

• Viselj gyakran zöld ruhát, vagy aludj zöld színű ágyneműben!

• Tanulj meg megbocsátani, ettől megtisztul a szíved!


Tanácsok a túlműködés esetére:

• Nyugodt állapotban kérdőjelezd meg szükségleteidet, vezess naplót!

• Foglalkozz sokat egyedül érzéseiddel, szükségleteiddel.


Tanácsok alul működés esetére:

• Legyél szerelmes!

• Olvass romantikus könyveket!


5. A KÖLDÖKCSAKRA BETEGSÉGEI






A hasra hízástól a kisebbségi érzésig

Számtalan fizikai és lelki probléma vezethető vissza a köldökcsakra nem megfelelő működésére. Ha szembesülsz panaszaid lelki hátterével, könnyebben kezelheted azokat.

A köldökcsakra az én energiáit fejezi ki, és érzéseinket irányítja. Pszichológiailag e csakra azt a síkot jelenti, ahol az ember tudatába kerül érzéseinek. Ehhez a területhez lassan kell felnőnie. Így az érzelmi kielégülést itt sokszor a fogyasztás, ezen belül is az evés jelenti. A táplálkozás összeköti a gyökér- és a köldökcsakrát. A köldökcsakra szintjén szembesülünk árnyékunkkal, tehát a jó és a rossz, a hatalom és az alávetettség polaritásával. A köldökcsakra energiáinak segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal és belső világunkkal is.

Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz viszont világít is, hogy lássunk, ezért a szem és a látás is ehhez a csakrához tartozik. A tűz a belső erőnket is szimbolizálja, amitől a legtöbben félünk. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Aki meg akarja valósítani önmagát és elképzeléseit, annak erősítenie kell a köldökcsakráját. Gyenge harmadik csakrával szinte lehetetlen élni mai társadalmunkban.

E csakrához olyan betegségek tartoznak, amelyek aggodalomra, félelmekre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza. Ez a csakra gyakran azért zárt, mert az illető fél a saját erejétől. Így elnyomott agressziója önmaga ellen irányul, és hosszú távon fekélyt okoz. Ha valamit nem veszünk észre vagy nem akarjuk meglátni, annak gyakran a köldökcsakrához van köze. A köldökcsakra zártságát gyakran a felületes légzés is mutatja. Ebben az esetben a hasi szervek és különösen az emésztőszervek nem kapnak elegendő életenergiát.


Gyakorlat a köldökcsakrához:

tűzlégzés

A gyakorlat időtartama

Maximum öt perc, de két vagy három perccel kezdd el.


Mit kell biztosítani hozzá?

• Szabad helyet a padlón, ahová kényelmesen lefekhetsz.

• Egy kellemes, tiszta, meleg és kiszellőztetett szobát.

• A külső zajok kikapcsolását.


Hogyan végezd?

Feküdj hanyatt, hunyd be a szemed, és lazulj el. Képzeld el, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre süppedsz a talajba, és közben egyre nyugodtabb és lazább leszel. Ha úgy érzed, készen állsz, kezdj el folyamatosan lélegezni a köldökcsakrádba. Engedd, hogy felmelegedjen a központja, és érzékeld, hogy a finomenergia áramlik ki belőle, ami szétoszlik egész testedben. Eközben folytasd a hasi légzést folyamatosan, és tartsd figyelemmel köldökcsakrádat. Ha nem okoz gondot a gyakorlat végzése során, képzeld el, hogy a köldökcsakrából kiáramló energiának sárga fénye van.


A köldökcsakra zavaraira visszavezethető fizikai betegségek:

• Cukorbetegség: A pszichológiai vizsgálatok szerint a cukorbetegek nagyon erősen kontrollálják és elnyomják érzéseik kifejezését. A cukorbetegség és más, a csakrához tartozó betegségek megelőzésére ajánlottak a küzdősportok.

• Emésztési problémák: Agresszióra utalnak. Az emésztés során a külvilágot vesszük magunkba, amiből azt tartjuk meg, ami táplál, a többit pedig kiválasztjuk. A köldökcsakra szintjén ugyanígy mennek végbe a testi-lelki folyamatok.

• Epepanaszok: Elnyomott dühre és agresszióra vezethetők vissza, amit le kell építeni. Itt is ajánlatos küzdősportokat űzni.

• Evési problémák: Itt különösen azokról van szó, amelyek elhízáshoz vezetnek. Azt már mindenki megtapasztalta, hogy az evés vigasztal, az édesség pedig szeretetpótlék. Elsősorban meditációval segíthetünk, és tudatosan figyeljünk étkezésünkre.

• Gyomorégés: Ilyenkor feljön valami; valamit meg kell emészteni. Ez azt jelenti, hogy a lelki problémák nem dolgozódtak fel. E betegség tünetei azt mutatják, hogy valami ,,savanyú" feltör alulról, a tudatalattiból.

• Gyomorfekély: Gyakran nem jutnak kifejezésre az aggodalmak és a félelmek. Ezért nem is emésztődnek meg, ami azt jelenti, hogy nem kerülnek tudatos feldolgozásra, feloldásra. A gyomorfekély másik oka a befogadóképesség túlbecsülése.

• Hízás hasra: A nagy pocak azt szimbolizálja, hogy az illető védeni szeretné köldökcsakráját. A csakra bezáródik, ha egy záróréteggel - zsírpárnával - veszik körbe. A zsírréteget legtöbbször a meg nem emésztett érzések hozzák létre. Az érintett bánatában eszik és iszik túl sokat.

• Májbetegségek: A rosszkedvvel függenek össze. Elsősorban az elnyomott dühre kell gondolni, ez okozza a rosszkedvet. Minden fel nem oldott negatív érzés a májat mérgezi.

• Rekeszizom-problémák: A köldökcsakra tipikus problémájának tekinthetők, és a túlzott aggodalomra vezethetők vissza.

• Szemproblémák: A szem problémái legtöbbször azzal függnek össze, hogy valamit nem szeretnénk meglátni.


Hogyan harmonizáld köldökcsakrádat?

• Szembesülj saját árnyoldalaiddal.

• Tudatosan dolgozd fel álmaidat.

• Fejezd ki agressziódat játékosan, például küzdősportok által.

• Hordj meleg, sárga tónusú alsóneműt, és használj hasonló színű ágyneműt.

• Meditálj égő gyertyára.

• Szemlélj meditatívan nyílt tüzet.


A köldökcsakra zavaraira visszavezethető lelki betegségek:

• Harag: Ha a harag tudattalanul fejeződik ki, és uralja az érintett személyt, akkor ez egyértelműen a köldökcsakra zavarára utal. Ezzel ellentétes az ún. ,,szent harag", amit az illető tudatosan fejez ki, ez pedig tisztítja a köldökcsakrát.

• Hatalmi visszaélések: A gyenge köldökcsakrára vezethető vissza. Csak a harmonikusan működő köldökcsakra segít abban, hogy a hatalmat szociális felelősséggel összekötve gyakoroljuk.

• Hisztéria: Ebben az esetben a köldökcsakra félrecsúszott energiái nyilvánulnak meg.

• Kisebbségi érzés: Ha gyakran lép fel, akkor meggyengült a köldökcsakránk. A küzdősportok hosszú távon feloldják a kisebbségi érzést. Ha mégsem, akkor mindenképpen ajánlatos pszichoterapeutához fordulni.

• Szégyenlősség: Arra utal, hogy a köldökcsakrában kevés energia van.

Folytatás a következő oldalon.
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Címkék: pszichológiailag, befogadóképesség, visszafordítható, szükségleteiddel, feldolgozásáról, szívmagasságban, szenvedélyekről, feszültségekben, köldökcsakrádba, kiszellőztetett, társadalmunkban, köldökcsakráját, köldökcsakrához, visszavezethető, immunrendszerre, árnyoldalaiddal, köldökcsakrádat, szükségleteidet, köldökcsakrában, köldökcsakrából, szívcsakránkkal, emésztőszervek, köldökcsakrára, immungyengeség, szívcsakránkon, feldolgozatlan, sejtburjánzást, vállszélességű, köldökcsakránk, szeretetpótlék, tudatalattiból, hétköznapokban, megtapasztalta, küzdősportokat, immunrendszere, májbetegségek, csakrák betegségei, rákbetegség születik, tudatosság szintje, szegycsontunk alatt, levegő segítségével, szívcsakra legfőbb, tibeti buddhizmusnak, igazi megismerés, szeretetből fakad, szívből származik, szívcsakra jellemzői, szív szanszkrit, szívcsakránkkal való, megbocsátás képessége, együtt érző, szívcsakra címszavai, SZÍVCSAKRA BETEGSÉGEI, KÖLDÖKCSAKRA BETEGSÉGEI,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Különleges  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Egy barátság története  Somlyó Zoltán - Orgonával  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos mondta  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Magamnak  A pitypang legendája  Robert Merle tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Szívek  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Töröld le  Baranyi Ferenc - N i n c s  Otthon  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Nem kell hozzá fürdőruhás  Egyszerű  Ma van a magyar költészet napj...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Reményik Sándor: Pierrot &...  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy gondolat  Tavaszi este  Segíts neki dicsérni Téged  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Esterházy Péter: Harmonia c...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Töröld le  Tanácsok egy pszichológustól  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  James Allen  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Ady Endre - Mindegy átka  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni 
Bejegyzés Címkék
csakrák betegségei, rákbetegség születik, tudatosság szintje, szegycsontunk alatt, levegő segítségével, szívcsakra legfőbb, tibeti buddhizmusnak, igazi megismerés, szeretetből fakad, szívből származik, szívcsakra jellemzői, szív szanszkrit, szívcsakránkkal való, megbocsátás képessége, együtt érző, szívcsakra címszavai, fent polarizálása, mentális képességek, magasabb szintű, zárt szívcsakra, hajlott testtartásban, szívcsakra területét, energiák áramlása, szívcsakránk nyitott, érintett immunrendszere, saját test, beteg önmaga, saját szükségletek, vágyat fejezi, legtöbb AIDS-beteg, szívcsakra megengedi, egészségtelen sejtburjánzást, köldökcsakra pedig, feldolgozatlan agressziót, betegségben érintett, immunrendszer gyengeségére, kérdéssel állunk, vérünket szabadon, szívcsakra megnyitására, gyakorlat időtartama, hátad mögött, pozícióban néhány, túlműködés esetére, hasra hízástól, kisebbségi érzésig, síkot jelenti, ember tudatába, területhez lassan, érzelmi kielégülést, evés jelenti, táplálkozás összeköti, köldökcsakra szintjén, alávetettség polaritásával, köldökcsakra energiáinak, csakrához tüzes, érzések feldolgozásáról, csakrához tartozik, belső erőnket, legtöbben félünk, saját erőnktől, csakra gyakran, saját erejétől, köldökcsakra zártságát, felületes légzés, hasi szervek, külső zajok, finomenergia áramlik, hasi légzést, gyakorlat végzése, köldökcsakrából kiáramló, köldökcsakra zavaraira, pszichológiai vizsgálatok, cukorbetegek nagyon, csakrához tartozó, emésztés során, külvilágot vesszük, többit pedig, testi-lelki folyamatok, evés vigasztal, édesség pedig, lelki problémák, gyomorfekély másik, befogadóképesség túlbecsülése, nagy pocak, illető védeni, csakra bezáródik, záróréteggel &#8211, zsírréteget legtöbbször, érintett bánatában, rosszkedvvel függenek, elnyomott dühre, májat mérgezi, köldökcsakra tipikus, túlzott aggodalomra, szem problémái, harag tudattalanul, érintett személyt, köldökcsakra zavarára, illető tudatosan, gyenge köldökcsakrára, harmonikusan működő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 590
  • e Hét: 3462
  • e Hónap: 8500
  • e Év: 138207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.