Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ooOoo
  2019-01-30 15:17:48, szerda
 
  x'D

Álmaink állatai

Aggod Judit 2008.12.04. 19:40

C. G. Jung szerint álmaink a bennünk rejlő érzelmeket, problémákat, emlékeket, elfojtott vágyakat vagy terveket, megvalósult óhajokat vagy félelmeket, kérlelhetetlen igazságokat, illúziókat, vad fantáziákat, sőt akár telapatikus víziókat, irracionális élményeket tükrözik. A magyar néphagyomány viszont úgy tartja, hogy alvás közben a lélek és a test kettéválik. "Az ember hihet az álmának, mert az elméje ott van, ahol lássa az álmot" - mondják a dévai csángók.



Az álmainkban szereplő állatok álomfejtésre szolgáló jelképek, s jelentéstartamuk feltárásával kifejezhető tudattalanunk gondolatvilága. Az álom persze nem azt jelenti, ami benne megtörténik, hiszen akor semmi szükség nem lenne az álomfejtésre. Azt azonban ne feledjük, a közkézen forgó álomfejtések jó része nem más, mint az ismert babonás jelentések alkalmazása: malaccal álmodni szerencse, bagollyal halál!
A álomértelmezések felszínén egyébként a legtöbb állat ugyanazt a viselkedést képviseli álmainkban, mint a valóságban vagy hiedelemvilágunkban. A kutyák hűségesek gazdájukhoz, ezért álmainkban szintén a lojalitást, valamint a barátokba vetett bizalmat jelentik. A haragos kutya pedig épp az ellenkezőjét jelképezi: próbára teszi, megkérdőjelezi a hűséget. A lovakat a jövő hírnökeinek, a szenvedélyek és érzelmek urainak tartják, vagyis előrelátást, irányított és kiegyensúlyozott érzelmeket tulajdonítanak nekik. A medvék jelezhetnek erős ellenséget, üres lelket vagy puszta kéjvágyat. Álmaink erőt sugárzó bikái ha barátságosak, akkor a nők számára teljes egyenjogúságot ígérnek, ha pedig támadnak, akkor a férfi keménységét, cinizmusát rejtik. Az a férfi pedig, aki legyőzi a támadó bikát, nem szégyell szeretni, gyengédnek mutatkozni. Az oroszlán erőt és bátorságot, a leopárd alkalmazkodási képtelenséget, a párduc rejtett szépséget és bájt, míg a tigris természetes szépséget és hatalmat, nőies erőt és tekintélyt közvetít. A körmönfont és ügyes majom leleményességet kölcsönöz. Az okos, ám ravasz róka óvatosságra int az alattomos emberekkel szemben. A farkas könyörtelen vadászatot, kegyetlenséget, vadságot, lázadozást és kedvetlenséget hordoz, míg szelíd változata megbékélést és beletörődést. A malac faragatlan, kapzsi személyt jelöl, de szerencsét is hozhat. A bárány vak hitet, egyszerű elégedettséget, izgalmas tapasztalatokat takar. A szapora nyulak a gyorsan hatványozódó problémákat vagy új ötleteket szimbolizálják, de a hűség és hűtlenség, a féktelen, buja szexualitás is társítható velük. A patkány megbízhatatlan, hamis és csaló személyt, illetve szegénységet jelez. A hörcsög önbizalomhiányos, másra mutogató, békétlen természetet, míg a görény szabadszájúságot vagy odamondogató, áskálódó kollégát, anyós-meny háborút helyez kilátásba.
A madarak szabadságvágyat, boldogságot vagy épp ezek hiányát jelzik, de üzenetet és figyelmeztetést is hordozhatnak. Általában a szárnyak a felülkerekedést és a gyógyulást jelképezik. A sas hatalmat, ambíciót és éleslátást képvisel, az albatrosz gyöngeséget, a holló kesergést, a fülemüle romantikus órákat ígér. Mint már említettük, a bagoly a halál, illetve a szomorúság, a sértettség vagy a tudás és a bölcsesség hírnöke. A fülesbagoly pedig kifinomultságot és érzékenységet jelez. A papagáj pletykákat s mindennek az ismétlődését ígéri, míg a pulyka zajos csacsogást és intrikákat. A kacsa szerencsés, hosszú utazást vagy önfejűséget, a pingvin döcögő, kínos pillanatokat, az érzelmi kiegyensúlyozottság hiányát jelöli.
A páncélos állatok általában erős jellemet takarnak, amely viszont hajlamos szemérmességre, félénkségre és zárkózottságra. A teknőc a privát és személyes megjelenést, a határozott érzelmeket képviseli, a tatu pedig az erős védelmet, a kitartó, akár erőszakos érzelmeket. A béka személyiségváltozásokat jelent, koronával a fején pedig szorongást, félszegséget, önbizalomhiányt.
A kígyók már némileg összetettebb értelmet hordoznak: általában nehézségeket, kínos helyzeteket, ellenséget, mételyező magaviseletet, kegyetlen ambíciót, kísértést, illetve gyors változást, a tudat magasabb szintjét, az álmodó pszichéjét szimbolizálják, de - különösen a vízben élők - hordozhatnak érzelmeket, szexualitást és kreativitást is. A skorpió a maró környezet vagy személy ellen védekező magatartással válaszol. A rovarok többnyire irritáló lényként jelennek meg a valóságban, így az álmokban is bosszúságot és kellemetlenséget képviselnek. A társadalomban élő, önfeláldozó, szorgos hangyák megjelenésével persze egészen más célunk lehet: olyan feladatokat vetítenek elő, melyekhez másokkal együtt kell hozzálátni. A pillangók csodálatos, romantikus kalandokat, gyönyörű átváltozást ígérnek, a katicák pedig szerelemmel, házassággal vagy szerelmi légyottal kecsegtetnek. A pókok bonyolult ügyet, a tőrbe csalást, a kilátástalanságot szimbolizálják, az illető ugyanazokat a köröket futja, képtelen szabadulni korlátaitól, csakúgy, mint a légy a pókhálóból. A légy aggodalmat, idegeskedést, bosszúságot és zaklatást, míg a molylepke fantasztikus éjszakai gondolatokat, a fényhez való vonzódást tükrözi.
Az álmainkban a vízben élő állatok az érzelmeket képviselik, mivel a víz már önmagában is az érzelmek hullámzását, állandó változását, a nyugodt, feszített víztükör pedig a kiegyensúlyozottságot tükrözi. A delfineket spiritualitással és érzékenységgel ruházták fel, akik valódi, jó barátot és igaz szeretetet ígérnek. A bálna a tudat és a tudattalan összhangját, spirituális érzelmeket, intelligenciát és kiegyensúlyozottságot jelöli, magabiztosságra, jó fellépésre utal. Általában a halak lelki és érzelmi indíttatást, szerelmi vágyat, jó szeretőt, találékonyságot, termelékenységet és termékenységet mutathatnak. Kétes előjelet is hordozhatnak, a megfoghatatlanul ficánkoló hal önbizalomhiányt, tartózkodást, sikertelenséget, a díszhal viszonzatlan szerelmet, hideg partnert, az óriás hal elégedetlenséggel párosuló önelégültséget, dicsekvést hordozhat. A cápa előre látható érzelmi viharokra, rossz partnerkapcsolatra utalhat: női álomban haragot, irigységet, rosszindulatot, férfiálomban zsörtölődő, rideg partnert jelent.
Gyakran saját személyiségünk alapján ruházzuk fel az állatokat, ezért azok egyénenként változók lehetnek. Aki ébren undorodik például a patkányoktól, a rovaroktól vagy a csúszómászóktól, annak álmában is negatív jelentéssel bírnak ezek a lények. Az álomfejtésnek mégis léteznek univerzális, hagyományos aspektusai, arche- típusos jelképei, magyarázatai. Például a hinduk számára az elefánt vagy a tehén isteni szentségéhez nem férhet kétség.
A nagylelkűség, a jóindulat és a kedvesség istenét, Ganésát ábrázolják elefánt képében. A thai hagyományok pedig a fehér elefántot övezik hasonló tisztelettel, amelynek szerencsehozást tulajdonítanak. Ugyanakkor a világ racionálisabb részein a kizárólag növénnyel táplálkozó elefántot egyszerűen egy szokatlan külsejű és méretű orral, füllel megáldott, nagy és erős állatnak tekintik, amely a cirkuszok és állatkertek sztárja, vagy teherhordásra alkalmas. Lojális, jó memóriájú állatnak, ereje miatt pedig a férfiasság szimbólumának tartják, agyarainak védelmezőerőt kölcsönöznek. Éppen ezért álmainkban az elefánt hordozhat komoly kort és hírnevet, kiváló memóriát, jelezhet jó barátot, megkönnyebbülést, élénk természetet. Ugyanakkor bizalmatlanság, gyanakvás, kiábrándultság és rosszkedvűség is társulhat hozzá. Az egyébként szintén növényevő, kérődző, békés haszonállat, a tehén, a nők álmában önbizalomhiányt, a férfiakéban pedig kissé buta, ám ragaszkodó és kedves partnert testesít meg. A tehénfejés nehezen szerzett pénzre, elismerésre vagy gazdag nővel történő eljegyzésre utalt. A tehén etetése pedig valakinek a hiszékenységével való visszaélést, míg a tehénen ülni szerencsét jelentett.
Ne feledjük azonban, hogy sem a fentiek, sem pedig az álmoskönyvek nem segítenek! Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy segítségükkel rálelünk álmaink megfejtésének kulcsára. Ennél jóval mélyebbre kell ásnunk, hogy feltárhassunk a bennünk rejlő, több réteggel elfedett okokat. Jung szerint ,,az álom az álmodó belső helyzetét ecseteli, azt, aminek igaz és valós voltát a tudat egyáltalán nem ismeri el, vagy csak berzenkedve... Gyakorlatilag fölöttébb és végtelenül tanácsos az álom szimbolikáját nem szemiotikusnak, vagyis nem állandó jellegű tünetnek vagy jelzésnek tekinteni, hanem valóságos szimbólumnak, azaz a tudatban még föl nem ismert s fogalmilag még formát nem ötlött tartalom kifejezésének, mely egyben a tudat esetenkénti szituációjához viszonyítandó".
Aggod Judit

Ajánlott irodalom:
Fazekas István és Székely Sz. Magdolna: Igézet ne fogja

,,Bár több álomszimbólum egyetemes archetípusokból áll, jelentésük mégis a környezettől függően változik... Az álmok bonyolultan, a maguk sajátos módján kezelik tartalmukat. Az álmokban a szimbólumok gyakran hirtelen, rejtélyes változásokon mennek keresztül. Fölpattanunk egy ló hátára, mire a ló egy fa árnyékában himbálózó függőággyá változik... Így a ló, amely függőággyá változik, jelezheti azt, hogy lényünk egy erős és ösztönös oldalának (a ló) fejlesztésével életünket nemcsak kellemesebbé (a függőágy), de kreatívabbá (a fa) is tehetjük... Hogy megértsük az álmok nyelvét, először tanulmányoznunk kell azokat a jelentéseket, amelyeket a különféle kultúrák a legáltalánosabban előforduló szimbólumokhoz kapcsoltak... Azután rögzítsük az álmainkban jelentkező szimbólumokat, és azonosítsuk azokat az álombéli elemeket - embereket, tárgyakat, színeket vagy állatokat -, amelyek a legnagyobb hatással vannak ránk. Jegyezzük le azokat az érzelmeket is, amelyeket mindez kivált bennünk, és az eseményeket, amelyeken belül megjelennek... Ha álomnaplót vezetünk, felismerhetjük a visszatérő szimbólumokat, és ismétlődő minták után kutathatunk, ami sokkal többet ér, mint ha egyetlen álom értelmét bogoznánk."
David Fontana: A szimbólumok titkos világa

"A Molyember, mint Szellemlény

Ha már az ember megkísérli beletenni ezt a teremtményt egy Mage kalandba, akkor mindenképp elgondolkodik azon, hogy vajon milyen kategóriába is lehetne besorolni. Egyszerűbben fogalmazva, mi is ez a lény?

Nos, ha kicsit áttekintjük a céljait és azt, hogy milyen földöntúli képességeket társítanak hozzá, akkor mindjárt könnyebb lesz elhelyezni a Mage világában (illetve kreatív Mesélők könnyedén áthelyezhetik más WoD szerepjátékokba is).

A legtöbben úgy vélik, hogy a Molyember(ek) a jövőbeni katasztrófák helyszínén bukkannak fel, hogy az embereket figyelmeztessék a közelgő veszélyre. Néhányan a szemtanúk közül látomások formájában - meglehetősen pontos - információkat kapnak a bekövetkező eseményekről.

Nos szerintem a legésszerűbb, ha úgy kezeljük, mint bármely más Mezsgyén túlról származó szellemet. A Molylepke egyébként, mint szimbólum már az emberiség hajnala óta a misztikum és a jövő jelképe. Ősi barlangrajzokon is fellelhető, amint emberi alakok egy órás moly társaságában a tűz körül táncolnak."

Bug (informatika)

A bug a számítógépes programhiba elterjedt elnevezése. Előfordulásakor a számítógépes szoftver hibás eredményt ad, vagy a tervezettől eltérően viselkedik. A legtöbb bug a programozók által a forráskódban vagy a programstruktúrában vétett hibák eredménye, kisebbik részüket pedig a fordítóprogram által generált hibás kód okozza. Az olyan programot, mely sok bugot tartalmaz, és/vagy a bugok jelentősen akadályozzák a program használatát, gyakran bugosnak nevezik.

Informatikában

Az informatikában összesítve azt jelenti ez a szó, hogy egy program hibás működést produkál, hibásan működik, grafikában hibás.

A játékoknál szokták ezt alkalmazni, ha egy játék bugos, akkor hibás. Általában grafikailag szokott elcsúszni. Kétféle bugot különböztetünk meg: a stilisztikai bugot, ami csak a látványt rontja, és a programbugot, ami játszhatatlanná (vagy használhatatlanná) teszi a játékot (programot). Példa programbugra: játék fagyása egyes helye(ke)n, ellenfél átlő a falon, stb.

Eredete

A szoftverhiba fogalmának első írásos nyoma 1843-ból származik Ada Lovelace-től, aki Charles Babbage analitikai gépének programozási nehézségeiről írt. A "bug" (bogár) kifejezés használata a megmagyarázhatatlan hibákra már évtizedekkel a számítógépek megjelenése előtt is mérnökzsargon volt, és mechanikai hibát jelentett. 1878-ban Thomas Edison már mai, átvitt értelmében használta a kifejezést:

"Így volt ez minden találmányomnál. Az első lépés egy hirtelen jött megérzés, aztán gondok merülnek fel, és ahogy a kezdeti lendület elmúlik, "bogarak" - ahogyan az apró hibákat és nehézségeket nevezik - tűnnek fel, s több hónapnyi elmélyült megfigyelés, tanulmányozás és munka szükséges, míg végre eljutunk az üzleti sikerig vagy a teljes kudarcig."

A második világháborúban bugként utaltak a radarelektronikai hibákra. Az első mechanikus flippergépet, a Baffle Ballt 1931-ben "bugmentesként" reklámozták.

A bug kifejezést gyakran tévesen Grace Hoppernek tulajdonítják, aki egy korai, elektromechanikus számítógép üzemzavaráról írt. A történet egyik elterjedt változata szerint a Harvard egyetem meghibásodott Mark II számítógépében egy molylepke okozott mechanikai hibát.

Szlengben

A mai világban, ha valamilyen tárgy hibás, silány, ronda vagy rossz, azt bugosnak szokták mondani.

(A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából)

Közben olvasgatok...

http://eljunktudatosan.hu/hko-alapelvek/energiatestunk-retegei-eter-asztral-menta l.html

Étertest /Alsó művelendő mező

"A mostani átlagembernél ennek a gerincvonalból kiáramló energiának a kiterjedése kb. 20-30 cm, egy jó vegetáriánusnál eléri az 1,5-2 m-t is, ami a száz évvel ezelőtti átlagra volt jellemző."

Énnálam egyik alkalommal 7 méteres kiterjedést mértek... Nem vagyok vegetáriánus. Akkor zöldes citromsárga színűnek érzékelték az aurámat. De valamikor lila színűnek. Szóval nem tudom, én nem látom vagy pontosabban nem érzékelem a sajátomét. Nem mintha másét érzékelném.

Ez a cikk, ezt írja és állítja, kicsit szkeptikus vagyok, még mielőtt valaki "elvetemültnek" hinne engem, tudtommal szerintem nem vagyok az, csupán kíváncsi, állítólag hamar megöregszik a fizikális testem, de nem izgat:

"Alulró felfelé a vörös, a narancssárga és a napsárga színű mentáltest az alsó három csakrában való tartózkodást jellemzi. Ezek lehetnek tiszták is, ebben az esetben segítik a személynek a fizikai világban történő eligazodását. Ha a mentáltest uralkodó színeként a szívcsakra zöld színe jelenik meg, ez a felső világok felé fordulást mutatja. A szívcsakra nyitása a megbocsátás szintje, innentől az emelkedett tudatállapot az említett negatív érzelmek átalakítását, elengedését segíti.A torokcsakra világoskékje után a két felső csakra következik, a 3.szem sötétkék, indigó vagy lila színével és a korona csakra fehér (vagy arany) színével. Utóbbinál a gyakorlás során az összes auraburok kinyílik, a kundalini erő végighalad a testben, így képes teljes működését kifejteni, mely a tökéletes önmegvalósítást mutatja és az elemek feletti uralmat is kifejezi . Az öt alsó, ún. elemi szintű csakra (föld, víz, tűz, levegő, éter vagy tér-űr) nyitottsága, tisztasága függvényében nyílik a két felső csakra, a 3.szem és a fejtető. A 3. szemen vett információ igazságtartalma függ az elemi szintű öt csakra egységállapotától, illetve az attól való eltávolodás mértékétől."

Ühhhűűm... Szóval a többi elemet is kéne erősíteni vagy fejleszteni valahogyan. Hm...

Tegnap többnyire a virtuális tankjaimat fejlesztgettem World Of Tanks-ben, néhány órát, a gépelgetés és ez meg az elfoglaltság mellett, az is több mint a semmi...

Olyan földhözragadt játék, dübörögnek benne az acélszörnyetegek (föld elem) a földfelszínen, benzintartály megsérül (víz elem), amikor felrobban egy tank, szép tüzesen (tűz elem), miután ronccsá kiégett és füstölög (levegő elem).

x'D

Szimbolika [is]

Ez lehetséges, hasonló jelenség, fizikális testből való kilépés, kivetülés. Tudat alattiban lévő ösztönlény rész, egy olyan "lény" ami megszállást okoz. Viszont elvileg ő is tud tanulni vagy fejlődni, amikor össze van kapcsolódva egy élő emberrel. Alvás fázisban mintha valami történne a kapcsolattal, mert egy igazi vámpírszerűség is ilyesmi. Elmegy vadászni, más emberek álmaiba akár, életenergiát szerezni a még élőktől. Nem vicc...

Ha esetleg elhalálozik a megszállt fizikális test, keres magának másik alkalmasat.

Nem sok mindent tudok róluk, préták, őnekik nincs fizikális testük, elvileg sokuk valaha volt akár többször is humanoid, akár földi emberi formában is.

Viszont elvileg mivelhogy létezni akarnak, többnyire saját szabályaik de magasabb törvényszerűségek miatt vannak nekik is korlátaik, nem akarják hogy lebomoljon az étertestük. Folyamatosan bomlik lefelé nekik egyébként, emiatt van szükségük életenergiára hogy fenn tudják tartani, visszapótolják az elvesztett energiának bizonyos részét mindig, a saját étertestüket úgymond "karbantartják". Őnekik nincs asztrális (érzelmi) testük, őnekik valóban nincsenek érzelmeik. Szóval, ha nincs nekik érzelmi testük, akkor félni sem tudnak. Nem tudnak félni az elmúlástól, de mégiscsak van valami, ami szerint energiát vesznek el erőszakkal, mert az bizony az erőszaknak egyik formája, erőszakosak. Valamiféle "program" szerint. Akár az előző életeiben elfojtott vágy vezérli. Csakhogy ők már nem tudnak gondolkodni, olyanok mint valami "gépezet". A legtöbb földi ember nincs is ilyesmiknek a tudatában, szóval annyira nem kell nekik megerőltetniük magukat sokszor hogy energiához jussanak, éterhez...

Vannak ilyen "tesóink", nem érdekli őket ki milyen rasszú, őnáluk nem az a lényeg.

https://www.youtube.com/watch?v=dK1B9b_0Z2Y[link]" target="_blank"></a>
https://kepkuldes.com/images/4cfb30a3f86308aaa0041736393fe253.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=RzBP9aqMx8E[link]" target="_blank"></a>
https://kepkuldes.com/images/3eff267c2660d5de482626c1743a2380.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=wZ7brPwvNJU[link]" target="_blank"></a>
https://kepkuldes.com/images/8ab78d0181abd824d081f7bdd8068990.jpg

https://kepkuldes.com/images/c12ba19374cadeca511cb85ee0c2847e.jpg

Szellem [tudat] és élet project:

Szerzetesek a laboratóriumban

[A meditáció tudományos vizsgálata]

https://www.youtube.com/watch?v=R8S_rAyZwYg[link]" target="_blank"></a>
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/895giphy.gif

https://kepkuldes.com/images/55590693770892c4891091e2b087e337.jpg
https://kepkuldes.com/images/f4b47ed73715fbcabca0b9d2a7a6105f.jpg
https://kepkuldes.com/images/17d321039f8e7d0df30750f2bac49f78.jpg
https://kepkuldes.com/images/e7c843beb2da4963d87f36ae81b61dbe.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: álomértelmezések, hiszékenységével, kiegyensúlyozott, kellemetlenséget, önbizalomhiányos, spiritualitással, szabadszájúságot, megkönnyebbülést, termelékenységet, megfoghatatlanul, acélszörnyetegek, jelentéstartamuk, felülkerekedést, önbizalomhiányt, leleményességet, találékonyságot, sikertelenséget, barlangrajzokon, önmegvalósítást, szerepjátékokba, magabiztosságra, előfordulásakor, igazságtartalma, csúszómászóktól, kifinomultságot, tanulmányoznunk, enciklopédiából, figyelmeztessék, laboratóriumban, játszhatatlanná, figyelmeztetést, szabadságvágyat, eljunktudatosan, szerencsehozást, vegetáriánusnál, tapasztalatokat, bennünk rejlő, magyar néphagyomány, test kettéválik, ember hihet, dévai csángók, álmainkban szereplő, álom persze, közkézen forgó, ismert babonás, álomértelmezések felszínén, legtöbb állat, viselkedést képviseli, valóságban vagy, kutyák hűségesek, barátokba vetett, haragos kutya, Aggod Judit, Fazekas István, Székely Sz, David Fontana, Charles Babbage, Thomas Edison, Baffle Ballt, Grace Hoppernek, Mark II, World Of Tanks-ben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Csomó  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Facebookon kaptam  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Négy sor egy csodálatos versbő...  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Reggeli kávé  Gebhardt Nóra versei II.  Esti kép  Reggel van  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Reggel van  A női sziv  Szép estét kedves látogatóimna...  Lőrinczi Emese tollából  Osvát Erzsébet - Április...  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Csomó  A Magyar Költészet napja alkal...  Az én Miatyánkom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul Verlaine - Óvatosság  Reggel van  Facebookon kaptam  A Balaton-felvidék tanúhegye  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  Egy rohanás az élet  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita A maradék idő  Az ő hű vezetése  Idézetek a magányról  Az ember  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  A tavaszi sugár…  Vicces reggeli  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A bab gyógyhatásairól  Tavaszi szél vizet áraszt  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Monológ  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Az élet mindig  Egyszer mindannyian hazatérünk  Alvó cica  Hálás vagyok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az én Miatyánkom  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Reggeli kávé  József Attila - Kopogtatás nél...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Paul Verlaine - Óvatosság  A női sziv  Ady Endre - Mindegy átka 
Bejegyzés Címkék
bennünk rejlő, magyar néphagyomány, test kettéválik, ember hihet, dévai csángók, álmainkban szereplő, álom persze, közkézen forgó, ismert babonás, álomértelmezések felszínén, legtöbb állat, viselkedést képviseli, valóságban vagy, kutyák hűségesek, barátokba vetett, haragos kutya, ellenkezőjét jelképezi, jövő hírnökeinek, medvék jelezhetnek, férfi keménységét, támadó bikát, oroszlán erőt, leopárd alkalmazkodási, párduc rejtett, tigris természetes, alattomos emberekkel, farkas könyörtelen, malac faragatlan, szapora nyulak, gyorsan hatványozódó, patkány megbízhatatlan, hörcsög önbizalomhiányos, görény szabadszájúságot, madarak szabadságvágyat, gyógyulást jelképezik, albatrosz gyöngeséget, holló kesergést, fülemüle romantikus, sértettség vagy, bölcsesség hírnöke, fülesbagoly pedig, papagáj pletykákat, ismétlődését ígéri, pulyka zajos, kacsa szerencsés, pingvin döcögő, páncélos állatok, határozott érzelmeket, tatu pedig, erős védelmet, fején pedig, tudat magasabb, álmodó pszichéjét, vízben élők, maró környezet, rovarok többnyire, pillangók csodálatos, katicák pedig, pókok bonyolult, tőrbe csalást, kilátástalanságot szimbolizálják, illető ugyanazokat, köröket futja, légy aggodalmat, molylepke fantasztikus, fényhez való, érzelmeket képviselik, érzelmek hullámzását, delfineket spiritualitással, tudattalan összhangját, halak lelki, megfoghatatlanul ficánkoló, díszhal viszonzatlan, cápa előre, rovaroktól vagy, álomfejtésnek mégis, hinduk számára, elefánt vagy, tehén isteni, kedvesség istenét, thai hagyományok, fehér elefántot, világ racionálisabb, kizárólag növénnyel, szokatlan külsejű, férfiasság szimbólumának, elefánt hordozhat, egyébként szintén, férfiakéban pedig, tehénfejés nehezen, tehén etetése, hiszékenységével való, tehénen ülni, álmodó belső, tudat egyáltalán, álom szimbolikáját, tudat esetenkénti, környezettől függően, álmok bonyolultan, maguk sajátos, szimbólumok gyakran, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 203
  • e Hónap: 816
  • e Év: 11750
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.