Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tudatos álom
  2015-09-28 21:37:14, hétfő
 
 



Tudatos álom - Egy különleges technika: így befolyásold az álmodat!
Mi is a tudatos álmodás tulajdonképpen? Nem más, mint egy kettős tudatállapot. A pontos definíciója: az álmodás egy olyan típusa, amikor az alvó személy pontosan tudja, felismeri, hogy épp álmodik, de a jártasságától függően bármely elemét befolyásolhatja vagy meghatározhatja. A tudatos álmot éber álomnak, tiszta álomnak vagy (az angol lucid dream kifejezésből) lucid álomnak is nevezik. Az éber álmodás egyaránt lehet spontán vagy szándékosan előidézett élmény.


Ebben az ,,emelkedett" állapotban, lehet, eddigi legvadabb élményeinket éljük meg, vagy a tudatalattink tárul fel elénk. Az egész procedúra, és annak felismerése, hogy valóban álmodunk, nem könnyű, és a módszer elsajátítása sem, de bőven megéri az erőfeszítést!

Hogyan is sajátíthatod el?

1.Kezdj el az álmaidról egy naplót írni!
Nagyon sokat segít az értelmezésben, és abban is, hogy egyáltalán emlékezz arra, mit is álmodtál, vagy következtetéseket vonj le azokból, hiszen ez a titok nyitja.
Teljesen mindegy, hogy egy bőrkötéses napló vagy egy spirálfüzet tölti be a napló funkcióját, a célja ugyanaz! Az erre szánt füzeted legyen mindig a fekvőhelyed közelében, hogy ha, akár éjjel is fölébredsz, le tudd írni a részleteket. Írj le minden egyes apró részletet olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod. Mindent, amire csak emlékszel. Minél több részletet írsz le, annál jobb.
Minden reggel, amikor felébredsz, olvasd át a naplóbejegyzéseid, és gondold át, mit üzenhetnek számodra.

2. Csinálj, végezz ,,valóság ellenőrzést" a nap folyamán
Az elme gyakran kreál zavaros álmokat, tudatos álmodás közben is. A valóság érzékelésének tesztelése segít abban, hogy leellenőrizzük, alszunk e vagy sem. Erről igen egyszerű módon győződhetünk meg. (lehet, ez így elég abszurd módon hangzik...) Például kapcsold le és föl a villanyt párszor, mielőtt belépsz a szobádba, így az elmédben tudatosul, hogy ébren vagy, és mit is csinálsz éppen. Egészen addig csináld ezt, amíg tényleg nem tudatosul, hogy amit teszel, azt éber állapotban teszed. Találd meg azokat a dolgokat, amelyek által bebizonyosodsz arról, hogy tényleg a ,,valóságban" vagy.
Az én személyes ,,ellenőrzésem" nagyon egyszerű: a lábammal érzékelem a talajt, szó szerint két lábbal állok a Földön. Ugyanis amikor az éber álom ,,állapotában" vagyok, lebegek legalább 10 centiméternyire a talaj fölött. Legalább 10 alkalommal végezz el ,,valóság ellenőrzést" a nap folyamán, ha azt szeretnéd, hogy képes legyél tudatosan álmodni.





3.Meditálj napi 2 alkalommal legalább
Nagyon fontos, hogy tiszta fejjel térj nyugovóra, főleg, ha tudatosan készülsz erre az állapotra. A meditáció elősegíti az egészséges gondolkodásmódot, az életed bármely területén. A mentális jólét kulcsfontosságú mindenki számára, és túlmutat minden máson... beleértve azt is, hogyan, miként álmodsz. Meditálhatsz a nap bármely szakaszában, amikor lehetőséged nyílik rá, de elalvás előtt egy fél órával a lehető leghatékonyabb! A meditációval töltött órák az egész napod határozzák meg, szilárd alapot adva a tudatos álmodáshoz.

4.Támogasd a tudatos álmaid
Habár ez a lépés nem feltétlenül szükséges a siker eléréséhez, de bizonyos, alvást elősegítő, fokozó dolgok határozottan befolyásolják az alvás mélységét, és elősegítik a REM alvás elérését. A Rapid Eye Movement (rövidítése: REM, a.m. ,,gyors szemmozgás") az alvás egyik fázisának tudományos, angol megnevezése)
Ez az alvás azon fázisa, amikor a legvalószínűbb, hogy álmodsz. Minél egészségesebb a tested, annál kiegyensúlyozottabbak lesznek az alvási ciklusaid.
Ne feledkezz meg a mindennapi multivitamin adagodról sem, plusz az extra magnézium forrásról, halolajról, amelyek az egészséges agyműködés nélkülözhetetlen kellékei.
A melatonin egy szintén nagyon hatásos és természetes dolog, és mély alvást elősegítő hatással bír.

Fontos: mindig, minden egyes étrend kiegészítő alkalmazása előtt egyeztessen az orvosával.

5.A tudatos álom megőrzésének képessége (MILD)
Mindannyian kaptunk már hasonló tanácsokat, hogyan is tudnánk kikapcsolni az agyunkat és gyorsan álomba merülni. Pl. számoljunk bárányokat, stb. Annak ellenére, hogy kissé bugyutának tűnik, mégis működik! A tudatos álmodás, és annak megőrzése egy folyamat vagy ismétlődés.
A MILD tulajdonképpen egy gyakorlat: hangosan ismételheted, magadban is halkan, de mindig elalvás előtt tedd azt!
Ismételgesd a következő kifejezéseket: ,,Álmodni fogok ma és emlékezni fogok arra is, mit álmodok". Ezt újra és újra, amíg el nem alszol. Ez a kifejezés sokat segít, és ügyelj arra, hogy pontosan így használd.
Minél erősebben rögzül benned ez a kifejezés, és hiszel is benne, annál hatékonyabb és működőképesebbé válik számodra ez a megerősítés.

6.Tölts napi legalább egy órát (de akár többet is) a tudatos álmaid felidézésével, értelmezésével
Rengeteg ingyenes anyagot tudsz letölteni ebben a témában és a könyvek között is tudsz böngészni, ha úgy tartja kedved.
Napi 1 óra elmélyülés a témában már fél siker. Ne frusztráljon, ha nem jön nyomban a képességed olyan gyorsan, mint ahogyan te szeretnéd. Ha mindezeket a vezérvonalakat követed, minden esélyed megvan arra, hogy elsajátítsd a tudatos álmodás képességét, de erre nincs garancia. Mint a legtöbb az életben: rengeteg erőfeszítést, odaadást igényel... minél többet fektetsz bele, annál bőségesebb termést arathatsz le! Vágj bele bátran!
Fordította: Lázár Judit Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: gondolkodásmódot, nélkülözhetetlen, befolyásolhatja, működőképesebbé, kulcsfontosságú, meghatározhatja, centiméternyire, leellenőrizzük, értelmezésével, bebizonyosodsz, leghatékonyabb, tulajdonképpen, legvalószínűbb, vezérvonalakat, jártasságától, befolyásolják, kifejezéseket, érzékelésének, tudatalattink, felidézésével, értelmezésben, egészségesebb, meditálhatsz, sajátíthatod, ellenőrzésem, erőfeszítést, ismételheted, tudatállapot, elsajátítása, élményeinket, határozottan, kifejezésből, frusztráljon, győződhetünk, megőrzésének, multivitamin, különleges technika, tudatos álmodás, kettős tudatállapot, pontos definíciója, olyan típusa, alvó személy, jártasságától függően, tudatos álmot, angol lucid, éber álmodás, tudatalattink tárul, egész procedúra, módszer elsajátítása, naplót írni, titok nyitja, bőrkötéses napló, Rapid Eye Movement, Lázár Judit,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy lelki imádság  Éretlen vers  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogy lehet megtartani  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Radikális szeretet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kerüld el az evangélium örömén...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Sokan azt tartják  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  képre írva  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Lóhere  Png kutya  Egy lelki imádság  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png kutya  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Akarat  Png kutya  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Mindig jusson idő nevetni  Hiányzik  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ami embereknek lehetetlen, az...  Julian Brass gondolata  Esti kép  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png nő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Idő  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 20  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A kételkedés kezelése  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
különleges technika, tudatos álmodás, kettős tudatállapot, pontos definíciója, olyan típusa, alvó személy, jártasságától függően, tudatos álmot, angol lucid, éber álmodás, tudatalattink tárul, egész procedúra, módszer elsajátítása, naplót írni, titok nyitja, bőrkötéses napló, spirálfüzet tölti, napló funkcióját, célja ugyanaz, erre szánt, fekvőhelyed közelében, elme gyakran, valóság érzékelésének, villanyt párszor, elmédben tudatosul, lábammal érzékelem, éber álom, talaj fölött, meditáció elősegíti, egészséges gondolkodásmódot, életed bármely, mentális jólét, lehető leghatékonyabb, meditációval töltött, egész napod, tudatos álmodáshoz, tudatos álmaid, siker eléréséhez, alvás mélységét, alvás egyik, alvás azon, alvási ciklusaid, mindennapi multivitamin, extra magnézium, egészséges agyműködés, szintén nagyon, tudatos álom, folyamat vagy, következő kifejezéseket, kifejezés sokat, könyvek között, képességed olyan, vezérvonalakat követed, gondolkodásmódot, nélkülözhetetlen, befolyásolhatja, működőképesebbé, kulcsfontosságú, meghatározhatja, centiméternyire, leellenőrizzük, értelmezésével, bebizonyosodsz, leghatékonyabb, tulajdonképpen, legvalószínűbb, vezérvonalakat, jártasságától, befolyásolják, kifejezéseket, érzékelésének, tudatalattink, felidézésével, értelmezésben, egészségesebb, meditálhatsz, sajátíthatod, ellenőrzésem, erőfeszítést, ismételheted, tudatállapot, elsajátítása, élményeinket, határozottan, kifejezésből, frusztráljon, győződhetünk, megőrzésének, multivitamin, meditációval, természetes, lehetőséged, szándékosan, feltétlenül, megnevezése, ellenőrzést, szakaszában, felismerése, állapotában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1680
  • e Hét: 3818
  • e Hónap: 35304
  • e Év: 240005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.