Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Örökkévalóságra teremtve
  2016-07-20 08:33:39, szerda
 
  A földi létezésünk rövidsége miatt érzett csalódottságunkért kárpótol a megújult világegyetemben kitárulkozó örök élet kilátása. Az emberek mindig azt érezték, hogy a leghosszabb élet is túl rövid volt. Annyi felfedezni való van ezen a világon, annyira sok élvezni való tapasztalat, de nagyon kevés rendelkezésre álló idő. Mennyi hely van, amelyet sosem fogunk meglátogatni, mennyi zene, amelyet nem fogunk hallani! Elszomorító látni, hogy mennyi gazdagságról maradunk le minden másodpercben.
Milyen keveset tudunk még a leghittebb barátainkról is! Jellemük és gondolatviláguk mekkora kiaknázatlan tartály! De sokáig tartana, hogy mindent megtanuljunk róluk. És akkor még nem is beszéltünk azon milliókról, akikkel sosem találkoztunk - személyiségükről és történetükről. Felettébb gazdagítana minket, ha megismerhetnénk őket. De erre sosem kerül sor - nem ezen a Földön.
Tudatában vagyunk az önmagunkban rejlő, de ki nem fejlesztett képességeinknek és tartalékainknak, tehetségeinknek és tulajdonságainknak, amelyek csak halványan élnek tudatunkban. Egy családi barátunkat megkérdezték egyszer, hogy tud-e hegedűn játszani. ,,Nem tudom, még nem próbáltam" - jött a válasz. Tréfás volt, de bizonyos értelemben igaza volt. Sokkal több minden rejlik bennünk, mint ami eddig felszínre tört. Senki sem látta még az igazi énedet. Még mi magunk sem ismerjük magunkat megfelelően. De nem leszünk itt elég sokáig ahhoz, hogy felfedezzük minden lappangó képességünket.
A Biblia élethossziglan tartó tanulmányozása után, puszta valóság és nem műalázat az, hogy a kijelentett igazság sekélyes vizében pancsolunk még mindig. Ami az imádságot és az Istennel való közösséget illeti, még csak kezdők vagyunk. Hasonlóképpen a keresztyén életben is újoncok vagyunk. Szeretnénk jobb, kedvesebb és önzetlenebb emberek lenni, de küzködünk megrongálódott személyiségünkkel és eltorzítanak a múlt sebei. A körülmények megakadályozták fejlődésünket. Mások előtt álló lehetőségek sosem keresztezték a mi útjainkat. Annyira kevés idő van minderre!
Érzed ezeket a csalódásokat? Nem vagy kiéhezve több és több életre? Belesajdul a szíved az évek gyors váltakozásába? Nem érzed a beteljesülés hiányának kínzó érzését, akármennyire is boldog vagy? Ilyen lények vagyunk mi - ilyen világban - ahol ennyire kevés lehetőség van!
Áldott legyen az Isten a mennyországért! Mert minden jó vágyakozás bennünk a halhatatlanságot sejteti, az örökkévalóságot visszhangozza lelkünkben, az örök életre mutató jelzőtábla. Nem rövid hetven évre teremtettünk, ,,nem a halálnak születtünk", ahogyan a költő mondja. Teremtőnk nem azért alkotott ennyire összetett lényeket, hogy mindössze egy maréknyi évtizedre terjedjen kapacitásunk. ,,Az örökkévalóságot adta az emberek szívébe" (Préd. 3,11; angol ford.) és nem azért váltattunk meg, hogy csalódás érjen. ,,Az élet túl rövid itt, túl körülhatárolt, hogy az ember bámulatos isteni adottságainak és törekvéseinek csúcsát képezze. Épp, hogy túljutott a teljes és értelmes életre való felkészülésen, és máris mennie kell."
Isten egy örökkévalóságot tervezett számunkra, amely nemsokára kitárulkozik. A mennyei létezés nem lesz statikus, hanem állandó fejlődésben, akármennyire is tökéletes legyen, marad hely a változásnak és a növekedésnek. A gyermek Jézus tökéletes volt és mégis azt olvassuk róla, hogy ,,gyarapodék bölcsességben és testének állapotjában, és az Isten és emberek előtt való kedvességben" (Lk. 2,52). A hitetlenek vágyai és törekvései örökre beteljesítetlenek maradnak, életük puszta csúfság. De Isten kihozza gyermekeiből mindazt, amit beléjük ültetett, a határtalan gazdagság és szépség univerzumában.
Mindezekben a legjobb, hogy sosem lesz vége. Ezt az életet beárnyékolja az a tudat, hogy semmi sem maradandó. Viszont a mennyben eltűnik ez az árnyék. Richard Baxter ,,a koronák koronájának" nevezte az örökkévalóságot. A legnagyobb boldogság pillanataiban, megszólal bennünk egy hang: ,,szeretném, ha ez örökre folytatódna." Így is lesz, a mennyben! (folyt. köv.)

Edward Donnelly
 
 
0 komment , kategória:  Menny és pokol  
Címkék: személyiségükről, halhatatlanságot, örökkévalóságot, megakadályozták, világegyetemben, tehetségeinknek, gondolatviláguk, tartalékainknak, képességeinknek, megismerhetnénk, megrongálódott, mennyországért, élethossziglan, tanulmányozása, rendelkezésre, képességünket, visszhangozza, váltakozásába, pillanataiban, történetükről, univerzumában, törekvéseinek, hasonlóképpen, bölcsességben, adottságainak, felkészülésen, fejlődésünket, körülhatárolt, barátainkról, meglátogatni, gazdagságról, állapotjában, akármennyire, kitárulkozik, találkoztunk, eltorzítanak, földi létezésünk, megújult világegyetemben, emberek mindig, leghosszabb élet, leghittebb barátainkról, önmagunkban rejlő, családi barátunkat, igazi énedet, kijelentett igazság, keresztyén életben, múlt sebei, körülmények megakadályozták, évek gyors, beteljesülés hiányának, halhatatlanságot sejteti, örökkévalóságot visszhangozza, Richard Baxter, Edward Donnelly,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Png csokor  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Zilahy Lajos gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png nő  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Nagyon különös  Minden harmadik...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png férfi  Leonardo da Vinci gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Nem számIt  Png virág  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Neked tudnod kell  Akarat  Popper Péter szavai  Png virág  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Zilahy Lajos gondolata  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  Gonosz démon-álarc  Png ház  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Julian Brass gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Minden harmadik...  Elköszönt  Éretlen vers  Sokan azt tartják  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 19  A boldog családok mind hasonló...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
földi létezésünk, megújult világegyetemben, emberek mindig, leghosszabb élet, leghittebb barátainkról, önmagunkban rejlő, családi barátunkat, igazi énedet, kijelentett igazság, keresztyén életben, múlt sebei, körülmények megakadályozták, évek gyors, beteljesülés hiányának, halhatatlanságot sejteti, örökkévalóságot visszhangozza, örök életre, halálnak születtünk&#8221, költő mondja, maréknyi évtizedre, örökkévalóságot adta, emberek szívébe&#8221, ember bámulatos, örökkévalóságot tervezett, mennyei létezés, gyermek Jézus, hitetlenek vágyai, határtalan gazdagság, életet beárnyékolja, mennyben eltűnik, koronák koronájának&#8221, legnagyobb boldogság, személyiségükről, halhatatlanságot, örökkévalóságot, megakadályozták, világegyetemben, tehetségeinknek, gondolatviláguk, tartalékainknak, képességeinknek, megismerhetnénk, megrongálódott, mennyországért, élethossziglan, tanulmányozása, rendelkezésre, képességünket, visszhangozza, váltakozásába, pillanataiban, történetükről, univerzumában, törekvéseinek, hasonlóképpen, bölcsességben, adottságainak, felkészülésen, fejlődésünket, körülhatárolt, barátainkról, meglátogatni, gazdagságról, állapotjában, akármennyire, kitárulkozik, találkoztunk, eltorzítanak, beárnyékolja, megkérdezték, megtanuljunk, kiaknázatlan, teremtettünk, gyermekeiből, keresztezték, másodpercben, beteljesülés, növekedésnek, kapacitásunk, csalódásokat, kedvességben, felfedezzük, leghosszabb, gazdagítana, tapasztalat, koronájának, folytatódna, lehetőségek, önzetlenebb, változásnak, elszomorító, önmagunkban, kijelentett, mindezekben, tudatunkban, fejlesztett, fejlődésben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2572
  • e Hét: 4944
  • e Hónap: 34256
  • e Év: 222058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.