Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ugye Isten el fogja fogadni őket?
  2016-07-28 17:29:01, csütörtök
 
  Ismerek embereket, akik nagyon vallásosak és egészen őszinték, de nem keresztyének. Ugye Isten el fogja fogadni őket?



Lehet valaki őszinte, de tévedhet is őszintén. A Biblia szerint van olyan út, amely az ember előtt egyenesnek látszik, de végül a halálba vezet (Példabeszédek 16:25).
Minden évben sok olyan eset fordul elő, hogy valaki tréfából a másikra szegez egy fegyvert, és őszintén hiszi, hogy nincs megtöltve. A fegyver elsül, és a másik meghal, majd a ravaszt meghúzó ember azt mondja: "Nem tudtam, hogy meg volt töltve."
Lehet, hogy ez az ember száz százalékig őszintén hitte, hogy nem fog ártani a másiknak, de olyasmiben hitt őszintén, ami egyszerűen nem volt igaz. Ha hitünk tárgya nem igaz, akkor nem elég az őszinteség, és a világ minden őszintesége sem fogja életre kelteni a lelőtt embert.
Pál apostol azt tanítja, hogy pusztán a vallás gyakorlása nem ment fel senkit, sőt növelheti is az ember bűnét. Pál a pogány vallás vizsgálatakor rámutat, hogy az tulajdonképpen az igazság elferdítése. "Az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel" - mondja az apostol (Róma 1:25).
Isten dicsőségét felcserélték és helyettesítették a teremtmény dicsőségével. Vallásuk bálványimádás, és a bálványok tisztelete sérti Isten méltóságát. Isten mindig is gyűlölte az ilyesmit.
"Ne legyen más istened rajtam kívül! Ne csinálj magadnak semmiféle istenszobrot azoknak a képmására, amik fenn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok!" (2Mózes 20:3-5). Tehát legyen akármilyen őszinte az a vallásos ember, ha nem az igaz Istent imádja, semmi előnye sincs.
Ha valaki moziba akar menni, és a belépődíj 400 forint, akkor mindegy, hogy 390 forintja vagy 25 forintja van-e; az a lényeg, hogy nincs elég pénze. Ha nem az igaz Istenben hiszünk, akkor mindegy, hogy mennyire vagyunk őszinték, mert nem felelünk meg annak a feltételnek, amely lehetővé teszi, hogy az ember elérje Istent.
Isten állította fel a követelményeket, és csak azokat fogja elfogadni, akik Jézus Krisztus által jönnek hozzá. "És nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk." (ApCsel 4:12).

Josh McDowell és Don Stewart
 
 
0 komment , kategória:  Hitvédelem  
Címkék: helyettesítették, követelményeket, tulajdonképpen, üdvözülhetnénk, vizsgálatakor, példabeszédek, bálványimádás, istenszobrot, dicsőségével, keresztyének, felcserélték, hazugsággal, feltételnek, elferdítése, őszintesége, olyasmiben, tisztelete, egyenesnek, százalékig, dicsőségét, méltóságát, akármilyen, teremtmény, embereknek, őszinteség, vallásosak, egyszerűen, gyakorlása, megtöltve, semmiféle, cserélték, embereket, állította, elfogadni, bálványok, növelheti, ember előtt, halálba vezet, másikra szegez, fegyver elsül, másik meghal, ravaszt meghúzó, ember száz, világ minden, lelőtt embert, vallás gyakorlása, ember bűnét, pogány vallás, igazság elferdítése, teremtmény dicsőségével, bálványok tisztelete, föld alatt, Ugye Isten, Jézus Krisztus, Josh McDowell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Müller Péter tollából  Jázmin  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  Előfordul, hogy  40 felett  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Bársony székben  Müller Péter tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ma van a magyar költészet napj...  Segíts neki dicsérni Téged  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Tavaszi este  Egyszerű  IGEN így  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mindent de mindent visszakap  Szép estét kedves látogatóimn...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A hagyma antibakteriális hatás...  Nevelőszülőkhöz adták,  40 felett  Alvó cica  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Tanmese  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó kislány  jó reggelt  James Allen  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Nagy és kis csodák  Szép estét  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 14  Jánosházy György: Fogd a kezem  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul Éluard - És egy mosoly  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az egyik legalapvetőbb tézis a... 
Bejegyzés Címkék
ember előtt, halálba vezet, másikra szegez, fegyver elsül, másik meghal, ravaszt meghúzó, ember száz, világ minden, lelőtt embert, vallás gyakorlása, ember bűnét, pogány vallás, igazság elferdítése, teremtmény dicsőségével, bálványok tisztelete, föld alatt, vízben vannak, igaz Istent, igaz Istenben, ember elérje, helyettesítették, követelményeket, tulajdonképpen, üdvözülhetnénk, vizsgálatakor, példabeszédek, bálványimádás, istenszobrot, dicsőségével, keresztyének, felcserélték, hazugsággal, feltételnek, elferdítése, őszintesége, olyasmiben, tisztelete, egyenesnek, százalékig, dicsőségét, méltóságát, akármilyen, teremtmény, embereknek, őszinteség, vallásosak, egyszerűen, gyakorlása, megtöltve, semmiféle, cserélték, embereket, állította, elfogadni, bálványok, növelheti, belépődíj, képmására, igazságát, forintja, istenben, tréfából, vallásuk, fegyvert, őszintén, gyűlölte, magadnak, ilyesmit, tévedhet, lehetővé, tiszteld, üdvösség, őszinték, felelünk, mcdowell, vallásos, másiknak, krisztus, mennyire, adatott, mindegy, nincsen, igazság, apostol, pusztán, rámutat, tanítja, kelteni, vagyunk, meghúzó, őszinte, azoknak, látszik, csinálj, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.