Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismét a bátorság győzött
  2007-05-31 20:10:50, csütörtök
 
  ISMÉT A BÁTORSÁG GYŐZÖTT: A BRONZKATONA VÉGSŐ ELESTE EURÓPÁBAN - AZ ÉSZTEK ELTEMETTÉK ,,AZ ANTAFASISZTA KONSZENZUST"
2007-05-30. 13:59:12

Május 24-én az Európai Parlament 460 igen, 31 nem szavazattal, 38 tartózkodás mellett támogatásáról és szolidaritásáról biztosította Tallinnt az utóbbi időben kialakult orosz-észt konfliktus kapcsán elfogadott állásfoglalásában.

A Strasbourgban ülésező törvényhozó testület elutasította az orosz hatóságok beavatkozási kísérleteit Észtország belügyeibe. Az állásfoglalás ,,felszólítja az orosz kormányt, hogy folytasson nyílt, részrehajlásmentes párbeszédet a kelet- és közép-európai demokráciákkal a XX. század történelméről és az emberiség elleni bűntettekről, köztük a parancsuralmi kommunista rendszerek által akkor elkövetett bűntettekről is".

A megszavazott szöveg megállapítja: az észt rendőrséget ,,csak szélsőséges esetekben látták erőszakkal fellépni, és az észt igazságügy-miniszter semmilyen rendőrségi kihágást nem állapított meg".

Az állásfoglalás emlékeztet: az észt kormány előzetesen ismertette az emlékmű áthelyezésének tervét az orosz hatóságokkal és együttműködést is kért tőlük, ezt azonban azok elutasították. A képviselők megjegyzik: ,,a kihantolásokat szigorúan a méltóságteljes magatartás nemzetközi előírásainak és normáinak megfelelően végezték el, és az emlékművet egy hivatalos ünnepség keretében és a Hitler-ellenes koalíció képviselőinek részvételével újra megnyitották a temetőben".

Az állásfoglalás emlékeztet a moszkvai észt nagykövetségen történt atrocitásokra, az Észtország elleni hacker-támadásokra, az orosz importkorlátozásokra és a vasúti forgalom orosz részről történt felfüggesztésére is. Az Európai Parlament szerint ,,Észtországnak mint az EU és a NATO független tagjának joga van tragikus közelmúltjának értékelésére, amely függetlenségének az 1939-es Hitler-Sztálin paktum eredményeként való elvesztésével kezdődött és egészen 1991-ig tartott".

Az EP ,,támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja a demokratikusan megválasztott észt kormányt a rend, a stabilitás, valamint a jogállamiság minden észt lakos számára való garantálása érdekében tett erőfeszítéseiben", és ,,megengedhetetlennek tartja az orosz hatóságok Észtország belügyeibe való beavatkozásra tett különböző kísérleteit".

A parlament ,,elítéli Oroszország arra irányuló kísérleteit, hogy külpolitikájának eszközeként gazdasági nyomást fejtsen ki Észtországra, és felszólítja az orosz kormányt, hogy normalizálja a két állam közötti gazdasági kapcsolatokat". Noha a hazai sajtóban a hatalmas Oroszországgal szemben kiálló Észtország páratlanul bátor tettének európai támogatása érthetetlen módon alig kapott teret, annak világrengető hatását érdekes módon - noha visszakézből - a szocialista EP-képviselő Hegyi Gyula a Népszabadság című lap május 2-i számában A Bronzkatona bosszúja című cikkében már így fogalmazta meg:

,,Az észt függetlenség kikiáltásakor még keveseknek jutott volna eszükbe a lebontása, hiszen a demokratikus és antifasiszta konszenzust akkoriban nem illett megkérdőjelezni."

Hegyi cikkében segítségül hívta Tom Lantost, az amerikai képviselőház külügyminisztérium bizottságának elnökét, aki elítélt a tallinni szoborbontást. Azaz az egy milliónál alig népesebb Észtország nem csak Oroszországgal, de Amerikával is ujjat húzott. De még ez sem elég, mint Hegyi írja: Tallinn nem csak a világ egyetlen szuperhatalmával, az orosz medvével, de még az 1945 utáni konszenzusos világrenddel is szembe fordult: ,,Kelet-Európában, ahol az emberek a bőrükön érezték a szovjet megszállást, nyilván nehezebb elfogadni ezt a konszenzust.

S a Szovjetunióhoz csatolt Baltikumban nyilván még nehezebb, mint Magyarországon. De csakis ez a konszenzus, az 1945-ös antifasiszta győzelem feltétlen tisztelete vezethet el minket a nyugati demokráciákhoz történő valódi - szellemi, politikai és történelmi - felzárkózáshoz... A nukleáris elrettentés egyensúlya előtt jelentős része volt abban, hogy a volt szövetségesek között nem tört ki egy újabb, harmadik világháború.

Kibékítette egymással a francia és a német nemzetet, s 1990 lehetővé tette térségünk beépítését is a nyugat-európai intézményekbe". Ennyi hendikeppel - gondolhatnánk - még senki nem indult egy eleve reménytelen csatába: nagyhatalmak, antifasiszta, ,,demokratikus" ideák, kelet-nyugati konszenzus, a harmadik világháború elkerülése, francia-német megbékélés és térségünk európai integrációja ellen. Kivéve az észteket.

Akik ledöntötték lábáról a Bronzkatonát, hogy temetőbe helyezzék. Ledöntötték, mert nekik, az észteknek, a Bronzkatona tömeggyilkosságot, totális elnyomást, deportálást, népirtást és a kommunista rémuralom minden borzalmát jelentette. Teljes joggal. Tették azt annak ellenére, hogy az észtországi lakosság egy harmada orosz és annak ellenére, hogy az észt gazdaság messze jobban függ az orosztól, mint a magyar. Pedig - a szocialista képviselő megfogalmazása szerint - ezzel az észtek igen, igen veszélyes területre merészkednek, egyszerűen felrúgva a nagy antifasiszta-antirasszista várat:

,,Elemi érdekünk, hogy minden habozás és mellébeszélés nélkül az 1945-ös demokratikus újrakezdésre épülő nyugati, antifasiszta és antirasssizta közmegegyezést fogadjuk el történelemszemléletünk alapjaként... Ne hagyjuk, hogy amikor ez az álmunk teljesülhetne, rossz ösztöneink visszalökjenek minket valami zavaros kelet-európaiságba. Semmit sem nyerünk és nagyon sokat vesztünk azzal, ha minket is besorolnak a nyugati tolerancia befogadására alkalmatlan 'eltorzult és zsákutcás' kelet-európai nacionalisták közé. (Például egyszer és mindenkorra eljátsszuk az esélyt, hogy a határon túli magyarokért sikerrel kiállhassunk.) Ha az észtek békén hagyták volna a Bronzkatonát, akkor ez annak a jele lett volna, hogy bölcsen felül tudnak emelkedni a tragikus múltjukon. De mert lebontották, visszahúzza őket abba a zavaros múltba, amelytől szabadulni szeretnének".

Az észtek lépése valóban félelmetes volt, a szónak minden értelmében. Hogy a legforróbb napokban mennyire az volt, arra jellemző volt, hogy a magyar néppárti delegáció milyen óvatosan nyúlt a ,,témához", a dolgok néven nevezése nélkül: mint a lapunknak Brüsszelben nyilatkozó Szíjjártó Péter, a Fidesz szóvivője azon kérdésünkre, hogy Észtország számíthat-e a Fidesz, illetőleg a párt európai parlamenti képviselőinek következetes és gyakorlati támogatására, ha az Oroszországgal kirobbant konfliktusában az unió megosztottan reagál, Szíjjártó azzal felelt, hogy pártja ,,mindig is a szabadságért küzdők oldalán állt és áll, valamint a diktatúra ellen van".

Ugyanazon a napon a magyar néppárti delegáció szolidaritási nyilatkozatában éppen úgy nem nevezte néven a Bronzkatonát, azaz a szovjet elnyomás emlékművét és annak eltávolítását, mint Szíjjártó Észtországot, hanem hosszasan a gázár-vitáról értekezett, és a ,,közös európai energiapolitika megteremtésének fontosságára és sürgősségére" hívta fel a figyelmet.

Másnap, május 5-én azután Laima Liucija Andrikiené, az Észtországhoz hasonlóan parányi Litvánia európai parlamenti képviselője Az Észtország elleni orosz lépések az egész unió ügye című, Tallinnt támogató nyilatkozatában már nem csak Észtországot, de az orosz ellenlépéseket kiváltó okot - vagyis a szovjet katona bronzszobrának eltávolítását a város közepéből - minden köntörfalazás nélkül megnevezte. A lavina ezután feltartóztathatatlanul megindult.

Jacek Saryusz-Wolski, az Európai Parlament külügyi bizottságának lengyel elnöke május 7-én már azt jelentette ki, hogy ,,Az Észtország elleni támadások egyenlők az Európai Unió elleni támadásokkal" és nem egy szocialistát, liberálist, zöldpártit és kommunistát nyilvánvalóan ingerlő hangon hozzátette: ,,Észtország úgy dolgozza fel 4 év náci terrorját és 48 év szovjet terrorját, ahogyan akarja". Az Európai Parlament Észtország mellett lándzsát törő későbbi kiállása mellett azonban az alaphangot kétségtelenül Joseph Daul, az Európai Parlament legnépesebb frakciójának, a néppártiaknak vezetője ütötte meg, amikor a Le Monde 2001. szeptember 12-i számának emlékezetes vezércikkének angolul kinyomtatott címére utalva (,,We are all Americans"), kimondta:

,,Ma mindannyian észtek vagyunk, amikor kifejezzük mély aggodalmunkat és mérgünket Moszkva magatartásával szemben egy tagország felé, amiért Észtország eltávolította fővárosából a szovjet érából származó emlékművet".

Amihez Daul habozás nélkül tette hozzá:

,,Az orosz vezetés súlyos hibát követ el, ha azt hiszi, hogy az európaiak megosztottak lesznek".

Vagyis feladatunk, folytatta Daul, hogy kiegyensúlyozzuk az európai történelmet, amely egészen mostanáig egyoldalú volt és amelyben nem vették figyelembe azt, ami Közép-Kelet-Európában történt. Tehát ezzel nem aláásunk valamit, hanem így garantálhatjuk csak azt, hogy ilyen szörnyű diktatúrára ne kerülhessen ismét sor.

A ,,hazudjuk a rémuralmat szabadságnak" paradigmájára épülő kelet-nyugati konszenzus helyett a Bronzkatona eltakarítására szavazó észtek motivációját Tunne Kellam a szovjet hódoltság idején bátor kiállásáról ismert észt európai parlamenti képviselő - az Észt Enciklopédia egykori főszerkesztője - május 12-én lapunknak adott interjújában így indokolta:

,,...mindazon nemzeteknek, amelyek szenvedtek a szovjet kommunista totalitariánus uralom idején, feladatuk, hogy változást idézzenek elő abban a magatartásban, amit az Európai Parlament azon határozata fejezett ki nagyon jól, amely két évvel ezelőtt a II. világháború következményeiről szólt. Ebben teljesen egyértelműen áll az, amely szerint annak ellenére, hogy a Vörös Hadsereg szerepet játszott a Hitler fölött aratott győzelemben, Kelet- és Közép-Európa számos nemzete nem élvezhette a szabadságot, hanem az új megszállás és diktatúra alatt kellett szenvedniük...

Vagyis feladatunk, hogy kiegyensúlyozzuk az európai történelmet, amely egészen mostanáig egyoldalú volt és amelyben nem vették figyelembe azt, ami Közép-Kelet-Európában történt... Ez része az európai integrációnak. Eddig számos nagy nyugat-európai ország azt az álláspontot képviselte, hogy gazdasági és politikai téren együttműködünk, de 'múltjukkal nem foglalkozunk, mert az magukra tartozik.' Márpedig múltunk egyértelműen az integrációs folyamat része.

Csak azt lélektani integrációnak nevezném." Ilyen hangulatban, ilyen háttérrel, ekkora tétekkel került sor az Európai Parlament előtt fekvő, Észtországot támogató határozat vitájára. Elsőnek a zöldpárti/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoportjának nevében Daniel Cohn-Bendit és Monica Frasssoni olyan módosítást terjesztett elő, amely felszólítja az észt hatóságokat, hogy vizsgálják ki ,,hatékonyan és részrehajlásmentesen a rendőrségi brutalitás, a túlzott rendőri erő alkalmazása, és a rendőrség által alkalmazott kegyetlen, embertelen és megalázó bánásmód valamennyi állítólagos előfordulását, és az esetleges jogsértések áldozatait részesítsék hatékony jogorvoslatban".

A rágalmazással egyenértékű módosítás szövegét az Európai Parlament 309:88 arányban 133 tartózkodás mellett elutasította. A két magyar liberális ,,szétszavazott": míg Szent-Iványi a Cohn-Bendit indítvány mellett tette le voksát, Mohácsi Viktória ellene. Természetesen a módosítás elvetése mellett szavaztak a jelen lévő magyar néppártiak is, míg a magyar szocialisták a szemérmes tartózkodást választották. Ezután került sor a szavazásra két, az eredetileg is a tervezetben szereplő bekezdésről.

Az első forduló a negyedik bekezdésről szólt, amely elsősorban aggodalmat fejez ki a moszkvai észt nagykövetség védelmére tett lépések elégtelensége miatt és felszólítja az orosz kormányt, hogy minden esetben tartsa tiszteletben a diplomaták védelméről szóló Bécsi Egyezményt. Ezt a bekezdést 498 szavazattal fogadták el 5 ellenében. Az öt között volt a liberális Szent-Iványi István. Tizennégyen tartózkodtak, közöttük két szocialista.

Egyikük Dobolyi Alexandra. A végszavazás előtt azután az ötödik bekezdés sorsáról döntöttek, amely elítéli Oroszország kísérleteit, hogy gazdasági nyomást fejtsen ki Észtországra. E bekezdést 491-en fogadták el 21 tartózkodás mellett. A tartózkodók táborát ezúttal is a szocialista Dobolyi Alexandra szaporította. A határozat a végszavazáson 460 igen és 31 nem voksot kapott. 38-an tartózkodtak.

A tartózkodó egyetlen magyar szavazat a szocialista Dobolyi Alexandrától érkezett. Hegyi Gyula a jelek szerint nem mert kiállni Európa színe előtt a Népszabadságból korábban feltörő ,,antirasszista" sikolya mellett, holott elutasított módosításnál még a kommunistákkal, a zöldekkel és a szabad szövetségesekkel együtt próbálkozott Európa, az észtek, a történelmi igazság, a demokrácia, a gyengébbel vállalt szolidaritás és a kettős mércén alapuló hamis konszenzus végső elvetése ellen menetelni.

Utóirat: A Szabadságnak nevezett téren egy betiltott jelképpel éktelenített emlékmű kétszer négy év jobboldali kormányzás ellenére még ma is ezt az Európában most elvetett hamis konszenzust jelképezi. Ezért is mennie kell.

Lovas István

[Forrás: Magyar Nemzet]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szolidaritásáról, szuperhatalmával, függetlenségének, erőfeszítéseiben, külpolitikájának, szövetségesekkel, kiegyensúlyozzuk, felfüggesztésére, népszabadságból, megkérdőjelezni, nyilatkozatában, megteremtésének, energiapolitika, demokráciákkal, totalitariánus, méltóságteljes, áthelyezésének, szovjetunióhoz, ellenlépéseket, közelmúltjának, konfliktusában, megfogalmazása, nagykövetségen, oroszországgal, eltakarítására, magyarországon, közmegegyezést, együttműködünk, bronzszobrának, demokratikusan, garantálhatjuk, visszalökjenek, kihantolásokat, kommunistákkal, főszerkesztője, jogorvoslatban, utóbbi időben, orosz hatóságok, állásfoglalás „, orosz kormányt, emberiség elleni, parancsuralmi kommunista, megszavazott szöveg, észt rendőrséget, állásfoglalás emlékeztet, észt kormány, emlékmű áthelyezésének, orosz hatóságokkal, képviselők megjegyzik, kihantolásokat szigorúan, méltóságteljes magatartás, hivatalos ünnepség, ISMÉT BÁTORSÁG GYŐZÖTT, BRONZKATONA VÉGSŐ ELESTE EURÓPÁBAN, ÉSZTEK ELTEMETTÉK, ANTAFASISZTA KONSZENZUST”, Európai Parlament, EP-képviselő Hegyi Gyula, Szíjjártó Péter, Szíjjártó Észtországot, Laima Liucija Andrikiené, Jacek Saryusz-Wolski, Európai Unió, Európai Parlament Észtország, Joseph Daul, Amihez Daul, Tunne Kellam, Észt Enciklopédia, Vörös Hadsereg, Európai Szabad Szövetség, Daniel Cohn-Bendit, Monica Frasssoni, Mohácsi Viktória, Bécsi Egyezményt, Szent-Iványi István, Egyikük Dobolyi Alexandra, Dobolyi Alexandra, Dobolyi Alexandrától, Hegyi Gyula, Lovas István, Magyar Nemzet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az erdőterápia egészségre gyak...  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  Ne hagyd  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Sonka vásár  képre írva  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  A pálma a győzelem és a diadal...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Szép estét  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Rács mögé  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Óraállítás  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  üdvözöllek!  Óraállítás  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esti képek  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 28  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Most - segíts meg Mária ,  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
utóbbi időben, orosz hatóságok, állásfoglalás &#8222, orosz kormányt, emberiség elleni, parancsuralmi kommunista, megszavazott szöveg, észt rendőrséget, állásfoglalás emlékeztet, észt kormány, emlékmű áthelyezésének, orosz hatóságokkal, képviselők megjegyzik, kihantolásokat szigorúan, méltóságteljes magatartás, hivatalos ünnepség, moszkvai észt, vasúti forgalom, 1939-es Hitler-Sztálin, demokratikusan megválasztott, jogállamiság minden, parlament &#8222, hazai sajtóban, hatalmas Oroszországgal, szocialista EP-képviselő, észt függetlenség, amerikai képviselőház, tallinni szoborbontást, világ egyetlen, orosz medvével, 1945 utáni, bőrükön érezték, szovjet megszállást, 1945-ös antifasiszta, nyugati demokráciákhoz, nukleáris elrettentés, volt szövetségesek, német nemzetet, eleve reménytelen, harmadik világháború, kommunista rémuralom, észtországi lakosság, harmada orosz, észt gazdaság, szocialista képviselő, észtek igen, 1945-ös demokratikus, álmunk teljesülhetne, nyugati tolerancia, határon túli, észtek békén, jele lett, tragikus múltjukon, zavaros múltba, észtek lépése, szónak minden, legforróbb napokban, magyar néppárti, dolgok néven, lapunknak Brüsszelben, párt európai, unió megosztottan, szabadságért küzdők, diktatúra ellen, szovjet elnyomás, gázár-vitáról értekezett, egész unió, orosz ellenlépéseket, szovjet katona, város közepéből, lavina ezután, alaphangot kétségtelenül, néppártiaknak vezetője, tagország felé, szovjet érából, orosz vezetés, európaiak megosztottak, európai történelmet, szovjet hódoltság, szovjet kommunista, európai integrációnak, álláspontot képviselte, magukra tartozik, integrációs folyamat, észt hatóságokat, rendőrségi brutalitás, túlzott rendőri, rendőrség által, esetleges jogsértések, rágalmazással egyenértékű, módosítás elvetése, jelen lévő, magyar szocialisták, szemérmes tartózkodást, tervezetben szereplő, első forduló, negyedik bekezdésről, diplomaták védelméről, liberális Szent-Iványi, végszavazás előtt, ötödik bekezdés, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 2713
  • e Hónap: 19506
  • e Év: 152423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.