Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasi zsír ellen
  2016-10-30 10:06:05, vasárnap
 
  Így búcsúzz a hasi zsírtól 4 étrendbeli változtatással
Ne aggódj, ez a tudományosan bebizonyított, 4 egyszerű változtatás: finom.
Melyek a legrosszabb következményei annak, ha az alhasadon van egy kis felesleg?
-Majd' lepattan a gomb a nadrágodról egy kiadós ebéd után,
-egy idegen kedvesen érdeklődik, hogy fiú lesz-e vagy lány,
-a gyönyörű ruha, ami a szekrényed végében árválkodik.

De ezt a hármat is kenterbe veri egy negyedik: magas kockázat a metabolikus szindrómára, amely következménye lehet a cukorbetegség, a stroke és a szívbetegség.

Két típusa létezik a hasi zsírnak: bőr alatti, illetve zsigeri, amely átöleli a szerveket, így sokkal veszélyesebb. Jó hír, hogy van néhány apró, étrendbeli változás, amit ha meglépsz, könnyebben adja majd le a tested a felesleges zsírokat. Íme, 4 egyszerű példa:

1. Válaszd a teljes kiőrlésű gabonát a finomított helyett:
A barna rizs rostokban gazdag teljes kiőrlésű gabona, amely segít megelőzni a túlevést. Ezért van, hogy a teljes kiőrlésű dolgokat alacsonyabb súllyal és kisebb derékbőséggel társítjuk. A gabona rostjai különösen jók a csípőméret növekedésének megakadályozásában - állítja egy 2010-ben megjelent tanulmány. A teljes kiőrlés során a gabona érintetlen marad, így több tápanyagot ad. Nem csak az lényeges, hogy több teljes kiőrlésű élelmet fogyasszunk, hanem az is, hogy csökkentsük a finomított lisztből készült termékeke bevitelét. Több tanulmány igazolta, hogy ha teljes kiőrlésű ételek fogyasztására cseréljük a finomliszt fogyasztását, csökken a testzsír, így a hasi zsír is. Vásárláskor célszerű mindig megnézni a termék címkéjét a hátoldalon, hogy megbizonyosodjunk róla, valóban teljes kiőrlésűt vásárolunk.

2. Cseréld le a telített zsírokat telítetlen zsírokra:
Nincs okod félni a zsíroktól - amíg a jó fajtájút fogyasztod. Az olívaolaj, és más telítetlen zsírok (avokádó, diófélék) segítenek a csípőd méretének csökkentésében. Segítik csökkenteni a gyulladásokat és a stresszhormont, melyek a testedet arra ösztönzik, hogy ragaszkodjon a zsírokhoz, ne égesse el azokaz. Ha az étrendedben a telített zsírokat telítetlenekre cseréled, az segít az izomépítésben - állítja egy 2014-es tanulmány. A résztvevők fele napraforgóolajjal (telítetlen) készült muffint fogyasztott , másik felük pedig pálmaolajjal (telített) készültet - napi 3-at. Mindkét csoport mintegy 1.6 kg-ot szedett fel, több mint hét hét alatt, de a telítetlen zsírt evők csoportja mégis több izomszövetet szedett magára. Igaz, az egészséges zsíroknak is magas a kalóriatartalma, így szem előtt kell tartani a túlevés lehetőségét.

3. Cseréld le a vörös húst halhúsra:
Több omega-3 zsírsav fogyasztása segít a hasi zsír elleni közdelemben. Ezek a zsírok gyulladáscsökkentő hatásúak és csökkentik a szervezetben keringő stressz hormonokat. Egy 2014-es tanulmány szerint az EPA és a DHA (omega-3 zsírsavak) összefüggnek az alacsonyabb testzsírszászalékkal és a kisebb csípőmérettel. Együnk lazacot és egyéb zsíros halakat. A lazacot pedig D-vitamin tartalma miatt is érdemes fogyasztani, mivel ez a vitamin is segít megszabadulni a hasi zsíroktól.

4. Fogyassz magas fehérje tartalmú ételeket magas szénhidráttartalmúak helyett:
Uzsonnára a nasid legyen mandula! Egy kutatásban 12 hét alatt mandulát fogyasztók koleszterin szintje javult, hasuk és lábuk tájékáról több zsír tűnt el, mint azoknak, akik a kísérlet során 12 hétig muffint ettek - még úgy is, hogy mindkét snack ugyanannyi kalóriát tartalmazott. A mandula gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjében és rostban, és a legjobb benne, hogy egy falat az egész, még csak harapni sem kell.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: kalóriatartalma, telítetlenekre, csökkentésében, változtatással, következményei, stresszhormont, csípőmérettel, cukorbetegség, gyulladásokat, bebizonyított, izomépítésben, növekedésének, fogyasztására, következménye, derékbőséggel, megszabadulni, pálmaolajjal, ragaszkodjon, szervezetben, szívbetegség, fogyasztását, zsírsavakban, tartalmazott, veszélyesebb, tudományosan, izomszövetet, összefüggnek, alacsonyabb, fogyasztott, fogyasszunk, csökkentsük, vásárláskor, csökkenteni, étrendedben, szindrómára, metabolikus, hasi zsírtól, tudományosan bebizonyított, legrosszabb következményei, kiadós ebéd, szekrényed végében, metabolikus szindrómára, hasi zsírnak, felesleges zsírokat, teljes kiőrlésű, finomított helyett, barna rizs, gabona rostjai, csípőméret növekedésének, 2010-ben megjelent, teljes kiőrlés, gabona érintetlen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  jó reggelt  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Ott van  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hogyan válunk hűségesekké?  Borzasztó  Vidámság  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul Éluard - És egy mosoly  Ma van a magyar költészet napj...  Jan Twardowski - Siessünk  Jan Twardowski - Siessünk  Anyámról való emlékek  Van néhány kérdés, amin gondol...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Bornyi Veronika haiku verse  Ady Endre - Mindegy átka  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 14  József Attila – Keresek ...  Kertem  Paul David Tripp Április 13  különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Emlékezz  Egyszerű  Csend  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Az ember  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Vannak emberek  Ott van  Kertem  Különleges  "Ez egy csoda"  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  IGEN így  Esterházy Péterre emlékezünk  39 ígéret  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  James Allen  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanmese  Segíts neki dicsérni Téged  Magamnak  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hasi zsírtól, tudományosan bebizonyított, legrosszabb következményei, kiadós ebéd, szekrényed végében, metabolikus szindrómára, hasi zsírnak, felesleges zsírokat, teljes kiőrlésű, finomított helyett, barna rizs, gabona rostjai, csípőméret növekedésének, 2010-ben megjelent, teljes kiőrlés, gabona érintetlen, finomított lisztből, finomliszt fogyasztását, hasi zsír, termék címkéjét, telített zsírokat, zsíroktól &#8211, csípőd méretének, testedet arra, izomépítésben &#8211, 2014-es tanulmány, résztvevők fele, telítetlen zsírt, egészséges zsíroknak, túlevés lehetőségét, vörös húst, szervezetben keringő, kisebb csípőmérettel, lazacot pedig, hasi zsíroktól, nasid legyen, kísérlet során, mandula gazdag, legjobb benne, kalóriatartalma, telítetlenekre, csökkentésében, változtatással, következményei, stresszhormont, csípőmérettel, cukorbetegség, gyulladásokat, bebizonyított, izomépítésben, növekedésének, fogyasztására, következménye, derékbőséggel, megszabadulni, pálmaolajjal, ragaszkodjon, szervezetben, szívbetegség, fogyasztását, zsírsavakban, tartalmazott, veszélyesebb, tudományosan, izomszövetet, összefüggnek, alacsonyabb, fogyasztott, fogyasszunk, csökkentsük, vásárláskor, csökkenteni, étrendedben, szindrómára, metabolikus, változtatás, koleszterin, fogyasztása, közdelemben, lehetőségét, legrosszabb, fogyasztani, nadrágodról, telítetlen, felesleges, könnyebben, csökkentik, hormonokat, finomított, fogyasztod, vásárolunk, egészséges, hátoldalon, fogyasztók, tápanyagot, finomliszt, étrendbeli, érintetlen, résztvevők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3318
  • e Hét: 13432
  • e Hónap: 27181
  • e Év: 231882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.