Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az idő szentélye
  2017-02-04 14:03:29, szombat
 
  Az idő szentélye



Egy szappanbuborék, űrben lebegő, fényből, vízből és térből szőtt burok. Kinek van ideje ilyesmire?
Miért, nekem nem volt? Csak mert figyeltem. Mert az ezer ajándék listája arra késztet, hogy folyton egy újabbra vadásszak... és még egyre - hogy megpillantsak egy-egy újabb, csodával terhes pillanatot.
A mosogató közepén levő csodát. Hogy így keressem. Széttárom a tenyeremet a víz alatt, és pillanatok élettartamának hártyájával emelem fel a kezemet. Áttetszően csillog a buborék a fényben. Tűzvörös, kobaltkék sávok, folyékony tündöklés.
Keresztüllátok rajta, és meglátom a mintát. Látom. Ahogy az életem, akár a pára, formálódik. Eddig nem vettem észre.
Ez a 362.
362.Szappanhab... csupa szín a napfényben
Ez a válaszom az időnek.
Az idő könyörtelen folyam. Tajtékzik, nincs tekintettel senkire. Egyetlen módon lehet lelassítani: Amikor teljesen belemerülök az idő gyors árjába, teljes figyelmem összes súlyával belépek a jelen pillanatba, lelassítom az árt azzal, hogy egész súlyommal jelen vagyok. Le tudom lassítani az árt azzal, hogy teljes mértékben itt vagyok. Csak akkor élek teljes életet, amikor teljes mértékben megélem a pillanatot. Amikor folyton a dicsőség következő villanását keresem, lelassítok, belépek. És az idő lelassul. Nehezedj rá teljes figyelmeddel erre az időpillanatra, és az idő egész folyama lelassul, lelassul, lelassul!
Rezeg a kezemben a buborék, a szivárványszegélyű.
És a vak szemek megnyílnak: a dicsőség nyomon követése lassítja le dicsőséges módon az életet. Egyszerű, nyílegyenes a buborékon át: Ezer dologért hálát adni végső soron meghívás, hogy a teljes figyelem súlyával lelassítsuk az időt. Az időnek és térnek ebben a szeletében figyelek, tudatosítok, elfogadom a pillanat egészét, ránehezedve egészen-itt létemmel.
A fény felé mozdítom a kezem, a hullámfrekvenciák felerősödnek a buborék kupoláján, a színes sávok elmélyülnek, a tűzkék lángot kavar a rikító vörösbe. Kaleidoszkóp-bolygó. A teljes figyelem megtölti az üres kínt.
Ez. Ez az eukhariszteó vezet ahhoz a tünékeny teljes élethez, amelyik a pillanatban él? Erre sürget a nővérem, amikor szorongó gyomrom görcsbe rándul a holnaptól, amikor bánkódom azért, ami elmúlt: szavaival folyton nyaggat, hogy maradjak itt: ,,Akárhol vagy, légy teljesen ott!" Éltem úgy, mint futó, aki aggódva liheg előrefelé, megbánással dobog visszafelé, retteg attól, hogy a jelenben éljen, mert az itt-idő mind közül a legnehezebbre kér: hogy nyíljak tágra, és fogadjam be.
A fény a szappanos hártyán, energiája terjed, tükröződik, megtörik a néhány milliomod centiméternyi vastag falon. A fényhullámok átjárják és összeütköznek, csúcs a csúcshoz, majd csúcs a völgyhöz. A sárga sötét indigóba márványosodik. Látom. A kezemben tartom.
Itt van Isten.
A jelenben. Maga a neve is: VAGYOK. Legszívesebben levenném a cipőmet. Annyira telve VAGYOK a jelen súlyával, hogy az idő folyama lelassul és leáll... és Maga Isten időtlen. A buborék enyhén megremeg. Vagy a kezem az? Nem az ajándékok tesznek boldoggá, hanem a tér szentsége. A benne levő Isten. A buborék túlsó domborulatánál örvény, lila csúszkálás. Ez egy fenséges ajándék, idő, a pillanat keretébe zárt Isten maga. Alig lélegzem... és az idő csak azért lényeges, mert az idő Isten lényege, a VAGYOKÉ. Az időt kell megszentelnem.
Lehet, hogy soha többé nem húzok cipőt.
A buborék egy székesegyház kupolájává hajlik. Tessék! Mit kell tennem? Minden pillanatot tegyek katedrálissá, dicsőséget adva... Jákób vagyok, és az Úr van itt e helyen, én pedig nem tudtam róla (1Mózes 28:16). Az eukhariszteó hajlítja a pillanatot a kegyelem kupolájává, a szentség szerkezetévé - hellyé Isten számára. A köszönettől magasztosul szentéllyé a most. Én pedig fogadalmat teszek: nem fogom megszentségteleníteni ezt a pillanatot tudatlan kapkodással vagy hitvány hálátlansággal. Jákób leszek, és ezt a pillanatot elnevezem ,,Isten hajlékának" (1Mózes 28:19). Kristályos korong csillan meg az ablak fényében.
Az óra lassan ketyeg. Most már hallom belőle, milyen valójában: jó és szent. Idő, amit Isten mindennél előbb nevezett szentnek (1Mózes 2:3). Adj hálát Istennek az időért, és maga Isten lép be az időbe, megszentelve azt jelenlétével! Ez így igaz: a teljes figyelem lelassítja az időt, és én megélem a pillanat teljességét, egészen a legszéléig. De ennél több is van. Ráébredek az itt VAGYOK-ra. Amikor jelen vagyok, találkozom a VAGYOK-kal, a jelenlevő Isten jelenlétével. Az Ő ölelésében az idő elveszít minden sebesség-, feszültség- és térérzetet, elcsitul, és... szent lesz.
Az itt az egyetlen hely, ahol szerethetem.
A buborék megcsillan: kagylóból kifeszített gyöngy.
Addig tartom, amíg csak van benne élet. Aztán lassan megtörlöm nedves kezem, felkapom a naplómat, tollam szántja a papírt, leszúrom a zászló rúdját a szárazföldbe, kijelentem, hogy enyém az új földterület, és a zászló vadul csattog a szélben. Az itt az egyetlen hely, ahol szerethetem. Van időm Istenre...
363.Áttetsző gömbökről színesen visszaverődő sugarak
364.Vödörbe tavasz hangjával puffanó luctobozok
365.Varjak károgása magas ágakról, szivárványszínekben csillogó szárnyuk
Szépségvadász vagyok, lassan haladok, tágra nyílt szemmel, minden izmom minden porcikája átérzi a csoda teljességét. Ez a vadászat izgalma, akár szakértője is lehetnék a teljes életnek, a minden pillanatban ott rejlő szépség-vadnak.
Éhezem az élet ízét.
Istent. (folyt. köv.)

Ann Voskamp
 
 
0 komment , kategória:  Ezernyi ajándék  
Címkék: hálátlansággal, keresztüllátok, élettartamának, domborulatánál, legszívesebben, szappanbuborék, szépségvadász, időpillanatra, megpillantsak, centiméternyi, összeütköznek, márványosodik, megszentelnem, legnehezebbre, kaleidoszkóp, visszaverődő, fényhullámok, eukhariszteó, szárazföldbe, jelenlétével, megszentelve, székesegyház, szerkezetévé, katedrálissá, figyelmeddel, felerősödnek, földterület, pillanatban, elmélyülnek, könyörtelen, magasztosul, megbánással, szerethetem, köszönettől, tekintettel, lelassítani, ezer ajándék, újabbra vadásszak, mosogató közepén, jelen pillanatba, dicsőség következő, dicsőség nyomon, teljes figyelem, szeletében figyelek, pillanat egészét, fény felé, hullámfrekvenciák felerősödnek, buborék kupoláján, színes sávok, tűzkék lángot, rikító vörösbe, üres kínt, Maga Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki nem dolgozik, ne is egyék  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Ami embereknek lehetetlen, az...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Png nő  Akarat  Éretlen vers  Soha ne kedvezz...  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 19  Bertolt Brecht -től idézet  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A Megváltó szolgálatában  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Mi lenne ha  Szép napot kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Őrizkednünk kell...  Nagyi telefonál  Mindig jusson idő nevetni  Png fotel  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Png virág  Facebookon kaptam  Lóhere  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png virág  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete-erdő desszert  A boldog családok mind hasonló...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  Png virág  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alvó cicák  Julian Brass gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Irgalom és ítélet  Akarat 
Bejegyzés Címkék
ezer ajándék, újabbra vadásszak, mosogató közepén, jelen pillanatba, dicsőség következő, dicsőség nyomon, teljes figyelem, szeletében figyelek, pillanat egészét, fény felé, hullámfrekvenciák felerősödnek, buborék kupoláján, színes sávok, tűzkék lángot, rikító vörösbe, üres kínt, eukhariszteó vezet, tünékeny teljes, jelenben éljen, itt-idő mind, szappanos hártyán, néhány milliomod, fényhullámok átjárják, sárga sötét, kezemben tartom, jelen súlyával, buborék enyhén, ajándékok tesznek, benne levő, buborék túlsó, fenséges ajándék, pillanat keretébe, időt kell, székesegyház kupolájává, eukhariszteó hajlítja, kegyelem kupolájává, szentség szerkezetévé, köszönettől magasztosul, pillanatot tudatlan, pillanatot elnevezem, ablak fényében, pillanat teljességét, jelenlevő Isten, egyetlen hely, buborék megcsillan, zászló rúdját, zászló vadul, csoda teljességét, vadászat izgalma, teljes életnek, minden pillanatban, élet ízét, hálátlansággal, keresztüllátok, élettartamának, domborulatánál, legszívesebben, szappanbuborék, szépségvadász, időpillanatra, megpillantsak, centiméternyi, összeütköznek, márványosodik, megszentelnem, legnehezebbre, kaleidoszkóp, visszaverődő, fényhullámok, eukhariszteó, szárazföldbe, jelenlétével, megszentelve, székesegyház, szerkezetévé, katedrálissá, figyelmeddel, felerősödnek, földterület, pillanatban, elmélyülnek, könyörtelen, magasztosul, megbánással, szerethetem, köszönettől, tekintettel, lelassítani, nyílegyenes, teljességét, kifeszített, lelassítsuk, belemerülök, ránehezedve, tudatosítok, hártyájával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 15124
  • e Hónap: 44436
  • e Év: 232238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.