Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az áldásod helye
  2011-03-09 11:40:33, szerda
 
  "Amikor bevisz téged Istened, az ÚR arra a földre, amelyet esküvel ígért atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, és ad neked nagy és szép városokat, amelyeket nem te építettél, minden jóval telt házakat, amelyeket nem te töltöttél meg, és megásott kutakat, amelyeket nem te ástál, szőlőket és olajfákat, amelyeket nem te ültettél, mégis ehetsz róluk jóllakásig, akkor vigyázz: ne feledkezz meg az Úrról ...! Az URat, a te Istenedet féld, és őt szolgáld ...!" (5Móz.6:10-13)

Istennek nem csak terve van a számodra, hanem ennek megadja a helyét is. Hiszem azt, hogy Istennek van egy helye, egy fizikai helye a földön, minden egyes gyermeke számára. Ezt azért hiszem, mert Ő ilyen volt mindig.
Amikor megteremtette az embert, készített neki egy helyet, az Éden kertjét. Semmi sem hiányzott, és semmi sem volt rossz ott. Minden tökéletes volt. A hőmérséklet éppen jó volt. Bőségben termett finom ennivaló a fákon. Úgy hiszem, hogy mennyei dicsősségbe voltak öltözve.
Istennek volt egy helye Ábrahám számára is. Nézd meg mi volt az első, amit az Úr mondott Ábrahámnak, amikor elhívta: "És monda az Úr, Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre a melyet én mutatok néked" (1Móz.12:1). Mit mondott Isten Ábrámnak? "Elkészítettem egy helyet a számodra. Van egy tervem!"
Lapozz Mózes ötödik könyvéhez és megtalálod, hogy Isten még egyszer ugyanezt a dolgot mondja. Ott Izráel népéhez szól, hogy itt az idő, hogy elmenjenek arra a helyre, amelyet számukra elkészített, az isteni áldás helyére: "Mert jó földre visz be most téged Istened, az ÚR, folyóvizeknek és mélyből fakadó forrásoknak a földjére, amelyek a völgyben és a hegyen erednek; búzát és árpát, szőlőt, fügét és gránátalmát termő földre, olajfáknak és méznek a földjére. Olyan földre, ahol nem kell szűkösen enned a kenyeret, és nem szűkölködöl semmiben sem; olyan földre, amelynek a köveiben vas van, a hegyeiből pedig rezet bányászhatsz. Ehetsz jóllakásig, és áldani fogod Istenedet, az URat azért a jó földért, amelyet neked adott." (5Móz.8:7-10)
Az Ígéret földje kész volt, és Isten népére várt, de Isten népéből nem mindenki volt kész bemenni erre a földre. Abból az egész nemzedékből csak ketten (Józsué és Káleb) hitte el és tette azt, amit Isten mondott.
Isten mindig készített egy helyet a népe számára, és a tervében van egy helye a számodra is! Istennek van helye a számodra. Isten azt akarja, hogy egy csodálatos otthonod legyen, helyeden legyél a gyülekezetben, nagyszerű munkahelyen dolgozzál. Isten tökéletes helyet választott ki, és amikor belépsz arra a helyre, amelyet Isten készített a számodra, többet kapsz mint csupán négy falat és egy tetőt a fejed fölé. Isten kívánsága az hogy "Isteni városokban éljél" (más szavakkal jó szomszédságban) és egy olyan házad legyen a mely "jó dolgokkal van tele." Az minden amit kér, hogy ne a kívánságaink és vágyaink után fussunk, hanem elsőnek tartsuk, és állandóan keressük Őt.
Igen, Isten kigondolt egy helyet a számodra. Mindenben, amelyre Isten elhív minket, elkészít egy helyet is a számunkra, egy szószerinti fizikai helyet. Istennek helye van a számodra, ahol az életed és szíved minden szükségét megadja. Dávid király tudta ezt. Erről ír a Zsoltárokban:

ALAPIGE: Zsolt.118:5; Zsolt.66:12. Link


Szükségemben segítségül hívám az Urat, meghallgatott és tágas térre tett engem az Úr.Tűzbe, vízbe jutottunk, de kihoztál bennünket bőségre.

[Forrás: Gloria Copeland] * Napi Ige
Link



 
 
1 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Címkék: szomszédságban, megteremtette, meghallgatott, folyóvizeknek, elkészítettem, gyülekezetben, kívánságaink, zsoltárokban, bányászhatsz, szükségemben, szószerinti, nemzedékből, forrásoknak, gránátalmát, szűkölködöl, elkészített, dicsősségbe, munkahelyen, hőmérséklet, csodálatos, ábrahámnak, jóllakásig, városokban, választott, segítségül, rokonságod, elmenjenek, olajfáknak, megtalálod, atyáidnak, szavakkal, feledkezz, dolgokkal, számunkra, mindenben, kívánsága, fizikai helye, hőmérséklet éppen, helye Ábrahám, dolgot mondja, isteni áldás, hegyen erednek, hegyeiből pedig, egész nemzedékből, népe számára, csodálatos otthonod, fejed fölé, olyan házad, minden amit, szószerinti fizikai, Isten Ábrámnak, Lapozz Mózes, Gloria Copeland, Napi Ige,
Guti Tünde (#1)   2011-04-02 15:48:38
Annyira csodálatos gondolatok!

"Az minden amit kér, hogy ne a kívánságaink és vágyaink után fussunk, hanem elsőnek tartsuk, és állandóan keressük Őt.."
Milyen drága a mi Urunk! Nincs más senki olyan Isten, mint Ő!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Julian Brass gondolata  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  A kételkedés kezelése  Fekete István - Akác  Png telefon  Fekete-erdő desszert  Próbálj meg ...  Reggel van  Tanuld meg ezt a versemet  Png kutya  Egy hatékony szolga  Png nő  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Annuska bar...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  Szép estét  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Még csak most kezdődik a nap  Amikor Jézus rátapos a lábadra  210 éve született a SZÓZAT meg...  Sokan azt tartják  Szívem  Akik bántanak téged  Png rózsa csokor  Tanuld meg ezt a versemet  Kaffka_Margit  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 21  A boldog családok mind hasonló...  Png fotel  Facebookon kaptam  Png virág  Png csokor  Tavaszi kép  képre írva  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért...  Nem tudhatod  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png kutya  Julian Brass gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nevem  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Neked tudnod kell  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ne kapaszkodj magasabbra, 
Bejegyzés Címkék
fizikai helye, hőmérséklet éppen, helye Ábrahám, dolgot mondja, isteni áldás, hegyen erednek, hegyeiből pedig, egész nemzedékből, népe számára, csodálatos otthonod, fejed fölé, olyan házad, minden amit, szószerinti fizikai, szomszédságban, megteremtette, meghallgatott, folyóvizeknek, elkészítettem, gyülekezetben, kívánságaink, zsoltárokban, bányászhatsz, szükségemben, szószerinti, nemzedékből, forrásoknak, gránátalmát, szűkölködöl, elkészített, dicsősségbe, munkahelyen, hőmérséklet, csodálatos, ábrahámnak, jóllakásig, városokban, választott, segítségül, rokonságod, elmenjenek, olajfáknak, megtalálod, atyáidnak, szavakkal, feledkezz, dolgokkal, számunkra, mindenben, kívánsága, kigondolt, állandóan, istenedet, tökéletes, bennünket, könyvéhez, hegyeiből, földedből, készített, hiányzott, dolgozzál, nagyszerű, olajfákat, töltöttél, amelyeket, szükségét, építettél, jutottunk, városokat, szűkösen, istennek, gyermeke, helyeden, földjére, bőségben, számodra, megásott, otthonod, kihoztál, copeland, ábrámnak, mindenki, atyádnak, amelynek, ugyanezt, köveiben, számukra, jákóbnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1887
  • e Hét: 6114
  • e Hónap: 17167
  • e Év: 78468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.