Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fontos tudnivalók a vízről
  2017-06-03 09:15:49, szombat
 
   
  20 meglepő tény, amit nem tudtál a vízről


1.

A Földön megtalálható víz mennyisége egy állandó érték, folyamatosan körforgásban van és idővel újrafelhasználódik. Így biztos lehetsz benne, hogy a víz, amit épp a poharadba töltesz, része volt a dinoszaurusz korszaknak is.

2.

Megállapítást nyert, hogy a víz bevitele 80%-kal növeli a fizikai álló- és a munkavégző képességet. Ha nem iszol elég vizet, a vér besűrűsödik és nehezebben folyik. Ez nem csak a szervekben és a szövetekben okozhat nehézségeket, de a szívben is, mert annak most ezt az eliszaposodott vért kell pumpálnia. Ezért a nappali fáradtság leggyakoribb oka valójában az enyhe kiszáradás.

3.

A víz az egyetlen olyan anyag, ami három fajta halmazállapotban is előfordul a természetben: folyadék, gáz és szilárd.

4.

Az emberi test kétharmad része és az agy 75%-a víz. Az emberi vér 83%-a, a csontok 25%-a víz. Víz teszi ki a paradicsom 90%-át, az ananász és a kukorica 80%-át és egy fa 70%-át. A lényeg: akárhova nézel, a víz ez élő szervezetek legfontosabb építőeleme.

5.

Üdítők, kávé és tea hiába szinte teljesen vízből készülnek, de koffein tartalmuk miatt, enyhe vízhajtó hatásuk van, és ezzel megakadályozzák, hogy a víz a szervezet minden fontos részébe eljusson. Mikor megiszol egy csésze kávét, az három pohár vizet hajt ki a szervezetedből.

vízivás fontossága

6.

Az ivóvíz színtelen, szagtalan, íztelen és természetes pH értéke 7, ami se nem savas, se nem lúgos, hanem semleges érték.

7.

Víz több anyagot old, mint bármely más folyadék. Bárhol folyjon, a szervezetben vagy a vízvezetékekben, a víz vegyi anyagokat, szennyeződéseket, ásványi anyagokat és tápanyagokat hordoz magával.

8.

Amikor valakinek szomjúság érzete támad, addigra a szervezet már 1%-ot veszített vízháztartásából. Inni még az előtt kell, hogy a szomjúságérzet jelentkezne.

9.

Ha egy cigarettacsikket száraz talajon eldobnak, az 1 köbméternyi talajvizet szennyez be. Ha ezt a cigarettacsikket vízbe dobják, akkor a tönkretett víz mennyisége ennek ötszöröse.

10.

Az otthoni vízhasználat körülbelüli 74%-a történik a fürdőszobában, 21%-a mosásnál és kb. 5%-a konyhában.

11.

Egy 10 perces zuhanyzás 75-200 liter vizet használ el. Érdekesség, hogy kb. 150 ezer liter víz kell egy közönséges személygépkocsi előállításához, beleértve a gumikat is.

12.

A klórozott vízben való fürdésnél tudni kell, hogy a nedves bőr két oldala között 100-200 millivoltos potenciál különbség alakulhat ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal “kiszivattyúzza". Legyengült immunrendszer esetén, a klóros vízben való rendszeres fürdések után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel.

13.

A vesében a teljes vérmennyiség 20-25 alkalommal kerül megszűrésre naponta. A vese önmagában körülbelül 150 liter folyadékot szűr át egy nap alatt. Ezzel szemben egy nap kb. 2-4 liter víz vész el a vizelettel, légzéssel vagy verítékkel az emberi szervezetből. Emiatt, ha nem folyamatosan iszunk vizet, a vesék nem tudják ellátni a funkciójukat és ez vesebetegséget eredményezhet.

14.

1986 végén, a World Health Organization hivatalosan is kijelentette, hogy a betegség-előfordulások gyakorisága világszerte 80%-kal esne, ha minden embernek hozzáférhető lenne a tiszta ivóvíz.

15.

A víz segít fenntartani az egészséges testsúlyt, mert szabályozza az étvágyat és az anyagcserét. A vízfogyasztás jobb egészséghez vezet azáltal, hogy kiöblíti a szervezetből a salakanyagokat és baktériumokat, amik betegséget okozhatnak. A víz az elsődleges szállítási módja a tápanyagoknak a szervezetben, és elengedhetetlen a megfelelő vérkeringéshez is. A víz segíti az emésztési folyamatot és megelőzi a székrekedést is.

16.

Megfelelő mennyiségű víz bevitele képes csökkenteni bizonyos rákos betegségek kockázat, úgymint vastagbélrák, hólyagrák, és a mellrák. A vízivás jelentős mértékben csökkentheti az ízületi fájdalmat és a hátfájást is.

17.

A víz a legjobb ránctalanító, mert természetesen hidratálja a bőrt, és biztosítja a sejtképződését a bőr rétegei alatt, hogy az egészséges és ragyogó legyen.

18.

Magyarországon a csapvizet 95%-ban felszín alatti vizekből nyerjük, ellentétben más országokkal, ahol kénytelenek folyók és tavak tisztított vizét inni, ami sokkal jobban ki van téve a szennyezéseknek. Nálunk sok helyen karsztvíz vagy ásványvíz minőségű víz folyik a csapból.

19.

A csapvíznek a benne található klór miatt van keserű mellékíze. Ahogy a klórt eltávolítjuk a csapvízből, a víz nagyon finom és iható lesz.

20.

Akár minden nap karsztvizet vagy ásványvizet ihatunk, ha felszerelünk egy konyhai vízszűrőt. A klór eltávolítása utána a magyar csapvíz minősége vetekszik a legdrágább ásványvizek minőségével.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: cigarettacsikket, szennyeződéseket, halmazállapotban, vízháztartásából, megakadályozzák, elengedhetetlen, vízvezetékekben, szennyezéseknek, személygépkocsi, kiszivattyúzza, salakanyagokat, eliszaposodott, előállításához, vérkeringéshez, legkülönbözőbb, sejtképződését, szomjúságérzet, szervezetedből, magyarországon, vesebetegséget, immunrendszer, vízfogyasztás, baktériumokat, megállapítást, fürdőszobában, természetesen, eredményezhet, tápanyagoknak, előfordulások, székrekedést, vérmennyiség, eltávolítjuk, nehézségeket, felszerelünk, szervezetből, vízhasználat, állandó érték, poharadba töltesz, dinoszaurusz korszaknak, fizikai álló-, munkavégző képességet, szövetekben okozhat, eliszaposodott vért, nappali fáradtság, enyhe kiszáradás, egyetlen olyan, emberi test, csontok 25%-a, paradicsom 90%-át, kukorica 80%-át, szervezet minden, csésze kávét, World Health Organization,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png kislány  Egy lelki imádság  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Irgalom és ítélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hiányzik  Örülök, hogy látlak!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  képre írva  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy maradéktalanul uralt világ  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Popper Péter szavai  képre írva  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Akarat  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  Egy hatékony szolga  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Adakozás  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó cicák  Szívem  Alázat  Éretlen vers  Png telefon  Sose bánj semmit  Nem méltó hozzád  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Lóhere  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó éjszakát  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
állandó érték, poharadba töltesz, dinoszaurusz korszaknak, fizikai álló-, munkavégző képességet, szövetekben okozhat, eliszaposodott vért, nappali fáradtság, enyhe kiszáradás, egyetlen olyan, emberi test, csontok 25%-a, paradicsom 90%-át, kukorica 80%-át, szervezet minden, csésze kávét, három pohár, ivóvíz színtelen, szervezetben vagy, előtt kell, szomjúságérzet jelentkezne, cigarettacsikket száraz, cigarettacsikket vízbe, otthoni vízhasználat, közönséges személygépkocsi, klórozott vízben, elektronokat valósággal, klóros vízben, legkülönbözőbb allergiás, teljes vérmennyiség, vese önmagában, emberi szervezetből, tiszta ivóvíz, egészséges testsúlyt, vízfogyasztás jobb, elsődleges szállítási, megfelelő vérkeringéshez, emésztési folyamatot, vízivás jelentős, ízületi fájdalmat, legjobb ránctalanító, csapvizet 95%-ban, benne található, klórt eltávolítjuk, konyhai vízszűrőt, klór eltávolítása, magyar csapvíz, legdrágább ásványvizek, cigarettacsikket, szennyeződéseket, halmazállapotban, vízháztartásából, megakadályozzák, elengedhetetlen, vízvezetékekben, szennyezéseknek, személygépkocsi, kiszivattyúzza, salakanyagokat, eliszaposodott, előállításához, vérkeringéshez, legkülönbözőbb, sejtképződését, szomjúságérzet, szervezetedből, magyarországon, vesebetegséget, immunrendszer, vízfogyasztás, baktériumokat, megállapítást, fürdőszobában, természetesen, eredményezhet, tápanyagoknak, előfordulások, székrekedést, vérmennyiség, eltávolítjuk, nehézségeket, felszerelünk, szervezetből, vízhasználat, szervezetben, folyamatosan, körforgásban, kijelentette, csökkentheti, leggyakoribb, megtalálható, legfontosabb, természetben, funkciójukat, elektronokat, vastagbélrák, ránctalanító, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 328
  • e Hét: 11540
  • e Hónap: 27940
  • e Év: 149813
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.