Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egészséges emberek reggeli rituáléja
  2017-10-02 10:37:10, hétfő
 
  A reggeli egészséges rituálék nagyon jót tesznek a közérzetünknek, amelyek a nap alaphangulatát is képesek meghatározni, pozitív irányba mozgatni. Csak adjon magának egy esélyt és próbálja ki ezeket a reggeli szertartásokat, meglátja, hogy mennyivel könnyedebb és egyszerűbb lesz a napja.

Keljen fel minden nap legalább húsz perccel korábban, mint ahogyan eddig tette. Így sokkal több ideje lesz igazán felébredni, önmagával foglalkozni. Ha a teste felfrissült, akkor a lelke is könnyebben áthangolódik a reggeli ébredésre és így sokkal kipihentebben és üdébben mehet el minden reggel dolgozni.

Meditáljon! Ez megadja az adott nap hangulatát. Vonuljon el a lakás egy csendes zugába és töltődjön, összpontosítson a jó és a pozitív dolgokra. Ha így tesz, biztos lehet benne, hogy senki és semmi nem tudja majd felbosszantani munkába menet.

Reggelente igyon meg egy pohár meleg, citromos vizet, ami nagyon jót tesz az emésztésnek. Az emésztési zavar gyakran okoz rossz hangulatot, viszont ha nincsenek emésztési problémáink, a kedvünk is sokkal jobb lesz és sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatunk.

Ha van módja és ideje, minden reggel csodálja meg a természetet. Merüljön el a napfelkeltében, szemlélje meg a felhőket, hallgassa a madarak dallamos énekét. A természeti csodák is annyira fel tudnak bennünket tölteni, amiből egész nap töltekezhetünk. Rohanó életünk miatt szükségünk is lehet pár perc csöndre, nyugalomra és békére, amit a természet megadhat nekünk.

Mozogjon! Ha reggelente nem tud fél órát vagy egy órát a testedzésre szánni, akkor csak tornázzon tíz percet vagy sétáljon ugyanennyit. A testmozgás energiát biztosít számunkra, amire nagy szükségünk is van, hogy a napközbeni teendőinket el tudjuk látni és ne dőljünk ki már délután három órakor.

Ha kihagyja a reggelit, akkor ingadozni fog a vércukorszintje, megfájdulhat a feje. Viszont az egészséges emberek mindig reggeliznek, ráadásul mindig tápanyagban dús reggeli kerül az asztalukra. A reggeli nemcsak a közérzetünkre van pozitív hatással, de a munkánkat is sokkal hatékonyabbá teszi.

Az ebédszünet azért van minden munkahelyen, hogy azt étkezéssel töltsük. Persze csak ideális esetben. Aki kihagyja az ebédet, nemcsak fáradt és nyűgös lesz, de este sokkal többet fog enni, így azon sem csodálkozhat, ha gondok lesznek a súlyával.

Készítsen napi és heti tervet. A szervezetlen élet nagyon sok stresszel és szorongással járhat együtt. Mindemellett fontos, hogy rugalmas maradjon, hiszen az élet kiszámíthatatlan, mindig közbe jöhet egy határidős munka és ilyenkor jó, ha nem stresszelünk, hanem rugalmasan állunk hozzá a dolgokhoz.

Reggelente hallgasson pihentető, nyugtató zenét és jobb, ha ebben a napszakban elfelejti a híreket, hiszen ezzel csak a saját nyugalmát bolygatja fel. Az inspiráló és felemelő muzsika segít megszabadulni a szorongástól és a munka miatt érzett aggodalmaktól.

Legyen hálás minden reggel azért, amilye van. Soha nem azt kell néznünk, hogy milyen dolgaink nincsenek, vagy mit kellene még megszereznünk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Mindig annak kell örülnünk, amink van. Észre kell vennünk a jó dolgokat, meglátni az élet szép oldalát. Fontos, hogy átértékeljük az életünket és ne a nincsre, hanem a vanra összpontosítsunk, mert boldogok és megelégedettek csakis ebben az esetben lehetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: összpontosítsunk, kiszámíthatatlan, vércukorszintje, összpontosítson, napfelkeltében, alaphangulatát, megelégedettek, szertartásokat, töltekezhetünk, közérzetünknek, felbosszantani, megszereznünk, kipihentebben, aggodalmaktól, megszabadulni, közérzetünkre, mindemellett, áthangolódik, szorongástól, szorongással, átértékeljük, stresszelünk, megfájdulhat, meghatározni, szervezetlen, csodálkozhat, hatékonyabbá, munkahelyen, emésztésnek, foglalkozni, természetet, testedzésre, ugyanennyit, problémáink, teendőinket, felfrissült, reggeli egészséges, reggeli szertartásokat, teste felfrissült, reggeli ébredésre, csendes zugába, pozitív dolgokra, pohár meleg, emésztési zavar, madarak dallamos, természeti csodák, természet megadhat, testedzésre szánni, testmozgás energiát, napközbeni teendőinket, egészséges emberek, reggeli nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Görgess  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Virágos mező  képre írva  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Havasi gyopár  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  A máj egészségét biztosító és ...  képre írva  Szép álmokat!  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Öröknek hinni . . .  Nárciszok  képre írva  Virágos mező  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Kezdjük annak a megértésével,....  Az idegen országok éghajlata  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Szimbólumok  Maci az északi fény alatt  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Esti kép  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Nárciszok  J. Donald Walters  A jó lelkek  Alvó cica  képre írva  Esti képek  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Boldogság  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Levél lány  Nagy Feró megmondta?  virágvasárnap  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Esti kép  Halhatatlan boldog percek . ....  Alvó baby  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Alvó cica  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
reggeli egészséges, reggeli szertartásokat, teste felfrissült, reggeli ébredésre, csendes zugába, pozitív dolgokra, pohár meleg, emésztési zavar, madarak dallamos, természeti csodák, természet megadhat, testedzésre szánni, testmozgás energiát, napközbeni teendőinket, egészséges emberek, reggeli nemcsak, ebédszünet azért, szervezetlen élet, élet kiszámíthatatlan, határidős munka, napszakban elfelejti, saját nyugalmát, munka miatt, élet szép, vanra összpontosítsunk, esetben lehetünk, összpontosítsunk, kiszámíthatatlan, vércukorszintje, összpontosítson, napfelkeltében, alaphangulatát, megelégedettek, szertartásokat, töltekezhetünk, közérzetünknek, felbosszantani, megszereznünk, kipihentebben, aggodalmaktól, megszabadulni, közérzetünkre, mindemellett, áthangolódik, szorongástól, szorongással, átértékeljük, stresszelünk, megfájdulhat, meghatározni, szervezetlen, csodálkozhat, hatékonyabbá, munkahelyen, emésztésnek, foglalkozni, természetet, testedzésre, ugyanennyit, problémáink, teendőinket, felfrissült, tápanyagban, reggeliznek, természeti, asztalukra, könnyebben, napközbeni, hallgasson, reggelente, felébredni, napszakban, egészséges, hangulatot, szükségünk, könnyedebb, testmozgás, étkezéssel, hangulatát, ebédszünet, egyszerűbb, rugalmasan, meditáljon, nyugalomra, nincsenek, munkánkat, töltődjön, emésztési, hallgassa, tornázzon, határidős, természet, ingadozni, készítsen, stresszel, számunkra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 130 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.