Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Másfélezren a Parlament előtt
  2009-02-23 20:21:19, hétfő
 
   
  2009 február 23




Nagyjából másfél ezren gyűltek össze a Parlament épülete előtt, hogy jelenlétükkel is követeljék a parlament takarodását. A Kossuth tér környékén lesben a rendőrök, az országgyűlés önfeloszlatásáról szavaznak ma a Házban. A téren megjelent Budaházy György, Melocco Miklós és Gonda László is.

16:40 A tömegben elterjedt, hogy Wittner Mária üzent a kint fagyoskodóknak. Az üzenet szövege: "Tartsatok ki, ötkor lesz a szavazás, aztán a jobboldali képviselők kijönnek hozzátok a kordonokhoz." (Időközben ugyanis a Parlament előtti részt a rohamrendőrök előtt már el is kordonozták. Még oldalról "szabad a pálya".) Az eddigi megszokott arcokhoz képest viszont úgy tűnik, hogy a Fidesz rajongótáborából is elég sokan érkeztek, noha a tömeg létszáma már kevesebb, mint kezdéskor, többen az időjárásnak tudják be ezt a csökkenést. Az emberek a kiabálásokon kívül békések, énekelnek és a dalok szünetében felhangzik a kormány távozását követelő jelszó.

16:29 Ebben a pillanatban újabb beöltöztetett osztag indult el a Parlament épületének irányából és a rendőri akciókat kamerázó autó is a keménymag elé állt be. Vélelmezhetően előbb-utóbb ebből tömegoszlatás lesz.

16:25 Időközben megjelent a téren Budaházy György hazafi és testvére, Budaházy Edda is. Budaházyék pár hógolyót dobtak a rendőrsorfal irányába, de a tüntetők közül többen felszólították őket, hogy ezzel a cselekedeteikkel a rendőrök érdekét szolgálják. Budaházy kiállt igaza mellett, és azt hangsúlyozta a hozzá gyűlt embereknek, hogy vállalja, amit elkövet, és most legalább lehet szondázni az új szabályozást, miszerint tojás- és galacsindobálásért is börtön járhat. Budaházy felhívta a figyelmet, eddig mindig csak összejöttek az emberek, beszéltek, kiabáltak, vártak, és nem történt semmi érdemben.

A tömegben feltűnt Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész is, aki tudósítónkkal beszélgetve azt nehezményezte, hogy a beöltözött rendőrök közül páran eltakarják azonosítószámukat. Most már a Parlament előtt és oldalán is pajzzsal a kezükben állnak a rohamrendőrök, ahol szellősebb a tömeg ott fél métereként, a sűrűbb tömegnél pedig közvetlenül egymás mellett, élő láncot alkotva.

16:11 A rendőrök körülbelül négy méterre előre szorították a tömeget a villamossínek felé, az első oszlatócsoport mögött a Parlament épületénél felsorakoztak és bevetésre készen állnak a pajzsos rohamrendőrök is. A tömeg fél lépésenként hátrál.

16:08 Vonulnak a rohamosztagosok a Parlament előtt a 4-es kapu irányába, a Batthyány-örökmécses előtt pedig már kiszálltak a csapatszálltó járműből. A pajzsok, a hosszú csőrű gumibotok elő vannak készítve. Most áll be a robotzsaru sorfal a régi kordonok helyére, egymás mellé szorosan, a tömegből egy-két hógolyó is repül. A rendőrök a legjobban kiabáló mag irányába sorakoznak fel. Ezekben a pillanatokban még nem tudni, hogy kezdődik-e a tömegoszlatás, mindenesetre a tömegből már többen visszafelé hátrálnak. A Batthyány-örökmécsestől rohamlépésben indulnak a felfegyverzett alakulatok a Kossuth tér irányába, egy részük a metróbejáratot foglalja el és jobbra indul az első beléptető rendszer felé. A hangulat és a helyzet kezd feszülni.

15:59 Távolabb lévő, és a környező utcákat is járó informátoraink szerint csak látszatnak tűnik a rendőrmentesség, több tucat mikrobusz, rabszállító autó is várakozik. A tömegben egyre inkább elhangzanak azok a vélemények, hogy a hatalom nem véletlenül nem kerítette el a Parlament épületét a tértől, s minden valószínűség szerint provokációkkal akar felkészülni már most március 15-ére. Az, hogy nincs kordon, azt is jelenti, hogy talán mégis békétlenebb lesz a történet, mint előre látszott.

15:45 Megéri rendőrök, nyolcvanezerért? - kiabálja a tömeg, amikor elvonul a Parlament oldalbejárata előtt a megerősített és teljes fegyverzetben lévő rendőrosztag. A tömeg egyre hangosabb és elkeseredettebb, a jelszavak is keményednek. (Hazaárulók! ÁVH! Le Gyurcsánnyal, le a kormánnyal! Oszoljatok!) Egyre több az Árpád-sávos zászló és a tömegből már a Parlament 4-es kapuja felé is páran "sétálgatnak". Gonda László is megjelent a téren, hívei körbefogják, és ez a mag követeli a leghangosabban a kormány lemondását.

15:35 A tömeg lassan kezd tömörülni az Országház bejáratánál. Lassan, de biztosan szállingóznak az emberek és már a szokásos jelszavak - Gyurcsány, takarodj! Hazaárulók! - is elhangzanak. A Parlament épületéből kijövő egy-két képviselő közönnyel az arcán megy a nagy értékű személykocsijaihoz, amelyet készenléti, de nem robotegyenruhába öltöztetett rendőrök őriznek. Különösebb akció a kiabálásokon kívül eddig még nem volt, de a tömeg hangja egyre jobban erősödik.

15:09 A szokásostól eltérően nem sorakoztak fel rendőrhegyek, vízágyúk és különleges osztagok a Kossuth téren, még a megszokott szégyenkordont sem állították fel. Az országgyűlés önfeloszlatásáról szavaznak ma a Házban. Az interneten terjesztett felhívásra körülbelül 1000-1500 ember jelent meg a Parlament előtt Árpád-sávos és nemzeti zászlókkal. A tömeg várja, hogy mi lesz az eredménye eredménye a T. Házban az országgyűlés feloszlatására tett indítványnak. Az emberek kettesével-hármasával sétálgatnak, beszélgetnek. Egyedül a rendőrségi kamera pásztázza a Parlament előtt megjelenteket.

A 2-es villamos jár, különösebb forgalomlassító, -akadályozó akció eddig nem történt. Az óvatosabbak a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium árkádja alatt gyülekeznek, és kisebb csoportosulást látni a metróállomás bejáratánál is. Nincs színpad, és a máskor megszokott kellékek. Csak a zászlókat fújja a szél a csípősebbé váló időjárásban.

A tavaszi ülésszak harmadik ülésén elég foghíjasok a padsorok, így feltehetően nem oszlatja fel magát majd az országgyűlés. Mindez legkorábban délután 5 órakor derülhet ki.

HunHír.Hu
(Tudósítónktól)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rajongótáborából, cselekedeteikkel, vidékfejlesztési, robotegyenruhába, földművelésügyi, forgalomlassító, nyolcvanezerért, rohamosztagosok, rendőrmentesség, elkeseredettebb, vélelmezhetően, informátoraink, metróbejáratot, felszólították, provokációkkal, feloszlatására, szégyenkordont, leghangosabban, fagyoskodóknak, csoportosulást, felfegyverzett, szobrászművész, oszlatócsoport, tudósítónkkal, villamossínek, szállingóznak, tömegoszlatás, tudósítónktól, beöltöztetett, nehezményezte, rohamrendőrök, fegyverzetben, oldalbejárata, megjelenteket, pillanatokban, felsorakoztak, parlament takarodását, országgyűlés önfeloszlatásáról, téren megjelent, tömegben elterjedt, kint fagyoskodóknak, üzenet szövege, jobboldali képviselők, rohamrendőrök előtt, eddigi megszokott, tömeg létszáma, időjárásnak tudják, kiabálásokon kívül, dalok szünetében, kormány távozását, pillanatban újabb, rendőri akciókat, Budaházy György, Melocco Miklós, Gonda László, Wittner Mária, Budaházy Edda, Melocco Miklós Kossuth-díjas, Vidékfejlesztési Minisztérium,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrizkednünk kell...  A sors  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 19  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Kellemes délutánt kívánok  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png rózsa csokor  Idő  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gonosz démon-álarc  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Neked tudnod kell  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Neked tudnod kell  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Erdőn  Alvó cicák  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Örülök, hogy látlak!  Ne kapaszkodj magasabbra,  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  Sokan azt tartják  Alvó cicák  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  A sors  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19 
Bejegyzés Címkék
parlament takarodását, országgyűlés önfeloszlatásáról, téren megjelent, tömegben elterjedt, kint fagyoskodóknak, üzenet szövege, jobboldali képviselők, rohamrendőrök előtt, eddigi megszokott, tömeg létszáma, időjárásnak tudják, kiabálásokon kívül, dalok szünetében, kormány távozását, pillanatban újabb, rendőri akciókat, téren Budaházy, rendőrsorfal irányába, tüntetők közül, rendőrök érdekét, hozzá gyűlt, tömegben feltűnt, beöltözött rendőrök, kezükben állnak, sűrűbb tömegnél, rendőrök körülbelül, villamossínek felé, első oszlatócsoport, pajzsos rohamrendőrök, 4-es kapu, csapatszálltó járműből, hosszú csőrű, robotzsaru sorfal, régi kordonok, tömegből egy-két, legjobban kiabáló, felfegyverzett alakulatok, metróbejáratot foglalja, első beléptető, helyzet kezd, környező utcákat, tömegben egyre, tömeg egyre, kormány lemondását, tömeg lassan, szokásos jelszavak, arcán megy, nagy értékű, tömeg hangja, szokásostól eltérően, megszokott szégyenkordont, interneten terjesztett, tömeg várja, eredménye eredménye, országgyűlés feloszlatására, rendőrségi kamera, 2-es villamos, metróállomás bejáratánál, máskor megszokott, zászlókat fújja, csípősebbé váló, tavaszi ülésszak, rajongótáborából, cselekedeteikkel, vidékfejlesztési, robotegyenruhába, földművelésügyi, forgalomlassító, nyolcvanezerért, rohamosztagosok, rendőrmentesség, elkeseredettebb, vélelmezhetően, informátoraink, metróbejáratot, felszólították, provokációkkal, feloszlatására, szégyenkordont, leghangosabban, fagyoskodóknak, csoportosulást, felfegyverzett, szobrászművész, oszlatócsoport, tudósítónkkal, villamossínek, szállingóznak, tömegoszlatás, tudósítónktól, beöltöztetett, nehezményezte, rohamrendőrök, fegyverzetben, oldalbejárata, megjelenteket, pillanatokban, felsorakoztak, csapatszálltó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 746
  • e Hét: 1583
  • e Hónap: 10187
  • e Év: 46128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.