Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A birs 7 jótékony hatása
  2017-12-06 10:04:18, szerda
 
 



A mindenki által ismert mondás, miszerint napi egy alma az orvost távol tartja, a birs esetén is megállja a helyét. Az ősz illatos gyümölcse sikeresen veszi fel a harcot a megfázás, a hólyaghurut, a colitis és a depresszió ellen is.

A görög mitológia szerint Aphrodité, illetve Vénusz egy aranyalmát - arany birsalmát - kapott Paristól, mert a trójai királyfi őt tartotta a legszebbnek. Ezért már az ókorban a szerelem és a boldogság gyümölcsévé vált. Lássuk, miért érdemes beiktatni a birsalmát az étrendünkbe:

1. Erősíti az immunrendszert és jótékony hatással van a vérszegénységre, mivel számos vitamint. pektint és a tanint tartalmaz. Gazdag A-, B1-, B2-, B6- C-, E- és P-vitaminban, valamint ásványi anyagokban (vas, kalcium, kálium, foszfor, magnézium). Almasavat és csersavat is tartalmaz. A gyümölcsök közül a birsnek a legmagasabb a pektin tartalma. A pektin az emberi szervezet számára igen fontos, értékes rost. Szintén egyedülálló a P-vitamin (citrintartartom) tartalma, ami megelőzheti, vagy segítheti a skorbut, illetve a vérzékenység gyógyulását és a koleszterinszintet is szabályozza.

2. Étvágygerjesztő hatású: naponta egy fél birsalma elfogyasztása mézzel a lábadozási időszakban kiválóan meghozza az étvágyat.

3. Felveszi a harcot a hepatobiliáris betegségekkel: ide tartoznak az akut hepatitisz, krónikus. (ALP) hepatitisz, biliáris cirózis, rosszindulatú folyamat a máj érintettségével, stb. Mossunk meg 2-3 birset, vágjuk apró darabokra és napi három alkalommal együnk belőle. Ha a betegséget hányás kíséri készítsünk két birsből pürét, és azt fogyasszuk.

4. Csillapítja a vastagbélgyulladás tüneteit: ez alkalommal a birs magjait hasznosíthatjuk. Vegyünk 20 gramm magot és alacsony tűzön főzzük 2 deciliter vízben. Miután elpárolgott a folyadék fele, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, szűrjük le, és két adagban igyuk meg.

5. Köptető hatású, kezeli a bronchitist és a kezdeti fázisban lévő tuberkulózis tüneteit is enyhíti: főzzünk meg 3 deciliter vízben 100 gramm birsmagot az előbb ismertetett módszer szerint. A főzetből napi 3-4 alkalommal fogyasszunk el 2 teáskanállal. Köhögés vagy angina esetén egy birset reszeljünk meg, majd 2 deciliter forró vízben hagyjuk egy órán át. Ezután igyuk meg az infúziót vagy gargarizáljunk vele.

6. Kezeli a hólyaghurutot: fogyasszunk naponta 50-100 milliliter birslevet, ami vízhajtó és fertőtlenítő-hatású.

7. Antidepresszáns hatású: a jó kedélyünk megőrzése érdekében minden étkezés után együnk egy kanál birslekvárt. Éjszakára pedig az éjjeliszekrényre tegyünk 1-2 érett birset. Éteri összetevői nyugtatóan hatnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: éjjeliszekrényre, antidepresszáns, hasznosíthatjuk, érintettségével, citrintartartom, étvágygerjesztő, vérszegénységre, hepatobiliáris, immunrendszert, gargarizáljunk, elfogyasztása, betegségekkel, hólyaghurutot, rosszindulatú, tuberkulózis, teáskanállal, fertőtlenítő, vérzékenység, hólyaghurut, csillapítja, legmagasabb, elpárolgott, egyedülálló, legszebbnek, bronchitist, ismertetett, fogyasszunk, gyógyulását, birslekvárt, étrendünkbe, szabályozza, megelőzheti, gyümölcsévé, betegséget, anyagokban, alkalommal, mindenki által, orvost távol, birs esetén, depresszió ellen, görög mitológia, aranyalmát –, trójai királyfi, boldogság gyümölcsévé, tanint tartalmaz, gyümölcsök közül, pektin tartalma, emberi szervezet, vérzékenység gyógyulását, lábadozási időszakban, hepatobiliáris betegségekkel, akut hepatitisz, Gazdag A-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Lóhere  Garai Gábor - Takarítás  Akik bántanak téged  Rátalálsz  Alvó cicák  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Tanuld meg ezt a versemet  A televizió nem a kultúrát kép...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Fekete István - Akác  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mi lenne ha  Akarat  Elköszönt  Őrizkednünk kell...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Szép álmokat!  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hiányzik  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Fehér virág  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Esti kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Png virág  Kaffka_Margit  Esti kép  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Albert Einstein gondolata  Esti kép  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
mindenki által, orvost távol, birs esetén, depresszió ellen, görög mitológia, aranyalmát &#8211, trójai királyfi, boldogság gyümölcsévé, tanint tartalmaz, gyümölcsök közül, pektin tartalma, emberi szervezet, vérzékenység gyógyulását, lábadozási időszakban, hepatobiliáris betegségekkel, akut hepatitisz, betegséget hányás, birs magjait, folyadék fele, kezdeti fázisban, előbb ismertetett, főzetből napi, birset reszeljünk, infúziót vagy, kanál birslekvárt, éjjeliszekrényre tegyünk, éjjeliszekrényre, antidepresszáns, hasznosíthatjuk, érintettségével, citrintartartom, étvágygerjesztő, vérszegénységre, hepatobiliáris, immunrendszert, gargarizáljunk, elfogyasztása, betegségekkel, hólyaghurutot, rosszindulatú, tuberkulózis, teáskanállal, fertőtlenítő, vérzékenység, hólyaghurut, csillapítja, legmagasabb, elpárolgott, egyedülálló, legszebbnek, bronchitist, ismertetett, fogyasszunk, gyógyulását, birslekvárt, étrendünkbe, szabályozza, megelőzheti, gyümölcsévé, betegséget, anyagokban, alkalommal, aranyalmát, vitaminban, hepatitisz, lábadozási, fogyasszuk, időszakban, gyümölcsök, készítsünk, nyugtatóan, összetevői, depresszió, reszeljünk, milliliter, sikeresen, miszerint, birsmagot, boldogság, aphrodité, beiktatni, érdekében, birslevet, deciliter, birsalmát, szervezet, gyümölcse, magnézium, darabokra, mitológia, kedélyünk, tartalmaz, almasavat, megőrzése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.