Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minek nekünk külföldi gáz?
  2009-02-27 23:30:37, péntek
 
   
  Energiamezők Magyarországon

forrás: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Homoki-Szabó Attila

A mostani morális, politikai és alkotmányos válság leglényege mindeddig ismeretlen volt a magyar nép előtt. Itt az ideje, hogy elmondjuk, mi történt.

Magyarország valójában a világ közepe lett az utóbbi hónapokban, ha azt vesszük, hogy a nagyhatalmak vezetői melyik államra tekintettek a legtöbbször világtérképüket fürkészve.
Valami nagy atom-gáz-olaj tároló épül itt nekünk hamarosan.

A történet tulajdonképpen már 2004-ben elkezdődött, amikor az azóta EU-biztossá kinevezett Peter Mandelson megkezdte a kavarást Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választása körül.
Tony Blair főtanácsadója javasolta ugyanis a G8 csoport Sea Island-en rendezett 2004. júniusi találkozója alkalmával, hogy épüljön fel Magyarországon az a hatalmas energia-tározó és -fejlesztő
komplexum, amely megoldja Európa energia-éhségét. A terv hallatlanul bonyolult, nem csoda, hogy a beruházás előkészítése nem csak titkos, de összetett feladat is volt. Meggyőzni a ruszkikat, hogy nem baj, ha egy NATO-államban.
Meggyőzni az amerikaiakat, hogy mindig mindenki lojális lesz.
A németeknek tetszett, az olaszoknak kevésbé, a lényeg, hogy elvben megegyeztek.

A döntés tehát megszületett, hogy 2010-ig elkezdik építeni azt a központot, ahol a török és az orosz vezetékek összefutnak, és ami mellett egy új típusú nukleáris reaktor kísérleti üzeme is duruzsolhat.

Magyarország előnyei: az országnak nincs semmilyen katonai potenciálja, tehát sohasem kezdi majd erőszakosan államosítani a nagyok játékát. Magyarországon a legelfogadottabb a nukleáris energia a közvélemény szemében, 63% támogatja, míg az EU-átlag 40% körüli. Magyarország határos Ukrajnával, amit az oroszok már úgyis gyarmatosítottak, és közel van az Adria is.

Ehhez partnernek Mandelsonék a Medgyessy Péternél sokkal tárgyalóképesebb Gyurcsányt akarták. Jól ismerték őt, mert mindig kísérgette Medgyessyt a hivatalos találkozókra, ez a nyurga, anglománnak tűnő, stréber fiatalember. Kovács László a javaslatra rábólintott.
A miniszterelnök-váltás történetét ismerjük.
Az ötletet hivatalosan Blair már Gyurcsánynak nyújtotta be.
Ferinek tetszett az elképzelés, és megnyugodott, hogy ebből annyi pénz folyik be az államkasszába, hogy bőven van idő befoltozni a költségvetést.

2006 február végén látszólag minden ok nélkül idejött Putyin.

"Gazdasági, energetikai diplomáciát folytatunk Oroszországgal" - mondta egy nemzetbiztonsági szakértő akkoriban arról, hogy mégis mi értelme volt a látogatásnak.
Ez volt az a pillanat, amikor Gyurcsány megegyezett az utolsó részletkérdésekben is az addig nehézkesnek bizonyuló oroszokkal.

2006 májusában Gyurcsány Ferenc találkozott Henry Kissingerrel. Erről a magyar sajtó nagyon szűkszavúan számolt be. A kormányszóvivő azt mondta, hogy az amerikai-magyar kapcsolatokat
tekintették át, a Gyurcsány-blogban meg volt egy bejegyzés, hogy áttekintették Európa és Amerika helyzetét a világban. Utóbbi járt közelebb az igazsághoz.
Ekkor már a nagy nemzetközi szerződés szövegének részleteit tisztázták. Gyurcsány biztosította Kissingert, hogy a választási győzelme után teljes gőzzel kezdődhet a világ eddigi egyik legnagyobb energetikai beruházásának előkészítése, és megmutatta a Putyinnal aláírt szándéknyilatkozatot.
Február és május között a választások miatt jegelték az ügyet, de Kissinger már az új kormány eskütétele előtt iderohant.

2006. június 22-én volt a nagy áttörés az ügyben.
George W. Bush személyesen jött Budapestre, az utolsó papírokat aláírni orosz kollégáival.
Azt ugyan senki nem gondolta, hogy az emberek majd elhiszik, hogy júniusban jön októbert ünnepelni, de hát elhitték, és ehhez sokat segített a CNN élő adása, amelynek közvetítésére a CIA kötelezte a tévéadót.
Miközben egész Budapest le volt zárva, egy titkos delegáció szintén szabadon mozgott: a Gazprom vezérkara. Alekszej Miller, a Gazprom első számú ura éppen június 21-én érkezett Budapestre, hogy zárt ajtók mögött tárgyaljon Gyurcsány Ferenccel.

Másnap a Gazprom és a Bush-kabinet vezetői aláírták az utolsó aláírnivalót, és Jalta óta a legfontosabb nagyhatalmi megegyezésre pecsét kerülhetett.
Miközben a magyar sajtó azt hitte, hogy itt most az a kérdés, hogy Sólyom László beszól-e Guantanamo miatt, vagy hogy Táncsics börtönét most tényleg visszakapjuk-e, addig a Gazprom és a State Department vezetői lepapírozták Magyarország és Európa jövőjét.
A tervezett beruházás háromszor annyi pénzt mozgat meg, mint a II. Nemzeti Fejlesztési Terv teljes kerete.

A dologba azonban egy apró hiba csúszott. Gyurcsányék kihagyták a remek orosz kapcsolatokkal bíró szocialista nehézipari maffiát. Puch László, Knopp András, Kapolyi László és társaik mellett úgy mentek el a szervezők, mintha itt se lettek volna. Pedig ők még Mogiljevics idején könyékig benne jártak az orosz gáz európai közvetítésében.
Ez bosszúért kiáltott.

Miután a Gyurcsány-Kóka páros rendre elhajtotta őket, augusztusban az öregfiúk Puch László közvetítésével eladták az őszödi beszédet a Fidesznek. Orbán Viktor megnyugodott, hogy az április fiaskót könnyű lesz helyrehozni, és izgalmában még erdélyi látogatásakor meghirdette a szeptember 23-i gyűlést a Hősök terére. Egyszerűen képtelen volt kivárni amíg hazajön, annyira felélénkült. Az volt a terve, hogy addig a hazugság/illegitim szlogeneket jól bejáratják, és a téren lejátsszák az őszödi beszédet. Jó minőségben, óriási hangfalakból. Döbbent arcú tízezrek.
Mindenütt megismételt híradó-bevágások, satöbbi.

Gyurcsányék azonban kaptak egy fülest, hogy mi készül ott. Feriék elébe menve az eseményeknek kinyomták a szöveget maguk. Gyurcsány Győrből azonnal reagált, a legkisebb zavar és meglepettség nélkül beindult a kommunikációs gépezet.

Orbán köpni-nyelni nem tudott, keddre tért magához, addig meg se szólalt nyilvánosan, és aznap is csak délután.

Hétfőn azonban közbejött még egy mentőötlet. A Szabadság téri tv-ostrom kezdetekor Gyurcsány leporolta az 56-os kommunista tankönyvet, és az akkori módszert sikeresen alkalmazta.
Ahogy akkor is hagyták a vérengzést a rádió előtt, ő is visszafogta a rendőröket a TV-nél.
Azt akarta, hogy az ország egyrészt megijedjen, másrészt lehetőség legyen statárium bevezetésére.

Elég volt néhány brutális megtorló ítéletet hozni, hogy az emberek elgondolkozzanak azon, hogy már csak járókelőnek is lenni két év letöltendő szabadságvesztés.

Ugyanakkor a lángoló autók képe, és másnap a mesterségesen hosszúra nyújtott ütközet a Blahán biztosította, hogy a közvélemény és az ellenzék is óhajtsa a rendet.

Putyint még így is nyugtatgatni kellett. Gyurcsány ezért kedden gyorsan elrepült Szocsiba.
"Európának szüksége van az orosz energiahordozókra, Oroszországnak az európai fogyasztókra.
Aki itt valamit nem ért, az előbb-utóbb rajtaveszít" - idézte Gyurcsányt a Kommerszant című orosz lap. Putyin pedig ezt bírta mondani szintén azon a kedden:
"Semmi nem mutat arra, hogy ne valósulna meg a Magyarország területén tervezett hatalmas gáztározó, amely nemcsak a magyarországi gázellátás stabilizálását, de az egész európai ellátást szolgálja."
A másik feladata Gyurcsánynak az volt, hogy megkérje Putyint, az orosz titkosszolgálat tegyen már rendet a renitens gáz-lobbista ős- kommunisták között.
Meg nézzenek már utána, nem a régi, Jelcin-érában feltört Gazprom- vezetők keverik-e .....t.

Nyugi még ekkor sem volt.
Ferinek el kellett rohannia Berlinbe is, mert Európa legnagyobb gázfogyasztói a németek, és ők nagyon nem akarják, hogy az ellátás akadozzon egy kormányválság miatt.
Meg kíváncsiak voltak, hogy akkor most Putyin lemondta az egészet vagy nem.
Ezért volt olyan sürgős az a kínosra sikeredett randi Angela Merkellel. Épp azon a pénteken a városban volt a francia és a belga miniszterelnök is, akik szintén szerettek volna megnyugodni.

Ugyanezen a napon, tehát 22-én jelent meg az osztrák-sajtóban a Strabag-botrány, amelyben az egyetlen név szerint bemószerolt magyar politikus Puch László volt.
Gyurcsány kis EU-segítséggel is üzent az áruló lobbinak, hogy kuss a nevük.
Közben a Putyin-vonalról nyugalomra intette őket az orosz titkosszolgálat is.

Orbán Viktort csak az önkormányzati választások után avatták be a részletekbe, bár a beruházásról nagy vonalakban azért tudott.

Amikor október 4-én este 100 üzletemberrel tárgyalt hivatalos megfogalmazás szerint, akkor mondták el neki, hogy hagyja békén a kormányt, amíg az építkezés meg nem kezdődik.

Addig az amerikai - orosz - német - EU alkut károsan befolyásolná egy esetleges kormányváltás,
nem kéne az időt húzni, mert a végén még a szlovákok építhetik meg azt a nagy valamit.

Orbán pénteken a saját tüntetésén, több tízezer híve előtt jelentette be, hogy nem akar kormányt dönteni. Cserébe Gyurcsány elfogadta, hogy 2009 körül kiszáll.
"Ha már buknom kell, akkor jobb, ha a reformok végrehajtása után bukok ebben az országban" -
mondta 12-én Londonban.

A megegyezés után most már tényleg nincs akadálya annak, hogy tavasszal markolók szántsák fel Magyarországot, és itt folyjon össze a kelet összes gáza és olaja egy bazi nagy reaktor alatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnökké, szabadságvesztés, legelfogadottabb, nemzetbiztonsági, tárgyalóképesebb, gyarmatosítottak, elgondolkozzanak, világtérképüket, titkosszolgálat, kormányszóvivő, miniszterelnök, közvetítésében, magyarországon, magyarországot, kapcsolatokkal, tulajdonképpen, közvetítésével, oroszországgal, oroszországnak, stabilizálását, kormányváltás, látogatásakor, közvetítésére, kommunikációs, üzletemberrel, beruházásának, magyarországi, kapcsolatokat, áttekintették, önkormányzati, gázfogyasztói, kormányválság, államkasszába, megfogalmazás, mesterségesen, főtanácsadója, mostani morális, világ közepe, utóbbi hónapokban, nagyhatalmak vezetői, történet tulajdonképpen, terv hallatlanul, beruházás előkészítése, németeknek tetszett, olaszoknak kevésbé, döntés tehát, orosz vezetékek, országnak nincs, nagyok játékát, nukleáris energia, hivatalos találkozókra, javaslatra rábólintott, Energiamezők Magyarországon, Homoki-Szabó Attila, Peter Mandelson, Gyurcsány Ferenc, Tony Blair, Medgyessy Péternél, Kovács László, Henry Kissingerrel, George, Alekszej Miller, Gyurcsány Ferenccel, Sólyom László, State Department, Nemzeti Fejlesztési Terv, Puch László, Knopp András, Kapolyi László, Orbán Viktor, Gyurcsány Győrből, Angela Merkellel, Orbán Viktort, Cserébe Gyurcsány,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Borzasztó  Alvó cica  Szívek  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Megígért békesség  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Paul David Tripp Április 14  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péterre emlékezünk  ajándék, mellyel meglepem  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szívek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Hamvas Béla  Vidámság  jó reggelt  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Robert Merle tollából  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  képre írva  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét kedves látogatóimn...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az ember emlékekből áll  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hamvas Béla  Megígért békesség  Alvó kislány  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A felvilágosodás...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Nagy és kis csodák  Szép álmokat!  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  A gyulladáscsökkentő és csonte...  jó reggelt  Azért kaptad  Zilahy Lajos mondta  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  40 felett  Vidámság  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Alvó kislány  "Ez egy csoda" 
Bejegyzés Címkék
mostani morális, világ közepe, utóbbi hónapokban, nagyhatalmak vezetői, történet tulajdonképpen, terv hallatlanul, beruházás előkészítése, németeknek tetszett, olaszoknak kevésbé, döntés tehát, orosz vezetékek, országnak nincs, nagyok játékát, nukleáris energia, hivatalos találkozókra, javaslatra rábólintott, ötletet hivatalosan, nemzetbiztonsági szakértő, addig nehézkesnek, magyar sajtó, amerikai-magyar kapcsolatokat, nagy nemzetközi, választási győzelme, világ eddigi, választások miatt, nagy áttörés, utolsó papírokat, emberek majd, titkos delegáció, utolsó aláírnivalót, legfontosabb nagyhatalmi, tervezett beruházás, dologba azonban, apró hiba, remek orosz, öregfiúk Puch, őszödi beszédet, április fiaskót, szeptember 23-i, téren lejátsszák, eseményeknek kinyomták, szöveget maguk, legkisebb zavar, kommunikációs gépezet, 56-os kommunista, akkori módszert, rádió előtt, ország egyrészt, emberek elgondolkozzanak, lángoló autók, mesterségesen hosszúra, orosz energiahordozókra, európai fogyasztókra, előbb-utóbb rajtaveszít, magyarországi gázellátás, egész európai, másik feladata, orosz titkosszolgálat, renitens gáz-lobbista, ellátás akadozzon, kormányválság miatt, egészet vagy, városban volt, belga miniszterelnök, áruló lobbinak, önkormányzati választások, beruházásról nagy, esetleges kormányváltás, időt húzni, szlovákok építhetik, nagy valamit, saját tüntetésén, reformok végrehajtása, megegyezés után, kelet összes, bazi nagy, miniszterelnökké, szabadságvesztés, legelfogadottabb, nemzetbiztonsági, tárgyalóképesebb, gyarmatosítottak, elgondolkozzanak, világtérképüket, titkosszolgálat, kormányszóvivő, miniszterelnök, közvetítésében, magyarországon, magyarországot, kapcsolatokkal, tulajdonképpen, közvetítésével, oroszországgal, oroszországnak, stabilizálását, kormányváltás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 207
  • e Hét: 950
  • e Hónap: 1897
  • e Év: 37838
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.