Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Konyhai növények az egészségünkért
  2018-06-14 11:16:10, csütörtök
 
  10 konyhai élelmiszer, amely jobb, mint a gyógyszerek :

Az elmúlt években egyre inkább elterjedt a természetes szerekkel való gyógyítás, legyen szó kisebb vagy akár súlyos betegségekről. Tulajdonképpen tele van a konyhánk olyan élelmiszerekkel, amelyeknek lenyűgöző gyógyhatásai vannak.

10 konyhai élelmiszer, amely orvosságként is működik:
Ezeket az ételeket nem csak a napi menühöz vagy az ételek ízesítéséhez használhatjuk. Ez a sok hozzávaló több különböző egészségügyi problémára és betegségre lehet gyógyír, ráadásul mellékhatások nélkül. Ezen felül megspórolhatjuk magunknak az időt, energiát és pénzt, amit a rendelőbe látogatásokra és a drága gyógyszerekre költenénk.

1, Kurkuma
A kurkuma az egyik legnépszerűbb konyhai fűszer. Fertőtlenítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt alkalmazható megfázás, köhögés, ízületi gyulladás, felsértett bőr, akné, pattanások és különböző gyomorbántalmak kezelésére. A kurkuma ezen kívül segít megelőzni az Alzheimer-kórt, minimalizálni a máj károsodását túlzott alkohol- vagy rendszeres fájdalomcsillapító-fogyasztás miatt, valamint fertőtleníteni a kisebb vágásokat és égéseket. Bizonyított tény, hogy azhatóanyagainak köszönhetően a kurkuma többfajta rák kezelésében is hasznosnak bizonyulhat, legyen az mell-, vastagbél-, tüdőrák vagy leukémia.

2, Gyömbér
A gyömbérnek gyulladáscsökkentő, görcsoldó, gombaölő, fertőtlenítő, antibakteriális és antivirális hatásai vannak, valamint erős természetes érzéstelenítő és fájdalomcsillapító. Ez a növény magas kálium-, mangán-, szilícium-, foszfor-, nátrium-, vas-, cink-, kalcium- és béta-karotinforrás, és tartalmaz A, C, E és B-komplex vitaminokat is. A gyömbér használható felkavart gyomor, emésztési zavar, hányinger, szédülés, testi fájdalmak, ízületi gyulladás, megfázás, köhögés vagy más légzési zavar, láz, gyomorégés és menstruációs görcsök kezelésére. A gyömbér ezen felül lassítja a petefészek rákos sejtjeinek növekedését.

3, Fahéj
A fahéjnak antioxidáns, fertőtlenítő, antidiabetikus, gyulladáscsökkentő, szélhajtó és felfúvódás elleni tulajdonságokkal rendelkezik. Olyan ásványokban is gazdag, mint a kálium, a kalcium, a mangán, a cink, a vas, a réz, a nicain, a piridoxin és az A-vitamin. A fahéjat megfázás, felfúvódás, emésztési zavar, gyomorégés, hányinger, hasmenés, ízületi fájdalmak és menstruációs görcsök csillapítására használják. Rendszeres fogyasztásával szabályozható a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintje, valamint csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát.

4, Fokhagyma
A fokhagymát sokan szupertápláléknak tartják a vízhajtó, izzasztó, köptető, élénkítő, antibakteriális, gombaölő, antivirális és fertőtlenítő hatásai miatt. Ráadásul tele van vitaminokkal és tápanyagokkal: van benne fehérje, kálium, kalcium, cink és még sok más ásványi anyag. A fokhagyma jó orvosság az asztma, a rekedtség, a köhögés, a krónikus hörghurut, a fülgyulladás, a torokgyulladás, a felfúvódás, a menstruációs görcsök, a sömör, a gyomorfájás, a bélgörcsök, a fogfájás, a rovarcsípések és az emésztési zavarok ellen. Még a koleszterinszintet is csökkenti, és megelőzi a stroke-ot is. Ez az erős illatú növény csökkenti a szívbetegségek és több rákfajta kialakulásának kockázatát.

5, Szegfűszeg
A szegfűszeg antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, szélhajtó és felfúvódás elleni hatásokkal rendelkezik, és sok vitamin, ásvány és rost van benne. A szegfűszeg használható lábgomba, kisebb égések, horzsolások, malária, kolera, felfúvódás, fogfájás, ízületi gyulladás, szájüregi fekélyek, ínygyulladás, izomfájdalmak, emésztési zavarok, hányinger és hányás kezelésére. A szegfűszegolaj gőzölésre is használható különböző légzési problémák, például megfázás, köhögés, arcüreggyulladás, asztma, hörghurut vagy tuberkulózis kezelésére. Habár általában biztonságos a fogyasztása, a szegfűszeg néhány emberben allergiás reakciókat válthat ki.

6, Kardamom
Ez az illatos növény nem véletlenül viseli a ,,fűszerek királynője" nevet. Szélhajtó, antioxidáns, fertőtlenítő, görcsoldó, vízhajtó és köptető hatásai vannak, és tele van káliummal, kalciummal, rézzel, vassal és magnéziummal. A kardamom bevált orvosság gyomorgörcsök, emésztési zavarok, felfúvódás, asztma, hörghurut, gyomorégés, rossz lehelet, szájüregi fekélyek, hányinger, húgyúti fertőzések és légzőszervi allergiák ellen. Mindemellett növeli az étvágyat, csökkenti a stressz szintjét és feloldja a feszültséget az izmokban. Habár a kardamomnak nincs ismert mellékhatása, terhesség alatt nem ajánlott a fogyasztása.

7, Köménymag
A köménymag gyulladáscsökkentő, szélhajtó, antioxidáns és felfúvódás elleni hatóanyagokkal rendelkezik. A magok gazdag rostforrások, ezen kívül tartalmaznak vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént és cinket is. Emésztési zavarok, felfúvódás, gyomorfájás, hasmenés, reggeli rosszullétek, hányinger, megfázás, köhögés, láz, torokfájás, bélgörcsök, amnézia és álmatlanság kezelésére szokták használni. Fellendíti az anyagcserét, és megkönnyíti a tápanyagok felszívódását a szervezetben. Egy nem rég zajlott kutatás szerint a köménymagfogyasztás elősegíti a terhes nőknél a fejlődő magzat egészségét és fejlődését, valamint lelassítja a mellrák és vastagbélrák rákos sejtjeinek növekedését.

8, Méz
A méznek antivirális, gombaölő, fertőtlenítő, antimikrobiális és parazitaölő hatóanyagai vannak, valamint tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot, klórt, rezet, vasat, mangánt, ként, cinket és foszfátot. Köhögés, torokfájás, húgyúti fertőzések, reggeli rosszullétek, gégegyulladás, ekcéma, gyomorfekély, ínyvérzés, kisebb sebek és égések, bőrfertőzések és ágybavizelés kezelésére használják. Természetes szénhidrátforrás, így a méz azonnal fellendíti a teljesítményt és a kitartást, valamint csökkenti a sportolók izmainak fáradtságát. Néhány rákfajta és a szívbetegségek kockázatát is csökkenti. A nyers mézet a férfiak impotenciájával és a nők termékenységével kapcsolatos problémákra is javasolják.

9, Vöröshagyma
A hagyma kiváló gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibiotikum, szélhajtó és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Magas a C, K, B1 és B6-vitamin-, biotin-, króm-, kalcium-, rost- és folsavtartalma. A vöröshagyma rendkívül hatásos gyógyír a tüdőgyulladásra, a krónikus hörghurutra, a rovarcsípésekre, az asztmára, a szénanáthára, a cukorbetegségre, az érszűkületre, a gyomorfertőzésekre, a hányingerre, a hasmenésre, a megfázásra és a köhögésre. A sokféle rákellenes hatóanyagai jelentős szerepet játszanak többfajta rák kialakulásának megelőzésében. A vöröshagymában ezen kívül króm is van, amely segít szabályozni a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét.

10, Citrom
A citrom az antioxidáns, rákellenes, gyógyító és immunjavító hatásairól híres. Rengeteg B- és C-vitamint, foszfort, fehérjét és szénhidrátot tartalmaz. A citromot számtalan probléma gyógyítására használják, például fejfájás, ízületi gyulladás, tüdőgyulladás, kisebb vágások, torokfertőzések, emésztési zavarok, székrekedés, fogproblémák, láz, korpa, belső vérzés, reuma, kisebb égések, elhízás, légzőszervi betegsége, kolera, vesekő és magas vérnyomás kezelésére. Ha rendszeresen fogyasztják, a citrom több olyan súlyos betegség megelőzésében is segít, mint a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák több fajtája.

Ha már ezek a mindennapi élelmiszerek ott vannak a konyhánkban, amelyeknek ennyi jótékony hatását ismerjük, fontos, hogy megpróbáljuk őket beépíteni a napi étrendünkbe, hogy ezzel egészségesebb életet élhessünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: vércukorszintjét, arcüreggyulladás, azhatóanyagainak, termékenységével, szénhidrátforrás, tulajdonságokkal, antimikrobiális, impotenciájával, cukorbetegségre, élelmiszerekkel, rovarcsípésekre, megspórolhatjuk, antibakteriális, gyomorbántalmak, tüdőgyulladásra, vércukorszintje, torokfertőzések, szívbetegségek, kialakulásának, torokgyulladás, csillapítására, folsavtartalma, antidiabetikus, fogyasztásával, vöröshagymában, szegfűszegolaj, fertőtleníteni, hatóanyagokkal, tulajdonképpen, karotinforrás, tápanyagokkal, szabályozható, érzéstelenítő, mellékhatások, minimalizálni, gyógyszerekre, elmúlt években, természetes szerekkel, konyhánk olyan, napi menühöz, ételek ízesítéséhez, rendelőbe látogatásokra, drága gyógyszerekre, egyik legnépszerűbb, kurkuma ezen, kisebb vágásokat, kurkuma többfajta, növény magas, gyömbér használható, gyömbér ezen, petefészek rákos, fahéjnak antioxidáns, Rengeteg B-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sorsunk miatt...  Márai Sándor tollából  Megígért békesség  Magamnak  Robert Merle tollából  Mindent de mindent visszakap  Egyszerű  Szép estét  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Alvó cica  Különleges  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  József Attila – Keresek ...  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 14  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  József Attila – Keresek ...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Pitypang szökőkút  Tanmese  Mindig lesz olyan  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tanmese  Magyar költészet napja  képre írva  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ma van a magyar költészet napj...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Eduardo Sacheri gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vito Giaquinto gondolata  Szeretem ujjad karcsuságait,  Magyar költészet napja  Márai Sándor tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Egy gondolat  Eduardo Sacheri gondolata  Ismeretlen: Ikarusz monda  Tanácsok egy pszichológustól  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Zilahy Lajos gondolata  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Hamvas Béla  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 12  Bársony székben  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A hagyma antibakteriális hatás...  Segíts neki dicsérni Téged  Jázmin  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  A pitypang legendája  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Vannak emberek 
Bejegyzés Címkék
elmúlt években, természetes szerekkel, konyhánk olyan, napi menühöz, ételek ízesítéséhez, rendelőbe látogatásokra, drága gyógyszerekre, egyik legnépszerűbb, kurkuma ezen, kisebb vágásokat, kurkuma többfajta, növény magas, gyömbér használható, gyömbér ezen, petefészek rákos, fahéjnak antioxidáns, fahéjat megfázás, 2-es típusú, szívbetegségek kockázatát, fokhagymát sokan, krónikus hörghurut, menstruációs görcsök, emésztési zavarok, erős illatú, szegfűszeg antioxidáns, szegfűszeg használható, szegfűszegolaj gőzölésre, szegfűszeg néhány, illatos növény, kardamom bevált, stressz szintjét, kardamomnak nincs, magok gazdag, tápanyagok felszívódását, terhes nőknél, fejlődő magzat, méznek antivirális, sportolók izmainak, nyers mézet, férfiak impotenciájával, hagyma kiváló, vöröshagyma rendkívül, krónikus hörghurutra, sokféle rákellenes, vöröshagymában ezen, citromot számtalan, citrom több, mindennapi élelmiszerek, napi étrendünkbe, vércukorszintjét, arcüreggyulladás, azhatóanyagainak, termékenységével, szénhidrátforrás, tulajdonságokkal, antimikrobiális, impotenciájával, cukorbetegségre, élelmiszerekkel, rovarcsípésekre, megspórolhatjuk, antibakteriális, gyomorbántalmak, tüdőgyulladásra, vércukorszintje, torokfertőzések, szívbetegségek, kialakulásának, torokgyulladás, csillapítására, folsavtartalma, antidiabetikus, fogyasztásával, vöröshagymában, szegfűszegolaj, fertőtleníteni, hatóanyagokkal, tulajdonképpen, karotinforrás, tápanyagokkal, szabályozható, érzéstelenítő, mellékhatások, minimalizálni, gyógyszerekre, bőrfertőzések, teljesítményt, izomfájdalmak, legnépszerűbb, gyomorgörcsök, tulajdonságai, rovarcsípések, gégegyulladás, látogatásokra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2860
  • e Hét: 9216
  • e Hónap: 22965
  • e Év: 227666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.