Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érrendszertísztítók
  2018-08-30 20:45:08, csütörtök
 
 



Ma hazánkban egyre többen küzdenek szív- és érrendszeri problémákkal. Köszönhető ez a felgyorsult életünknek, az egészségtelen táplálkozásnak, a dohányzásnak és a mozgásszegény életmódnak. Az érrendszer megbetegedésének az az oka, hogy az artériák falán úgynevezett plakkok képződnek, emiatt a vérerek pedig jelentősen leszűkülnek. Ez vezethet érszűkülethez, de súlyosabb esetben szélütést vagy akár halált is okozhat. Mitől szűkülhetnek be az erek? A dohányzásnak kifejezetten érszűkítő hatása van, de felelőssé tehető a magas vérnyomás, az elhízás és a magas koleszterinszint is. Helyes táplálkozással sokat tehetünk elmeszesedett, eltömődött ereinkért, még ha teljes javulást nem is érhetünk el ezzel. Sok esetben már csak a gyógyszerek vagy egy műtét segíthet a kialakult problémákon. Viszont ha nincsenek érproblémáink, akkor mindenképpen a megelőzésre kell törekedni.

Az egyik legismertebb értisztító a fokhagyma, amely csökkenti a gyulladásokat és a koleszterinszintet, erősíti az erek falát. Védelmet nyújt az erek elmeszesedésével szemben, de ismeretes antibakteriális hatásáról is. Mindemellett csökkenti a magas vérnyomást, így az infarktus megelőzésében is szerepet játszik.

A gyermekláncfű is hatékonyan tisztítja az ereket, és érdemes rendszeresen fogyasztanunk, ugyanis csökkenti a szervezet gyulladásait, serkenti az emésztést, és vizelethajtó tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az antioxidánsokban gazdag gránátalma megkönnyíti a vér áramlását, így az érfalak tisztításában játszik kiemelkedő szerepet. A gránátalma segítséget nyújt a megelőzésben, de a már kialakult plakkok ellen is képes felvenni a harcot.

A cékla tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az ér tisztítását is nyugodtan rábízhatjuk. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk ereink egészségének megőrzéséért, de emellett májtisztító hatással is rendelkezik, és minimalizálhatjuk a daganatos megbetegedések kialakulását is.

A kurkumában található kurkumin nevű vegyület mérsékli a kialakult plakkok mennyiségét, és rendszeres fogyasztásával még a gyulladásokkal szemben is védelmet élvezhetünk.

A csalánról mindenki tudja, hogy egy kiváló vértisztító gyógynövény. Ezen kívül eltávolítja a szervezetben felgyülemlő salakanyagokat, tisztítja az emésztőrendszert és a vese működését is megtámogatja.

A brokkolit sokan nem szeretik, pedig amellett, hogy nagyon ízletes, még rendkívül egészséges is. A brokkoliban lévő rostok, a szulforafán nevű vegyület és a K-vitamin megakadályozza a plakkok kialakulását, a koleszterinszint és a vérnyomás emelkedését.

A fekete ribizli csökkenti a koleszterinszintet, védi az érfalakat, csökkenti a vérnyomást. Emellett védelmet nyújt az immunrendszer számára, és megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, megbetegedésének, tulajdonságokkal, elmeszesedésével, antioxidánsokban, emésztőrendszert, antibakteriális, salakanyagokat, megakadályozza, megbetegedések, fogyasztásával, gyulladásokkal, táplálkozással, érelmeszesedés, táplálkozásnak, tisztításában, megelőzésében, gyermekláncfű, érszűkülethez, fogyasztanunk, gyulladásokat, elmeszesedett, érproblémáink, immunrendszer, mozgásszegény, egészségtelen, dohányzásnak, egészségének, kialakulását, rendszeresen, kifejezetten, legismertebb, mindemellett, szervezetben, problémákkal, megőrzéséért, felgyorsult életünknek, egészségtelen táplálkozásnak, mozgásszegény életmódnak, érrendszer megbetegedésének, artériák falán, vérerek pedig, dohányzásnak kifejezetten, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, gyógyszerek vagy, műtét segíthet, kialakult problémákon, megelőzésre kell, egyik legismertebb, erek falát, erek elmeszesedésével,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Alvó cica  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 12  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Isten hűségének mértéke  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 14  Hamvas Béla  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  A sorsod  Zilahy Lajos mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ma van a magyar költészet napj...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Bársony székben  Jó éjszakát  képre írva  Emlékezz  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét  Csend  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  James Allen  Különleges  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Hogyan válunk hűségesekké?  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó éjszakát  Vito Giaquinto gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Bársony székben  "Ez egy csoda"  Megígért békesség  Andrássy Réka - A bolond Böske  jó reggelt  képre írva  "Ez egy csoda"  Pitypang szökőkút  Eduardo Sacheri gondolata  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Márai Sándor tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Reményik Sándor: Pierrot &...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda" 
Bejegyzés Címkék
felgyorsult életünknek, egészségtelen táplálkozásnak, mozgásszegény életmódnak, érrendszer megbetegedésének, artériák falán, vérerek pedig, dohányzásnak kifejezetten, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, gyógyszerek vagy, műtét segíthet, kialakult problémákon, megelőzésre kell, egyik legismertebb, erek falát, erek elmeszesedésével, magas vérnyomást, infarktus megelőzésében, szervezet gyulladásait, antioxidánsokban gazdag, érfalak tisztításában, gránátalma segítséget, cékla tele, daganatos megbetegedések, kurkumában található, kialakult plakkok, gyulladásokkal szemben, csalánról mindenki, kiváló vértisztító, szervezetben felgyülemlő, vese működését, brokkolit sokan, brokkoliban lévő, szulforafán nevű, plakkok kialakulását, vérnyomás emelkedését, fekete ribizli, immunrendszer számára, érelmeszesedés kialakulását, koleszterinszint, megbetegedésének, tulajdonságokkal, elmeszesedésével, antioxidánsokban, emésztőrendszert, antibakteriális, salakanyagokat, megakadályozza, megbetegedések, fogyasztásával, gyulladásokkal, táplálkozással, érelmeszesedés, táplálkozásnak, tisztításában, megelőzésében, gyermekláncfű, érszűkülethez, fogyasztanunk, gyulladásokat, elmeszesedett, érproblémáink, immunrendszer, mozgásszegény, egészségtelen, dohányzásnak, egészségének, kialakulását, rendszeresen, kifejezetten, legismertebb, mindemellett, szervezetben, problémákkal, megőrzéséért, szűkülhetnek, mindenképpen, vitaminokkal, vizelethajtó, gyulladásait, megtámogatja, megelőzésben, rendelkezik, úgynevezett, érrendszeri, megkönnyíti, felgyülemlő, emelkedését, vértisztító, májtisztító, felgyorsult, brokkoliban, rábízhatjuk, szulforafán, leszűkülnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1912
  • e Hét: 3895
  • e Hónap: 17644
  • e Év: 222345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.