Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érrendszertísztítók
  2018-08-30 20:45:08, csütörtök
 
 



Ma hazánkban egyre többen küzdenek szív- és érrendszeri problémákkal. Köszönhető ez a felgyorsult életünknek, az egészségtelen táplálkozásnak, a dohányzásnak és a mozgásszegény életmódnak. Az érrendszer megbetegedésének az az oka, hogy az artériák falán úgynevezett plakkok képződnek, emiatt a vérerek pedig jelentősen leszűkülnek. Ez vezethet érszűkülethez, de súlyosabb esetben szélütést vagy akár halált is okozhat. Mitől szűkülhetnek be az erek? A dohányzásnak kifejezetten érszűkítő hatása van, de felelőssé tehető a magas vérnyomás, az elhízás és a magas koleszterinszint is. Helyes táplálkozással sokat tehetünk elmeszesedett, eltömődött ereinkért, még ha teljes javulást nem is érhetünk el ezzel. Sok esetben már csak a gyógyszerek vagy egy műtét segíthet a kialakult problémákon. Viszont ha nincsenek érproblémáink, akkor mindenképpen a megelőzésre kell törekedni.

Az egyik legismertebb értisztító a fokhagyma, amely csökkenti a gyulladásokat és a koleszterinszintet, erősíti az erek falát. Védelmet nyújt az erek elmeszesedésével szemben, de ismeretes antibakteriális hatásáról is. Mindemellett csökkenti a magas vérnyomást, így az infarktus megelőzésében is szerepet játszik.

A gyermekláncfű is hatékonyan tisztítja az ereket, és érdemes rendszeresen fogyasztanunk, ugyanis csökkenti a szervezet gyulladásait, serkenti az emésztést, és vizelethajtó tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az antioxidánsokban gazdag gránátalma megkönnyíti a vér áramlását, így az érfalak tisztításában játszik kiemelkedő szerepet. A gránátalma segítséget nyújt a megelőzésben, de a már kialakult plakkok ellen is képes felvenni a harcot.

A cékla tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az ér tisztítását is nyugodtan rábízhatjuk. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk ereink egészségének megőrzéséért, de emellett májtisztító hatással is rendelkezik, és minimalizálhatjuk a daganatos megbetegedések kialakulását is.

A kurkumában található kurkumin nevű vegyület mérsékli a kialakult plakkok mennyiségét, és rendszeres fogyasztásával még a gyulladásokkal szemben is védelmet élvezhetünk.

A csalánról mindenki tudja, hogy egy kiváló vértisztító gyógynövény. Ezen kívül eltávolítja a szervezetben felgyülemlő salakanyagokat, tisztítja az emésztőrendszert és a vese működését is megtámogatja.

A brokkolit sokan nem szeretik, pedig amellett, hogy nagyon ízletes, még rendkívül egészséges is. A brokkoliban lévő rostok, a szulforafán nevű vegyület és a K-vitamin megakadályozza a plakkok kialakulását, a koleszterinszint és a vérnyomás emelkedését.

A fekete ribizli csökkenti a koleszterinszintet, védi az érfalakat, csökkenti a vérnyomást. Emellett védelmet nyújt az immunrendszer számára, és megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, megbetegedésének, tulajdonságokkal, elmeszesedésével, antioxidánsokban, emésztőrendszert, antibakteriális, salakanyagokat, megakadályozza, megbetegedések, fogyasztásával, gyulladásokkal, táplálkozással, érelmeszesedés, táplálkozásnak, tisztításában, megelőzésében, gyermekláncfű, érszűkülethez, fogyasztanunk, gyulladásokat, elmeszesedett, érproblémáink, immunrendszer, mozgásszegény, egészségtelen, dohányzásnak, egészségének, kialakulását, rendszeresen, kifejezetten, legismertebb, mindemellett, szervezetben, problémákkal, megőrzéséért, felgyorsult életünknek, egészségtelen táplálkozásnak, mozgásszegény életmódnak, érrendszer megbetegedésének, artériák falán, vérerek pedig, dohányzásnak kifejezetten, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, gyógyszerek vagy, műtét segíthet, kialakult problémákon, megelőzésre kell, egyik legismertebb, erek falát, erek elmeszesedésével,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Benedek Elek - Virágvasárnap  Jó éjszakát  Soli Deo gloria  Fülpontok  Alvó baby  Paul David Tripp Március 25  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  A jó lelkek  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  Mire jók ?  Nárcisz  Virág vasárnap  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívet megérintő . . .  J. Donald Walters  Görgess  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Figyeld meg az "én"-t  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sárkány  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Maci az északi fény alatt  Levél lány  Figyeld meg az "én"-t  Apu  Szép estét  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Leereszkedés és olvadás  képre írva  Alvó cica  Humor is meg nem is szerinted?  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Búzavirág  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  A víz abszolút súlya nem számí...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Öreg nő sóhajt  Ha nyitott vagy  Varázskönyv  Alvó kutya  Táplálékok a máj egészségének ...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szeretettel !  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam Krisztinától  Harang ( gif )  képre írva  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Sokszor  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Könyvek 
Bejegyzés Címkék
felgyorsult életünknek, egészségtelen táplálkozásnak, mozgásszegény életmódnak, érrendszer megbetegedésének, artériák falán, vérerek pedig, dohányzásnak kifejezetten, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, gyógyszerek vagy, műtét segíthet, kialakult problémákon, megelőzésre kell, egyik legismertebb, erek falát, erek elmeszesedésével, magas vérnyomást, infarktus megelőzésében, szervezet gyulladásait, antioxidánsokban gazdag, érfalak tisztításában, gránátalma segítséget, cékla tele, daganatos megbetegedések, kurkumában található, kialakult plakkok, gyulladásokkal szemben, csalánról mindenki, kiváló vértisztító, szervezetben felgyülemlő, vese működését, brokkolit sokan, brokkoliban lévő, szulforafán nevű, plakkok kialakulását, vérnyomás emelkedését, fekete ribizli, immunrendszer számára, érelmeszesedés kialakulását, koleszterinszint, megbetegedésének, tulajdonságokkal, elmeszesedésével, antioxidánsokban, emésztőrendszert, antibakteriális, salakanyagokat, megakadályozza, megbetegedések, fogyasztásával, gyulladásokkal, táplálkozással, érelmeszesedés, táplálkozásnak, tisztításában, megelőzésében, gyermekláncfű, érszűkülethez, fogyasztanunk, gyulladásokat, elmeszesedett, érproblémáink, immunrendszer, mozgásszegény, egészségtelen, dohányzásnak, egészségének, kialakulását, rendszeresen, kifejezetten, legismertebb, mindemellett, szervezetben, problémákkal, megőrzéséért, szűkülhetnek, mindenképpen, vitaminokkal, vizelethajtó, gyulladásait, megtámogatja, megelőzésben, rendelkezik, úgynevezett, érrendszeri, megkönnyíti, felgyülemlő, emelkedését, vértisztító, májtisztító, felgyorsult, brokkoliban, rábízhatjuk, szulforafán, leszűkülnek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1274
  • e Hét: 4852
  • e Hónap: 24714
  • e Év: 200589
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.