Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Imádság
  2018-11-21 13:00:11, szerda
 
  Imádság

melyben a keresztyén ember azért könyörög, hogy mértékletes lehessen

Óh nagy jóságú, végtelenül bölcs és gazdag kegyelmű Isten! Látom és dicsőítem imádandó tökéletességedet abban is, hogy minket, földön lakó embereket úgy alkottál, hogy étellel és itallal tápláljuk életünket, álommal és nyugalommal újítsuk s élesszük fáradtság alá vetett testünket: ételül és italul sokféle ajándékot adtál, éjszakát is szereztél, hogy annak csendje alkalmas legyen az alvásra és nyugalomra. És miután a bűn gyalázatossá tette az ártatlanság mezítelenségét, maga szent Felséged ruhákat készített első szüleinknek, amelyekbe felöltöztetted őket, és nekünk is mind ez ideig kirendelted öltözetünket. Sőt nemcsak szükségünkre, hanem felüdülésünkre és gyönyörködtetésünkre való dolgokat is sokfélét alkottál és mutattál nekünk, hogy azokkal fáradt elménket és testünket megújíthassuk. Mindezek is bizonyságai jóságodnak, bölcsességednek, irántunk való kegyelmednek és szeretetednek.
De amint minden egyéb földi jó, ezek az ajándékaid is károssá és veszedelmessé válhatnak, ha visszaélünk velük, azért kérlek én Istenem, ne engedd, hogy én ezekkel visszaéljek és más tilalmas célra használjam, mint amire szent Felséged adta és adja azokat. Taníts meg engem ezért kegyelmed által arra, hogy a mértékletesség határát mindenben megtartsam.
Add, hogy mértékletes lehessek az ételben és italban, hogy amiatt lelkem testem meg ne nehezedjék és a te szolgálatodra, üdvösségem munkálására és hivatásom munkáira alkalmatlanná ne váljék. Segíts, hogy gyűlöljem és elkerüljem a dobzódást és részegséget, az ételben és italban való válogatást és mérték nélküli gyönyörködést, a mértéktelen vendégeskedést és tékozlást. Elégedjem meg annyi étellel és itallal, amennyi életem s egészségem fenntartására és megújulásomra szükséges.
Add, hogy mértékletes legyek az öltözetben is. Gyűlöljem a ruhákban való dúskálódást és kevélykedést. Ne vágyjam állapotom felett való öltözetre, hanem hozzám illő, tisztességes és egyszerű öltözettel megelégedjem, meggondolva mindig, hogy az öltözet semmi valóságos szépséget és előmenetelt nem az embernek, hanem inkább az emberen levő romlottság jele és bizonysága.
Add, hogy mértékletes legyek az alvásban is, úgy élve azzal, mint orvossággal a célból, hogy a munkában megfogyatkozott erőm helyreálljon, elbágyadt tagjaim megéledjenek és hivatásom munkáira alkalmassá váljanak. Add értenem és eszembe vennem, hogy nagy kár és nagy gonoszság a drága időt, a rövid időt, amit a tisztességes munkálkodásra és a lélek javának előmozdítására adtál, alvással és heveréssel tölteni.
Add végül azt is, hogy mértékletes lehessek a szórakozásban is. Gyűlölje lelkem az olyan időtöltést, melyben olyasmik fordulnak elő, amik szent Felségedet megbántják. Soha senki kedvéért ne elegyítsem magam olyanokba, sőt az ártatlan és bűn nélküli mulatságokra is kelleténél több időt ne fordítsak, hanem csak annyit, amennyi felfrissülésemre szükséges.
Mivel pedig mint minden egyéb jóság, a mértékletesség is csak úgy nyer Felséged előtt kedvességet és dicséretet, ha nem pusztán földi érdekből gyakorolják, azért adj nekem olyan indulatot és értelmet, hogy ha a mértékletesség gyakorlásában tekintek is valamit egészségemre, javaimra és becsületemre, fő indító okom és fő célom mégis az legyen, hogy akaratodnak engedelmeskedjem és neked kedves legyek.
Mindezekre adj kegyelmet nekem, óh én Istenem és ezt a kegyelmedet növeld bennem. Egykor pedig vigy be engem e gyarló életből abba a tökéletes mennyei életbe, ahol ételre és italra, alvásra és ruházatra, fáradtság miatt való nyugalomra és unalom miatti megújulásra semmi szükségem nem lesz, mivel a veled való boldog közösség úgy betölt engem minden jóval, hogy soha semmi szükségem és hiányom nem lesz. Hallgass meg Jézus Krisztus nevében. Ámen.

Szikszai György
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Címkék: felfrissülésemre, tökéletességedet, engedelmeskedjem, megfogyatkozott, bölcsességednek, mértékletesség, felüdülésünkre, felöltöztetted, mezítelenségét, előmozdítására, vendégeskedést, szórakozásban, munkálkodásra, szeretetednek, megújíthassuk, veszedelmessé, szolgálatodra, alkalmatlanná, gyakorlásában, gyönyörködést, megújulásomra, fenntartására, helyreálljon, megéledjenek, tisztességes, kevélykedést, kegyelmednek, mulatságokra, gyalázatossá, becsületemre, szükségünkre, öltözetünket, megelégedjem, egészségemre, kirendelted, visszaélünk, keresztyén ember, ártatlanság mezítelenségét, mértékletesség határát, mértéktelen vendégeskedést, ruhákban való, öltözet semmi, emberen levő, munkában megfogyatkozott, drága időt, rövid időt, tisztességes munkálkodásra, lélek javának, olyan időtöltést, mértékletesség gyakorlásában, kegyelmedet növeld, tökéletes mennyei, Jézus Krisztus, Szikszai György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ez egy csoda"  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Otthon  Vidámság  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Csend  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép álmokat!  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Tanmese  Facebookon kaptam  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Pitypang szökőkút  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Esterházy Péterre emlékezünk  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  A Magyar Költészet napja alkal...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A pitypang legendája  Egyszerű  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Vidámság  Egy barátság története  Vidámság  Borzasztó  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ismeretlen: Ikarusz monda  Sorsunk miatt...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egy gondolat  Segíts neki dicsérni Téged  Jó nap volt  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ember  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Töröld le  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ady Endre - Mindegy átka  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Vito Giaquinto gondolata  József Attila – Keresek ...  Ma van a magyar költészet napj...  Márai Sándor tollából 
Bejegyzés Címkék
keresztyén ember, ártatlanság mezítelenségét, mértékletesség határát, mértéktelen vendégeskedést, ruhákban való, öltözet semmi, emberen levő, munkában megfogyatkozott, drága időt, rövid időt, tisztességes munkálkodásra, lélek javának, olyan időtöltést, mértékletesség gyakorlásában, kegyelmedet növeld, tökéletes mennyei, veled való, felfrissülésemre, tökéletességedet, engedelmeskedjem, megfogyatkozott, bölcsességednek, mértékletesség, felüdülésünkre, felöltöztetted, mezítelenségét, előmozdítására, vendégeskedést, szórakozásban, munkálkodásra, szeretetednek, megújíthassuk, veszedelmessé, szolgálatodra, alkalmatlanná, gyakorlásában, gyönyörködést, megújulásomra, fenntartására, helyreálljon, megéledjenek, tisztességes, kevélykedést, kegyelmednek, mulatságokra, gyalázatossá, becsületemre, szükségünkre, öltözetünket, megelégedjem, egészségemre, kirendelted, visszaélünk, kedvességet, akaratodnak, kegyelmedet, gyakorolják, bizonyságai, ártatlanság, visszaéljek, mértékletes, meggondolva, munkálására, megújulásra, előmenetelt, orvossággal, részegséget, mértéktelen, dúskálódást, nyugalommal, szüleinknek, öltözetben, üdvösségem, elkerüljem, válogatást, dicséretet, öltözettel, bizonysága, megbántják, elegyítsem, felségedet, ajándékaid, időtöltést, heveréssel, használjam, kelleténél, romlottság, megtartsam, alkalmassá, egészségem, nehezedjék, jóságodnak, végtelenül, nyugalomra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4862
  • e Hét: 13574
  • e Hónap: 25449
  • e Év: 213251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.