Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó tudni a cipőváltásról
  2018-12-01 16:18:14, szombat
 
  A japán híresen házipapucsos nép. Amint belépsz egy házba, azonnal le kell venned a cipődet, és átbújni egy vendégpapucsba, sőt, sok helyen külön papucs van még a fürdőhöz is. A kutatók szerint a japánok tudhatnak valamit.

Egy 2008-as, az Arizonai Egyetem által készített tanulmány igazolja, hogy, ha cipőt viselsz otthon, nemcsak a takarítást nehezíted meg, de akaratodon kívül olyan betegségeket is behordhatsz a lakásba, melyeket biztosan nem szeretnél elkapni.


Mi van a cipődön?

Egy cipőre akár 421 ezer baktérium is tapadhat, állítják a kutatók, akik a tanulmányukban részletesen vizsgálták, milyen kórokozók szökhetnek át a küszöbön a talpredők rejtekében. A leggyakoribb a Klebsiella és a Serratia ficaria mellett, amit a cipőkön találtak, az E.coli volt, mely hasmenést és hányást okoz.

Azt is megállapították, hogy a napközben a cipőre tapadt föld és növényi anyag segíti a mikroszkopikus organizmusok burjánzását, megfelelő környezetet teremt számukra, hogy hosszabb időn át ott maradjanak.

A 400 ezres bacilusszámot akkor is eléri a cipő egy-két héten belül, ha frissen vetted.Egy másik, 2013 és 2015 között végzett kutatás azt találta, hogy az emberek cipőjén 26,4%-os valószínűséggel fordul elő Clostridium difficile baktérium, mely szintén csúnya hasmenést okozhat.

A Houstoni Egyetem ehhez több mint kétezer mintát vett különböző emberektől, így az eredmény tekinthető reprezentatívnak. A bacilusok és vírusok kívül más is behordható. Összeszedhetsz üvegszilánkokat is, melyekbe aztán beleléphetsz otthon gyanútlanul.

Bármerre fordulsz meg napközben, a cipőd számtalan vegyszerrel találkozik. Például, ha fűre lépsz, ráköltözik egy kis gyomirtó, a betonon pedig gázolajrészecskéket szedsz össze. Ezek ugyan ebben a minimális mennyiségben nem veszélyesek, mégis érdemes elgondolkodni, mi máshoz érhet még hozzá a talpad a nap folyamán.

Az otthoni cipőviselés kiiktatásával nemcsak ezektől a kéretlen lakóktól szabadulhatsz meg, de lényegesen csökkentheted a takarítások számát is, hiszen nem lesznek többé sáros foltok, sem behordott por. Arról nem is beszélve, hogy a cipősarkak csúnya károkat tudnak okozni a fapadlókon és a szőnyegekben.

A fagyasztós trükk nem erre való Ahogy azt egy korábbi cikkünkben írtuk, a fagyasztó segíthet abban, hogy a cipőben lakó baktériumok elpusztuljanak, de ez minden esetben a cipő belsejében lakó baktériumokra vonatkozik, melyek a kellemetlen szagokat okozzák - ilyenből is több mint kétezer van az Arizonai Egyetem kutatói szerint. A cipőt a fagyasztóba csak akkor érdemes betenni, ha az kívülről tiszta. Jó hír viszont, hogy egy teljes takarítás a bacilusok több mint 90%-ával végez, a többit pedig megoldja a hűtő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: reprezentatívnak, üvegszilánkokat, valószínűséggel, megállapították, vendégpapucsba, elpusztuljanak, tanulmányukban, összeszedhetsz, mikroszkopikus, bacilusszámot, csökkentheted, szabadulhatsz, elgondolkodni, baktériumokra, kiiktatásával, organizmusok, szőnyegekben, leggyakoribb, házipapucsos, mennyiségben, beleléphetsz, betegségeket, kellemetlen, burjánzását, baktériumok, részletesen, behordhatsz, fagyasztóba, vegyszerrel, környezetet, gyanútlanul, clostridium, takarítások, veszélyesek, cipőviselés, takarítást, japán híresen, kutatók szerint, japánok tudhatnak, takarítást nehezíted, cipőre akár, tanulmányukban részletesen, talpredők rejtekében, cipőkön találtak, cipőre tapadt, mikroszkopikus organizmusok, cipő egy-két, emberek cipőjén, eredmény tekinthető, cipőd számtalan, betonon pedig, minimális mennyiségben, Arizonai Egyetem, Houstoni Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Alvó cica  Benedek Elek - Virágvasárnap  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  képre írva  Csak egy életed van....  Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  képre írva  Sokszor  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Esti kép  Virág vasárnap  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  Csak egy életed van....  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Paul David Tripp Március 27  Reményik Sándor: Itt most virá...  Sadhguru idézet  Apu  Boldogság  Benedek Elek - Virágvasárnap  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Talppontok közérthetően  virágvasárnap  képre írva  Virágos mező  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Március 26  képre írva  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágos mező  Az angyali üdvözlet  Kékfestőről pár szóban  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  A jó lelkek  Fülpontok  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Március 26  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Jó éjszakát  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Nárciszok  Márciuzs 24.  Halhatatlan boldog percek . ....  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A haj állapotának javítása egy...  A jó kedv a világon  Virág vasárnap  virágvasárnap  képre írva  Maci az északi fény alatt  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Könyvek  Öröknek hinni . . .  Halhatatlan boldog percek . ....  Az út  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alvó baby  Harang ( gif ) 
Bejegyzés Címkék
japán híresen, kutatók szerint, japánok tudhatnak, takarítást nehezíted, cipőre akár, tanulmányukban részletesen, talpredők rejtekében, cipőkön találtak, cipőre tapadt, mikroszkopikus organizmusok, cipő egy-két, emberek cipőjén, eredmény tekinthető, cipőd számtalan, betonon pedig, minimális mennyiségben, otthoni cipőviselés, kéretlen lakóktól, takarítások számát, cipősarkak csúnya, fagyasztós trükk, korábbi cikkünkben, fagyasztó segíthet, cipőben lakó, cipő belsejében, kellemetlen szagokat, fagyasztóba csak, kívülről tiszta, teljes takarítás, bacilusok több, többit pedig, reprezentatívnak, üvegszilánkokat, valószínűséggel, megállapították, vendégpapucsba, elpusztuljanak, tanulmányukban, összeszedhetsz, mikroszkopikus, bacilusszámot, csökkentheted, szabadulhatsz, elgondolkodni, baktériumokra, kiiktatásával, organizmusok, szőnyegekben, leggyakoribb, házipapucsos, mennyiségben, beleléphetsz, betegségeket, kellemetlen, burjánzását, baktériumok, részletesen, behordhatsz, fagyasztóba, vegyszerrel, környezetet, gyanútlanul, clostridium, takarítások, veszélyesek, cipőviselés, takarítást, rejtekében, emberektől, tekinthető, akaratodon, vizsgálták, ráköltözik, vonatkozik, belsejében, maradjanak, behordható, szökhetnek, klebsiella, fagyasztós, lényegesen, fapadlókon, cipősarkak, találkozik, cikkünkben, napközben, baktérium, megfelelő, behordott, számtalan, kórokozók, hasmenést, különböző, bacilusok, minimális, difficile, talpredők, fagyasztó, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1398
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 24838
  • e Év: 200713
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.