Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"őszinte légy magaddal"
  2011-08-27 08:27:43, szombat
 
  Amikor a dolgok széthullanak körülötted, változásra van szükséged

"Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az ÚRhoz!" (Jer. Sir. 3:40)

Sok olyan dolog van az életben, amit nem lehet megváltoztatni. Például, nem változtathatod meg a múltadat vagy a géneket, amelyeket örököltél. Az ilyen dolgokkal kapcsolatban csak akkor lesz lelki nyugalmad, ha elfogadod őket.

Változtass azonban azokon a dolgokon, amelyeken tudsz változtatni, amikor a világ darabokra hullik. Nem, nem tudod visszahozni a szerettedet, aki meghalt. És nem, nem tudod megváltoztatni a másik embert, mindegy, hogy mennyire szeretnéd. Az egyetlen, amit meg tudsz változtatni, az te magad vagy.

Megváltoztathatod a viselkedésedet és képességeidet. Megváltoztathatod a személyiségedet és az értékeidet. És megváltoztathatod azt, hogy hogyan használod az idődet és hogy mi a fontos neked.

Azért, hogy megváltoztathasd ezeket a dolgokat önértékelésre van szükséged, amihez az kell, hogy őszinte légy magaddal szemben. Be kell ismerned életed azon területeit, amelyek széttörtek: a kapcsolataim összetörtek; pénzügyeim összeomlottak; karrierem széthullott.

Jeremiás ezt mondja: "Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az ÚRhoz!" (Jer. Sir. 3:40) Csinálj egy kapcsolati leltárt, egy lelki leltárt és egy erkölcsi leltárt.

Nézd meg kapcsolataidat és kérdezd meg magadtól: "Milyen a kapcsolatom a társammal, a barátaimmal vagy a főnökömmel ebben a pillanatban?"

Csinálj egy lelki leltárt és kérdezd meg magadtól: "Életemnek mely bűnei rombolnak?"

Amikor elkezded elvégezni ezeket az értékeléseket, rá fogsz jönni, hogy rengeteg érzelmet raktároztál el, például bűntudatot, haragot, csalódottságot, gyászt és lelkiismeret-furdalást.

Foglalkoznod kell ezekkel az érzésekkel ahhoz, hogy belsőleg talpraállj. Ne hagyd őket figyelmen kívül és ne add fel azt, hogy az életed megváltozhasson. Isten melletted van és segíteni fog legmélyebb fájdalmaidban és bántódásaidban. Add át őket Istennek és figyelj arra, hogy mit mond fog mondani, mit kell tenned.

Daily Hope by Rick Warren, 2011.08.20)

Rick Warren, Amerika egyik legnagyobb és legismertebb gyülekezete, a kaliforniai Lake Forest-ben található Saddleback Gyülekezet alapító pásztora. Ezen felül, Rick a szerzője a New York Times bestsellerének, a Céltudatos Élet c. könyvnek ugyanúgy, ahogy a Céltudatos Gyülekezetnek is, amely felkerült a "100 Keresztény Könyv, amely megváltoztatta a 20. századot" listájára is. Ő alapította a Pastors.com-ot is, amely egy globális internet közösség a szolgálattevőkért.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: megváltoztathasd, megváltozhasson, személyiségedet, változtathatod, bestsellerének, bántódásaidban, megváltoztatni, csalódottságot, kapcsolataidat, viselkedésedet, megváltoztatta, fájdalmaidban, képességeidet, önértékelésre, összeomlottak, értékeléseket, gyülekezetnek, foglalkoznod, kapcsolatban, legismertebb, lelkiismeret, kapcsolataim, széthullanak, visszahozni, kapcsolatom, raktároztál, széthullott, szerettedet, barátaimmal, pillanatban, összetörtek, kaliforniai, változtatni, gyülekezete, széttörtek, alapította, dolgok széthullanak, múltadat vagy, ilyen dolgokkal, világ darabokra, másik embert, fontos neked, dolgokat önértékelésre, kapcsolataim összetörtek, kapcsolati leltárt, lelki leltárt, erkölcsi leltárt, barátaimmal vagy, főnökömmel ebben, érzésekkel ahhoz, életed megváltozhasson, kaliforniai Lake, Daily Hope, Rick Warren, Lake Forest-ben, Saddleback Gyülekezet, York Times, Céltudatos Élet, Céltudatos Gyülekezetnek, Keresztény Könyv,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 27  Jó éjszakát  A szeretetről  képre írva  Facebookon kaptam  Hibáztam már  A tavasz nem csak önmagában sz...  Nagyhétfő:  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Sok ember olyan,  Válaszok a halál után  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Jó éjszakát  Játékos kis cicák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Humor is meg nem is szerinted?  Sárkány  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Öröknek hinni . . .  képre írva  Apu  Szép estét  Apu  Hibáztam már  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  A máj egészségét biztosító és ...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  J. Donald Walters  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Most - segíts meg Mária ,  Óraállítás  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Nárcisz  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Sárkány  A nagyhét eseményei  Nagy Feró megmondta?  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sonka vásár  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Egy hét kihagyás  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Képes idézet !  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
dolgok széthullanak, múltadat vagy, ilyen dolgokkal, világ darabokra, másik embert, fontos neked, dolgokat önértékelésre, kapcsolataim összetörtek, kapcsolati leltárt, lelki leltárt, erkölcsi leltárt, barátaimmal vagy, főnökömmel ebben, érzésekkel ahhoz, életed megváltozhasson, kaliforniai Lake, globális internet, megváltoztathasd, megváltozhasson, személyiségedet, változtathatod, bestsellerének, bántódásaidban, megváltoztatni, csalódottságot, kapcsolataidat, viselkedésedet, megváltoztatta, fájdalmaidban, képességeidet, önértékelésre, összeomlottak, értékeléseket, gyülekezetnek, foglalkoznod, kapcsolatban, legismertebb, lelkiismeret, kapcsolataim, széthullanak, visszahozni, kapcsolatom, raktároztál, széthullott, szerettedet, barátaimmal, pillanatban, összetörtek, kaliforniai, változtatni, gyülekezete, széttörtek, alapította, kapcsolati, talpraállj, céltudatos, legmélyebb, értékeidet, változásra, pénzügyeim, gyülekezet, főnökömmel, legnagyobb, vizsgáljuk, saddleback, körülötted, keresztény, területeit, érzésekkel, változtass, bűntudatot, felkerült, társammal, furdalást, listájára, életemnek, figyelmen, szeretnéd, melletted, amelyeket, útjainkat, örököltél, dolgokkal, amelyeken, szükséged, rombolnak, található, darabokra, használod, nyugalmad, elfogadod, elvégezni, karrierem, magaddal, ugyanúgy, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 3308
  • e Hónap: 11015
  • e Év: 60580
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.