Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
MSN - hasznos hatásai
  2019-02-21 10:35:23, csütörtök
 
  Az MSM egy természetben előforduló tápanyag, kén vegyület, megtalálható a normál emberi és más gerinces táplálékban, és jelen van minden élő szervezetben. A kén az emberi testben legnagyobb mennyiségben előforduló elemek között a nyolcadik. Nagy múltja van a gyógyítás terén. Az emberiség évszázadokon át áztatta magát kénben gazdag, ásványi hévizekben, hogy meggyógyítsa különböző betegségeiket. Míg a kén természetes gyulladáscsökkentő hatása egy sor egészségügyi problémánál, mint arthritis, izom és izületi fájdalom, segítséget nyújtott, még mindig nem volt ismert igazán, hogyan működik a kén a testben.

Honnan jön az MSM?
Az msm köre az óceánban kezdődik, ahol a planktonok, ezek a mikroszkópikus növények kén vegyületet bocsátanak ki. Ezek a sók az óceán vízében nagyon illékony vegyületté alakulnak át, dimethil-sulfiddá (DMS), amely a vízből gáz formájában távozik. A DMS felszáll a felsőbb légkörbe, ott ózon és ultraibolya sugárzás hatására MSM-mé alakul. Az MSM a DMS teljesen természetes forrásából származik, ami az erdei fenyőfából ered. A DMS kétszeres oxidációja során jön létre az MSM, annál sokkal jobban oldódik vízbe és eső formájában tér vissza a földre. A földön a növények az MSM-et a gyökerükön keresztül veszik fel, és koncentrálják. Az MSM és a benne található kén beépül anövény struktúrájába. A növény anyagcseréje során visszakerülnek a kénvegyületek a tengerbe.

Miért van szükségünk MSM-re?

Az MSM, és a hozzá kapcsolódó vegyületek 85%-át teszik ki az élő szervezetekben található kénnek. Sok kutató úgy vélekedik, hogy a kén súlyosan elhanyagolt ásványi tápanyag, ami elengedhetetlen szerepet játszik az emberi táplálkozásban.
Majdnem mindenki a modern társadalomban MSM hiányos, és az idő előrehaladtával még fokozódik a hiány. Ami ma történik az életünkben, hogy túl sok az élelmiszerfeldolgozás. Az MSM legnagyobb előfordulása a tejben van. Az MSM természetes előfordulása sok friss gyümölcsben, zöldségben, tengeri élőlényekben, húsban. A baj, hogy a melegítés és feldolgozás csökkenti az MSM tartalmat. A hagyma, fokhagyma, spárga, káposzta, kelbimbó magas kéntartalmú étkek, még több van viszont a pirospaprikában és a tojásban. Az ételfeldolgozás, mint mosás, főzés szintén csökkenti az MSM szintet.

A leghatékonyabb útja annak, hogy biztosítsuk a megfelelő MSM szintet a testben, hogy tartósan beépítsük az ember napi ételkiegészítő programjába. Erre az MSM kapszula tökéletesen megfelel.

Hatás:

Annak ellenére, hogy az MSM gyakran úgy jellemzik, mint a osteoarthritis (izületi gyulladás) áttörő gyógyítója, az előnyei jóval túlmutatnak a krónikus betegségek kezelésén. Valójában az atléták és fitness rajongók elkezdték az MSM olyan esetekben is eredményesen felhasználni, mint fájdalomcsökkentés, sérülések utáni érzékenység, gyulladásgátlás vagy izomgörcs, izületi túlfeszítés. Kenőcs formájában kificamodott bokánál, könyöknél, vállnál, megfeszült izmoknál, szalagoknál, ínsérüléseknél.

Tapasztalatok mutatják, hogy az MSM gyakran annyira hatásos fájdalomcsökkentő, hogy az orvosok csökkenteni tudják a felírt gyógyszerek mennyiségét. A végeredmény, fájdalommentesség kevesebb, vagy egyáltalán nem fellépő mellékhatással, ami pedig gyakran előfordul fájdalomcsökkentő gyógyszereknél. Fontos még megjegyezni, hogy az MSM a testben is természetesen előforduló kén vegyület, nem hasonló a szervetlen szulfidokhoz, szulfitokhoz és szulfátokhoz, amikre sokan allergiásak.

Másik nagyon fontos tulajdonsága a természetes egészség megőrzésében az MSM-nek, hogy kitűnő allergia megelőző. Sokak szerint a legfontosabb szer az allergia megelőzésében az antihisztamin hatóanyag megjelenése óta, ami 40 évvel ezelőtt volt. Azok az emberek, akik szájon át szedik az MSM-et, vagy orrcseppet egészítenek ki vele nem szenvednek a szokásos szemégéstől, orrfolyástól, rekedtségtől, ami a pollen, por allergia állandó velejárója.

Az MSM-nek van anti parazita hatása is. A két leggyakoribb, béltraktusban előforduló parazitát vizsgáltuk. A Giardia egy parazita fertőzés a vékonybélben, ami a tápanyagok elégtelen felszívódását eredményezi. Ez a leggyakoribb oka a víz által okozott hasmenésnek az Egyesült Államokban. Az MSM egészen hatásos a szájon át történő szedés esetén a tünetek enyhítésében, és a betolakodó elleni harcban.

Nagyon sok nő szenved trichomonas parazita által okozott élesztő-betegségben. A tünetek, mint viszketés, bűzös és elszineződött folyás. Mind a helyi és szájon át történő MSM kezelés hatékony.

Az MSM segít kontrollálni a elsavasodást és gyomorégést természetes úton. Sajnos sokan, akik gyógyszert szedtek a probléma megoldására, még rontottak is a helyzeten azzal, hogy függővé váltak tőle. MSM egy olyan táplálékkiegészítő, amely jobb eredményeket mutatott azzal, hogy stabilizálta az emésztési folyamatokat és környezetet 3000 mg/napi adagnál.

Az Oregon Health Sciences University (Oregoni Egészségtudományi Egyetem) kísérleteket végzett először egereken, majd embereken. Kísérletek egyik meglepő eredménye a horkolás csökkentése volt. 35 kísérleti alany, aki krónikus horkolásban szenvedett vízzel higított MSM folyadékot cseppentett az orrába 15 perccel lefekvés előtt , ez egy-négy napon belül 80%- ban csökkentette a tüneteket.
Sok éves oregoni klinikai kísérletek bebizonyították a következő fájdalom- és gyulladáscsökkentő előnyöket, komoly mellékhatások nélkül:
Gátolja az idegrostok fájdalom impulzusait (analgézia)
Gyulladás csökkentés
Serkenti a vérellátást
Csökkenti az izom spazmusokat (izomgörcs)
Puhítja a hegesedéseket

(a mérgezési tanulmány kimutatta, hogy az MSM-nél még a só is ártalmasabb)

További duplavak-placebo kísérletek bizonyították, hogy azoknál, akik MSM-et szedtek 100%-an eredményes volt a hajnövekedési szempont, sokkal gyorsabban nőtt a hajuk. A csillogó haj kategóriában 30 %-uk mutatott pozitív változást. Egy másik kísérlati csoportnál a köröm növekedést és vastagodást vizsgáltak. 50% az MSM szedőknek számolt be gyorsabb körömnövekedésről, körömerősödésről. (A placebo csoportnál 10 % növekedés, és senki nem tapasztalt körömvastagodást)
Ezen kísérlet alapján kijelenthetjük, hogy az MSM értékes segítője a köröm növekedésnek és erősödésnek. A haj és köröm állapotának pozitív változása mindössze 6 hét alatt tapasztalható volt, ami a kísérleti alanyokat lenyűgözte, a kozmetológus pedig már szabad szemmel is megkülönböztette ki szedett MSM-et és ki nem. (Ezután jöttek a mérési vizsgálatok)

A klinikai tapasztalatok mutatják, hogy az MSM a következő panaszok esetén nyújt segítséget:
allergia
izületi gyulladás
akné
rák: mell, vastagbél
gyomorsavtúltengés/ gyomorégés
székrekedés
égés
törékeny, puha körmök
diabetes
szem problémák
túlérzékenység gyógyszerekre
rovar csípés
tüdő betegségek
izom fájdalom
fog problémák
paraziták, élősködők
reumatikus izületi betegségek
sebesedés, hegek
horkolás
bőr, haj, köröm• stressz
napégés
izület, ízköz
ész élesítő

Forrás : Link
Egyéb hasznos információk : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: körömvastagodást, körömerősödésről, megkülönböztette, gyulladásgátlás, ételfeldolgozás, pirospaprikában, bebizonyították, előrehaladtával, elengedhetetlen, visszakerülnek, szervezetekben, gyógyszereknél, mellékhatással, ínsérüléseknél, kijelenthetjük, osteoarthritis, mikroszkópikus, túlérzékenység, táplálkozásban, leghatékonyabb, ételkiegészítő, természetesen, koncentrálják, kénvegyületek, társadalomban, betegségeiket, tapasztalatok, struktúrájába, megelőzésében, bizonyították, felszívódását, hegesedéseket, mellékhatások, elszineződött, béltraktusban, hajnövekedési, természetben előforduló, normál emberi, emberi testben, gyógyítás terén, emberiség évszázadokon, óceánban kezdődik, mikroszkópikus növények, óceán vízében, felsőbb légkörbe, erdei fenyőfából, gyökerükön keresztül, benne található, növény anyagcseréje, hozzá kapcsolódó, emberi táplálkozásban, modern társadalomban, Egyesült Államokban, Oregon Health Sciences University, Oregoni Egészségtudományi Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Töröld le  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Robin Wight pitypang szobra  Paul David Tripp Április 14  Jó nap volt  Vidámság  Szép álmokat!  Pitypang szökőkút  képre írva  jó reggelt  A sorsod  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Andrássy Réka - A bolond Böske  Pitypang szökőkút  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  IGEN így  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  A felvilágosodás...  Előfordul, hogy  40 felett  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Emlékezz  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Eduardo Sacheri gondolata  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  IGEN így  Vito Giaquinto gondolata  Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  Annyira tisztelem a szabadságo...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Alvó cica  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Vito Giaquinto gondolata  Egy párkányon  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egyszerű  40 felett  A Magyar Költészet napja alkal...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Eduardo Sacheri gondolata  Nem kell hozzá fürdőruhás  Spenót fasírttal  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Magamnak  Az ember  Egy párkányon 
Bejegyzés Címkék
természetben előforduló, normál emberi, emberi testben, gyógyítás terén, emberiség évszázadokon, óceánban kezdődik, mikroszkópikus növények, óceán vízében, felsőbb légkörbe, erdei fenyőfából, gyökerükön keresztül, benne található, növény anyagcseréje, hozzá kapcsolódó, emberi táplálkozásban, modern társadalomban, leghatékonyabb útja, ember napi, előnyei jóval, krónikus betegségek, orvosok csökkenteni, felírt gyógyszerek, szervetlen szulfidokhoz, természetes egészség, legfontosabb szer, allergia megelőzésében, antihisztamin hatóanyag, szokásos szemégéstől, parazita fertőzés, tápanyagok elégtelen, tünetek enyhítésében, betolakodó elleni, probléma megoldására, helyzeten azzal, emésztési folyamatokat, horkolás csökkentése, következő fájdalom-, idegrostok fájdalom, izom spazmusokat, mérgezési tanulmány, hajnövekedési szempont, másik kísérlati, köröm növekedést, placebo csoportnál, köröm növekedésnek, kísérleti alanyokat, kozmetológus pedig, mérési vizsgálatok, klinikai tapasztalatok, következő panaszok, körömvastagodást, körömerősödésről, megkülönböztette, gyulladásgátlás, ételfeldolgozás, pirospaprikában, bebizonyították, előrehaladtával, elengedhetetlen, visszakerülnek, szervezetekben, gyógyszereknél, mellékhatással, ínsérüléseknél, kijelenthetjük, osteoarthritis, mikroszkópikus, túlérzékenység, táplálkozásban, leghatékonyabb, ételkiegészítő, természetesen, koncentrálják, kénvegyületek, társadalomban, betegségeiket, tapasztalatok, struktúrájába, megelőzésében, bizonyították, felszívódását, hegesedéseket, mellékhatások, elszineződött, béltraktusban, hajnövekedési, gyógyszerekre, antihisztamin, tapasztalható, kísérleteket, előfordulása, élőlényekben, csökkentette, anyagcseréje, kategóriában, folyamatokat, kozmetológus, növekedésnek, eredményesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.