Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rozmaring gyógyhatásairól
  2019-02-28 20:06:02, csütörtök
 
 



A rozmaring számos gyógyító hatással rendelkezik. Az ókori Görögországban a diákok előszeretettel fontak koszorút ebből a gyógynövényből, mert erősen hittek benne, hogy ez majd javítani fogja az emlékezetüket és jó hatással lesz a memóriájukra.

A rozmaring tartalmaz egy olyan összetevőt - karnozolsavat -, amely eredményesen harcol a szabad gyökök negatív hatásai ellen. Ezt a munkát leginkább az agyban végzi, így nyújt védelmet az olyan rettegett betegségekkel szemben, mint az Alzheimer-kór vagy a stroke.

A rozmaringkivonatot számos kutatásba vonták be. Erről a gyógynövényről bebizonyosodott, hogy deaktiválni képes a túlzott ösztrogénszintet, ami nagyban hozzájárul az emlőrák kialakulásához. A kutatás kimutatta, hogy a rozmaringkivonat mindössze kétszázalékos koncentrációja jelentősen csökkentette az ösztrogéntermelést. A gyógynövény egészséges és biztonságos alternatívát kínál azoknak a nőknek, akik ösztrogéndominanciában szenvednek.

Más vizsgálatok kimutatták, hogy a rozmaring deaktiválni tudja a toxinokat is. Szinte kisöpri azokat a májból, mielőtt azok kárt okozhatnának.

Más kutatások arra mutattak rá, hogy a rozmaring növelheti a véráramlást és javíthatja a veseműködést. Továbbá csökkenti a vérnyomást, elősegíti a sejtes légzést és a méregtelenítést. Mindemellett fokozza az éberséget, csökkenti a szorongást, leküzdi a vízvisszatartást, csökkenti a duzzanatot, kezeli az aknét és a bőrgyulladást, az ekcémát és a pikkelysömört.

A rozmaring rákellenes, antibakteriális, antidiabetikus, gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. A rozmaringban lévő aromás vegyületek az illóolajok, amelyek létfontosságú szerepet játszanak a növény illatában és kulináris tulajdonságaiban. A rozmaringolaj felelős az általános antimikrobiális, az antioxidáns és az antikarcinogén hatásokért.

A rozmaring másodlagos metabolitjának másik csoportja a polifenol vegyületek, beleértve a flavonoidokat és a fenolsavszármazékokat.

A rozmaring pozitívan hat az agy működésére. Egyik legjobb tulajdonsága, hogy csökkenteni tudja a szorongást és fokozni tudja a koncentráló képességet.

Rozmaring és más gyógynövény felhasználásával ízletes teákat is készíthet. Tegyen egy csészébe 1 rész kamillát, 1 rész citromfüvet és ¼ rész rozmaringot. Öntse fel 2 dl forró vízzel. Hagyja állni 10 percig, szűrje le és már fogyaszthatja is. Ez a tea segít ellazulni és fokozni tudja a hangulatot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: ösztrogénszintet, felhasználásával, tulajdonságokkal, rozmaringkivonat, tulajdonságaiban, vízvisszatartást, méregtelenítést, antibakteriális, bebizonyosodott, antimikrobiális, kialakulásához, antikarcinogén, metabolitjának, előszeretettel, koncentrációja, görögországban, antidiabetikus, gyógynövényről, gyógynövényből, gyulladásgátló, karnozolsavat, kétszázalékos, betegségekkel, pikkelysömört, flavonoidokat, bőrgyulladást, létfontosságú, fogyaszthatja, emlékezetüket, rozmaringolaj, tulajdonsága, eredményesen, csökkentette, okozhatnának, mindemellett, alternatívát, rozmaring számos, ókori Görögországban, diákok előszeretettel, rozmaring tartalmaz, olyan összetevőt, szabad gyökök, munkát leginkább, agyban végzi, olyan rettegett, gyógynövényről bebizonyosodott, túlzott ösztrogénszintet, emlőrák kialakulásához, kutatás kimutatta, rozmaringkivonat mindössze, gyógynövény egészséges, rozmaring deaktiválni,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Az ember emlékekből áll  Spenót fasírttal  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  József Attila - Kopogtatás nél...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Pitypang szökőkút  Sík Sándor - Ha jő a perc  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul Éluard - És egy mosoly  Szabó T. Anna - Pitypang  Csend  Emlékezz  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Szeretem ujjad karcsuságait,  Előfordul, hogy  A Magyar Költészet napja alkal...  Egyszerű  különleges  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  James Allen  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A Magyar Költészet napja alkal...  Kertem  Ott van  Csend  Facebookon kaptam  Kertem  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Vito Giaquinto gondolata  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Paul Éluard - És egy mosoly  Spenót fasírttal  Szép álmokat!  Jan Twardowski - Siessünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Anyámról való emlékek  A felvilágosodás...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy barátság története  Walter Chrysler mondta  Jan Twardowski - Siessünk  Otthon  Egy gondolat  Andrássy Réka - A bolond Böske  Magamnak  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Krisztina b...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Az ember  A hagyma antibakteriális hatás...  Robin Wight pitypang szobra  Megígért békesség  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Csend  Emlékezz  Baranyi Ferenc - N i n c s  Különleges 
Bejegyzés Címkék
rozmaring számos, ókori Görögországban, diákok előszeretettel, rozmaring tartalmaz, olyan összetevőt, szabad gyökök, munkát leginkább, agyban végzi, olyan rettegett, gyógynövényről bebizonyosodott, túlzott ösztrogénszintet, emlőrák kialakulásához, kutatás kimutatta, rozmaringkivonat mindössze, gyógynövény egészséges, rozmaring deaktiválni, rozmaring növelheti, sejtes légzést, rozmaring rákellenes, rozmaringban lévő, növény illatában, rozmaringolaj felelős, általános antimikrobiális, antikarcinogén hatásokért, rozmaring másodlagos, polifenol vegyületek, rozmaring pozitívan, koncentráló képességet, ösztrogénszintet, felhasználásával, tulajdonságokkal, rozmaringkivonat, tulajdonságaiban, vízvisszatartást, méregtelenítést, antibakteriális, bebizonyosodott, antimikrobiális, kialakulásához, antikarcinogén, metabolitjának, előszeretettel, koncentrációja, görögországban, antidiabetikus, gyógynövényről, gyógynövényből, gyulladásgátló, karnozolsavat, kétszázalékos, betegségekkel, pikkelysömört, flavonoidokat, bőrgyulladást, létfontosságú, fogyaszthatja, emlékezetüket, rozmaringolaj, tulajdonsága, eredményesen, csökkentette, okozhatnának, mindemellett, alternatívát, rozmaringban, veseműködést, memóriájukra, antioxidáns, vizsgálatok, biztonságos, gyógynövény, deaktiválni, citromfüvet, csökkenteni, rendelkezik, koncentráló, véráramlást, rozmaringot, vegyületek, vérnyomást, illóolajok, szenvednek, képességet, szorongást, egészséges, másodlagos, rákellenes, jelentősen, hatásokért, összetevőt, hozzájárul, duzzanatot, működésére, hangulatot, kimutatták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.