Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az őszülő haj és a táplálkozási hiányosságok
  2019-03-30 22:07:39, szombat
 
  Mindenki arra vágyik, hogy majd csak idősebb korában boruljon őszbe a haja, azonban sok nő már a húszas, harmincas éveiben megtapasztalja az egyre elszaporodó ősz hajszálakat. Kutatók felfedezték, hogy a nem megfelelő táplálkozás, azaz a tápanyag-hiányosságok és az őszülő haj között szoros összefüggés állhat fenn. Természetesen a genetika, illetve a mentális és az érzelmi stressz is szerepet játszhat abban, ha valaki korán el kezd őszülni.

A melanin az, ami színt ad a szemünknek, a bőrünknek és a hajunknak. Ismert antioxidáns, gyulladáscsökkentő, radioprotektív és immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a vércukorszint csökkentésében, valamint a gasztrointesztinális rendszer és a máj egészségének megőrzésében.

Az oxidatív stressz nagymértékben befolyásolja a melanintermelő sejteket, amelyet melanocitáknak neveznek. Egyszerűen fogalmazva a korán jelentkező szürke hajzat lényegében a felgyorsult öregedési folyamat bizonyítéka.

A melanin aminosavból, B12-vitamin, vas, réz és cink tápanyagokból származik. Egyetlen kulcsfontosságú táplálékkomponens hiánya csökkent melanintermelést eredményezhet.

Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint a korán jelentkező szürke hajszálak és az alacsony B12-vitamin, a HDL-koleszterin és a szérumferritin között kapcsolatot találtak. Vizsgálatot végeztek olyan 20 és 25 év közötti fiatalok körében, akik korán őszülni kezdtek. Megállapításra került, hogy ezek a személyek alacsony vas-, réz- és cinkszinttel rendelkeztek.

A kutatók olyan változókat is találtak, amelyek szintén növelik a korai őszülés kockázatát. Ilyen például a dohányzás, amely jelentősen felgyorsítja az ősz hajszálak megjelenését.

Nyilván ebben is nagy szerepe van a genetikának. Ha a családban a korai őszülés jellemző, akkor minden valószínűséggel az utódok is örökölni fogják ezt.

Korai őszülést okozhatnak még az anyagcserezavarok, a környezeti toxinok és az érzelmi traumák okozta krónikus expozíció.

A korán jelentkező ősz hajzat előre jelezhet különféle betegségeket. Ilyen lehet a szívbetegség, az oszteoporózis vagy az autoimmun rendellenességek. A pajzsmirigy-problémák, a bőr pigmentációs rendellenességei, a vérszegénység, a mellékvese-elégtelenség és az Addison-kór is összefüggésben állhat a szürke haj korai megjelenésével.

Nem kétséges, hogy az ideális táplálkozás (különösen az életkor előrehaladtával) a legjobb módja annak, hogy csökkentsük a korán megjelenő ősz hajszálak előbukkanását. Nagyon fontos a tiszta, nem toxikus fehérje, a B12-vitamin, a cinkben, a rézben és a vasban gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: tulajdonságokkal, rendellenességei, rendellenességek, melanintermelést, kulcsfontosságú, előrehaladtával, valószínűséggel, összefüggésben, radioprotektív, szérumferritin, megtapasztalja, megállapításra, csökkentésében, megjelenésével, melanocitáknak, melanintermelő, eredményezhet, oszteoporózis, tápanyagokból, nagymértékben, vércukorszint, természetesen, immunmoduláló, előbukkanását, vérszegénység, rendelkeztek, megőrzésében, befolyásolja, cinkszinttel, egészségének, hiányosságok, pigmentációs, szívbetegség, elégtelenség, felgyorsítja, megjelenését, egyre elszaporodó, érzelmi stressz, vércukorszint csökkentésében, oxidatív stressz, melanintermelő sejteket, korán jelentkező, felgyorsult öregedési, melanin aminosavból, nemrégiben végzett, alacsony B12-vitamin, szérumferritin között, személyek alacsony, kutatók olyan, korai őszülés, környezeti toxinok, érzelmi traumák,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap a húsvét előtti  A nagyhét eseményei  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  képre írva  Sir Andrew Lloyd Webber  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Alvó baby  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Márciuzs 24.  A nagy természet  Nem hazudnak  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az idegen országok éghajlata  képre írva  Jó éjszakát  A nagyhét eseményei  A máj egészségét biztosító és ...  Manna OWell tollából  Alvó baby  Devecsery László - Húsvét  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Játékos kis cicák  képre írva  Virágvasárnap a húsvét előtti  Paul David Tripp Március 25  üdvözöllek!  Alvó kutyák  A jó kedv a világon  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Paul David Tripp Március 28  Levél lány  A jó kedv a világon  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Nárcisz  A haj állapotának javítása egy...  Jó éjszakát  Nem hazudnak  képre írva  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Alvó cica  Nem jár  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Idővel az ember megérti, hogy ...  Nárcisz  A tavasz nem csak önmagában sz...  A csend aranyat ért  képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Sok ember olyan,  Nem jár  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Játékos kis cicák  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Az erdőterápia egészségre gyak...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  A szeretetről  Alvó cica  Facebookon kaptam  A nagy természet  A csend aranyat ért 
Bejegyzés Címkék
egyre elszaporodó, érzelmi stressz, vércukorszint csökkentésében, oxidatív stressz, melanintermelő sejteket, korán jelentkező, felgyorsult öregedési, melanin aminosavból, nemrégiben végzett, alacsony B12-vitamin, szérumferritin között, személyek alacsony, kutatók olyan, korai őszülés, környezeti toxinok, érzelmi traumák, oszteoporózis vagy, autoimmun rendellenességek, ideális táplálkozás, életkor előrehaladtával, legjobb módja, korán megjelenő, vasban gazdag, tulajdonságokkal, rendellenességei, rendellenességek, melanintermelést, kulcsfontosságú, előrehaladtával, valószínűséggel, összefüggésben, radioprotektív, szérumferritin, megtapasztalja, megállapításra, csökkentésében, megjelenésével, melanocitáknak, melanintermelő, eredményezhet, oszteoporózis, tápanyagokból, nagymértékben, vércukorszint, természetesen, immunmoduláló, előbukkanását, vérszegénység, rendelkeztek, megőrzésében, befolyásolja, cinkszinttel, egészségének, hiányosságok, pigmentációs, szívbetegség, elégtelenség, felgyorsítja, megjelenését, betegségeket, vizsgálatot, fogyasztása, koleszterin, hajszálakat, csökkentsük, genetikának, kapcsolatot, elszaporodó, összefüggés, rendelkezik, aminosavból, táplálkozás, antioxidáns, bizonyítéka, felgyorsult, felfedezték, pajzsmirigy, táplálékok, kockázatát, szemünknek, környezeti, jelentősen, egyszerűen, fogalmazva, rendszeres, jelentkező, nemrégiben, lényegében, változókat, okozhatnak, mellékvese, öregedési, különféle, származik, dohányzás, hajszálak, autoimmun, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 697
  • e Hét: 5938
  • e Hónap: 25800
  • e Év: 201675
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.