Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen kókuszolajat/zsírt használjunk?
  2019-03-31 22:38:22, vasárnap
 
 



Hogyha valaki trópusi országba utazik, és megismeri a kókuszolajat, ezt a kitűnő ételt és orvosságot, akkor valószínűleg venni is fog egy üveggel. Hidegebb éghajlatú országba átszállítva azt tapasztaljuk, hogy az olaj megszilárdul és fel kell melegíteni ahhoz, hogy kiönthessük az üvegből. Az olaj 24-25 Celsius fokon szilárdul meg.

A kókuszolaj és a kókuszzsír között valójában csak az olvadási hőmérsékletben van a különbség, hacsak nem adtak valamilyen anyagot az olajhoz forgalomba hozása előtt.

A kókuszolajat általában a szárított kókuszhúsból állítják elő. A felaprított húst felmelegítik, és az olaj távozik belőle. Hogy az utolsó cseppig kinyerjék az olajt, néhány cég vegyi anyagokat ad a húshoz. Számos jótékony hatású komponens vész el ezzel az eljárással, de a szűz olajban ezek is megtalálhatók.

Ráadásul néhány cég fehéríti termékeit, ami megtéveszti a vásárlókat. A termék végül a minősége rovására tűnik ,,tisztának".

Kókuszolaj vásárlásakor érdemes olyat választani, amelyiken fel van tüntetve az előállítási eljárás, mint a szűz kókuszolajak esetében. Ezeket bioboltokban, vagy ázsiai boltokban találhatjuk meg. Ha valaki azt mondja, hogy nem szereti a kókuszolaj ízét, az valószínűleg azért van, mert a ,,finomított, színtelenített és szagtalanított", vagy röviden BRD kókuszolajt próbálták a szűz kókuszolaj helyett. Egy másik hasznos tanács a vásárláshoz: a ,,természetes" és ,,növényi eredetű" szavak a csomagoláson semmit sem jelentenek. Melyik étel nem természetes? Mindegyik étel a természetből származik, csak némelyiküket alaposan manipulálják, mielőtt forgalomba hozzák.

Gondoljunk csak a tejtermékekre: mi áll a csomagoláson, és a valóságban mi köze az eredeti, friss termékekhez! Néhány információ félrevezető, vagy teljesen hamis, mint például a ,,fölözetlen tej". Bárki, aki kóstolta az igazi fölözetlen tejet, észreveheti a NAGY különbséget - hol van a föl?

A mindennapi ételekkel szembeni allergia a manipulált élelmiszereknek köszönhető.

Kókuszzsír

A szűz és a BRD kókuszolaj vagy zsír mellett létezik egy harmadik változat is, aminek nagyobb az olvadáspontja. Néhány kókuszzsír gyártó szilárdítókat ad a kókuszzsírhoz, hogy még tovább növeljék a stabilitását és a megengedett tárolási idejét az eredeti kókuszzsírnak. Érdemes ezeket is szemügyre venni vásárláskor.

Hogyan készül az igazi VCO (szűz) kókuszolaj?

Egyszerű ötletek világszínvonalú szűz kókuszolaj előállításához

Hidegen sajtolt- Erjesztő módszer (Cezar M. Echano, Jr.)

1. A szűz kókuszolaj előállítása 30 Celsius foknál semmiféleképpen nem alacsonyabb hőmérsékletet igényel.

2. Minél párásabb a levegő, annál kedvezőbbek a körülmények a szűz kókuszolaj előállításához.

3. A kókusz színe jelzi, hogy a gyümölcs készen áll-e a feldolgozásra.

4. A kókusz korának meghatározása (ne legyen se nem túl fiatal, se túl öreg) döntő fontosságú.

5. Győződjön meg a kókusz megfelelő súlyáról (ne legyen se túlkönnyű, se túl nehéz)

6. Bizonyosodjon meg arról, hogy a kókusz tiszta és a héja nem repedezett

7. Ne használjon rossz szagú kókuszt. Ez az egész munkát elronthatja.

8. Távolítsa el a kókuszhéj háncsrétegét közvetlenül a betakarítás után.

9. Vágja félbe a kókuszt.

10. Reszelje ki a kókusz húsát a héjból.

11. Facsarja ki a kókuszt némi kókuszvízzel keverve, a kókusztej kivonásának érdekében.

12. Szűrje le a kivont kókusztejet és tegye tiszta, áttetsző edénybe. Ellenőrizze, hogy másfajta anyag nem került a tárolóedénybe.

13. Kis idő elteltével a kókusztej önálló réteget képez a kókuszvíz tetején.

14. Várjon 24 órát majd válassza el a kókuszvizet a kókusztejtől.

15. A kókusztej felszínén olaj jelenik meg.

16. Válassza le a képződött olajréteget, és kanalazza át egy másik edénybe. Ez a folyamat kb 5-7 napig tart.

17. 5-8 alkalommal szűrje le az olajat tiszta papír, kávészűrő vagy egyéb, rendelkezésére álló szűrőalkalmatosság segítségével.

Figyelem! a kókuszolajat reggel fogyasszuk!

Ha ezt az energiát adó italt este vesszük magunkhoz, túl sok energiánk lesz, ami gátolja a mély alvást, ezért inkább reggel fogyasszuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: élelmiszereknek, semmiféleképpen, világszínvonalú, hőmérsékletben, előállításához, rendelkezésére, színtelenített, szagtalanított, meghatározása, feldolgozásra, hőmérsékletet, olvadáspontja, megtalálhatók, tejtermékekre, bizonyosodjon, szilárdítókat, kókuszzsírnak, kókuszzsírhoz, tárolóedénybe, csomagoláson, stabilitását, kókuszolajat, kókusztejtől, felmelegítik, kókuszhúsból, manipulálják, némelyiküket, természetből, segítségével, bioboltokban, kókuszolajak, vásárlásakor, háncsrétegét, valószínűleg, tapasztaljuk, megszilárdul, kitűnő ételt, olaj megszilárdul, olaj 24-25, kókuszzsír között, olvadási hőmérsékletben, olajhoz forgalomba, kókuszolajat általában, szárított kókuszhúsból, felaprított húst, olaj távozik, utolsó cseppig, szűz olajban, termék végül, minősége rovására, előállítási eljárás, szűz kókuszolajak, Cezar,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  virágvasárnap  Alvó baby  képre írva  Válaszok a halál után  Heltai Jenő: Március  Ködvirágok  Fülpontok  Alvó baby  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Fülpontok  Karinthy Frigyes: Almafa  Jézus amikor fölment a hegyre,...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Boldogság  Alvó baby  képre írva  Szeretettel !  képre írva  J. Donald Walters  Ha nyitott vagy  Kövesd a vezetőt  Sonka vásár  Karinthy Frigyes: Almafa  A máj egészségét biztosító és ...  A jó lelkek  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könyvek  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Facebookon kaptam  képre írva  Öröknek hinni . . .  A haj állapotának javítása egy...  képre írva  Manna OWell tollából  Boldog virágvasárnapot minden...  Tedd őt foglyul, Uram  Nagyhétfő:  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Szívet megérintő . . .  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Harang ( gif )  Alvó baby  Jó éjszakát  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Apu  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Az angyali üdvözlet  Haja van  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó kutya  A víz abszolút súlya nem számí...  Apu  Galaktikus kapcsolat  Ködvirágok  Könyvek  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Soli Deo gloria  Alvó kutyák  Haja van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  képre írva  A haj állapotának javítása egy... 
Bejegyzés Címkék
kitűnő ételt, olaj megszilárdul, olaj 24-25, kókuszzsír között, olvadási hőmérsékletben, olajhoz forgalomba, kókuszolajat általában, szárított kókuszhúsból, felaprított húst, olaj távozik, utolsó cseppig, szűz olajban, termék végül, minősége rovására, előállítási eljárás, szűz kókuszolajak, kókuszolaj ízét, valószínűleg azért, szűz kókuszolaj, másik hasznos, csomagoláson semmit, természetből származik, igazi fölözetlen, mindennapi ételekkel, manipulált élelmiszereknek, harmadik változat, megengedett tárolási, eredeti kókuszzsírnak, kókusz színe, gyümölcs készen, kókusz korának, kókusz megfelelő, kókusz tiszta, egész munkát, kókuszhéj háncsrétegét, betakarítás után, kókusz húsát, kókuszt némi, kókusztej kivonásának, kivont kókusztejet, kókusztej önálló, kókuszvíz tetején, kókusztej felszínén, képződött olajréteget, másik edénybe, olajat tiszta, kókuszolajat reggel, mély alvást, élelmiszereknek, semmiféleképpen, világszínvonalú, hőmérsékletben, előállításához, rendelkezésére, színtelenített, szagtalanított, meghatározása, feldolgozásra, hőmérsékletet, olvadáspontja, megtalálhatók, tejtermékekre, bizonyosodjon, szilárdítókat, kókuszzsírnak, kókuszzsírhoz, tárolóedénybe, csomagoláson, stabilitását, kókuszolajat, kókusztejtől, felmelegítik, kókuszhúsból, manipulálják, némelyiküket, természetből, segítségével, bioboltokban, kókuszolajak, vásárlásakor, háncsrétegét, valószínűleg, tapasztaljuk, megszilárdul, kókuszvízzel, termékekhez, közvetlenül, észreveheti, félrevezető, természetes, előállítási, megtéveszti, találhatjuk, kókuszolajt, felaprított, vásárláshoz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.