Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Alacsony cukortartalmú gyümölcsök
  2019-04-05 22:47:44, péntek
 
  Minden gyümölcs tartalmaz cukrot, habár némelyik kevesebbet, mint a másik. Azok az emberek, akik odafigyelnek a cukorbevitelükre, gyakran lemondanak a szénsavas üdítőkről, a csokoládéról, a süteményről és az egyéb édességekről, de nem gondolnak a gyümölcsökre. Természetesen a gyümölcs egy nagyon jó módja annak, hogy megőrizzük az egészségünket, de egyes gyümölcsök - például a banán vagy a mangó - nagyon sok cukrot tartalmaznak.

Most olyan gyümölcsökről olvashat, amelyek csak kevés cukrot tartalmaznak. Az alacsony cukortartalmú gyümölcsök biztosítják szervezetünk számára a rostot, a vitaminokat és az ásványi anyagokat.

Az eper sok más bogyós gyümölcshöz hasonlóan csak kevés cukrot, ezzel szemben sok értékes rostot tartalmaz. Jó forrása a C-vitaminnak is, amely egy antioxidáns vitamin.

Egy közepes méretű őszibarack mindössze 13 gramm cukrot tartalmaz.

A szeder, hasonlóan az eperhez rostban gazdag, kevés cukorral. A szeder nagyon jó antioxidáns-forrásnak számít. Érdekes megjegyezni, hogy az áfonya körülbelül kétszer annyi cukrot tartalmaz, mint a szeder.

A citrusfélék közül a citrom is nagyon egészséges, csak minimális cukrot tartalmaz, ellenben sok rost van benne. C-vitamin-szükségletünket is kielégíthetjük, ha citromot fogyasztunk. Citrom hozzáadásával készíthetünk finom italokat, de a salátánkat is megízesíthetjük vele.

Egy szelet mézdinnye körülbelül 11 gramm cukrot tartalmaz. Likopinban gazdag, de van benne C-vitamin, vas és kálium is. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok nemcsak az immunrendszer, hanem a szív- és érrendszer egészségét is védik.

A narancs is nagyon jó forrása a C-vitaminnak. A téli időszakban az immunrendszerünket támogathatjuk meg a fogyasztásával. A bolti gyümölcslevekben sok a cukor, így ha valaki ital formájában szereti a narancsot, jól teszi, ha otthon frissen facsar magának.

A grépfrút nem arról híres, hogy nagyon édes lenne. Ez a keserű gyümölcs is egy nagyon jó választás, ha valaki alacsony cukortartalmú gyümölcsöt szeretne fogyasztani.

Az avokádó szinte alig tartalmaz cukrot, így bátran be lehet illeszteni a cukormentes diétába.

A gyümölcsöknek a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás részét kell képeznie, hiszen ezek a gyümölcsök segítik a testsúlycsökkenést, illetve az egészséges testsúly fenntartását. A gyümölcsök által megkapjuk a rostok mellett az alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat. A gyümölcsök ráadásul csökkentik a rák és más betegségek kialakulásának kockázatát is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: kiegyensúlyozott, cukorbevitelükre, gyümölcslevekben, megízesíthetjük, szükségletünket, fogyasztásával, kielégíthetjük, kialakulásának, immunrendszer, hozzáadásával, egészségünket, cukortartalmú, gyümölcsöknek, gyümölcsökről, természetesen, támogathatjuk, tartalmaznak, szervezetünk, édességekről, gyümölcsökre, készíthetünk, fenntartását, odafigyelnek, csokoládéról, cukormentes, táplálkozás, antioxidáns, vitaminokat, fogyasztani, citrusfélék, megjegyezni, biztosítják, gyümölcshöz, fogyasztunk, süteményről, gyümölcsök, szénsavas üdítőkről, egyéb édességekről, banán vagy, mangó –, alacsony cukortartalmú, ásványi anyagokat, antioxidáns vitamin, közepes méretű, eperhez rostban, szeder nagyon, áfonya körülbelül, citrusfélék közül, szelet mézdinnye, téli időszakban, bolti gyümölcslevekben, keserű gyümölcs,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Talpra vándor  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Alvó baby  A magyar sajtó napja március 1...  Kezdet  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Törött csészék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Törött csészék  Március 15-re emlékve  Amikor még rangja volt...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdet  Nemzeti  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  1848. március 15-én  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  Dóró Sándor: Tétova lét  Rochefoucauld - a bölcs  Talpra vándor  Por  A gyász  A közszereplő  A nemzet csak akkor...  A közszereplő  Facebookon kaptam  A kávé  Alvó cica  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Amikor 5 éves voltam,  Evan Esar tollából  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  William Shakespeare-től idéze...  Cicus virággal  Márciusi eső  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Hernádkak  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Jó éjszakát  Szép estét  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  A Mindenható Istenben bízva  Dóró Sándor: Ma  Mély, puha álom - sárga féltés  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Intelem  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Síró nő  ...és mégis ráismersz  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Szép álmokat!  képre írva Március 15 -re emlé...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép Álmokat  Szabó Norbert – Szabadsá...  Kokárda 
Bejegyzés Címkék
szénsavas üdítőkről, egyéb édességekről, banán vagy, mangó &#8211, alacsony cukortartalmú, ásványi anyagokat, antioxidáns vitamin, közepes méretű, eperhez rostban, szeder nagyon, áfonya körülbelül, citrusfélék közül, szelet mézdinnye, téli időszakban, bolti gyümölcslevekben, keserű gyümölcs, avokádó szinte, cukormentes diétába, gyümölcsök segítik, egészséges testsúly, gyümölcsök által, rostok mellett, alapvető vitaminokat, gyümölcsök ráadásul, kiegyensúlyozott, cukorbevitelükre, gyümölcslevekben, megízesíthetjük, szükségletünket, fogyasztásával, kielégíthetjük, kialakulásának, immunrendszer, hozzáadásával, egészségünket, cukortartalmú, gyümölcsöknek, gyümölcsökről, természetesen, támogathatjuk, tartalmaznak, szervezetünk, édességekről, gyümölcsökre, készíthetünk, fenntartását, odafigyelnek, csokoládéról, cukormentes, táplálkozás, antioxidáns, vitaminokat, fogyasztani, citrusfélék, megjegyezni, biztosítják, gyümölcshöz, fogyasztunk, süteményről, gyümölcsök, vitaminnak, egészségét, érrendszer, likopinban, időszakban, körülbelül, illeszteni, gyümölcsöt, kevesebbet, egészséges, őszibarack, formájában, megőrizzük, betegségek, csökkentik, salátánkat, lemondanak, kockázatát, narancsot, tartalmaz, hasonlóan, választás, üdítőkről, minimális, mézdinnye, vitaminok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 24235
  • e Év: 200110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.