Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hüüüüüüüüüüüü nem semmi !
  2019-05-24 22:06:04, péntek
 
  Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz,az fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszer adalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. "Az íz az ételek lelke." Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.
A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer..Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.

KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: szuperegészséges, koffeintartalmú, csecsemőtápszer, átprogramozzák, gondolatainkat, figyelmeztetés, fogyaszthatóvá, megváltoztatja, világhatalommá, ricinusolajból, élelmiszeripar, nátriumbenzoát, mennyiségének, holzmindenben, önrendelkezés, eperjoghurtot, hazugságokkal, észrevétlenül, gyerekkorától, édesítőszerek, élvezhetetlen, sűrítőanyagok, ízfokozókkal, manipulálják, ízlelésünket, baktériumból, gyorsétterem, kilencvenhat, elfeledtetik, édesítőszert, veszélyesnek, aceszulfámot, hozzászokott, hozzászoktat, forgalmaznak, eladhatatlan, laboratórium ízeit, édeset idomított, világhatalommá szerveződött, ízlés szabadsága, kulináris önrendelkezés, amerikai konszern, másik vörös, növény rostjaiból, menthenthiol nevű, acetyl-pyrolin egyik, ropogós kenyérhéj, mogyoróíz illúziójáért, füstölt sonka, vásárlókat mézédes, csalafinta íztrükkök, kólák összetétele, General Foods, Danone Actimel, Hans Ulrich Grimm, Kétezeregy Kiadó, Egyesült Államokban, Fast Food Nation, VONJA LE TANULSÁGOT, TEGYEN MEG MINDENT CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 14  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Mit ünnepelnek a görögök márci...  különleges  Jó éjszakát  jó reggelt  képre írva  Önmaga ellenére  Latinovits Zoltán tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Önmaga ellenére  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Krisztinától  James Allen  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Az ókori görögök sebkezelésre ...  39 ígéret  Facebookon kaptam  James Allen  Martin Buber, A haszidim meséi  Sík Sándor - Ha jő a perc  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Töröld le  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szép estét  Pitypang szökőkút  Otthon  Magyar költészet napja  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Jó éjszakát  Tanmese  Sorsunk miatt...  39 ígéret  Robin Wight pitypang szobra  Sík Sándor - Ha jő a perc  Alvó kislány  Egyszerű  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Egy párkányon  Zilahy Lajos mondta  ajándék, mellyel meglepem  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Megígért békesség  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó éjszakát  Martin Buber, A haszidim meséi  Zilahy Lajos gondolata  Paul Éluard - És egy mosoly  Ott van  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Sorsunk miatt...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Nevelőszülőkhöz adták,  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Különleges  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Tanmese  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jan Twardowski - Siessünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó nap volt  képre írva  Önmaga ellenére  Jó nap volt 
Bejegyzés Címkék
laboratórium ízeit, édeset idomított, világhatalommá szerveződött, ízlés szabadsága, kulináris önrendelkezés, amerikai konszern, másik vörös, növény rostjaiból, menthenthiol nevű, acetyl-pyrolin egyik, ropogós kenyérhéj, mogyoróíz illúziójáért, füstölt sonka, vásárlókat mézédes, csalafinta íztrükkök, kólák összetétele, igazi bodzaszörp, élelmiszeripar tehát, korabeli fotókon, kémiai édesítőszerek, ételre allergiás, élelmiszer-ipari termékek, ételek lelke, ízeket befolyásolja, táplálék ellenőrzése, leves hazudik, négy főre, asztalra került, ételek eredeti, egyik aromagyár, élvezet fantázia, szuperegészséges, koffeintartalmú, csecsemőtápszer, átprogramozzák, gondolatainkat, figyelmeztetés, fogyaszthatóvá, megváltoztatja, világhatalommá, ricinusolajból, élelmiszeripar, nátriumbenzoát, mennyiségének, holzmindenben, önrendelkezés, eperjoghurtot, hazugságokkal, észrevétlenül, gyerekkorától, édesítőszerek, élvezhetetlen, sűrítőanyagok, ízfokozókkal, manipulálják, ízlelésünket, baktériumból, gyorsétterem, kilencvenhat, elfeledtetik, édesítőszert, veszélyesnek, aceszulfámot, hozzászokott, hozzászoktat, forgalmaznak, eladhatatlan, befolyásolja, péksüteményt, madártollból, pamfletjében, menthenthiol, legfontosabb, illúziójáért, kávétejszínt, gyapotszálat, egészségéért, laboratórium, szerveződött, környezetét, összetevőit, műszalonnát, bármennyire, cseresznyét, zsiradékból, maszkírozza, keverékéből, érzékeinket, epertermése, összetétele, joghurtital, baktériumok, aszpartámot, manipulálja, citromlevet, valóságában, napjainkban, reklámokkal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 480
  • e Hét: 6836
  • e Hónap: 20585
  • e Év: 225286
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.