Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó tudni - az egészségünkért
  2019-08-16 22:11:40, péntek
 
  Omega 3 -Előnyösen befolyásolják például a szem, az agysejtek és az idegsejtek működését, de az immunrendszer megfelelő működéséhez is nélkülözhetetlenek. Legtöbben a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében betöltött szerepükről, például koleszterincsökkentő hatásukról, a vérrögök kialakulásának gátlásában és az infarktus megelőzésében játszott szerepükről ismerik ezeket a zsírsavakat - jól ismert tény, hogy a sok halat fogyasztó országokban sokkal ritkábbak ezek a problémák, mint ott, ahol alig eszik halat a lakosság. A bőrre is jó hatással vannak, és a szervezetben jelen lévő gyulladásokat is képesek csökkenteni. Kismamáknál segíti a magzat fejlődését, míg a csecsemők esetében az éleslátás kialakulását és a szellemi fejlődést támogatja.

Omega 6 - Ideális arányban az omega 3 hatását segíti. A hidegen sajtolt olajokban van nagyobb mennyiségben, ám főzés után már inkább ártalmas. Az omega-6 zsírsavak jelentősen javítják szervezetünk általános állapotát, hozzájárulnak számos betegség megelőzéséhez, illetve kezeléséhez. Többek között enyhítik a fekély, a csontritkulás, az ízületi gyulladások, a pszoriázis, a magas vérnyomás, a szívbetegségek, az apátiát vagy hiperaktivitást kiváltó elmezavarok tüneteit, jótékonyan felgyorsítják a pattanások és a bőrgyulladások gyógyulását.

Betain - A betain segíthet megelőzni és egyben kezelni az érszűkületet és segíthet megelőzni az érrendszeri megbetegedéseket. Csökkentheti a vérnyomást, az epekő kialakulásának kockázatát, enyhítheti a gyomorégést, gátolhatja néhány toxin májkárosító hatását, - Daganatok kialakulásának megelőzése, koleszterinszint csökkentése. Segítséget nyújthat az allergia kezelésére és megelőzésére, képes kiölni a szervezetből a helicobacter pylori kórokozót, amely a legelterjedtebb gyomor - bélrendszer baktérium.

A betain javíthatja a sportteljesítményt azáltal, hogy növeli a szervezet energiaszintjét, valamint az oxigén felhasználását, növelheti a test energiaszintjét, segítheti a szervezet méregtelenítési folyamatait, javíthatja a szervezet oxigén-felhasználását, növelheti az állóképességet, késleltetheti az Alzheimer-kór progresszióját, javíthatja az autista betegek állapotát. A betain javíthatja a Dawn-szindrómában szenvedő gyerekek viselkedését és mentális funkcióját, valamint hasznos lehet a csalánkiütések kezelésében.

Miben lelhető betain?

A cékla betain (trimetil-glicin) tartalma rendkívül magas (300-600 mg/kg). A vegyületet először céklagyökérből vonták ki. Az céklagyökér kivonatból 99%-os tisztaságú betain por állítható elő. A betain antioxidáns hatása mára már közismertté vált. Olyan oxidációs folyamatok sorát gátolja a szervezetben, amelyek káros hatásúak.

A népgyógyászat tudva tudatlanul régóta alkalmazta a cékla főzetét daganatos betegségek kezelésére, de elsősorban általános fiatalító szerként fogyasztották. Hamarosan kiderült, hogy az egyik fő szerep a betainé.

Pantoténsav (B5 Vitamin) - A karcsúság és a jó közérzet vitaminja. Fokozott stressztűrés, nagyobb fizikai teljesítmény, energiatermelés, vitalitás, gyulladások megakadályozása, a stressz elhárítása, a zsír lebontása, hasznosítása, szellemi frissesség, koncentrációs képesség, egészséges haj, egészséges bőr, dús és színes haj, a végtagok jó vérellátása és ép idegek. A pantoténsav 24 órán belül szabályosan fel tudja élénkíteni az agyat, megszünteti a szórakozottságot, aggályoskodást, emlékezetgyöngeséget, koncentrációképtelenséget, szellemi restséget és enyhébb depressziót.

Pantoténsavban különösen gazdag élelmiszerek:

Máj, búzakorpa, pisztráng, napraforgómag, hering, makréla, Camembert, rokfort sajt, diófélék, teljes őrlésű gabona, vadhús, színhús, teljes tej.

Kolin - Létezik két B-vitamin-származék, a kolin és az inozit, melyek jelentőségét csak az utóbbi években kezdte felfedezni a biokémia, a vegyészet, illetve az orvostudomány. E két vitamin számos egyéb előnyös tulajdonsága mellett az idegrendszerre, agyunk működésére, a memóriára hat jótékonyan. Mindkettő a lecitin fő alkotóeleme. Védi a májat: segít ellátni méretlenítő feladatát, erős megterhelés esetén (alkohol, drog) valamelyest csökkenti a káros hatásokat, valamint megakadályozza zsírok lerakódását a szervben.

Segíti a zsírégetést: fokozza a szervezet zsírfelhasználását, így diéta mellett támogathatja a zsírvesztést. (Különösen inozitollal). Kolinnal nagyban csökenthető az epekövek kialakulásának valószínűsége és csökkenti a koleszterinszintet.

Pozitív hatással van az emlékezőképesség és más agyi funkciók fejlesztésére. Az Alzheimer-kórban szenvedők esetében bizonyítottan hatásos, és úgy tűnik, néhány ideg- és elmebaj megelőzésében is segíthet.

Hatásos lehet pantoténsavval és tiaminnal (B-vitaminok) gyomorégés ellen.

Természetes forrásai

Szervezetünk részben tehát előállítja a kolint, ehhez egyéb anyagok közreműködése szükséges: a metionin és szerin fehérjeanyagok, (ezeket a hús, a sajt, a tojás és a sajt tartalmazza), a folsav (sörélesztő és zöldfőzelékek fogyasztásával juthatunk hozzá), és a B12-vitamin (májban, színhúsban, halban és tejtermékekben található). Kész kolin vitamin nagy koncentrációban a májban, tojássárgájában, sörélesztőben és a búzacsírában van. Egy koncentrált kolinkúrához pedig a legideálisabb a lecitin.

Niacin (B3 Vitamin) - A niacin a B3 vitamin másik neve. Az egyetlen olyan vitamin, amelynek közvetlen szerepe van a hormonháztartásunk egyensúlyban tartásában. Jelenléte a szervezetünkben elengedhetetlen az energiatermelési folyamatokhoz, a fehérjeszintézishez - és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Csökkenti a depresszió tüneteit, értágító, ezáltal vérnyomáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet is. A bőr egészségét, a vércukorszintet is jótékonyan befolyásolja.

Miben segít a niacin?

- Sejtlégzés - sejtenergia körforgás

- A szénhidrátok, a zsír és a fehérje anyagcseréje

- Az agy anyagcseréje

- Kedélyállapot

- Alvás

- Vérkeringés

- Szívműködés

- Koleszterinszabályozás

- Izmok

- Kötőszövet

- Gyomorsavtermelés

- Gyomor- és bélműködés

- A rossz koleszterinszint csökkentése.

Milyen élelmiszerekben található niacin?

Főként a sovány hús, a máj, a hal, a szárnyas, továbbá a tojás és kis mennyiségben a tej és a főzelékfélék gazdagok niacinban. A teljes őrlésű gabonafélékben, és elsősorban a kukoricában is van jelentékeny mennyiségű niacin, csakhogy kötött formában, vagyis szinte egyáltalán nem hasznosíthatóan.

Riboflavin (B2 Vitamin) -A B2-vitamin vagy más néven riboflavin a B-komplex vitaminok fontos tagja, a táplálékból felszabaduló energia hasznosításában vesz részt. Nélküle a B-vitaminok nem lennének kellően hatékonyak a tápanyagok anyagcseréjében, a sejtek védelmében és az egyes tápanyaghiányok megelőzésében. Riboflavin szükséges a vörösvérsejtek képződéséhez, az antitestek termeléséhez, a sejtlégzéshez és a növekedéshez. Enyhíti a szem fáradtságát, és fontos a szürkehályog megelőzésében és kezelésében. Segít továbbá a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék metabolizmusában, migrénes tünetek enyhítésében. A riboflavin korlátozza a stroke vagy szívroham által okozott sejtkárosodást, és minimálisra csökkenti a különböző méreganyagokból származó légúti sérülések kockázatát.

A riboflavin hiánya ronthatja a vas felszívódását a szervezetben, és gyengíti a pajzsmirigy működését.

A B2-vitamin természetes forrásai

A teljes kiőrlésű gabonák jó forrásai a B2-vitaminnak, de a finomított lisztek még vitaminnal dúsított formában sem megfelelőek. Magas riboflavintartalom található a következő ételekben: máj, sajt, tojássárgája, hal, hüvelyesek, tej, baromfi, spenót, teljes kiőrlésű gabonák és joghurt.

Egyéb természetes források: spárga, avokádó, brokkoli, kelbimbó, ribizli, hínár, zöld leveles zöldségek, gomba, dió és vízitorma. Gyógynövények közül a lucerna, bojtorjángyökér, kamilla, édeskömény, görögszéna, ginzeng, komló, csalán, petrezselyem, borsmenta, csipkebogyó és zsálya tartalmaz B-vitamint.

Kálium - A kálium létfontosságú elem, szervezetünk harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyaga, makroeleme a kálcium és a foszfor után. Elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségben jelen legyen a szervezetben. Részt vesz az ingerület-átvitelben, a sejtek tápanyagfelvételében, a szívritmus és a vérnyomás szabályozásában, az izom-összehúzódásban. Kiegészítése nem szükséges, csak speciális esetekben (hasmenés, vízhajtás), ekkor azonban orvoshoz kell fordulni! Magas vérnyomás esetében jól bizonyított, hogy nem elég a nátriumbevitel csökkentése magas vérnyomásban szenvedőknél, hanem csak is a magasabb káliumfogyasztással együtt lehet elérni a kívánt eredményt.

Természetes forrásai

Kálium szinte mindenben van. Azt lehet mondani, hogy valamennyi nyers zöldség, gyümölcs gazdag káliumban, ráadásul igen kevés nátrium társul a magas káliumtartalomhoz. ( A banán esetén ez az arány 440:1, a narancsnál 260:1, sárgarépánál 75:1 stb.) Kiemelkedő káliumtartalommal rendelkezik az alapvető zöldségek közül a burgonya és a paradicsom (340 ill. 240mg /100g), a gyümölcsök közül pedig a banán és a narancs (500 és 255 mg). Igaz, vannak élelmiszerek, amelyek még ennél is jóval több káliumot tartalmaznak, pl: szója (1945mg), szárazbab(1120mg), sárgaborsó(1210mg), lencse(1150mg). De jó forrásai még az olajos magvak (dió:1710mg), a húsok és a halak is, a rizs 103, a csirkehús 360, a marhahús 100, a tonhal pedig 190 milligrammot tartalmaz 100 grammonként.

Figyelmeztetések, mellékhatások

Veseelégtelenségben szenvedőknek tilos orvosi felügyelet nélkül káliumkészítményt fogyasztani!

Aki ACE-gátló vérnyomáscsökkentőt szed (benazepril, captopril, enalapril, fosinopril, lisinopril, moexipril, perindopril, quinapril, ramipril, trandolapril), annak csak folyamatos orvosi felügyelet mellett adható külön kálium, egyébként szedése szigorúan tilos!

A kálium megtartó vízhajtók, illetve az aldoszteron hatását blokkoló diuretikumok mellett a káliumkészítmények szedés életveszélyes! Egyéb vízhatjószerek mellett is okozhat problémákat, sőt halált (túladagolva), így csak orvosi előírás szerint szabad vízhajtók mellé alkalmazni. (És magukat a vízhajtókat is.)

Mindenfajta hipokalémiás állapotban (hasmenés, hányás, stb következtében) a pótlásról csak az orvos gondoskodhat!

Terhes és szoptató nők maguktól soha ne kezdjenek kálium étrendkiegészítő használatába!

Mellékhatások

A leggyakoribb mellékhatásai a káliumkészítményeknek az esetleg fellépő emésztési zavarok: gyomorbántalom, hasmenés, hányás. Ritkán előfordulhat bőrkiütés is. Legsúlyosabb mellékhatása a hiperkalémia, ami életveszélyes is lehet, ám ez egészséges veséjű embereknél nem speciális helyzetben (vízhajtózás) szinte kizárt, hogy előforduljon, és akkor is csak extrém adagokat használva.(18 gramm napi bevitelig általában jól tolerálja a szervezet.)

Toxicitás: egyszerre nagyon sok (18 gramm vagy fölötte) káliumkészítmény bevitele már erősen toxikus lehet, ugyanis nemcsak hiperkalémia léphet fel, de a kálium a bélben egyszerre kioldódva ilyen mennyiségben mérgező a sejtekre, ami a bélfal kilyukadásához vezethet. (Emiatt jobbak az elnyújtott hatású káliumtabletták, ha van rá lehetősége, ilyet használjon!)

K vitamin - A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy a szervezet képes tárolni és elengedhetetlen számos folyamat megfelelő működéséhez. A K-vitamin legfontosabb szerepe, hogy befolyásolja a vér alvadási képességét. Ha a vérben nem képződnének vérrögök, akkor az életveszélyes állapotot okoznak. A K-vitamin segít a fehérjék összetapadásában, ami szükséges a véralvadási faktorhoz. A K-vitamin olyan erős, hogy bizonyos véralvadásgátló gyógyszerek hatását is képes visszafordítani.

A csontok növekedéséhez és regenerálásához a szervezet több vitamin is használ. A K-vitamin és a D-vitamin együttműködik, hogy a fehérjék beépülhessenek a csontokba. E fehérjék nélkül a csontok nem lennének képesek megkötni az ásványi anyagokat. Egy 1999-es tanulmány bebizonyította, hogy a K-vitamin alacsony bevitele összefüggésbe hozható a megnövekedett csípőtáji törésekkel.

A K-vitamin nélkül a sejtek nem képesek megfelelően növekedni. Ez a vitamin nélkülözhetetlen a fehérjék beépüléséhez, ami nagyon fontos a sejtek növekedéséhez és termelődéséhez. A K-vitamin tehát a sejt életében is fontos szerepet játszik. A K-vitamin ezenkívül különösen fontos az idegsejtek egészségének megőrzésében.

A K1-vitamint elsősorban a zöld leveles növényekben találhatunk, mint például a zöldség- és főzelékfélék, a káposzta, a brokkoli, a spenót, a bimbós kel, a paraj, valamint a tej- és tejtermékek, és a máj. A szervezet számára szükséges K-vitamin mintegy felét K1-vitamin formájában a táplálékkal készen visszük a szervezetbe, a szükséglet másik fele pedig a bélben megfelelő előanyagokból keletkezik a jótékony hatású bélbaktériumok közreműködésével, ez a K2-vitamin. Ebből következik, hogy vegyes táplálkozás és egészséges bélflóra esetén a szervezet ellátottsága kielégítő.

Ajánlott bevitel

Az ajánlások eltérőek a férfiak és a nők esetében. Egy felnőtt férfinak naponta 120 mcg K-vitaminra van szüksége egy nap, míg a nőknek csupán 90 mcg-ra. A sötétzöld leveles zöldségekben igen sok a K-vitamin, de a brokkoliban, a kelbimbóban, a kelkáposztában is nagy mennyiségben találjuk meg. Felszívódásához nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszunk olajokat, például olívaolajat vagy repceolajat, mert ezekben tud a legjobban oldódni ez az anyag.

Kiknek nem ajánlott szedni K Vitamint?

Véralvadás gátló gyógyszereket szedőknek viszont oda kell figyelniük a K-vitamin bevitelére, mivel a nagy mennyiségű vitamin ellensúlyozza a véralvadásgátló szer hatását. Ez nem jelenti azt, hogy a trombózisra hajlamos betegek nem ehetnek például brokkolit vagy káposztát, csak arra kell figyelniük, hogy folyamatosan körülbelül azonos mennyiséget kell fogyasztaniuk ezekből az ételekből. Vérzékeny betegek sem fogyaszthatnak túl nagy mennyiségű K-vitamint a véralvadást segítő gyógyszerrel, mert túlzottan megnőhet a véralvadás veszélye a két szer együttes hatása miatt.

Folát, B12 és B6 Vitamin -

Veszélyes lehet a B-vitamin és a folsav

A folsav, valamint a B-vitaminok szívre gyakorolt feltételezett jótékony hatásának vizsgálatát alig három év után be kellett szüntetni, mivel amellett, hogy semmiféle pozitív eredményt nem sikerült találni, kiderült, hogy a fenti kiegészítők akár még ártalmasak is lehetnek.

,,Az eredmények megerősítik számos nemrégiben megjelent vizsgálat következtetéseit: a B-vitaminpótló kezelés nem csökkenti a szívbetegségek kockázatát, viszont akár még veszélyes is lehet" - mondta el Alice H. Lichtenstein, a bostoni Tufts Egyetem táplálkozástan professzora.

A vizsgálathoz a norvég bergeni Haukeland Egyetemi Kórház kutatóinak csaknem 3100 önkéntest sikerült találniuk. Háromnegyedük különböző adag B-vitamint és folsavat (amely kémiailag szintén B-vitamin) szedett, míg a többiek placebót (hatóanyag nélküli készítmény) kaptak.

A vizsgálatot idő előtt, 38 hónap elteltével le kellett zárni a, miután kiderült, hogy sem a folsav-B12-vitamin, sem a folsav-B6-vitamin kombináció nem fejti ki a remélt hatást a halálozás és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése terén. Az agyérkatasztrófák száma ugyan enyhén csökkent a folsavat szedő betegeknél, ám a rákos megbetegedések aránya valamelyest nőtt, bár egyik sem érte el a statisztikailag szignifikáns mértéket.

A korai befejezésre azért került sor, mert egy másik norvég tanulmány szintén felvetette, hogy a folsav- és B-vitamin-pótlás fokozza a rák kockázatát.

A lényeg azonban Lichtenstein professzor szerint az, hogy nincs rá bizonyíték, hogy a B-vitaminokat érdemes lenne szedni a szívbetegség megelőzésére, vannak viszont ellenérvek. A két vizsgálatot azért indították el, mert megfigyeléses vizsgálatok szerint a homocisztein nevű fehérje magas szintje fokozza a kardiovaszkuláris betegségek rizikóját. A homocisztein szintje 30%-kal csökkent is a három év folyamán a folsavat és B-vitamint szedő résztvevők vérében, ám ez a csökkenés nem járt együtt a várt megelőző hatással.

Az Egyesült Államokban rendszeresen folsavval dúsítják az ételeket, mivel a folsav csökkenti az idegcsőzáródási rendellenességként ismert fejlődési rendellenességek előfordulását. A szakértő tanácsa a napi egy multivitamin tablettán kívül a változatos, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend, nem pedig a különböző, egy-egy vitaminra épülő készítmények fogyasztása.!

Forrás: Medipress illetve Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Címkék: koleszterinszint, figyelmeztetések, szórakozottságot, következtetéseit, nélkülözhetetlen, rendellenességek, megbetegedéseket, összetapadásában, emlékezőképesség, közreműködésével, metabolizmusában, káliumkészítmény, energiatermelési, étrendkiegészítő, véralvadásgátló, hiperaktivitást, bojtorjángyökér, vércukorszintet, regenerálásához, elengedhetetlen, statisztikailag, koncentrációban, élelmiszerekben, káliumtabletták, anyagcseréjében, tojássárgájában, hasznosításában, visszafordítani, tápanyaghiányok, szervezetünkben, összehúzódásban, energiaszintjét, hasznosíthatóan, energiatermelés, felszívódásához, megakadályozása, idegsejtek működését, immunrendszer megfelelő, vérrögök kialakulásának, infarktus megelőzésében, zsírsavakat –, szervezetben jelen, magzat fejlődését, csecsemők esetében, éleslátás kialakulását, szellemi fejlődést, hidegen sajtolt, omega-6 zsírsavak, ízületi gyulladások, magas vérnyomás, apátiát vagy, bőrgyulladások gyógyulását, Alice, Tufts Egyetem, Haukeland Egyetemi Kórház, Egyesült Államokban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Somlyó Zoltán - Orgonával  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam Krisztinától  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Ady Endre - Mindegy átka  39 ígéret  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Horváth Szilvia tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimna...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  40 felett  Paul David Tripp Április 12  Alvó cica  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Kertem  Segíts neki dicsérni Téged  IGEN így  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hogyan válunk hűségesekké?  Ott van  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Vannak emberek  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  különleges  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép estét  Ady Endre - Mindegy átka  Magyar költészet napja  Szép álmokat!  James Allen  különleges  Esterházy Péter: Harmonia c...  Magamnak  Baranyi Ferenc - N i n c s  Azért kaptad  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó nap volt  Hamvas Béla  "Ez egy csoda"  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  képre írva  Somlyó Zoltán - Orgonával  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
idegsejtek működését, immunrendszer megfelelő, vérrögök kialakulásának, infarktus megelőzésében, zsírsavakat &#8211, szervezetben jelen, magzat fejlődését, csecsemők esetében, éleslátás kialakulását, szellemi fejlődést, hidegen sajtolt, omega-6 zsírsavak, ízületi gyulladások, magas vérnyomás, apátiát vagy, bőrgyulladások gyógyulását, betain segíthet, érrendszeri megbetegedéseket, epekő kialakulásának, allergia kezelésére, helicobacter pylori, legelterjedtebb gyomor, betain javíthatja, szervezet energiaszintjét, oxigén felhasználását, test energiaszintjét, szervezet méregtelenítési, autista betegek, csalánkiütések kezelésében, cékla betain, vegyületet először, céklagyökér kivonatból, betain antioxidáns, népgyógyászat tudva, cékla főzetét, stressz elhárítása, zsír lebontása, utóbbi években, káros hatásokat, epekövek kialakulásának, sajt tartalmazza, koncentrált kolinkúrához, egyetlen olyan, szervezetünkben elengedhetetlen, energiatermelési folyamatokhoz, idegrendszer megfelelő, depresszió tüneteit, fehérje anyagcseréje, rossz koleszterinszint, főzelékfélék gazdagok, teljes őrlésű, táplálékból felszabaduló, tápanyagok anyagcseréjében, sejtek védelmében, egyes tápanyaghiányok, vörösvérsejtek képződéséhez, antitestek termeléséhez, szem fáradtságát, szürkehályog megelőzésében, fehérjék metabolizmusában, riboflavin korlátozza, stroke vagy, különböző méreganyagokból, riboflavin hiánya, pajzsmirigy működését, teljes kiőrlésű, finomított lisztek, következő ételekben, kálium létfontosságú, foszfor után, vérnyomás szabályozásában, nátriumbevitel csökkentése, kívánt eredményt, magas káliumtartalomhoz, banán esetén, alapvető zöldségek, gyümölcsök közül, olajos magvak, tonhal pedig, kálium megtartó, aldoszteron hatását, pótlásról csak, orvos gondoskodhat, leggyakoribb mellékhatásai, esetleg fellépő, bélben egyszerre, bélfal kilyukadásához, elnyújtott hatású, zsírban oldódó, szervezet képes, életveszélyes állapotot, fehérjék összetapadásában, véralvadási faktorhoz, csontok növekedéséhez, szervezet több, fehérjék beépülhessenek, ásványi anyagokat, 1999-es tanulmány, megnövekedett csípőtáji, vitamin nélkülözhetetlen, fehérjék beépüléséhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 717
  • e Hét: 2700
  • e Hónap: 16449
  • e Év: 221150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.