Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igen, de... (6.)
  2019-11-01 17:06:12, péntek
 
  Igen, de... (6.)

Kedveseink, az utolsó email-t december 24-én küldjük szét. Két eseménydús nap van mögöttünk.

,,Közel volt a halálhoz, de az Isten megkönyörült rajta, sőt nemcsak rajta, hanem mirajtunk is."
-Filippi 2,27 alapján-

Az intenzív osztály ügyeletes orvosai mindenre felkészítettek bennünket. Vállukat megvonva ismerték el, hogy Gabi leletei teljesen a fejük tetejére álltak. Az állapota rendkívül aggasztóvá vált. A vérében a gyulladásra utaló érték 3000-re emelkedett (80 helyett). Már nem tudta nyitva tartani a szemét, gyengén, lökésszerűen lélegzett. Arcát teljesen elborította a fájdalom.

Az egyik ápolónő megfogta a ruhám ujját, és ezt mondta: ,,Ha az én feleségem lenne, nagyon aggódnék. Nem tudjuk, hogy túléli-e. Hasson oda, hogy történjen valami. Gondolja, hogy itt valóban jó helyen van? Mi a súlyos égési sérülésekre specializálódtunk, de nem vagyunk belgyógyászat."

Mit tegyek? Gabi többször is ezt suttogta: ,,Andreas, nem bírom tovább. Nem bírom. Érzem, hogy ezt nem élem túl."

Ebben a nyomorúságban Isten erős vigasztalást adott János evangéliumából, Gabi kedvenc fejezetéből: Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól" (János 17,15). Vonatkoztathatom ezt magamra? Ez a kérés az Ő akarata a mi konkrét helyzetünkre?

Az egyik orvos ezt mondta: ,,Menjen haza a családjához. Hiszen három gyereke van. Felhívjuk, ha..."

Fülembe csengtek Gabi szavai, ahogyan megadja magát, és kábultan mentem el tőle, hogy - mintha minden rendben volna - a gyerekekkel töltsek egy szép estét, a szentestét. Milyen ellentmondó helyzet! Egy telefonfülkéből könnyek között értesítettem a schoppeni testvéreket a krízisről. Sejtettem velük, hogy a feleségem a halálán van. Spontán összejött ott több mint harminc imádkozó ugyanazon az estén. Hihetetlen, de egy órával korábban, csak mert sejtett valamit, útnak indult egy testvér Koblenz térségéből és egy másik Westerwaldból, mint a napkeleti bölcsek. Biztosak voltak benne, hogy ,,Schoppenben imádkoznak Gabiért", és ők ott akartak lenni. Megbeszélés nélkül is percre pontosan csatlakoztak az ott összegyülekezett imádkozókhoz. Azok éppen térdre akartak borulni... Milyen csodálatos elrendezése a dolgoknak, micsoda biztonság, micsoda támogatás! Köszönöm mindnyájatoknak! Wolfgang B., aki folyamatosan érdeklődött telefonon, mellesleg megemlítette az Igét, amelyet aznap olvasott (Apostolok Cselekedetei 27,22), és ahol szintén nem volt semmi remény a menekvésre. ,,Egy lélek sem vész el közületek... Ne félj... Bizakodjatok... Én hiszek az Istennek..."

Miközben a túlélésért harcolt, Gabi kiszakította a testéből a szondákat és a csöveket, és majdnem lecsúszott az ágyról. Csodálatos módon, ezen az éjszakán mi jól aludtunk.

Karácsony első napján reggel csengett a telefon. Az ügyeletes orvos akart velem beszélni: ,,Ne féljen, Fett úr, jó hírem van. A feleségénél stabilabbak a vizsgálati eredmények."

Mégis elkeseredett nap következett. Gabi belázasodott, a teste veszélyesen feldagadt, és a szemgolyója teljesen besárgult. Vérplazmát és antibiotikumot adtak neki. Ahogyan levertségében reagált, alig ismertem rá.

Ebben az időben látogatott meg bennünket a Fischer család, akik csak azért jöttek Düsseldorfba, hogy minket erősítsenek. A gyerekeink figyelmét az ,,öt barát", akik Hardenbergből érkeztek, a legjobbkor kötötte le. Bebizonyosodott, hogy ,,testvérül születtek a nyomorúság idejére." Naponta többször ingáztam Duisburg és Düsseldorf között. Köszönöm Istennek, hogy nem fehér karácsonyunk van, és mindig tiszta az út.,

Amikor a karácsonyi történetet olvastam, aznap a Máté 2,18-ra figyeltem fel. Hogyan? Akkor is hullottak könnyek? Arra a helyre lapoztam, amit Máté idéz, és megtaláltam a Jeremiás 31-et. Kibeszélhetetlen vigasztalás tárult fel előttem. Mintha személyesen nekünk íródott volna, ámulva olvastam:

,,Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.... Mert megváltotta az Úr Jákóbot, megszabadította az erősebb kezéből.... Népem pedig jóllakik javaimmal.... Ezt mondja az Úr: Hangos jajgatás hallatszik Rámából, és keserves sírás: Ráhel siratja fiait, nem tud megvigasztalódni, hogy nincsenek többé fiai. Ezt mondja az Úr: Hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma - így szól az Úr -, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről. Reménykedhetsz a jövőben - így szól az Úr -, mert visszatérnek fiaid hazájukba.... Mert valami újat teremt az Úr a földön: a nő jár a férfi után!"

Egész szívemből köszönöm Istennek ezt az időben küldött ígéretet.

Karácsony második napja óta Gabi kicsit jobban van. Bátrabb, és először evett valami keveset. Halleluja! Ebben az órában a negyedik műtétjén van - és mindez egy héten belül. Imádkozzatok, hogy egy újabb, teljes altatáshoz ne legyen túl erőtlen, és érezze Isten közelségét.

Szeretettel Andreas és a család összes tagja

Kedves Gabi

A karácsonyi lapok és csomagok között most kaptam egy telefonhívást, hogy nagyon rosszul vagy. Elindítottunk egy körtelefont azoknak a barátoknak, akik ismernek és felfelé.

Gondolatban magamhoz szorítalak.

Isten hű, és közel van hozzád.

D.
 
 
0 komment , kategória:  Igen, Atyám...  
Címkék: vonatkoztathatom, kibeszélhetetlen, összegyülekezett, megvigasztalódni, megszabadította, bebizonyosodott, mindnyájatoknak, telefonfülkéből, reménykedhetsz, felkészítettek, antibiotikumot, evangéliumából, hardenbergből, belgyógyászat, nyomorúságban, westerwaldból, levertségében, elindítottunk, telefonhívást, cselekedetei, könnyezzenek, visszatérnek, kiszakította, imádkozókhoz, csatlakoztak, vigasztalást, helyzetünkre, bizakodjatok, düsseldorfba, karácsonyunk, lökésszerűen, megkönyörült, értesítettem, imádkozzatok, folyamatosan, belázasodott, utolsó email-t, intenzív osztály, fejük tetejére, állapota rendkívül, gyulladásra utaló, egyik ápolónő, ruhám ujját, súlyos égési, nyomorúságban Isten, egyik orvos, gyerekekkel töltsek, szép estét, telefonfülkéből könnyek, schoppeni testvéreket, órával korábban, testvér Koblenz, Wolfgang, Apostolok Cselekedetei, Köszönöm Istennek, Szeretettel Andreas, Kedves Gabi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  ajándék, mellyel meglepem  József Attila – Keresek ...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét  A pitypang legendája  Annyira tisztelem a szabadságo...  A pitypang legendája  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  József Attila - Kopogtatás nél...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Esterházy Péterre emlékezünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Horváth Szilvia tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Az ember emlékekből áll  Tanácsok egy pszichológustól  jó reggelt  Magamnak  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Reményik Sándor: Pierrot &...  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Horváth Szilvia tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Tanmese  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép álmokat!  Önmaga ellenére  Paul Éluard - És egy mosoly  Különleges  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  "Ez egy csoda"  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jó éjszakát  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz.. 
Bejegyzés Címkék
utolsó email-t, intenzív osztály, fejük tetejére, állapota rendkívül, gyulladásra utaló, egyik ápolónő, ruhám ujját, súlyos égési, nyomorúságban Isten, egyik orvos, gyerekekkel töltsek, szép estét, telefonfülkéből könnyek, schoppeni testvéreket, órával korábban, testvér Koblenz, másik Westerwaldból, napkeleti bölcsek, túlélésért harcolt, ügyeletes orvos, feleségénél stabilabbak, vizsgálati eredmények, teste veszélyesen, szemgolyója teljesen, időben látogatott, gyerekeink figyelmét, legjobbkor kötötte, nyomorúság idejére, karácsonyi történetet, helyre lapoztam, erősebb kezéből, hangos sírást, ellenség földjéről, jövőben &#8211, férfi után, időben küldött, negyedik műtétjén, héten belül, család összes, karácsonyi lapok, körtelefont azoknak, vonatkoztathatom, kibeszélhetetlen, összegyülekezett, megvigasztalódni, megszabadította, bebizonyosodott, mindnyájatoknak, telefonfülkéből, reménykedhetsz, felkészítettek, antibiotikumot, evangéliumából, hardenbergből, belgyógyászat, nyomorúságban, westerwaldból, levertségében, elindítottunk, telefonhívást, cselekedetei, könnyezzenek, visszatérnek, kiszakította, imádkozókhoz, csatlakoztak, vigasztalást, helyzetünkre, bizakodjatok, düsseldorfba, karácsonyunk, lökésszerűen, megkönyörült, értesítettem, imádkozzatok, folyamatosan, belázasodott, megemlítette, elkeseredett, vigasztalás, érdeklődött, sérülésekre, személyesen, elborította, megtaláltam, elrendezése, erősítsenek, körtelefont, szeretettel, gyulladásra, feleségénél, megváltotta, gondolatban, szerettelek, veszélyesen, szenvedésed, szemgolyója, testvéreket, fejezetéből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 328 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 499
  • e Hét: 5343
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 205020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.